MS hokej AP+ slevy

Zobraziť katalóg
Michal Kupsa

Michal Kupsa

Michal Kupsa sa narodil v roku 1970 v Brne. Fotografovať začal už vo svojich 15 rokoch a novinárskej činnosti prepadol už o tri roky neskôr. Na svojom konte má spoluprácu s radom prestížnych českých aj zahraničných médií, vrátane Českej televízie, Českého rozhlasu, National Geographic, Národnej knižnice Kongresu USA, iDNES, nadácie Človek v tiesni a väčšiny českých magazínov o fotografii a fotografovaní. Zameriava sa predovšetkým na cestopisné články, recenzie fototechniky a vedenie fotografických kurzov.

https://cdn.alza.cz/Foto/ImgGalery/Image/Article/lgthumb/canon-eos-r50-nahled-fotka.jpg

Canon EOS R50 (RECENZIA)

Canon EOS R50 je kompaktná bezzrkadlovka s APS-C čipom, malými rozmermi, nízkou hmotnosťou a cenou. Napriek svojej veľkosti ponúka plnohodnotný bajonet Canon RF, vysokú kvalitu fotografií a množstvo funkcií na fotografovanie aj natáčanie videa. Fotoaparát je ideálny pre mladých, začínajúcich fotografov a vlogerov. Vyznačuje sa mimoriadnou ľahkosťou a malými rozmermi, ale neobsahuje stabilizáciu na čipe. Má elektronický EVF s OLED technológiou a 2,36 Mpx rozlíšením. Ponúka širokú ponuku objektívov Canon. Prečítať viac »
https://cdn.alza.cz/Foto/ImgGalery/Image/Article/canon-eos-r8-nahled.jpg

Canon EOS R8 (RECENZIA): najľahší plnoformátový fotoaparát od Canonu

Dnes už nie je nových fotoaparátov predstavených počas roka toľko, ako to bývalo pred pár rokmi, a tak každá novinka vyvolá ešte oveľa väčšie debaty, diskusie a špekulácie ako predtým. Nie je to inak ani v tomto prípade, keď spoločnosť Canon ohlásila nový plnoformátový bezzrkadlový fotoaparát Canon EOS R8. Ako obstál v našej recenzii? Prečítať viac »
https://cdn.alza.cz/Foto/ImgGalery/Image/Article/canon-eos-r7-a-r10-nahled-fotka.jpg

Canon EOS R7 & R10 (PRVÉ DOJMY)

Noviniek vo svete fototechniky už zďaleka nie je toľko. Fyzikálne zákony sú neúprosné a nové modely ponúkajú zvyčajne drobné vylepšenia. Canon EOS R7 a R10 však dokázal nemožné: prekvapil ma tak, ako už dlho nič iné. Jednak tým, že Canon dokázal držať pod pokrievkou všetko zásadné do poslednej chvíle. A potom: Canon EOS R7 a R10 sú (takmer) dokonalé. Oba fotoaparáty som niekoľko dní testoval a som si takmer istý, že svet digitálnej fotografie má svojho nového šampióna.

Prečítať viac »
https://cdn.alza.cz/Foto/ImgGalery/Image/Article/tipy-na-darky-pro-fotografy-1.jpg

Desatoro tipov na darčeky pre fotografov

Máte v rodine, alebo medzi priateľmi fotografa, ktorého by ste na Vianoce chceli obdarovať, ale netušíte, čo by mu urobilo radosť? Potom sme práve pre vás pripravili článok s desiatkou praktických tipov na vianočný, ale napríklad aj narodeninový fotografický darček. Nahliadnite a nechajte sa inšpirovať.


    Prečítať viac »
    https://cdn.alza.cz/Foto/ImgGalery/Image/Article/e95f79ce-95cb-466f-b767-ce32f7c552f4.jpg

    Canon EOS R (RECENZIA) – Dokonalá bezzrkadlovka?

    Otestovali sme prvý pokus Canonu o Full frame bezzrkadlovku Canon EOS R, ktorá neskutočne dobre fotí a natáča video aj na pomery digitálnych zrkadloviek, oproti ktorým ale ponúka výrazne nižšiu hmotnosť a kompaktnejšie rozmery. Kapitolou samou o sebe je systém zaostrovania, ktorý funguje aj za veľmi slabého osvetlenia. Podrobnejšie informácie a fotografie z testovania nájdete v tejto recenzii.

