Počas Veľkonočných sviatkov 29.3. a 31.3. je otvorený iba AlzaDrive v Senci. Na Veľkonočný pondelok 1.4. sú uzavreté všetky predajne vrátane AlzaDrive, stále však môžete využiť doručenie do našich AlzaBoxov.

Alza dny mini Velikonoce AP+ plus nový vizuál

Zobraziť katalóg
https://cdn.alza.cz/Foto/ImgGalery/Image/Article/lgthumb/pokemon-violet-scarlet-editions-nahled.jpg

Pokémon Violet a Pokémon Scarlet – Všetko, čo vieme

Štúdio Game Freak chrlí nové a nové pokémonské tituly ako na bežiacom páse. Ich zatiaľ posledný zárez do legendárnej série s vreckovými príšerkami v hlavnej úlohe nesie názov Pokémon Violet a Pokémon Scarlet. V našom článku sa o tejto hre z roku 2022 dozviete všetko potrebné. Prečítať viac »
https://cdn.alza.cz/Foto/ImgGalery/Image/Article/wartales-recenze-cover-nahled.jpg

Wartales (RECENZIA Early Access) – Výpravy za smrťou

Vývojárske štúdio Shiro Games si počas rokov vytvorilo veľmi slušnú povesť. Dá sa povedať, že väčšina ich nezávislých projektov predstavovala úspešné diela. Aktuálne títo tvorcovia stavili na sandbox s ťahovými súbojmi, ktoré vydávajú najprv v rámci predbežného prístupu. Či Wartales stojí za pozornosť, vám načrtneme v nasledujúcich odsekoch našej recenzie z predbežného prístupu. Prečítať viac »
https://cdn.alza.cz/Foto/ImgGalery/Image/Article/nejlepsi-rpg-hry-top-25-nahled.jpg

Najlepšie RPG na PC, PS, Xbox a Switch: TOP 30

Chcete si zahrať RPG zo starej školy? Alebo máte radšej modernejšie a akčnejšie poňatie tohto žánru? V tomto zozname nájdete oba varianty a možno aj nejakú perlu, o ktorú ste doteraz nezavadili. Prečítať viac »
https://cdn.alza.cz/Foto/ImgGalery/Image/Article/super-mario-rpg-key-art-nahled.jpg

Super Mario RPG (RECENZIE – Súhrn)

Nintendo je známe obľubou v prerábaní svojich starších hier, tentoraz ale siahlo až po klasike z roku 1996, v ktorej sa Mario prvýkrát vydal do žánru hier na hrdinov a podľa recenzií sa táto stávka na nostalgiu vyplatila. Super Mario RPG okrem prerobenej grafiky a vylepšených úrovní prináša aj zmodernizovanú hrateľnosť ťahových súbojov či nový soundtrack. Všetko, čo o Super Mario RPG potrebujete vedieť, nájdete v tomto článku. Prečítať viac »
https://cdn.alza.cz/Foto/ImgGalery/Image/Article/starfield-special-planeta-cover-nahled.jpg

Starfield – Všetko, čo vieme

Najambicióznejšia a zároveň úplne nová značka vývojárov z Bethesda Game Studios Starfield nás vezme do hlbín vesmíru a vyšle na epickú výpravu za záhadnými artefaktmi. Na čo sa v novom RPG môžeme tešiť, sa dozviete v tomto článku. Prečítať viac »
https://cdn.alza.cz/Foto/ImgGalery/Image/Article/pokemon-legends-arceus-recenze-cover-nahled.jpg

Pokémon Legends: Arceus (RECENZIA) – Minulosť značí sľubnú budúcnosť

Japonské štúdio Game Freak prichádza s ďalším RPG s pokémonmi v hlavnej úlohe, tentoraz sa však vyberieme do minulosti a nahliadneme do doby, keď tieto príšerky boli pre ľudstvo ešte veľkou neznámou. Aké zmeny táto historická kapitola prinesie do zabehnutej série? To sa dozviete v našej recenzii Pokémon Legends: Arceus. Prečítať viac »
https://cdn.alza.cz/Foto/ImgGalery/Image/Article/expeditions-rome-cover-nahled.jpg

Expeditions: Rome (RECENZIA) – Roma victrix!

