AlzaBoxy Q1 Rapture

ASUS PRIME B250-PLUS

Zobraziť katalóg
ASUS PRIME B250-PLUS
4,9 7 hodnotení
Základná doska Intel B250, DDR4, PCIe x16, SATA III, M.2, USB 3.0, Intel GLAN, 8ch audio, HDMI, DVI, mATX, sc1151
Kód:  AC262d1 Produktové číslo:  90MB0SI0-M0EAY0 Stránky výrobcu

Nevyhovujú vám alternatívy? Vyberajte z celej ponuky

ASUS PRIME B250-PLUS

Hranie hier, možnosť náročnej práce s multimediálnym obsahom a samozrejme veľa zábavy vám prinesie základná doska ASUS PRIME B250M-PLUS. Táto doska s čipsetom Intel B250 je pripravená pojať procesory najnovšej generácie Kaby Lake. Pokiaľ vás ani toto nepresvedčilo, potom sa tešte na najvyššiu možnú kvalitu a spoľahlivú ochranu všetkých pripojených komponentov.

Kľúčové vlastnosti

  • Výkonná základná doska formátu mATX s čipsetom B250
  • Pripravená na osadenie novýmii procesormi siedmej generácie Kaba Lake
  • DIGI + VRM poskytuje doske správnu úroveň napätia
  • 4 sloty pre pamäťové moduly typu DDR4
  • Možnosť zapojenia grafických kariet v režime CrossFireX
  • Technológia SafeSlot pre bezpečné pripojenie ťažkých grafických kariet
  • 8-kanálový čip Realtek ALC 887 pre špičkový zvuk
  • Symetrický konektor USB typu C

Zaručená ochrana a úsporná prevádzka

Ako sme už pri doskách tejto spoločnosti zvyknutí, aj u tejto sa nachádza technológia 5X Protection. Tá sa prostredníctvom kvalitných komponentov stará o čo najvyššiu bezpečnosť tejto základnej dosky. Systém digitálneho napájania DIGI + VRM poskytuje doske správnu úroveň napätia na základe aktuálnych potrieb. Elimináciu skratov, príčinou ktorých by mohlo dôjsť k poškodeniu dosky, majú na starosti prednastavené poistky brániace prepätiu. Samostatný čip EPU (Energy Processing Unit) inteligentne reguluje napájanie rozpoznaním aktuálnej záťaže počítača a maximalizuje úsporu elektrickej energie v režime Away. Funkcia Fan Xpert 2+ predstavuje pokročilý nástroj na riadenie ventilátorov, ktorý zaisťuje ich tichšiu a omnoho účinnejšiu prevádzku.

Nebojte sa výkonu

Grafické karty zapojíte v režime CrossFireX, ktorý vám umožní vychutnať si vaše hry do posledného detailu.  O bezpečnosť svojich grafických kariet sa už viac nemusíte báť, pretože doska je vybavená technológiou SafeSlot, vďaka ktorej budú ťažké grafické karty bezpečne uchytené. K dispozícii sú taktiež 4 sloty pre operačnú pamäť DDR4 na frekvencii až 2400 MHz a s kapacitou 64 GB. Doska sa rovnako pýši veľkorysým počtom USB portov pre vaše externé úložisko. Na doske tak nájdete 6x USB 2.0, 5x USB 3.0 a vo výbave nechýba ani USB typu C s extrémnou rýchlosťou prenosu dát až 10 Gb/s. Stačí len pripojiť a vychutnávať si prenosovú rýchlosť. O ozvučenie, vďaka ktorému si pri hraní hier užijete burácanie bitevného poľa, sa hravo postará 8-kanálový čip Realtek ALC 887.

Rozhranie M.2 na palube

Pre pevné disky sa na základnej doske nachádzajú 6x konektory SATA 6 Gb/s. K dispozícii je takisto konektor SATA Express pre rýchly prenos dát s rýchlosťou až 10 Gb/s. Unikátny výkon pre rýchle SSD disky s vašim systémom poskytuje rozhranie M.2  s neuveriteľnou rýchlosťou prenosu až 32 Gb/s.  

 

Parametre a špecifikácia

Socket
Intel 1151 Hotovo!
Čipset
Intel B250 Hotovo!
Formát základnej dosky
mATX (Micro ATX) Hotovo!
Základné funkcie
Integrovaná sieťová karta, Integrovaná zvuková karta, PCI Express 3.0, Podpora Intel Optane, Serial ATA III, UEFI BIOS Hotovo!
Vyhotovenie
DIMM Hotovo!

Socket a čipset

Socket
Intel 1151 Hotovo!
Čipset
Intel B250 Hotovo!

Formát a funkcie

Formát základnej dosky
mATX (Micro ATX) Hotovo!
Základné funkcie
Integrovaná sieťová karta, Integrovaná zvuková karta, PCI Express 3.0, Podpora Intel Optane, Serial ATA III, UEFI BIOS Hotovo!

