AD 1. týden květen Effaclar

Zobraziť katalóg
https://cdn.alza.cz/Foto/ImgGalery/Image/Article/lgthumb/breez-mobile-lightning-fast-payments-nahled.jpg

Breez - lightningová super-appka (RECENZIA A NÁVOD)

Medzi Lightning peňaženky druhej generácie patrí aj lightning peňaženka Breez. Je to zároveň akési laboratórium Lightning technológií a je stavaná ako “super-appka”, podobne ako čínsky WeChat. V Breez môžete počúvať podcasty a streamovať saty svojim obľúbeným podcasterom vďaka technológii podcasting 2.0. Má integrované množstvo ďalších aplikácií, ktoré sú dostupné priamo z menu Apps, kde máte priamo prístup k službám ako Bitrefill, Wavlake, Boltz, Azteco alebo The Bitcoin Company. Breez taktiež funguje ako point of sale terminál na prijímanie platieb v prevádzke. Prečítať viac »
https://cdn.alza.cz/Foto/ImgGalery/Image/Article/btc-poplatky.jpg

Bitcoin v prostredí vysokých poplatkov (TIPY A TRIKY)

Čas od času poplatky na Bitcoinové síti stoupnou a transakce mohou stát až desítky dolarů. Je to dáno limitem Bitcoinové sítě na velikost bloku. Pohledů na tento fakt je několik – od toho, že Bitcoin je na první vrstvě s takovými poplatky nepoužitelný, a nesplňuje tak vlastnosti peer to peer elektronické hotovosti, až po to, že poplatky jsou stále nízké a v budoucnu nebudou stačit jako odměna těžařům na zabezpečení sítě dostatečným hashrate. V tomto článku se podíváme na různé možnosti, co můžeme dělat v prostředí vysokých poplatků. Prečítať viac »
https://cdn.alza.cz/Foto/ImgGalery/Image/Article/decentralizovane-finance-nahled.jpg

10101 - Decentralizovaná futures burza využívajúca Lightning network

V tomto článku prinášame pohľad na unikátnu Lightning peňaženku s integrovanou futures burzou. Okrem prijímania a posielania satoshi cez sieť lightning network môžete držať aj dolárovú hodnotu, či si vytvoriť virtuálnu pôžičku. A to celé zabezpečené sieťou lightning a bitcoinom, teda bez odovzdania privátnych kľúčov tretej strane a bez potreby dôvery v protistranu. Táto aplikácia je treťou generáciou lightningových služieb, ktoré idú ďalej ako základné posielanie bitcoinov medzi užívateľmi. Na druhej strane je to pomerne nová aplikácia a je v testovacej prevádzke. Na čo môžeme deriváty nad lightningom prakticky využiť si vysvetlíme na konkrétnych príkladoch. Prečítať viac »
https://cdn.alza.cz/Foto/ImgGalery/Image/Article/bitcoin-p2p.jpg

Platforma Firefish - pôžička zabezpečená Bitcoinom

Ak ste počas leta navštívili jednu z mnohých československých bitcoinových konferencii, určite neušla vašej pozornosti nová česká platforma Firefish. Sľubuje možnosť ako si požičať české koruny alebo eurá so zábezpekou v Bitcoine. Na rozdiel od DeFi platforiem funguje priamo nad Bitcoinom pomocou Firefish protokolu, ktorý využíva nemeniteľné stavy a multisig adresy tri z troch. Prečítať viac »
https://cdn.alza.cz/Foto/ImgGalery/Image/Article/ai-moznosti-vyuziti.jpg

Umelá inteligencia: možnosti a spôsoby využitia

Umelá inteligencia má širokú škálu využitia. Od rozpoznávania rukopisu, manipulácie s obrázkami a textami cez samoriadiace autá, rozhodovanie o bankových pôžičkách až po navigáciu vo vesmíre. Pozrieme sa na niektoré využitia, aj keď by ste ťažko hľadali oblasť informatiky, ktorej sa umelá inteligencia aspoň trochu nedotkla. Prečítať viac »
https://cdn.alza.cz/Foto/ImgGalery/Image/Article/umela-inteligence-historie-rychlost-vyvoje.jpg

Umelá inteligencia: AI prichádza na scénu – kvalita, či kvantita?

Umelá inteligencia prichádza na scénu – najprv pomaly a potom okamžite, ako by k nám letela mimozemská loď rýchlosťou blízkou rýchlosti svetla. Po väčšinu dĺžky letu ju nevidíme, potom sa niečo objaví, ale kým túto informáciu spracujeme, už je to tu. V posledných mesiacoch sa objavilo niekoľko revolučných modelov umelej inteligencie, o ktorých si povieme, ale začnime najskôr krátkou historickou medzihrou. Prečítať viac »
https://cdn.alza.cz/Foto/ImgGalery/Image/Article/umela-inteligence-bitcoin.jpg

Umelá inteligencia: Prísľub technologickej revolúcie

Ako súvisí umelá inteligencia s kryptomenami, decentralizáciou, internetom a ľudskou prepojenosťou? Začneme tým, že sa pozrieme na prísľub technologickej revolúcie a emergentné javy, ktoré umožnili jednoduchý život, mnohobunkové organizmy, biologické aj umelé neurónové siete. Prečítať viac »
https://cdn.alza.cz/Foto/ImgGalery/Image/Article/lightning-network.jpg

Lightning Network (VŠETKO, ČO CHCETE VEDIEŤ)

Bitcoin vytvoril natívnu internetovú digitálnu decentralizovanú vzácnosť. Je to protokol, vďaka ktorému môžeme mať niečo, čo je digitálne, ale nedá sa skopírovať kópiou bitov, ktoré tvoria danú informáciu. A navyše vzniká decentralizovaným spôsobom. Je to prvý projekt, ktorý má všetky spomínané vlastnosti - absenciu centrálnej autority, vzácnosť a je to natívny internetový protokol. Samotný Bitcoin však nie je veľmi dobrá platobná sieť z viacerých pohľadov. Každú transakciu overujú všetky uzly siete. Bitcoinový “timechain” (resp. “blockchain”) je veľmi neefektívna decentralizovaná databáza, ktorá má práve jednu unikátnu vlastnosť - umožňuje vytvoriť decentralizovanú kryptomenu. Práve na riešenie efektivity, rýchlosti a ceny transakcie vznikla sieť Lightning. A ako bonus má lepšie súkromie ako verejná databáza Bitcoinu. Prečítať viac »
P-DC1-WEB19
Zavoláme Vám a odborne poradime
+421 2 5710 1800
Otázka na objednávku
Otázka na tovar
Prosím, zadajte svoj telefón:
Zavolajte mi
Na vašom súkromí nám záleží My, spoločnosť Alza.cz a.s., IČO 27082440, používame súbory cookies na zaistenie funkčnosti webu a s vaším súhlasom o. i. aj na personalizáciu obsahu našich webových stránok. Kliknutím na tlačidlo „Rozumiem“ súhlasíte s využívaním cookies a predaním údajov o správaní na webe na zobrazenie cielenej reklamy na sociálnych sieťach a reklamných sieťach na ďalších weboch.
Viac informácií Menej informácií