    Prečítať viac »
    https://cdn.alza.cz/Foto/ImgGalery/Image/fujifilm-xt100-02.jpg

    Fujifilm X-T100 (PREVIEW)

    Pre nadšených fotografov Fujifilm predstavil novú bezzrkadlovku Fujifilm X-T100, ktorá obsahuje niektoré prvky z vyšších modelových radov. Snímací čip s rozlíšením 24 Mpx, inteligentné zaostrovanie a elektronický hľadáčik tu patrí do základnej výbavy. Čo na to ale povie cenovka a kedy vôbec bude dostupný? Dočítate sa v našom článku.

    Prečítať viac »
    https://cdn.alza.cz/Foto/ImgGalery/Image/nikon-35mm-f1,8-dx-02.jpg

    Nikon 35mm f/1,8 AF-S DX (RECENZIA)

    Prinášame vám recenziu objektívu Nikon 35mm f/1,8 AF-S DX, ktorý vyhľadávajú ako amatéri tak profesionáli pre jeho malé rozmery, ľahkosť a rokmi preverenú a vyladenú optickú sústavu. K vyššie uvedeným kladom pridáva navyše aj niektoré príslušenstvo zahrnuté v cene. Zistite aké sme mu dali výsledné ohodnotenie!

    Prečítať viac »
    https://cdn.alza.cz/Foto/ImgGalery/Image/canon-eos-m50-4.jpg

    Canon EOS M50 (PREVIEW)

    Pokiaľ momentálne hľadáte nejakú bezzrkadlovku, mali by ste zbystriť vašu pozornosť. Canon nedávno predstavil model EOS M50. Potešiť vás môže integrovaný hľadáčik, výklopný blesk alebo natáčanie až 4K videa. Na to, koľko bude stáť a kedy bude k dispozícii, vám odpovieme v našom článku.

    Prečítať viac »
    https://cdn.alza.cz/Foto/ImgGalery/Image/Article/Canon-EOS-2000D.jpg

    Canon EOS 2000D (PREVIEW)

    Začiatočnícka zrkadlovka Canon EOS 1300D je na trhu necelé 2 roky a už sa dočkala svojho nástupcu. Nová „entry level“ zrkadlovka Canon EOS 2000D má inovovanný 24 Mpx snímač, nový obrazový procesor a niekoľko ďalších vylepšení. Aké sú to vylepšenia, kedy bude fotoaparát dostupný a koľko bude stáť?

    Prečítať viac »
    https://cdn.alza.cz/Foto/ImgGalery/Image/Article/Canon-eos-4000D-clanek.jpg

    Canon EOS 4000D (PREVIEW)

    Canon tento týždeň predstavil hneď niekoľko nových fotoaparátov. Jedným z nich je Canon EOS 4000D, doposiaľ najdostupnejšia zrkadlovka vôbec. Aké parametre bude mať a koľko bude stáť táto „entry level“ zrkadlovka?

    Prečítať viac »
    https://cdn.alza.cz/Foto/ImgGalery/Image/Article/olympus-pen-e-pl8-recenze-test.jpg

    Olympus PEN E-PL8 (RECENZIA)

    Bezzrkadlovka Olympus PEN E-PL8 je dobrý, malý a zároveň štýlový fotoaparát, ktorý osloví široké spektrum fotografov – od mladých dievčat hľadiacich na dizajn, po skúsených fotografov, ktorých zaujíma predovšetkým obrazová kvalita a funkčnosť. V článku sa pozrieme na celkové spracovanie, ovládanie, ergonómiu a samozrejme aj na obrazovú kvalitu, rovnako ako na pomer kvality a aktuálnej predajnej ceny.

    Prečítať viac »
    https://cdn.alza.cz/Foto/ImgGalery/Image/Article/canon-g1x-mark-iii-recenze-test.jpg

    Canon G1X Mark III (PREVIEW)

    Canon Powershot G1X Mark III je nástupcom úspešného predchodcu, ktorý niesol označenie Mark II. Zmien je veľa. Tou najhlavnejšou je použitie rovnakého snímača, aký má zrkadlovka 80D a ďalej napríklad prítomnosť elektronického hľadáčika. O ďalších podrobnostiach sa dozviete vnútri článku.

    Prečítať viac »
    https://cdn.alza.cz/Foto/ImgGalery/Image/Article/fujifilm-xe-3-nahled.jpg

    Fujifilm X-E3 (PREVIEW)

    Bezzrkadlovka Fujifilm X-E3 je nástupcom série X-E2 a prichádza s APS-C čipom s rozlíšením 24 Mpx, sériovým snímaním až 14 snímok za sekundu a schopnosťou nahrávať videá v 4K rozlíšení. Čo ďalšie ukrýva jeho kovového telo s retro dizajnom?

