Dňa 11.5.2024 (sobota) nebude možné na pobočke Alza Nitra vyzvihovať objemný tovar z dôvodu konajúcej sa akcie s hasičmi na parkovisku.
MS hokej P&G boost

Zobraziť katalóg
https://cdn.alza.cz/Foto/ImgGalery/Image/Article/lgthumb/jak-vypnout-iphone-nahled.jpg

Ako reštartovať a vypnúť iPhone (NÁVOD)

Mobilný telefón nie je plnohodnotný počítač, ktorý by bolo nutné po skončení používania vypnúť. Napriek tomu sa hodí vedieť, ako ho možno vypnúť napríklad pred odletom na dovolenku alebo v divadle. Vhod môže prísť aj reštart zariadenia, ktorý je jednou z možností, ako mobil prebrať pri prípadnom záseku. Ako toto zvládnuť na smartfóne Apple iPhone? Prečítať viac »
https://cdn.alza.cz/Foto/ImgGalery/Image/Article/apple-airtag-nahled.jpg

Apple AirTag (RECENZIA): malý gadget, ktorý ľahko nájde to, čo treba

Inteligentné lokátory sú zaujímavým doplnkom, ktorý je však všeobecne trochu utláčaný zábavnejšími technologickými gadgetmi. Apple si však uvedomuje praktickosť tohto doplnku, a preto sa rozhodol vytvoriť svoj vlastný. Ako funguje a čo všetko sľubuje Apple AirTag?

Prečítať viac »
https://cdn.alza.cz/Foto/ImgGalery/Image/Article/iphone-prvni-generace-nahled.jpg

iPhone 1 priniesol v roku 2007 revolúciu a zmenil mobilný trh

Aký bol telefón, ktorý zmenil pohľad na inteligentné mobilné telefóny a definoval podobu smartfónov pre nasledujúce roky? Pôvodný iPhone 1 so sebou niesol niekoľko ústupkov, ale toto legendárne zariadenie si napriek tomu dokázalo vybojovať úspech.

Prečítať viac »
https://cdn.alza.cz/Foto/ImgGalery/Image/Article/gsm-2g-site-nahled.jpg

Sieť GSM bola vo svojom období revolúciou a používa sa aj dnes

Telekomunikačný štandard GSM bol vo svojom období prevratným. Okolo roku 2010 ho využívalo asi 90 % trhu a volať či pristúpiť na internet cez neho dokázalo takmer každé zariadenie. Od siete druhej generácie (2G) sme však už prešli dlhú cestu. Prečo teda štandard GSM stále funguje a ako to s ním bude do budúcnosti? Prečítať viac »
https://cdn.alza.cz/Foto/ImgGalery/Image/Article/maxresdefault_4.jpg

Apple Arcade: hry za predplatné pre celú rodinu

Apple v roku 2019 uviedol službu Arcade, ktorá dnes už zahŕňa viac ako 200 hier za nízke mesačné predplatné. O aké hry ide? A aké zariadenie je potrebné na pohodové hranie? Prečítať viac »
https://cdn.alza.cz/Foto/ImgGalery/Image/Article/bezdratove-nabijeni.jpg

Ako funguje bezdrôtové nabíjanie

Moderné inteligentné telefóny majú celý rad zábavných funkcií, ale to každodenné pripájanie kábla s nabíjačkou je skrátka otrava. Poradíme vám, ako si zariadiť pohodlné bezdrôtové nabíjanie, vďaka ktorému budete mať svoj telefón neustále plný energie.