Štúdio Logic Artists prináša ďalšie dielko do série Expeditions, v ktorom sa po chladnej Škandinávii pozrieme do slnečného Talianska a pokúsime si dať celé stredomorie na raňajky. V Expeditions: Rome dostanete k dispozícii celú légiu bojovníkov, podmaníte si časť Grécka, Egypta a Galie a budete sa pri tom kráľovsky baviť. Prečo by bolo škoda tento mix RPG a taktickej stratégie minúť, sa dozviete v našej recenzii.

Prečítať viac »
https://cdn.alza.cz/Foto/ImgGalery/Image/Article/disciples-liberation-recenze-cover-nahled.jpg

Disciples: Liberation (RECENZIA) – Pokus o oslobodenie Nevendaaru

Séria Disciples sa v minulosti potýkala so stigmou „Heroes klonu“, išlo však o pomerne nespravodlivú nálepku. Aj keď sú Disciples žánrovo podobné sérii Heroes of Might and Magic, obe značky majú dosť odlišné herné mechaniky a vzhľadom na to, že som skôr zástancom riadenia menších jednotiek oproti masívnym vojskám, Disciples mi v tomto smere sedí viac. Posledný prírastok s názvom Disciples: Liberation ma v tomto presvedčení len utvrdzuje a čo viac – tiež ukazuje, že podobným titulom rozhodne ešte neodzvonilo. Ak ste nad Disciples: Liberation zlomili palicu, možno vás táto recenzia presvedčí o tom, že išlo o predčasné rozhodnutie. Prečítať viac »
https://cdn.alza.cz/Foto/ImgGalery/Image/Article/pokemon-legends-arceus-special-cover-nahled.jpg

Pokémon Legends: Arceus: dátum vydania, gameplay a ďalšie info

Pokémon Legends: Arceus je ďalším dielom kultovej japonskej RPG série Pokémon, ktorú dlhodobo vyvíja štúdio Game Freak a vydáva Nintendo, ktoré ju púšťa exkluzívne na konzolu Nintendo Switch. Do istej miery má byť tento kus revolučný. V čom presne a oveľa viac, si prečítate v našom špeciáli.  Prečítať viac »
https://cdn.alza.cz/Foto/ImgGalery/Image/Article/knights-of-the-old-republic-remake-logo.jpg

Star Wars: Knights of the Old Republic Remake: platformy, trailer, príbeh a ďalšie info

Remake jedného z najobľúbenejších RPG, Star Wars: Knights of the Old Republic, je vo vývoji. Bastila Shan, HK-47, Darth Malak a Revan sú späť a my sa už nemôžeme dočkať, keď sa s nimi znova zoznámime v kompletnej prerábke. Čo zatiaľ o Knights of the Old Republic Remaku vieme, sa dočítate v tomto článku. 

Prečítať viac »
https://cdn.alza.cz/Foto/ImgGalery/Image/Article/marvels-midnight-suns-thumbnail.jpg

Marvel's Midnight Suns: dátum vydania, gameplay, príbeh a ďalšie info

Marvel pokračuje v dobývaní nielen filmového sveta, ale aj toho herného. Po Marvel's Avengers sa na nás chystá ďalšia tímovka. Marvel's Midnight Suns od autorov série XCOM ale bude hrať ďaleko viac na taktickejšiu nôtu, ide totiž o ťahové akčné RPG sústreďujúce sa na jednotlivých hrdinov a ich vzájomné vzťahy. Silné osobnosti sa totiž musia zomknúť, aby porazili Matku démonov Lilith a samotného pána zla Chthona.

Prečítať viac »
https://cdn.alza.cz/Foto/ImgGalery/Image/Article/kings-bounty-II-dojmy-cover-nahled.jpg

King's Bounty 2 (RECENZIA) – Máme tu nástupcu Heroes of Might and Magic?