    Prečítať viac »
    https://cdn.alza.cz/Foto/ImgGalery/Image/Article/nikon-d850-nahled.jpg

    Nikon D850 (RECENZIA)

    Ešte pred začiatkom oficiálneho predaja sa nám na recenzovanie podarilo získať asi najočakávanejšiu fotonovinku tohto roka, fullframe zrkadlovku Nikon D850. Prezrite si ukážkové snímky v plnej kvalite (vrátane RAW súborov) a zistite, ako fotoaparát hodnotí profesionál Michal Kupsa.

    Prečítať viac »
    https://cdn.alza.cz/Foto/ImgGalery/Image/Article/canon-ef-s-35mm-f28-is-stm-nahled.png

    Recenzia objektívu Canon EF-S 35 mm f/2,8 Macro IS STM

    Canon EF-S 35 mm f/2,8 Macro IS STM patrí medzi najdostupnejšie makroobjektívy. Vďaka integrovanému LED nasvieteniu tento objektív svojím telom nevrhá tieň na fotografovanú scénu. Nechýba práve tento objektív vo vašej fotovýbave? Michal Kupsa ho testoval a vy si teraz môžete prečítať recenziu.

    Prečítať viac »
    https://cdn.alza.cz/Foto/ImgGalery/Image/Article/tamron-70-300.jpg

    Recenzia objektívu TAMRON AF 70–300 mm f/4–5,6 Di LD Macro 1:2

    Objektív TAMRON AF 70–300 mm f/4–5,6 1:2 je najlacnejším „dlhým“ objektívom na trhu. Prekvapil nás kvalitou vyhotovenia, kvalita fotografií je tiež slušná. Má však niekoľko nedostatkov. Čo dostanete za 150 €? Dozviete sa v našom podrobnom teste.

    Prečítať viac »
    https://cdn.alza.cz/Foto/ImgGalery/Image/Article/sd-karta-nahled.jpg

    Ako obnoviť dáta z poškodenej SD karty? (NÁVOD)

    Šťastný je ten, kto ešte nikdy neprišiel o svoje dáta na pamäťovej karte – či už nechceným zmazaním, alebo chybou samotnej karty. V oboch prípadoch existuje cesta von. Poradíme vám, ako svoje fotky (a nielen ich) dostať späť a tiež ako s kartou správne zaobchádzať. Prečítať viac »
    https://cdn.alza.cz/Foto/ImgGalery/Image/Article/canon-18-135-nahled.jpg

    Recenzia objektívu Canon EF-S 18–135 mm f/3,5–5,6 IS USM

    Objektív Canon EF-S 18–135 mm f/3,5–5,6 IS USM je jedným z najzaujímavejších kandidátov na základný zoom pre pokročilejších fotografov. Je vybavený optickým stabilizátorom, automatickým zaostrovaním Nano USM a možno k nemu pripojiť powerzoom adaptér PZ-E1. Ako dopadol v našej recenzii?

    Prečítať viac »
    https://cdn.alza.cz/Foto/ImgGalery/Image/Article/nikkor-70-300mm-f45-56e-af-p-ed-vr-nahled.jpg

    Recenzia objektívu NIKKOR 70–300 mm F4,5–5,6 AF-P ED VR

    Michal Kupsa dostal do rúk úplne nový teleobjektív NIKKOR 70–300 mm F4,5–5,6 AF-P ED VR. V článku nájdete jeho poznatky z praktického používania, porovnanie s jeho predchodcom a nechýbajú ukážkové snímky v plnej kvalite.

    Prečítať viac »
    https://cdn.alza.cz/Foto/ImgGalery/Image/Article/Canon-EOS-200D-nahled.jpg

    Canon EOS 200D (PREVIEW)

    Canon 29. 6. 2017 predstavil hneď dve nové zrkadlovky. Jednou z nich je EOS 200D, pokračovateľ známeho „stodéčka“, ktoré priviedlo do sveta zrkadloviek mnoho nových fotografov. Prináša veľa nových funkcií, ale zachováva si stále veľmi priaznivú cenu.

    Prečítať viac »
    12
    P-DC1-WEB02
    Zavoláme Vám a odborne poradime
    +421 2 5710 1800
    Otázka na objednávku
    Otázka na tovar
    Prosím, zadajte svoj telefón:
    Zavolajte mi
    Na vašom súkromí nám záleží My, spoločnosť Alza.cz a.s., IČO 27082440, používame súbory cookies na zaistenie funkčnosti webu a s vaším súhlasom o. i. aj na personalizáciu obsahu našich webových stránok. Kliknutím na tlačidlo „Rozumiem“ súhlasíte s využívaním cookies a predaním údajov o správaní na webe na zobrazenie cielenej reklamy na sociálnych sieťach a reklamných sieťach na ďalších weboch.
    Viac informácií Menej informácií