Prečítať viac »
https://cdn.alza.cz/Foto/ImgGalery/Image/Article/notch-mobilni-telefony.jpg

Notch: svojho času zásadný dizajnový prvok teraz pomaly mizne

Notch je názov na vykrojenie displeje, používaný na mobilných telefónoch. Slúži na to, aby mohla obrazovka zaberať maximum plochy smartfónu, ale zároveň aj na to, aby ??boli senzory a selfie kamera umiestnené ergonomicky. Prečítať viac »
https://cdn.alza.cz/Foto/ImgGalery/Image/Article/dualni-fotoaparat-nahled.jpg

Viac objektívov v mobilných telefónoch: výhody, princíp a funkcie

Zaujíma vás, na čo všetko môžu v dnešných inteligentných mobilných telefónoch slúžiť viac objektívov? Každý má totiž inú funkciu. Poďte sa s nami pozrieť, akými typmi snímania sú dnes objektívy mobilov vybavené. Môžu približovať, odďaľovať, zaostrovať z väčšej blízkosti a podobne. Viac v článku. Prečítať viac »
https://cdn.alza.cz/Foto/ImgGalery/Image/Article/Image-001.jpg

Čítačky odtlačkov prstov v mobiloch: typy a funkcie

Biometrická technológia snímania odtlačkov prstov prešla počas posledných rokov významným vývojom. Staré spôsoby snímania sú postupne nahrádzané novými a účinnejšími metódami. Ako tieto posledné technológie snímania odtlačkov fungujú? Prečítať viac »
https://cdn.alza.cz/Foto/ImgGalery/Image/Article/VisaContactless_Supermarket_215_04.jpg

Plaťte rýchlo a bezpečne s platobnou kartou Visa v inteligentných telefónoch a hodinkách

NFC platby v súčasnosti zažívajú obrovský boom a banky sa doslova predháňajú v ponuke jednotlivých platobných služieb pomocou smart hodiniek či mobilných telefónov. Pre všetkých priaznivcov moderných technológií prinášame článok, ako ľahko, pohodlne, rýchlo a bezpečne môžete platiť kdekoľvek bez toho, aby ste na to potrebovali klasickú Visa kartu. Prečítať viac »
https://cdn.alza.cz/Foto/ImgGalery/Image/Article/online-platby-2021-nahled.jpg

Od januára 2021 platíme na internete bezpečnejšie

Ak ste zvyknutí nakupovať cez internet a platby potvrdzovať iba kódom z SMS správy, vedzte, že na potvrdenie platby existuje aj pohodlnejší a bezpečnejší spôsob. Slúži na to napríklad aplikácia samotných bánk. Viac v článku. Prečítať viac »

Operačný systém: Android

Android je operačný systém vyvíjaný spoločnosťou Google, ktorý v súčasnosti používa väčšina výrobcov mobilných telefónov. Ide o tzv. otvorený operačný systém a má prakticky neobmedzené možnosti prispôsobenia. Niektoré úpravy je možné vykonať pomocou základných nastavení, zatiaľ čo ďalšie modifikácie si môžete kedykoľvek stiahnuť z obchodu Google Play. Používateľ tak môže veľmi jednoducho upravovať nielen grafické rozhranie, ale aj spôsob ovládania telefónu. Slabšou stránkou systému Android je jeho vyššia náchylnosť na napadnutie škodlivým softvérom. Podrobnejšie sa popisu jednotlivých OS, ich výhod a nevýhod venujem v článku Porovnanie mobilných operačných systémov. Prečítať viac »
https://cdn.alza.cz/Foto/ImgGalery/Image/Article/odolne-telefony-uvodni-1.jpg

Nárazuvzdorné telefóny sa aj v drsných podmienkach cítia ako doma

Nárazuvzdorné telefóny vydržia aj v tých najnáročnejších podmienkach. Sú vybavené robustnou konštrukciou, ktorá zaručuje maximálnu ochranu pred tvrdým nárazom a zabraňuje vniknutiu vody a prachu do telefónu. Čo všetko dokážu odolné telefóny a akými funkciami disponujú?

Prečítať viac »
https://cdn.alza.cz/Foto/ImgGalery/Image/Article/odposlech-telefonu-uvodni-1.jpg

Odpočúvanie telefónu: Ako naň prísť a na čo si dať pozor?

