Catalogue
https://cdn.alza.cz/Foto/ImgGalery/Image/Article/lgthumb/total-war-pharaoh-cover-nahled.jpg

Total War: Pharaoh (RECENZIE – Súhrn)

Štúdio Creative Assembly sa vracia na historické bojové polia. Po fantasy Warhammeri si berie na paškál staroveký Egypt, presnejšie povedané obdobie tzv. Novej ríše (na konci doby bronzovej). Total War: Pharaoh sľubuje nové herné mechanizmy, ktoré majú ozvláštniť celkovú hrateľnosť v mixe ťahovej a real-time stratégie, na ktorú sme pri sérii zvyknutí. V našom článku sa o tomto titule dozviete všetky dôležité informácie. Read more »
https://cdn.alza.cz/Foto/ImgGalery/Image/Article/total-war-warhammer-3–immortal-empires-dojmy-z-hrani-nahled.jpg

Total War: Warhammer 3 – Immortal Empires (DOJMY Z HRANIA) – Sen každého fanúšika Total War?

Okamih, na ktorý komunita okolo strategickej série Total War: Warhammer tak dlho čakala, je konečne tu. Herný svet bol spojený do gigantického celku a hráči sa v rámci ťaženia Immortal Empires majú možnosť pustiť do jeho získavania. Ako to ide za staré rasy, akým spôsobom prospievajú kúsky z druhého dielu a oveľa viac nájdete v našich dojmoch z hrania. Read more »
https://cdn.alza.cz/Foto/ImgGalery/Image/Article/humankind-dojmy-z-hrani-preview-cover-nahled.jpg

Humankind (RECENZIA) – Máme tu konečne súpera pre Civilizáciu?

Dlho očakávaný vyzývateľ všetkými milovanej Civilizácie je konečne tu. Ako sa vývojárom z Amplitude Studios ich dielo podarilo, čo nového prináša a či je revolúciu sľubujúce Humankind schopné konkurovať aktuálnemu kráľovi žánru, vám povieme v našej recenzii.

Read more »
https://cdn.alza.cz/Foto/ImgGalery/Image/Article/two-point-campus-keyart-nahled.jpg

Two Point Campus: dátum vydania, gameplay a ďalšie info

Two Point Campus je pripravovaná budovateľská stratégia od štúdia Two Point (titul publikuje spoločnosť SEGA), ktoré hráči poznajú najmä vďaka vydarenému manažérskemu simulátoru Two Point Hospital (2018). Budovanie nemocnice a starostlivosť o pacientov s humornými diagnózami však tentokrát vystrieda výstavba univerzity snov. Čo všetko o Two Point Campus zatiaľ vieme, sa dočítate v našom špeciáli.

Read more »
https://cdn.alza.cz/Foto/ImgGalery/Image/Article/lost-judgment-recenze-cover-nahled.jpg

Lost Judgment (RECENZIA) – Poriadne zamotaná pomsta

Jakuza, pojem vzbudzujúci v obyčajných Japoncoch strach a rešpekt zároveň. Podsvetie v krajine vychádzajúceho slnka sa totiž ukazuje v mnohých svetlách – ako drsná organizácia trestajúca každý prehrešok proti pravidlám, ale aj ako vlastný svet, v ktorom má svoj priestor úcta a rešpekt. Práve v týchto kulisách sa odohráva pokračovanie spin-offu série Yakuza s názvom Lost Judgment, v ktorom sa opäť stretneme so sympatickým detektívom Takayukim Yagamim. Viac v našej recenzii.

Read more »
https://cdn.alza.cz/Foto/ImgGalery/Image/Article/sonic-colours-ultimate-recenze-cover-nahled.jpg

Sonic Colours Ultimate (Mini RECENZIA) – V zajatí rýchlosti a farieb

Modrý ježko Sonic je s nami už niekoľko desaťročí, počas ktorých nás baví svojimi zbesilým eskapádami, v ktorých sa snúbi rýchlosť a postreh. Teraz sa znovu rúti na naše obrazovky, aby v prerábke hry z roku 2010 opäť prekazil plány svojho ultimátneho nepriateľa Dr. Eggmana a po niekoľkýkrát zachránil svet a bandu farebne roztomilých mimozemšťanov v galaktickom zábavnom parku. Ako sa Sonic Colours Ultimate hrá, sa dozviete v našej recenzii.  Read more »
https://cdn.alza.cz/Foto/ImgGalery/Image/Article/company-of-heroes-3-cover-text-nahled_1.jpg

Company of Heroes 3: dátum vydania, gameplay, kampaň a ďalšie info

Real time stratégia Company of Heroes patrí medzi klasiku, ktorá je stále populárna aj napriek nepriazni, ktorú už roky zažíva strategický žáner. Vývojári z Relic Entertainment zatiaľ nehádžu flintu do žita a prichádzajú s tretím dielom obľúbenej značky. Company of Heroes 3 bude rovnako tak návratom do „starého dobrého“, ako aj pokusom o inováciu (mix real-time a ťahového systému) a bližšiu spoluprácu s hernou komunitou pri vývoji. Ak vás toto nádejné pokračovanie zaujíma, pokračujte v čítaní.

