Zobraziť katalóg
https://cdn.alza.cz/Foto/ImgGalery/Image/Article/lgthumb/neuralink-nahled.jpg

Neuralink Elona Muska: ovládanie telefónu a počítača obyčajnou myšlienkou

Spoločnosť Neuralink, založená Elonom Muskom, mieni vyvinúť zariadenie, s pomocou ktorého budeme ovládať počítač alebo mobilný telefón iba myšlienkami. Teraz, na prezentácii v San Franciscu, odtajnila svoje doterajšie úspechy a plány do budúcnosti. Čo zatiaľ dosiahla? A čo od nej môžeme ešte čakať? Prečítať viac »
https://cdn.alza.cz/Foto/ImgGalery/Image/Article/tof-sensor.jpg

Time of Flight senzor

Time-of-Flight je typ senzora meraci vzdialenosť predmetov na základe rozdielu času vyslania a opätovného prijatia signálu, či už svetelného, alebo zvukového. Spadá do technológií 3D skenovania a má naozaj široké uplatnenie. Prečítať viac »

Hybridný Dual SIM

Telefóny s parametrom hybridný Dual SIM sa od klasického Dual SIM trochu líšia. Napriek tomu, že názov znie, akoby išlo o niečo lepšie, nie je to tak úplne pravda. Pri kúpe mobilu s hybridným slotom sa totiž budete musieť rozhodnúť, či chcete dve SIM karty, alebo jednu SIM kartu a jednu pamäťovú kartu. Vzhľadom na to, že telefónov s týmto slotom pribúda, nie je od veci vedieť, čo to teda hybridný slot je a ako funguje.

Prečítať viac »
https://cdn.alza.cz/Foto/ImgGalery/Image/projektro-mobil-samsung-232.jpg

Mobily so zabudovaným projektorom

Smartfóny sú v poslednej dobe maximálne univerzálne zariadenia, ktoré sa hladko zapojili snáď do všetkých oblastí našich životov. Posledným výstrelkom techniky je integrácia projektorov priamo do telefónov. Nemusíte so sebou na dovolenku alebo na porady vláčiť nákladné a hlavne neskladné zariadenia: Jedným klikom sa na obrazovke vášho telefónu spustí nenápadný projektor a vy môžete okamžite premietať. Na integrované projektory sme sa pozreli bližšie v našom článku. Stoja za zaobstaranie? Prečítať viac »
https://cdn.alza.cz/Foto/ImgGalery/Image/zabezpeceni-androidu-navod-titulka-maly.jpg

Zabezpečenie Androidu (NÁVOD)

Je antivírus potrebný na smartfóne s Androidom? Prečo sú dôležité aktualizácie? Čo môžete robiť pre svoje súkromie? Ako chrániť osobné údaje? Poradíme vám, ako si mobil s operačným systémom Android zabezpečiť v troch úrovniach: pre začiatočníkov, pokročilých a expertov. Prečítať viac »
https://cdn.alza.cz/Foto/ImgGalery/Image/Article/cpu-snapdragon-845-nahled.jpg

Qualcomm Snapdragon 845 (VŠETKO, ČO VIEME)

Nový chipset spoločnosti Qualcomm bol konečne oficiálne predstavený so všetkými detailmi. Model nesie označenie Snapdragon 845 a počas nasledujúcich mesiacov sa s ním budeme stretávať v rade mobilných telefónov. Aké prináša novinky a o koľko vzrastie jeho výkon v porovnaní s predchádzajúcou generáciou?

Prečítať viac »
https://cdn.alza.cz/Foto/ImgGalery/Image/data-232.jpg

Čo je LTE? A aké ponúka výhody oproti starším sieťam?

So skratkou LTE sa dennodenne stretávame v parametroch telefónov či reklamách mobilných operátorov. Viete ale, čo je LTE? Poznáte výhody LTE oproti starším 3G sieťam? A aký je vôbec rozdiel medzi pojmami LTE a 4G? Prečítať viac »
https://cdn.alza.cz/Foto/ImgGalery/Image/android-go-logo-nahled.jpg

Čo je Android Go?

Spoločnosť Google sa snaží systém Android rozširovať všetkými smermi a na všetky svetadiely. Moderný Android 8 však nie je možné použiť na najlacnejších mobiloch. Pre rozvojové krajiny tak Google vyvinul odľahčený operačný systém Android Go. Viac o tom, čo je Android Go, ako funguje a kedy sa prvýkrát objaví na telefónoch sa dočítate v článku. Prečítať viac »
https://cdn.alza.cz/Foto/ImgGalery/Image/qualcomm-quick-charge-nahled.jpg

Nabíjajte smartfón ešte rýchlejšie vďaka Quick Charge 4+

Spoločnosť Qualcomm nedávno odhalila technológiu Quick Charge 4+. Ide o ďalší posun v nabíjaní inteligentných telefónov alebo tabletov. Aké sú hlavné vylepšenia? A tipnete si, koľko času zaberie nabitie takto vybaveného smartfónu na 50 %? Prečítať viac »
https://cdn.alza.cz/Foto/ImgGalery/Image/cpu-kirin-nahled.jpg

