BOOST JBL BOOST JBL

Catalogue
https://cdn.alza.cz/Foto/ImgGalery/Image/Article/lgthumb/Umbrel-bitcoin-full-node-lightning-cz.jpg

Umbrela – Bitcoin full node s Lightningom aj pre úplných amatérov (NÁVOD)

Používať Bitcoin znamená používať svoj vlastný full node. Bez výnimky a bez diskusie. Ale to už viete. Otázkou je, ako to urobiť čo najjednoduchšie, bez bolestí hlavy a tak, aby to zvládol naozaj každý. Odpoveďou na zdanlivo zložitú otázku sa zdá byť Umbrel, bitcoinový full node stack, ktorý stojí za samostatný článok. Navyše je plne open-source a úplne zadarmo. Read more »
https://cdn.alza.cz/Foto/ImgGalery/Image/Article/hcpp20-clanek.jpg

#HCPP20 – Hackers Congress Paralelní Polis (REPORTÁŽ): správy z digitálnej totality

Cez víkend 2. až 4. 10. 2020 prebehol v Paralelní polis už siedmy hackerský kongres #HCPP20 s podtitulom Digitálna totalita. Kongres bol veľmi odlišný od tých minulých: fyzicky sa ho zúčastnila zhruba polovica ľudí oproti minulým rokom, zato pribudla možnosť zúčastniť sa kongresu virtuálne. Mnoho prednášajúcich sa pripájalo vzdialene, pretože v súčasnej situácii cestovať buď nemohli, alebo by im hrozili komplikácie pri ceste do Českej republiky či pri návrate. Read more »
https://cdn.alza.cz/Foto/ImgGalery/Image/Article/tezba-bitcoin.jpg

What is Bitcoin Mining and Is It An Environmental Disaster?

Bitcoin has been around for more than 10 years now, but there’s still a lot of confusion and misinformation about it, particularly when it comes to mining. It’s common to see mining described as a way to earn “passive income”, or as an environmental disaster due to its huge energy consumption. Neither description is very accurate. In this article, we’ll take a no-nonsense approach to explain Bitcoin mining and bust the common myth about it being an environmental disaster.

Read more »
https://cdn.alza.cz/Foto/ImgGalery/Image/Article/proc-bitcoin.jpg

Prečo len Bitcoin?

Alebo o tom, ako človek dlhodobým štúdiom a vylučovacou metódou príde na to, že v skutočnosti neexistuje žiadne „krypto odvetvie“ a Bitcoin je bezkonkurenčne najsľubnejším kandidátom na budúce peniaze ľudstva. A o nič iné tu nejde. Read more »
https://cdn.alza.cz/Foto/ImgGalery/Image/Article/preview2.png

Bitcoin: Odluka peňazí a štátu

Štátne peniaze sú posledným veľkým nástrojom štátu na ovládanie spoločnosti. História je voči štátnej moci nad inštitúciami neúprosná: štát v priebehu storočia prichádza o cirkev, médiá, vzdelanie aj ekonomiku. Aké neštátne peniaze v budúcnosti prevládnu a prečo práve Bitcoin?

Read more »
https://cdn.alza.cz/Foto/ImgGalery/Image/Article/bitcoin-monetarni-historie.jpg

Bitcoin a monetárna história (PODROBNE)

História peňazí nám dáva jasnú lekciu: nezverujte peniaze centrálnej autorite. Moc nad definíciou a tvorbou peňazí je príliš lákavá a skôr či neskôr bude zneužitá. Bitcoin predstavuje výstup z historického kolotoča neustálych redefinícií peňazí a zľahčovania mincí – ak neurobíme chyby, pred ktorými nás história varuje. Read more »
https://cdn.alza.cz/Foto/ImgGalery/Image/Article/bitcoin_3.jpg

LNP/BP: A gentle introduction

The Lightning Network is a relatively new and quickly developing system that promises cheap, fast and private payments on top of Bitcoin. It's already working in production, many people use it daily. But is that all? What if that was just the tip of some technological iceberg? What if what lies beneath the surface has a chance to significantly affect some parts of the Internet as we know it? Does that sound crazy? Maybe it is, but bear with me for a little while Read more »
https://cdn.alza.cz/Foto/ImgGalery/Image/Article/casova-preference-bitcoin.jpg

Bitcoin a časové preferencie

Prečo majú niektorí ľudia krátky horizont rozhodovania? Aký vplyv na rozhodovanie v čase majú inflačné peniaze; a aký naopak deflačné peniaze? Časové preferencie sú jednou z najzaujímavejších oblastí pri skúmaní ľudského konania. A sú aj veľmi užitočné na ceste k pochopeniu hodnoty Bitcoinu.