Pokračovanie slávnej série King's Bounty je po rokoch čakania konečne tu. Ako sa King's Bounty 2 nakoniec podarilo, čo prináša v rámci volieb, akou transformáciou prešli bojové polia a oveľa viac nájdete v našej recenzii.  Prečítať viac »
https://cdn.alza.cz/Foto/ImgGalery/Image/Article/chernobylite-key-art-cover-nahled.jpg

Chernobylite (RECENZIA) – RPG, FPS a survival s tajomným príbehom v jednom

Po prečítaní dojmov z hrania z predbežného prístupu Chernobylite od Ondra Zemana som sa menej obával zmutovaných hnusákov, ktorým budem v tomto hororovom survival RPG čeliť, a väčšie starosti mi robila celková optimalizácia a „hotovosť“ produktu. Vyladili vývojári z The Farm 51 finálnu verziu hry? Hneď na začiatok môžem prezradiť, že Chernobylite je pútavá záhada, ktorú budete rozpletať pomocou kombinácie budovania základne, riadenia tímu a prežívania. Ako je na tom zvyšok hry, sa dozviete v nasledujúcej recenzii.

Prečítať viac »
https://cdn.alza.cz/Foto/ImgGalery/Image/Article/nioh-2-remastered-recenze-title-nahled.jpg

Nioh 2 Remastered: The Complete Edition (RECENZIA) – Samurajská akcia na PS5 exceluje

Výborné akčné RPG a PS4 exkluzivita Nioh 2 od štúdia Team Ninja sa dočkalo prevažne pozitívneho prijatia a kladných hodnotení, čo krásne dokazuje aj naša vlastná recenzia. Od pôvodného vydania (13. 3. 2020) však uplynul už takmer rok, u konzoly PlayStation došlo ku generačnému striedaniu stráží a tvorcovia svojmu titulu zrejme veria, preto sa oba diely série Nioh dočkali remastrovanej podoby a zamierili na platformu PlayStation 5. Ako sme si démonmi napchatý výlet do stredovekého Japonska užili na novej konzole? Dozviete sa v našom článku.

Prečítať viac »
https://cdn.alza.cz/Foto/ImgGalery/Image/Article/dragon-age-dreadwolf-logo.jpeg

Dragon Age 4: Všetko, čo vieme (ŠPECIÁL)

Studio BioWare chystá už štvrtý výlet do sveta Dragon Age. Že sa pokračovania dočkáme, naznačovala už aj konečná časť príbehu v DLC Trespasser pre Dragon Age: Inqusition a keďže vývojári už pokračovanie nepriamo potvrdili, v tomto článku nájdete všetko podstatné, čo o chystanom titule zatiaľ vieme.

Prečítať viac »
https://cdn.alza.cz/Foto/ImgGalery/Image/Article/persona-5-strikers-logo.jpg

Persona 5 Strikers (DOJMY Z HRANIA) – Phantom Thieves sú späť v akcii

Persona 5 zaznamenala vo svete obrovský úspech. Obsahovala ťahový systém typický na mnohé JRPG, dodala chytľavý príbeh, skvelé postavy, do ktorých ste sa chtiac nechtiac zamilovali a zanechala svoj odtlačok, ktorý sa neskôr snažili napodobniť aj iné hry. Strikers (v Japonsku známe pod menom Scramble) je fascinujúci z dvoch dôvodov – funguje ako sequel k pôvodnej Person 5 a zároveň ide aj o spinoff. My sme dostali možnosť stráviť s Persona 5 Strikers čas a prejsť si celý prvý dungeon a podeliť sa s vami o naše prvé dojmy.