Nadobúdate podozrenie, že je váš telefón odpočúvaný? Odpočúvanie znamená tiež prístup k SMS, chatovacom aplikáciám a dokonca aj k polohe zariadenia. V nasledujúcom článku sa dozviete, čo to odpočúvanie je a ako ho vo svojom telefóne detegovať.

Prečítať viac »
https://cdn.alza.cz/Foto/ImgGalery/Image/Article/telefonni-zaznamniky-nahled.jpg

Čo dokáže moderný telefónny záznamník?

Telefónny záznamník používajú firmy, domácnosti aj jednotlivci už niekoľko rokov. Zatiaľ čo niektorí sa ho už vzdali, iní naň jednoducho nedajú dopustiť. Moderný telefónny záznamník dokáže oveľa viac než len zaznamenať správu pre volajúceho. Čo všetko dokáže a oplatí sa ho v dnešnej dobe kúpiť?

Prečítať viac »
https://cdn.alza.cz/Foto/ImgGalery/Image/Article/smartphone-pro-seniory-nahled.jpg

Návod (nielen) pre seniorov: Ako na inteligentný telefón?

Inteligentné telefóny nie sú určené len pre mladšie ročníky. Mnohí seniori ich využívajú či už na komunikáciu s rodinou, fotografovanie a následné zdieľanie fotografií alebo napríklad na orientáciu na mape, keď sú na výlete. Niektorí ľudia sa im však vyhýbajú, pretože ich považujú za príliš komplikované. V tomto článku vám však ukážeme, že aj bežný senior sa môže spriateliť so smartfónom a používať ho k svojej spokojnosti.

Prečítať viac »
https://cdn.alza.cz/Foto/ImgGalery/Image/Article/co-je-lidar-nahled.jpg

Nenápadný tromf v rukách Apple: Čo dokáže technológia LiDAR?

LiDAR je skupina senzorov, ktorá má za úlohu mapovať blízke objekty a následne s nimi pracovať. Technológiu predstavil Apple a iPhony ju využívajú napríklad pri fotení. Prečítať viac »
https://cdn.alza.cz/Foto/ImgGalery/Image/Article/mobil-a-auto-nahled.jpg

Mobil a auto: Veľký displej nemusí mať iba Tesla

Ako vyťažiť maximum zo súhry moderného automobilu a smartfónu? A prečo je dobré patrične investovať do vybaveného telefónu? Poradíme vám v našom článku. Prečítať viac »
https://cdn.alza.cz/Foto/ImgGalery/Image/Article/mobil-kamera-nahled.jpg

Mobil a fotoaparát: Sú fotoaparáty lacných telefónov naozaj tak dobré?

Fotomodul so štyrmi objektívmi a množstvom megapixelov dnes nie je ničím výnimočným aj v nižších cenových kategóriách smartfónov. Tieto parametre však nie sú vždy zárukou, že ide o skvelý fotoaparát. Ktoré parametre by ste mali sledovať podrobnejšie a aké sú fotoaparáty nižšej triedy v porovnaní s modelmi zo strednej triedy? Prečítať viac »
1234...
P-DC1-WEB08
Zavoláme Vám a odborne poradime
+421 2 5710 1800
Otázka na objednávku
Otázka na tovar
Prosím, zadajte svoj telefón:
Zavolajte mi
Na vašom súkromí nám záleží My, spoločnosť Alza.cz a.s., IČO 27082440, používame súbory cookies na zaistenie funkčnosti webu a s vaším súhlasom o. i. aj na personalizáciu obsahu našich webových stránok. Kliknutím na tlačidlo „Rozumiem“ súhlasíte s využívaním cookies a predaním údajov o správaní na webe na zobrazenie cielenej reklamy na sociálnych sieťach a reklamných sieťach na ďalších weboch.
Viac informácií Menej informácií