Emise pro AP+ v app - všechny segmenty Emise pro AP+ v app - všechny segmenty

Ambulantný test na koronavírus (COVID-19)

Zobraziť katalóg
Ambulantný test na koronavírus (COVID-19)
Test – vhodný na domáce použitie, sérologický, deteguje aktívne protilátky COVID-19 IgM a IgG v ľudskej plazme, sére alebo celej krvi. Väčšina pacientov má detegovateľnú hladinu protilátok už medzi 2. - 15. dňom od začiatku príznakov (individuálne). Výsledok testu o 3 minúty po aplikácii vzorky, expiračná doba 1 rok od dátumu výroby testu. Balenie obsahuje 5 ks testu. Ospravedlňujeme sa, ale Ministerstvo zdravotníctva Českej republiky udelenie výnimky na uvedenie do predaja pre osobné použitie zamietlo.
Kód:  COVID-19

Nevyhovujú vám alternatívy? Vyberajte z celej ponuky

Ambulantný test na koronavírus (COVID-19) Predaj skončil

Ambulantný test na koronavírus (COVID-19)

Súprava na detekciu protilátok COVID-19 lgM/lgG je vhodná na domáce použitie. Deteguje protilátky IgM a IgG v ľudskej plazme, sére alebo krvi. Dokáže pritom odhaliť prítomnosť protilátok už medzi 2. - 15. dňom od začiatku príznakov (individuálne) a tiež to, či je používateľ v ranej alebo neskorej fáze infekcie. Schopnosť súpravy detegovať protilátky záleží od výšky produkcie protilátok v tele, ktorá je vysoko individuálna a závislá od zdravotného stavu, veku, pohlavia, celkovej imunity aj ďalších faktorov, ako je napr. váha. Infikovaný organizmus reaguje na zasiahnutie patogénom imunitnou reakciou, teda najmä začatím tvorby protilátok a zvýšením teploty. Test funguje na princípe fluorescenčnej imunochromatografie. Jeho súčasťou je antigén označený koloidným zlatom a komplex kontrolných protilátok. Ďalej obsahuje nitrocelulózové membrány, na ktorých sú vyznačené dva testovacie prúžky a jeden kontrolný prúžok. Výsledok testu na detekciu protilátok COVID-19 lgM/lgG sa dozviete už po 3 minútach.

Ospravedlňujeme sa, ale Ministerstvo zdravotníctva Českej republiky udelenie výnimky na uvedenie do predaja pre osobné použitie zamietlo.

Kľúčové vlastnosti súpravy na detekciu protilátok COVID-19 lgM/lgG

  • Súprava na detekciu protilátok COVID-19 lgM/lgG
  • Vhodná na domáce použitie
  • Dokáže odhaliť infekciu už medzi 2. - 15. dňom od začiatku príznakov (individuálne)
  • Deteguje protilátky IgM a IgG v ľudskej plazme, sére alebo krvi
  • Infekciu COVID19 preukazuje pozitívny výsledok na IgM alebo IgG
  • Jednoduché použitie aj v domácich podmienkach
  • Výsledok testu už o 3 minúty po aplikácii vzorky
  • Výrobcom testu je spoločnosť Jiangsu Superbio Biomedical Co., Ltd.

Ako funguje súprava na detekciu protilátok COVID-19 lgM/lgG

Hneď ako nakvapkáte požadované množstvo vzorky do otvoru na testovacom pásiku, vzorka bude stekať po nitrocelulózovej membráne vnútri testovacieho pásika, a to vplyvom kapilárneho efektu. V prípade, že testovaná vzorka obsahuje IgM či IgG protilátky vírusu COVID-19, bude sa protilátka viazať na zlatom označený COVID-19-antigén a komplex protilátok následne vykreslí monoklonálne IgM či IgG protilátky na nitrocelulózovej membráne v podobe fialovo-červených M alebo G liniek. Takto test preukáže, či je vzorka pozitívna na IgM alebo IgG protilátky a zobrazuje teda aktuálnu alebo uplynulú infekciu COVID19.

Návod na použitie

Otvorte škatuľu, vyberte obsah a nechajte ho ustáliť pri izbovej teplote, teda cca 24 °C. Pozorne si prečítajte celý návod na obsluhu a súpravu na detekciu protilátok použite ihneď po vybratí z ochranného obalu, najdlhšie do 60 minút po vybratí.

