PET AD homeoffice

Game Developers Conference 2019 – prídu tvorcovia s prekvapivým oznámením?

Zobraziť katalóg

Článok

Aktualizované

San Francisco sa v priebehu tretieho marcového týždňa stane dejiskom ďalšej významnej udalosti v kalendári každého tvorcu počítačových hier – Game Developers Conference. Počas nej zaznejú hodiny prednášok od veľkých a preslávených vývojárov, ale aj nezávislých tvorcov, ktorí sa dokázali presadiť v obrovskej konkurencii panujúcej na hernom trhu. A možno sa dočkáme nejakého prekvapivého oznámenia.

GDC 2019; screenshot: cover

Ako sa pracovalo na Spider-Manovi alebo God of War?

• Novinka: 18. 3. 2019 • Autor: Jakub Němec

Každoročne sa v americkom San Franciscu organizuje stretnutie vývojárov počítačových hier celého sveta. Nejde však o výstavu v zmysle E3 alebo GamesCom, ktoré sa zameriavajú na predstavovanie najnovších prírastkov do pantheonu hráčskej zábavy. Verejnosť vníma Game Developers Conference (GDC) ako meeting tvorcov, na ktorom skúsení matadori odovzdávajú svoje skúsenosti poslucháčom z radov začínajúcich indie autorov a novinárov. Mimo zaujímavých prednášok sa občas niektorí hovorcovia „prekecnú“ a prezradia detaily o titule, ktorý ešte nemusí byť nutne ohlásený. Dočkáme sa podobného prekvapenia aj tento rok? To je otázka, na ktorú získame odpoveď až v priebehu dní 18. – 22. marca.

S istotou však môžeme tvrdiť, že sa pri pultíku hovorcu mihne veľa zaujímavých osobností. Medzi 750 prednášajúcimi sa objavia také mená ako Adam Noonchester, ktorý poslucháčov zoznámi s vývojom umelej inteligencie v podarenej exkluzivite na PlayStation 4 Spider-Man, Sophie Brennan ukazujúca tvorbu záporákov tamtiež, Calle Lejdfors prezentujúci postupy renderovania v súčasnej topke Division 2, Oscar Bernelind, ktorý, dúfajme, ukáže nové zábery z Rage 2, či Cory Balrog, ktorý sa rozhovorí o reinkarnácii God of War. A to je len špička ľadovca, takže v prípade, že sa zaujímate o vývoj hier do hĺbky, neváhajte vyhľadať svojho obľúbenca (bude aj Swen Vincke s Divinity: Original Sin 2 či Hideaki Itsuno s Devil May Cry 5) na prednáškovej listine a zakúpte prístup na príslušný stream.

GDC 2019; screenshot: mikrofon

Medzi prednášajúcimi na seminároch sa objaví rad slavých vývojárov, napr. tvorca God of War Cory Balrog.

Pre mňa sa ako veľmi zaujímavá javí napríklad prednáška Brada Andresa z Fantasy Flight Games, spoločnosti zaoberajúca sa tvorbou doskových hier, ktorý sa rozhovorí o game dizajne v stolových, ale aj počítačových hrách. Veľa podnetov si môžeme odniesť aj z rozhovoru nad monetizačnými stratégiami, ktoré sa z nás v budúcnosti budú pokúšať vytrieskať nejaký ten dolár navyše. Na svoje si prídu tiež technológiami posadnutí jedinci, pretože sa predstavia zástupcovia spoločností AMD, Nvidia či Intel, aby nadchli prítomných budúcimi trendmi. Rozhodne sa nebojím, že by ste si v pestrej škále rôznorodých tém nevybrali – čo napríklad horúce témy o budúcnosti Google Games?

Mimo klasickú prednáškovú činnosť môžete na GDC 2019 zavadiť o rad tematických workshopov (grafika, game dizajn, tvorba objektov, návrh puzzlov a pod.) alebo špeciálnu esportovú sekciu, v ktorej sa bude celkom iste premietať o budúcnosti profesionálneho hrania. My u nás v redakcii sme zvedaví, či niektorému z popredných tvorcov neunikne poznámka o doteraz neoznámenom titule či nejaký bližší detail pri veľmi očakávaných projektoch typu Cyberpunk 2077, Beyond Good and Evil 2 alebo The Last of Us 2. Ak sa niečo veľké vyskytne, budeme vás samozrejme obratom informovať, v opačnom prípade počkáme na začiatok júna, kedy sa rozbehne E3 2019.

• Zdroje: gdconf.com

iPozrite sa na všetky články z hernej sekcie. Ďalšie novinky zo sveta hier, esportu a technológií nájdete na facebooku a instagrame Alza Gaming.
i Mohlo by vás zaujímať

Novinky z Game Developers Conference 2019 pre vás budeme naďalej sledovať.

Vytlačiť
P-DC1-WEB06
Zavoláme Vám a odborne poradime
+421 2 5710 1800
Otázka na objednávku
Otázka na tovar
Prosím, zadajte svoj telefón:
Zavolajte mi
Na vašom súkromí nám záleží My, spoločnosť Alza.cz a.s., IČO 27082440, používame súbory cookies na zaistenie funkčnosti webu a s vaším súhlasom o. i. aj na personalizáciu obsahu našich webových stránok. Kliknutím na tlačidlo „Rozumiem“ súhlasíte s využívaním cookies a predaním údajov o správaní na webe na zobrazenie cielenej reklamy na sociálnych sieťach a reklamných sieťach na ďalších weboch.
Viac informácií Menej informácií