Operačná pamäť

Vyhotovenie
DIMM Hotovo!
Typ pamäte
DDR4 Hotovo!
Počet slotov RAM
4 × Hotovo!
Režim zapojenia
Dual-channel Hotovo!
Maximálna frekvencia (OC)
2 400 MHz Hotovo!

Rozhranie

Pokročilé funkcie
AMD CrossFireX Hotovo!
Typ zvukovej karty
Realtek ALC887 Hotovo!
Počet kanálov zvukovej karty
7.1 Hotovo!

Konektory

Externý
DVI, HDMI, Jack, PS/2, RJ-45 (LAN), USB 2.0, USB 3.2 Gen 1, USB-C, VGA (D-Sub) Hotovo!
Interný
COM header, Front Panel Audio konektor, M.2 Socket, S/PDIF header, Serial ATA III, USB 2.0 header, USB 3.0 (3.1 Gen 1) bracket Hotovo!
PCI Express x16
Hotovo!
PCI Express x4
Hotovo!
PCI Express x1
Hotovo!
USB 2.0
Hotovo!
USB 3.2 Gen 1 (USB 3.0)
Hotovo!
Serial ATA III
Hotovo!
Viac parametrov

ASUS je symbolom rastu taiwanskej ekonomiky. Začiatky spoločnosti sa datujú 2. apríla 1989, keď ako malý výrobca základných dosiek s niekoľkými zamestnancami začal svoju činnosť. Dnes celosvetovo zamestnáva viac ako 12 500 zamestnancov. Jeho produkty nájdeme takmer vo všetkých kategóriách trhu s informačnými technológiami. Produkty spoločnosti v sebe spájajú priaznivú cenu a vysokú kvalitu. Pozornosť ASUSu je zameraná predovšetkým na stolné počítače, notebooky, telefóny, optické mechaniky a komponenty. Vo výrobe základných dosiek je spoločnosť dnes dominantným hráčom na trhu s podielom takmer 40 %.

Poznámka:
» Všetky základné dosky micro ATX

Tento výrobok nie je samostatne funkčným celkom a môže vyžadovať odbornú montáž.


Technické špecifikácie sa môžu zmeniť bez výslovného upozornenia. Obrázky majú iba informatívny charakter.

Dobrý den, bude potřeba nějaký zásach do biosu když osadím na desku procesor intel core i5 7500?

dobrý den, chci se jen zeptat jestli bude tato základní deska kompatibilní s grafikou gainward gtx1060 phoenix GS, Procesorem i7 6700 (3,4GHZ) a RAM HyperX 4GB DDR4 2133MHz CL14 Fury Black Series. Předem děkuji

Dobrý den! S deskou jsem spokojen, ale po čase jsem si koupil M.2 SSD a zjistil, že se přichycuje nějakými spešl šroubky. Dají se někde sehnat? Mám všechny co byly v balení, ale žádný nepasuje :(, nebo dělám něco špatně?

Dobrý den, chtěl bych vznést dotaz zda k této desce jsou v balení nějaké kabely(př. datové)

Dobrý den má tahle deska vyztužené PCIe x16 sloty?

Dobrý den, Chci se zeptat zda-li je potřeba upgrade biosu při osazení procesory kaby lake? Děkuji za odpověď

opravte si názov táto doska je b250m-plus a nie b250 ako uvádzate - veď je to napísané aj na tej krabici na foto výrobku

Zdravim Vas neni mahodou tato doska formatu ATX a nie mATX ako uvadzate? Na strankach vyrobcu posu ATX!?

DDR5

Diskusia a poradňa k ASUS PRIME B250-PLUS
Príslušenstvo pre ASUS PRIME B250-PLUS Chcete doručit zboží do Česka? Prohlédněte si ASUS PRIME B250M-PLUS. Für Versand nach Deutschland, besuchen Sie bitte ASUS PRIME B250M-PLUS. Für Versand nach Österreich, besuchen Sie bitte ASUS PRIME B250M-PLUS. Magyarországra történő kiszállításért tekintse meg ezt a termékoldalt: ASUS PRIME B250-PLUS.
P-DC1-WEB04
Zavoláme Vám a odborne poradime
+421 2 5710 1800
Otázka na objednávku
Otázka na tovar
Prosím, zadajte svoj telefón:
Zavolajte mi
Na vašom súkromí nám záleží My, spoločnosť Alza.cz a.s., IČO 27082440, používame súbory cookies na zaistenie funkčnosti webu a s vaším súhlasom o. i. aj na personalizáciu obsahu našich webových stránok. Kliknutím na tlačidlo „Rozumiem“ súhlasíte s využívaním cookies a predaním údajov o správaní na webe na zobrazenie cielenej reklamy na sociálnych sieťach a reklamných sieťach na ďalších weboch.
Viac informácií Menej informácií