Ambulatní test na koronavirus (COVID-19)

1. Očistite miesto odberu krvi dezinfekčným tampónom a nechajte prirodzene uschnúť.


Ambulatní test na koronavirus (COVID-19)

2. Odstráňte kryt pinu pre odber vzorky krvi a na dezinfikovanom mieste stlačte užším koncom.


Ambulatní test na koronavirus (COVID-19)

3. Stlačte miesto vpichu a do plastového kvapkadla naberte 1 – 2 kvapky krvi.


Ambulatní test na koronavirus (COVID-19)

4. Krv z kvapkadla vytlačte do skúmavky s reagentom a potom skúmavku uzavrite vrchnákom.


Ambulatní test na koronavirus (COVID-19)

5. Uistite sa, že je skúmavka dobre uzavretá a pretrepaním zmes poriadne, asi 30 sekúnd premiešavajte.


Ambulatní test na koronavirus (COVID-19)Ambulatní test na koronavirus (COVID-19)Ambulatní test na koronavirus (COVID-19)Ambulatní test na koronavirus (COVID-19)v

6. Použite čisté kvapkadlo a naberte doň premiešanú zmes, a to minimálne 100 µl, čo je asi 5 kvapiek.


Ambulatní test na koronavirus (COVID-19)

7. Pripravte si stopky a nakvapkajte zmes do malého otvoru na plastovej karte. Výsledok odčítajte po 3 minútach.


Ambulatní test na koronavirus (COVID-19)

8. Vysušte prípadný zvyšok krvi a opäť vydezinfikujte. Zvyšok balenia zabaľte a zlikvidujte predpísaným spôsobom.


Interpretácia výsledkov testu

Vzorka na protilátky COVID-19 lgM/lgG je negatívna, ak je kontrolný prúžok QCC (Quality Control - C) viditeľný a linky M a G sa nezafarbia. V tomto prípade je vzorka negatívna, pretože protilátky neboli detegované. Sledujte však naďalej svoj stav a odporúčame test zopakovať po približne 24 hodinách. Nezabudnite, že množstvo protilátok sa v prípade nákazy tvorí individuálne a je zvyčajne sprevádzané zvýšenou teplotou.

Vzorka na protilátky COVID-19 lgM/lgG je pozitívna, ak sa:

  • kontrolný prúžok "C" zobrazí spolu s prúžkom "M" – došlo k detekcii protilátky IgM.
  • kontrolný prúžok "C" zobrazí, spolu s prúžkom "G" – došlo k detekcii protilátky IgG.
  • kontrolný prúžok "C" zobrazí spolu s prúžkom "G" aj prúžkom "M" – došlo k detekcii oboch protilátok IgG a IgM.

Ak je detegovaná pozitívna vzorka, je nutné čo najrýchlejšie pretestovanie metódou priamej detekcie vírusu.

Neplatný výsledok:
Ak sa neobjaví prúžok kontroly "C", je test v každom prípade neplatný a musíte ho zopakovať! Toto môže
byť spôsobené dlhým oneskorením pri testovaní, kontamináciou reagenta, znehodnotením testu teplotou ap.

Obsah balenia

Ambulatní test na koronavirus (COVID-19)

Nádobka na získanie krvnej vzorky


Ambulatní test na koronavirus (COVID-19)

Plastové pipety na jedno použitie


Ambulatní test na koronavirus (COVID-19)

Dezinfekčné tampóny


Ambulatní test na koronavirus (COVID-19)

Skúmavka s reagentom


Ambulatní test na koronavirus (COVID-19)

Testovací plastový pásik s celulózou


Testovanie na COVID-19

Pri testovaní na infekciu existujú 2 spoľahlivé metódy.

Testovacia metóda PCR je založená na identifikácii patogénu na základe prítomnosti DNA alebo RNA patogénu vo vzorke pacienta. Často je možné patogén detegovať skôr, než v tele stúpne hladina protilátok. Táto metóda vyžaduje odborný personál, špecifické laboratórne vybavenie, dodržanie teplotného reťazca a nemožno ju teda realizovať v domácom prostredí. Toto sú testy, ktoré používa odborný zdravotnícky personál.