Read more »
https://cdn.alza.cz/Foto/ImgGalery/Image/Article/total-war-warhammer-2-special-cover-nahled.jpg

Total War: Warhammer II: Všetko, čo vieme (ŠPECIÁL)

Total War: Warhammer II je v poradí druhým dielom fantasy odnože ťahovej strategickej série s RTS bitkami Total War od spoločnosti Creative Assembly. Ako bol tento titul prijatý vo svete, čo naň hovorila naša redakcia, aký obsah do neho bol pridaný a nielen to sa dozviete v tomto špeciále.

Read more »
https://cdn.alza.cz/Foto/ImgGalery/Image/Article/qualcomm-novinky.jpg

Dvojitý rozkladací telefón od Samsungu, herné konzoly Qualcomm, LG končí s mobilmi?! (NOVINKY)

Samsung pripravuje rozkladací telefón nie s jedným, ale s dvomi kĺbmi, zatiaľ čo je možné, že LG s mobilmi definitívne končí. Qualcomm pripravuje svoju vlastnú výkonnú mobilnú konzolu - a pokiaľ máte radi retro, môžete získať prenosný retro miniautomat Sega Read more »
https://cdn.alza.cz/Foto/ImgGalery/Image/Article/humankind-special-cover-nahled.jpg

Humankind: Všetko, čo vieme (ŠPECIÁL)

Prvá riadna konkurencia pre ťahovú strategickú 4X sérii Civilization je už prakticky za rohom. Čo všetko nám vyzývateľ slávnej značky ponúkne, akými tromfmi bude Humankind disponovať, kedy dorazí a na akých platformách sa ho dočkáme, vám načrtneme v našom špeciále orientovanom na všetko, čo vieme o tomto očakávanom diele.

Read more »
https://cdn.alza.cz/Foto/ImgGalery/Image/Article/total-war-warhammer-3-special-logo-nahled.jpg

Total War: Warhammer 3: Všetko, čo vieme (ŠPECIÁL)

Po niekoľkých rokoch čakania sme sa konečne dočkali oznámenia finálneho dielu fantasy trilógie Total War: Warhammer. Na čo všetko sa môžeme v stratégii Total War: Warhammer III tešiť, ktoré rasy v nej nájdeme, ako na tom vlastne bude po stránke češtiny a kedy teoreticky dorazí, si prečítate v našom špeciáli orientovanom na to, čo všetko o tomto očakávanom diele vieme.

Read more »
https://cdn.alza.cz/Foto/ImgGalery/Image/Article/football-manager-2021-recenze-cover-nahled.jpg

Football Manager 2021 (RECENZIA) – Prebuďte v sebe kouča svetovej triedy

Slováci sú národ amatérskych trénerov, pretože každý predsa presne vie, čo kouč urobil v zápase zle a oni majú zaručene ten správny recept na víťazstvo. Len keby mu to mohli oznámiť, ich tím by už nikdy nemohol prehrať. Nuž, štúdio Sports Interactive už dlhé roky dáva všetkým týmto hrdinom a „odborníkom“ naslovovzatým príležitosť, aby svoje zručnosti dokázali v ich simulátore futbalového života, ktorý tento rok vychádza pod názvom Football Manager 2021. Prijmete výzvu?

Read more »
https://cdn.alza.cz/Foto/ImgGalery/Image/Article/yakuza-like-a-dragon-recenze-cover-nahled.jpg

Yakuza: Like a Dragon (RECENZIA) – Čerstvý vietor v krídlach draka

Séria Yakuza je jedna z mála východných hier, ktoré sa v miestnych končinách dostali do širšieho povedomia. Ako kopa ďalších, aj ja sa počítam medzi tých, ktorí na vlak Yakuzy naskočili až v neskoršom momente... a hneď na začiatok prezradím, že som nastúpil na tej správnej stanici, pretože Yakuza: Like a Dragon od japonských Ryu Ga Gotoku vo mne ihneď „prebudila draka“. Jej mix komédie, akcie, premrštených situácií a sympatické obsadenie si ma pomerne rýchlo získalo a s nadšením som očakával, čo na mňa čaká za ďalším rohom neónovej Yokohamy.

Read more »
https://cdn.alza.cz/Foto/ImgGalery/Image/Article/total-war-saga-troy-recenze-nahled1.jpg

Total War Saga: Troy (RECENZIA) – Stojí nový experiment Creative Assembly za to?

Po ohlásení Total War Saga: Troy sa komunita točiaca okolo série Total War rozdelila na dva tábory. Jednej strane sa myšlienka hry kombinujúcej fakty a mýty páčila. Druhá naopak argumentovala tým, že nie je dobré zlučovať nezlúčiteľné. Veľkej časti našej redakcie sa elementárny koncept páčil, minulý mesiac absolvovaná prezentácia nás ale trošku zneistila. Či sa tvorcom z Creative Assembly podarilo všetko uviesť do poriadku, vám povieme v nasledujúcich riadkoch.