Read more »
https://cdn.alza.cz/Foto/ImgGalery/Image/Article/bisq-navod.jpg

Decentralized P2P exchange Bisq – How to buy and sell Bitcoin correctly? (GUIDE)

How to properly buy and sell bitcoin? The answer to a very simple and natural question may seem more complicated than you might expect. In Bitcoin, countless pitfalls await the average user, which he does not even realize until it is too late. And this is one of them. The vast majority of ways to buy and sell bitcoin available on the market completely ignore the reasons why Bitcoin was created and how it should be used. Fortunately, there is the Bisq project, a decentralized P2P exchange whose developers have not yet forgotten what Bitcoin is all about and what it is used for. Read more »
https://cdn.alza.cz/Foto/ImgGalery/Image/Article/rakouska-skola-ekonomie-bitcoin.jpg

Rakúska škola ekonómie: čo má spoločné s Bitcoinom?

Rakúska škola býva medzi priaznivcami Bitcoinu často skloňovaná. Najznámejší propagátori ako Saifedean Ammous či Stephan Liver sa k „Rakúšanom“ sami radi hlásia. Aké sú hlavné myšlienky rakúskej školy a čo má vlastne spoločné s Bitcoinom? Read more »
https://cdn.alza.cz/Foto/ImgGalery/Image/Article/ronindojo-recenze.jpg

RoninDojo (RECENZIA): Backend pre vašu Samourai Wallet s pomocou maliny

Keď sa vývojári Samourai Wallet rozhodli vydať do sveta svoj backend server zvaný Dojo s možnosťou pripojiť svoju Samourai Wallet, bol to veľký krok. Niekoľko odvážlivcov ale videlo potenciál tohto nástroja a rozhodli sa ho využiť. Čo keby bolo možné tento server prevádzkovať za minimálnych obstarávacích a prevádzkových nákladov, 24 hodín denne a so správou tak jednoduchou, že ju zvládne aj mierne pokročilý používateľ? Predstavujeme RoninDojo – projekt, ktorý cieli na prevádzkovanie Samourai Dojo na Raspberry Pi.

Read more »
https://cdn.alza.cz/Foto/ImgGalery/Image/Article/samourai-wallet.jpg

Samourai Wallet – Bitcoin wallet with privacy on steroids

Privacy is not just a human right, but also a human fight. Having financial privacy? Maybe in a sci-fi movie. Luckily there's SamouraiWallet, a bitcoin wallet loaded with functions that pushes the best money anyone has ever invented to a whole new level.

Read more »
https://cdn.alza.cz/Foto/ImgGalery/Image/Article/peneznost-bitcoin-ethereum-nahled.jpg

Peňažné aspekty Bitcoinu a Etherea

Existuje šanca, že sa Bitcoin alebo Ethereum stanú globálnymi peniazmi? Čo všetko je potrebné na to, aby sa kryptomeny mohli takými globálnymi (a neštátnymi) peniazmi stať? Nielen na tieto otázky nájdete odpoveď v našom článku! Read more »
https://cdn.alza.cz/Foto/ImgGalery/Image/Article/decentralizovana-uloziste.jpg

Decentralizované úložiská – budúcnosť v ukladaní dát?

Asi najdôležitejším aspektom, ktorý vyzdvihujú fanúšikovia kryptomien, je ich decentralizovaná povaha. Tá umožňuje necenzurovateľnosť a slobodu. Peer-to-peer technológie však nie sú žiadnou novinkou a decentralizované siete pre zdieľanie dát sú staré ako internet sám. Svoje dáta napriek tomu ukladáme centralizovane – na disku alebo cloude. Nečaká nás teda peer-to-peer decentralizovaná budúcnosť aj v ukladaní dát?