Ďalšou metódou je sérologické vyšetrenie na protilátky. Protilátky sú súčasťou imunitného systému. Sú to imunoglobulínové proteíny, ktoré pomáhajú chrániť pred mikroskopickými patogénmi, medzi ktoré patria aj vírusy. Každá produkovaná protilátka je unikátne vytvorená na rozpoznanie špecifickej štruktúry na povrchu patogénu. Táto štruktúra sa nazýva „antigén“ a je to štruktúra vyvolávajúca tvorbu protilátok, ktoré sa potom na antigén viažu a tým ho neutralizujú, poškodzujú a zabíjajú.(Spojením protilátky a antigénu vznikne takzvaný imunokomplex, ktorý mobilizuje imunitný systém).
Táto metóda teda nevyhľadáva patogén samotný, ale „iba“ protilátky, ktoré telo produkuje ako obranu pred patogénom. Princíp tohto testu je založený na fakte, že COVID-19 aktivuje v tele protilátky IgM a IgG, ktoré sú v kombinácii s antigénom COVID-19 špecifické pre SARS-1, SARS-2 = COVID-19 a MERS. Príkladom takéhoto testu je:


Rýchlotest COVID-19 IgM/IgG, Súprava na detekciu protilátok (Koloidné zlato)
Výhodou tohto vyšetrenia je ľahká dostupnosť, nízka cena, možnosť vykonať test v domácich podmienkach za niekoľko minút. Presnosť záleží na výške produkcie protilátok v tele, ktorá je vysoko individuálna a závislá od zdravotného stavu, veku, pohlavia, celkovej imunity aj ďalších faktorov, ako je napr. váha. Infikovaný organizmus reaguje na zasiahnutie patogénomimunitnou reakciou, teda najmä začatím tvorby protilátok a zvýšením teploty.

Časté otázky

Kedy je tento test vhodné použiť?
Obvykle platí, že výška protilátok detegovateľná sérologicky je prítomná v čase, keď telo reaguje zvýšenou teplotou. Test preto použite, ak máte príznaky podobné chrípke a zvýšenú teplotu.

Aký presný je test?
Test odhalí > 95,5 % pozitívnych prípadov a vykazuje < 3 % falošne pozitívnych výsledkov. Preto sa odporúča test po 24 – 48 hodinách opakovať v prípade, že príznaky infekcie pretrvávajú.

Môže test nahradiť lekárske vyšetrenie?
V žiadnom prípade! Ak máte podozrenie na infekciu COVID-19 a boli ste v zasiahnutej oblasti alebo v kontakte s infikovanou osobou, postupujte vždy tak, ako keby ste boli infikovaní.

Aký je hlavný účel testu?
Test slúži na to, aby v preťaženom zdravotnom systéme nenavštevoval každý lekára s bežným nachladnutím, chrípkou alebo virózou a sám seba nevystavoval možnosti nákazy tým, že sa s oslabenou imunitou bude pohybovať v exponovanej čakárni a ordinácii.

Čo keď má pacient asymptomatický, alebo veľmi mierny priebeh, ktorý nedokáže test detegovať?
Ak má pacient príznaky miernej virózy a nie si je vedomý možnej nákazy COVID-19, nepôjde pravdepodobne ani k lekárovi, takže infekcia sa aj tak neodhalí. Pri použití sérologického testu bude v 95 % istý výsledok. Ak zopakuje test po 24 – 48 hodinách, bude táto istota ešte vyššia.

Test je len nástroj v rukách ľudí a nenahradí zdravý rozum. Ak má pacient dôvod sa domnievať, že je nakazený COVID-19, mal by vždy postupovať tak, ako keby bol infikovaný.

Na koľko použití je test?
Jedno balenie obsahuje 5 testovacích pásikov (testov), z ktorých každý je na jedno použitie.

Keď bude test pozitívny, ako odlíšim COVID-19 od inej infekcie?
Produkcia ImG/IgG je vysoko špecifická pre určité ochorenia, ale iba so špecifickým reagentom, ktorým je antigén COVID-19 naviazaný na koloidné zlato, dôjde na testovacom pásiku k reakcii a vykresleniu signálneho prúžka, čím sa detekuje nákaza COVID-19, SARS-1 a MERS. Pretože druhé menované ochorenia sa teraz našťastie nevyskytujú, je pozitivita viazaná iba na COVID-19 (pozn. s iným antigénom je možné podobný princíp použiť na detekciu iných ochorení).