Read more »
https://cdn.alza.cz/Foto/ImgGalery/Image/Article/two-point-hospital-nemocnice-nahled.jpg

Odklad konzolovej verzie Two Point Hospital sa oplatil (DOJMY Z HRANIA)

Vyskúšali sme vo februári vychádzajúcu konzolovú verziu budovateľskej stratégie Two Point Hospital, ktorá sa už v roku 2018 usídlila na osobných počítačoch. Teraz však vychádza aj na PlayStation 4, Xbox One a Nintendo Switch, autori sa tak museli popasovať s úplne odlišným ovládaním. Ako sa im to podarilo, sa dozviete v našich dojmoch z hrania. Read more »
https://cdn.alza.cz/Foto/ImgGalery/Image/Article/total-war-warhammer-3-recenze-cover-nahled.jpg

Total War: Warhammer 3 (ŠPEKULÁCIE) – 5 frakcií, ktoré pravdepodobne uvidíme na mape finálneho dielu série

Od vydania Total War: Warhammer 2 uplynuli už viac ako dva roky a jeho nástupca je minimálne v tejto chvíli stále v nedohľadne. V našej redakcii však napriek tomu veríme, že skôr alebo neskôr dorazí. Po naštudovaní desiatok kníh z univerza Warhammeru sme sa pre vás rozhodli spracovať článok, v ktorom vám načrtneme, aké národy by sa teoreticky mohli stretnúť na bojiskách Total War: Warhammer 3 a kedy by nám hra mohla pri troche šťastia pristáť na disku.

Read more »
https://cdn.alza.cz/Foto/ImgGalery/Image/Article/football-manager-2020-recenze-cover-nahled.jpg

Football Manager 2020 (OZNÁMENIE) slovenských hráčov nepoteší

Niektoré tituly sa každoročne vracajú ako oscilujúci bumerang, aby potešili svojich priaznivcov čakajúcich na nové súpisky a mechaniky. Áno, bavíme sa o športových hrách, z ktorých sme doteraz čakali na oficiálne ohlásenie na Slovensku veľmi obľúbeného titulu Football Manager 2020. Tento rok sa opäť pripravíme na závratné počty tabuľkovo spracovaných futbalistov z celého sveta, avšak bez českého jazyka. Viac sa dozviete na ďalších riadkoch. Read more »
https://cdn.alza.cz/Foto/ImgGalery/Image/Article/total-war-three-kingdoms-eight-princes-velitel-nahled.jpg

Total War: Three Kingdoms – Eight Princes (Mini RECENZIA) – Cisárovná na koni

Aj napriek niektorým nedostatkom Total War: Three Kingdoms nemožno uprieť skutočnosť, že je to kvalitná stratégia, ktorá sa nakoniec stala jedným z najpredávanejších dielov tejto obľúbenej série. Jej tvorcovia sa ju práve vďaka jej nebývalému úspechu snažia stabilne zásobovať obsahom. Po riadne nahnevaných roľníkoch k nám do redakcie pred niekoľkými dňami dorazil DLC Total War: Three Kingdoms – Eight Princes. Ako na nás zapôsobilo, vám povie naša aktuálna recenzia.

Read more »
https://cdn.alza.cz/Foto/ImgGalery/Image/Article/team-sonic-racing-cover-nahled.jpg

Team Sonic Racing (RECENZIA) – keď slávny rýchlik sadne za volant

Sonic, modrý ježko so záľubou v rýchlosti, legendárna postava videohernej zábavy a popkultúrna ikona, sa po takmer 30 rokoch svojej existencie rozhodol, že už ho pobehovanie po svojich nebaví a spoločne so svojimi priateľmi zasadol za volant športového vozidla. Ako sa mu ale bude dariť na pretekárskom okruhu v najnovšom počine štúdia Sumo Digital s názvom Team Sonic Racing? Viac v našej recenzii.

Read more »
https://cdn.alza.cz/Foto/ImgGalery/Image/Article/judgment-cover-recenze.jpg

Judgment (RECENZIA) – detektív s Jakuzou za chrbtom

Invázia japonských hier do euroamerického priestoru trvá už niekoľko desaťročí, čo predovšetkým fanúšikovia východného životného štýlu vítajú s otvorenou náručou. Niektoré projekty upadnú do zabudnutia, ale iné sa držia medzi stálicami hernej scény. A práve medzi ne patrí séria Yakuza, pre ktorú spoločnosť SEGA vydala detektívny spin-off Judgment. Ako sa nám vyšetrovanie brutálnej vraždy v štvrti Kamurocho páčilo, sa dozviete v našej recenzii.

Read more »
P-DC1-WEB09
We will call you and advise you professionally
+420 225 340 120
Order inquiry
Question about the product
Please enter your telephone:
Call me
We care about your privacy Alza.cz a. s., Company identification number 27082440, uses cookies to ensure the functionality of the website and with your consent also to personalisage the content of our website. By clicking on the “I understand“ button, you agree to the use of cookies and the transfer of data regarding the behavior on the website for displaying targeted advertising on social networks and advertising networks on other websites.
More information Less info