Read more »
https://cdn.alza.cz/Foto/ImgGalery/Image/Article/bitcoin-halving-stock-to-flow.jpg

Bitcoinový halving a model Stock to flow

Bitcoinový halving je za dverami a komunitou zmietajú špekulácie o vplyve na cenu. V článku si vysvetlíme, čo halving vlastne znamená, aká je monetárna ekonómia Bitcoinu a rozoberieme si často citovaný model Stock to flow. Read more »
https://cdn.alza.cz/Foto/ImgGalery/Image/Article/bluewallet-kryptomeny.jpg

BlueWallet – Bitcoinová peňaženka na všetko

Hľadáte jednoduchú intuitívnu mobilnú peňaženku pre bitcoin, ktorá za váš rieši čo najviac starostí? Chcete otestovať výhody Lightning Network? Alebo ste jednoducho len nováčik v Bitcoine hľadajúci finančné súkromie a nezávislosť? Čítajte ďalej, pretože BlueWallet má riešenie pre všetkých.

Read more »
https://cdn.alza.cz/Foto/ImgGalery/Image/Article/rsk-labs-chytre-kontrakty-bitcoin.jpg

RSK: Bitcoinový smart contract sidechain (VŠETKO, ČO VIEME)

Cieľom RSK je prepojiť bezpečnosť a hodnotu Bitcoinu s možnosťami ethereových smart contractov. Ako RSK funguje, na čo slúži, ako je momentálne použiteľný a ako to vyzerá s DeFi projektom Money on Chain? Read more »
https://cdn.alza.cz/Foto/ImgGalery/Image/Article/somnium-space.jpg

Somnium Space: Vaše kľúče od virtuálneho sveta

Virtuálna realita a jej svety sa tešia stále väčšej obľube. Premýšľali ste ale niekedy nad tým, kto skutočne vlastní a rozhoduje o veciach, ktoré si v nej kúpite a vybudujete? V tomto článku si priblížime virtuálny svet Somnium Space, ktorý vlastníctvo zakladá na blockchaine a povieme si, prečo je to tak najlepšie. Read more »
https://cdn.alza.cz/Foto/ImgGalery/Image/Article/mynode-clanek.jpg

myNode (RECENZIA A SKÚSENOSTI) – Bitcoin a Lightning full node

Používate Bitcoin? A ste si tým istý? Kto nepoužíva vlastný full node, nepoužíva ani Bitcoin. A to je skrátka fakt. Vieme, ako na to. Ľahko, rýchlo a hlavne lacno. A ako bonus získate prístup do Lightning Network, svoj vlastný Electrum Server, blockchain a mempool explorer a mnoho a mnoho ďalšieho! Read more »
https://cdn.alza.cz/Foto/ImgGalery/Image/Article/the-lightning-conference-berlin-2019.jpg

The Lightning Conference 2019 (REPORTÁŽ)

Prvá The Lightning Conference sa konala v bývalej armádnej pekárni v srdci Berlína  a bola skutočne unikátnou udalosťou. Na konferencii sa neschádzali len vývojári, no tiež nadšenci, popularizátori a krypto celebrity. Podujatie nabité obrovským množstvom prednášajúcich a účastníkov z celého sveta, ktorému vládla unikátna atmosféra. Takúto atmosféru nájdete len na výnimočných akciách a práve s pocitom výnimočnosti som z tejto konferencie aj odchádzal. Poďme sa pozrieť bližšie na jej priebeh, osobnosti, nové myšlienky a highlighty.  Read more »
1234...
P-DC1-WEB14
We will call you and advise you professionally
+420 225 340 120
Order inquiry
Question about the product
Please enter your telephone:
Call me
We care about your privacy Alza.cz a. s., Company identification number 27082440, uses cookies to ensure the functionality of the website and with your consent also to personalisage the content of our website. By clicking on the “I understand“ button, you agree to the use of cookies and the transfer of data regarding the behavior on the website for displaying targeted advertising on social networks and advertising networks on other websites.
More information Less info