Ako lepšie porozumieť priebehu tvorby protilátok?
Červená línia označuje priebeh výskytu protilátok IgM, ktoré sú vytvárané ako reakcia na novú infekciu, ktorú telo nepozná. Ako je zrejmé z grafu, protilátky sa tvoria ihneď po infikovaní a rastú. Každé telo ale reaguje individuálne. Pri klinických testoch sa protilátky darilo detegovať v prvých hodinách až siedmich dňoch od nákazy (teda od bodu "0").
Protilátky IgG označené modro sa tvoria o niečo neskôr, ale v tele zostávajú aj do konca života, sú preukazom neskorej, alebo prechodenej infekcie. Podľa použitého antigénu môžu detegovať rôzne ochorenia. S antigénom COVID-19 naviazaným na koloidné zlato detegujú protilátku

Nie je vyplnený Alternatívny text k fotografii!




Technické špecifikácie sa môžu zmeniť bez výslovného upozornenia. Obrázky majú iba informatívny charakter.

Chápu to správně, že když se člověk nakazil třeba před měsícem a přešel nemoc s lehkými symptomy nebo bez nich, tak se již pravděpodobně uzdravil. Ale test reaguje na protilátky, takže člověk nezjistí jestli je nakažen nebo tím už prošel a je vyléčen?

Dobry den, Prosim o vysvetlenie k tejto vete: “ Dokáže pritom odhaliť infekciu od 0 – 7. dňa” Ak som sa infikovala napriklad uz pred 12dňami, pripadne aj dlhšie (aj dlhšie ako 14dni), tak test uz nevie zistit nakazenie? Taktiez prosim info - na kolko pouziti je dany test? Vopred velmi pekne dakujem.

dobrý deň kedy budete mať tester k dispozicii a koľko bude stáť? dakujem

Dobrý den, je to cílená reklama.Mám dotaz , jestli má ten Váš zelený mužík koule , tak test určitě nedá za 2000kč jak plánujete. Nákupní cena je cca 5dolaru za kus. Ale co čekat od Vás , myslel jsem že dovedete myslet na lidi!!! A připojit se k ostatním firmám , které naší bezradný vládě pomáhají.Přeji Všem aby test nemuseli použít, aby nebyl důvod. Díky!

Alza taky chce vydělat na všem...kde je lidskost. 😢 Alzaci, probuďte se... To snad potřebují lidi s příznaky a ne, že každý tupec si to koupí... Opravdu jak Bureš se chcete na tomhle zviditelnit? Aby vás to neposlali ke dnu... Upadate v mých očích....

Dobry den, též by mě zajímalo, jestli uz bude test dodán a zda vůbec. Četla jsem ze poslední týden v březnu Superbio dodalo MZCR potřebné podklady, ale více informaci se nedocetla.

Pekny den, preco je test stale v ponuke ak tam stoji ze min.zdr. CR zamietla predaj testov?

dobrý den, co to pro nás tedy znamená, že ministerstvo zamítlo uvedení do prodeje? Mám si tento test najít v zemi kde je volně prodejný?

Dobrý den jak to vypadá s termínem prodeje? p.s. Jinak mi přijde velmi dobré když bude test dostupný i mimo přetížený zdravotní systém a vůbec nerozumím příspěvkům nad čarou... Naopak držím Vám palce a vím, že test prostě něco stojí, že ho musí ho někdo vymyslet, vyrobit, dovést a prodat... příjemný den

Alza taky chce vydělat na všem...kde je lidskost. ?? Alzaci, probuďte se... To snad potřebují lidi s příznaky a ne, že každý tupec si to koupí... Opravdu jak Bureš se chcete na tomhle zviditelnit? Aby vás to neposlali ke dnu... Upadate v mých očích....

123...
Diskusia a poradňa k Ambulantný test na koronavírus (COVID-19)
Príslušenstvo pre Ambulantný test na koronavírus (COVID-19) Chcete doručit zboží do Česka? Prohlédněte si Ambulantní test na koronavirus (COVID-19).
P-DC1-WEB04
Zavoláme Vám a odborne poradime
+421 2 5710 1800
Otázka na objednávku
Otázka na tovar
Prosím, zadajte svoj telefón:
Zavolajte mi
Na vašom súkromí nám záleží My, spoločnosť Alza.cz a.s., IČO 27082440, používame súbory cookies na zaistenie funkčnosti webu a s vaším súhlasom o. i. aj na personalizáciu obsahu našich webových stránok. Kliknutím na tlačidlo „Rozumiem“ súhlasíte s využívaním cookies a predaním údajov o správaní na webe na zobrazenie cielenej reklamy na sociálnych sieťach a reklamných sieťach na ďalších weboch.
Viac informácií Menej informácií