Prečítať viac »
https://cdn.alza.cz/Foto/ImgGalery/Image/Article/yakuza-like-a-dragon-recenze-cover-nahled.jpg

Yakuza: Like a Dragon (RECENZIA) – Čerstvý vietor v krídlach draka

Séria Yakuza je jedna z mála východných hier, ktoré sa v miestnych končinách dostali do širšieho povedomia. Ako kopa ďalších, aj ja sa počítam medzi tých, ktorí na vlak Yakuzy naskočili až v neskoršom momente... a hneď na začiatok prezradím, že som nastúpil na tej správnej stanici, pretože Yakuza: Like a Dragon od japonských Ryu Ga Gotoku vo mne ihneď „prebudila draka“. Jej mix komédie, akcie, premrštených situácií a sympatické obsadenie si ma pomerne rýchlo získalo a s nadšením som očakával, čo na mňa čaká za ďalším rohom neónovej Yokohamy.

Prečítať viac »
https://cdn.alza.cz/Foto/ImgGalery/Image/Article/king-arthur-knights-tale-clanek.jpg

V temnom ťahovom RPG King Arthur: Knight's Tale sa vydáme na lov Artuša

King Arthur je značkou, ktorá nie je v hernom svete úplnou neznámou. Nie vždy však jej tvorcovia odviedli stopercentnú prácu, čo nakoniec viedlo k tomu, že vývojári z NeocoreGames museli vývoj ďalších dielov zastaviť na osem dlhých rokov. Čím sa King Arthur: Knight's Tale má líšiť od svojich predchodcov, okolo čoho sa má točiť príbeh a na ktoré platformy dorazí, vám načrtneme v našom oznámení. Prečítať viac »
https://cdn.alza.cz/Foto/ImgGalery/Image/Article/baldurs-gate-3-tipy-cover-nahled.jpg

Baldur's Gate 3 (TIPY/NÁVOD) – Pätnásť tipov, ktoré vám spríjemnia hranie

Počas minulých dní sme sa nechali úplne pohltiť svetom Baldur's Gate 3, čo nás nakoniec viedlo k tomu, vytvoriť pre vás zoznam užitočných rád a tipov, ktoré by vám mohli trošku uľahčiť život. Pokiaľ vás zaujíma, podľa čoho si vyberať bojisko, kam sa na vašom dobrodružstve vydať najskôr a akú taktiku nasadiť na nepriateľov prevyšujúcich vás nielen silou, ale aj odolnosťou, nájdete na tieto a mnoho ďalších otázok v nasledujúcich odsekoch odpoveď. Prečítať viac »
https://cdn.alza.cz/Foto/ImgGalery/Image/Article/the-withcer-3-wild-hunt-tipy-cover-2-nahled.jpg

Zaklínač 3: Divoký hon (TIPY/NÁVOD): Tipy a triky pre začínajúcich a pokročilých zaklínačov

Zaklínač 3: divoký hon (v origináli The Witcher 3: Wild Hunt) v poslednej dobe zažil, hlavne vďaka seriálu z dielne Netflix, takmer až biblické vzkriesenie. K hre sa vracia veľa veteránov, ale tiež sa do hry púšťajú nováčikovia, ktorí doteraz s titulmi od poľského CD Projektu nemali tú česť a začínajú hneď tretím dielom. Avšak pretože je Zaklínač 3 už 5 rokov stará hra, návod len pre úplných začiatočníkov by nedával veľmi zmysel. Preto sme sa rozhodli zosumarizovať desať najužitočnejších rád, ktoré vám pomôžu zvládnuť zaklínačské remeslo čo najrýchlejšie.

Prečítať viac »
P-DC1-WEB06
Zavoláme Vám a odborne poradime
+421 2 5710 1800
Otázka na objednávku
Otázka na tovar
Prosím, zadajte svoj telefón:
Zavolajte mi
Na vašom súkromí nám záleží My, spoločnosť Alza.cz a.s., IČO 27082440, používame súbory cookies na zaistenie funkčnosti webu a s vaším súhlasom o. i. aj na personalizáciu obsahu našich webových stránok. Kliknutím na tlačidlo „Rozumiem“ súhlasíte s využívaním cookies a predaním údajov o správaní na webe na zobrazenie cielenej reklamy na sociálnych sieťach a reklamných sieťach na ďalších weboch.
Viac informácií Menej informácií