Huawei Kirin 970 – revolučný CPU pre mobily

Predstavovanie revolučných noviniek na mobilnom trhu ešte nie je na konci. Zhruba v polovici októbra sa chystá Huawei ukázať celému svetu svoj doposiaľ najlepší kúsok – Huawei Mate 10. Nás však teraz úplne nezaujíma samotný telefón, ale mobilný čipset Kirin 970, ktorý bude jeho súčasťou. Čím je vlastne tento procesor výnimočný? Prečítať viac »
https://cdn.alza.cz/Foto/ImgGalery/Image/Article/usb-c-konektor.PNG

O konektore USB-C prehľadne a jasne

Technické inovácie sa presadzujú pomaly a USB-C je toho, bohužiaľ, pravým dôkazom. V našom článku vám však ukáže celé množstvo výhod, ktoré tento obojstranný konektor poskytuje. Predovšetkým ide o moderné prenosové štandardy USB 3.1 Gen2 s možnosťou univerzálneho použitia. Ja vážne o toľko lepší ako obyčajné USB? A má šancu zjednotiť celý trh? Prečítať viac »
https://cdn.alza.cz/Foto/ImgGalery/Image/Article/co-je-hapticka-odezva_1.jpg

Čo je haptická odozva?

Moderný prvok slúžiaci predovšetkým na pohodlnejšie ovládanie aplikácií a hier. Haptická technológia je extrémne citlivá na dotyk – modernejšie zariadenia s touto technológiou rozpoznávajú aj mieru dotyku, respektíve to, akou silou tlačíte. Zakaždým iná úroveň stlačenia môže mať odlišný vplyv vo vašej aplikácii. Podľa možností nastavenia je možné zapnúť „spätné vibrácie“, ktoré vás informujú o signále. Napríklad, pri automobilových pretekoch máte volant bez pedálu, ktorým môžete otáčať. Ak silno stlačíte pravú stranu, tak zrýchlite a ak ľavú, tak spomalíte. To, že ste stlačili volant dostatočnou silou a vaše vozidlo začína napr. brzdiť, ucítite na miernych „spätných vibráciách“.

Prečítať viac »

Duálna kamera

Duálnou kamerou nazývame modely s dvoma kamerami - prednou a zadnou. Nahrávajú teda priestor pred aj za vozidlom. Prečítať viac »
https://cdn.alza.cz/Foto/ImgGalery/Image/Article/co-je-amoled-displej.jpg

Čo je AMOLED displej?

AMOLED, čiže Active Matrix Organic Light Emitting Diode displej, patrí do rodiny displejov OLED. Ide o zatiaľ najvyspelejšiu technológiu na trhu. Oproti svojim najbližším konkurentom vyniká rýchlejšou odozvou, nižšou spotrebou a ostrejším zobrazením farieb. Tešiť sa môžete aj na dokonalé stvárnenie čiernej farby, čo má za následok lepšiu čitateľnosť na priamom slnku. Vynikajúca je aj šírka pozorovacieho uhla, ktorý dosahuje rovnako ako v prípade IPS displejov takmer 180 stupňov. Nevýhodou je vyššia cena a kratšia životnosť.

Prečítať viac »
https://cdn.alza.cz/Foto/ImgGalery/Image/Article/co-je-tft-displej-img.jpg

Čo je TFT displej?

Ide o spôsob vykreslenia obrazu LCD displeja. Ten je v našom prípade tvorený prostredníctvom tenkého tranzistorového filmu. Pre predstavu. Súčasťou displeja je tenká súčiastka, ktorá je tvorená drobnými tranzistormi. Tie riadia jednotlivé obrazové body - pixely. Objavenie tejto konštrukcie siaha až do minulého storočia. Oproti predchádzajúcim technológiám so sebou priniesla vysokokvalitný obraz, vysoký kontrast, nižšiu spotrebu energie a predovšetkým menšie rozmery. Dnes je najväčšou výhodou TFT displejov predovšetkým cena. Oproti prémiovým OLED majú aj výrazne dlhšiu životnosť.

Prečítať viac »
https://cdn.alza.cz/Foto/ImgGalery/Image/Article/kapacita-baterie-nahled.jpg

Kapacita batérie

Veľkosť batérie notebooku spolu s úspornosťou použitých komponentov a optimalizáciou softvéru určuje dobu výdrže batérie.

Prečítať viac »
https://cdn.alza.cz/Foto/ImgGalery/Image/Article/typy-displeje.jpg

Typ displeja: Lesklý vs Matný | TN vs IPS

Každý typ displeja je vhodný na iný účel. Najčastejšie používané typy matice sú TN, IPS, VA, AMOLED a OLED. Ďalej ich možno rozdeliť na lesklý a matný.

Prečítať viac »
1...4567
P-DC1-WEB16
Zavoláme Vám a odborne poradime
+421 2 5710 1800
Otázka na objednávku
Otázka na tovar
Prosím, zadajte svoj telefón:
Zavolajte mi
Na vašom súkromí nám záleží My, spoločnosť Alza.cz a.s., IČO 27082440, používame súbory cookies na zaistenie funkčnosti webu a s vaším súhlasom o. i. aj na personalizáciu obsahu našich webových stránok. Kliknutím na tlačidlo „Rozumiem“ súhlasíte s využívaním cookies a predaním údajov o správaní na webe na zobrazenie cielenej reklamy na sociálnych sieťach a reklamných sieťach na ďalších weboch.
Viac informácií Menej informácií