AP+ nový vizuál Rapture

ASUS PRIME Z490-A

Zobraziť katalóg
ASUS PRIME Z490-A
Základná doska Intel Z490, socket Intel 1200, PCI Express 3.0, 3× PCIe x16, 3× PCIe x1, 4× DDR4 4800MHz (OC), 6× SATA III, 2ks M.2, USB 3.2 Gen 2, USB-C, RJ-45 (LAN) 2,5Gbps, HDMI, DisplayPort, 8ch zvuková karta, RGB podsvietenie, formát ATX
Kód:  ACz490p1 Produktové číslo:  90MB1390-M0EAY0 Stránky výrobcu

Nevyhovujú vám alternatívy? Vyberajte z celej ponuky

ASUS PRIME Z490-A

ASUS PRIME Z490-A s päticou Intel LGA 1200 a čipovou súpravou Intel Z490 poskytne vašej počítačovej zostave naozaj extrémny výkon, spojený so spoľahlivou prevádzkou. Ideálna kombinácia softvéru a hardvérových komponentov ponúka optimalizované pretaktovanie, podporu vysokorýchlostnej pamäte a komplexné nástroje na ovládanie vodného chladenia a ventilátorov. Základná doska ASUS PRIME Z490-A je pripravená na procesory Intel 10. generácie a procesory Pentium Gold a Celeron.

Kľúčové vlastnosti základnej dosky ASUS PRIME Z490-A

  • Základná doska ASUS PRIME Z490-A na procesory Intel 10. generácie
  • Inteligentné softvérové nástroje na udržiavanie systému v optimálnom stave
  • Účinné chladenie umožní extrémny výkon procesora
  • Miesto na rýchlu DDR4 RAM až do 128 GB kapacity
  • Dostatok konektorov na rýchle pripojenie HDD a SSD diskov
  • EZ Mode umožňuje sledovať štatistiky a upravovať nastavenia
  • Obsahuje 2× Aura RGB a 2× Aura ARGB header
  • Ponúka 2,5G LAN a optický S/PDIF výstup
  • Formát ATX

Inteligentná základná doska ASUS PRIME Z490-A

Súčasťou výbavy základnej dosky ASUS PRIME Z490A-PLUS sú inteligentné softvérové nástroje, ktoré priebežne udržujú celý systém v optimálnom stave. Inteligentné pretaktovanie sleduje CPU a chladenie a dokáže predpovedať a nastavovať optimálnu konfiguráciu pre každý prevádzkový režim. Softvér tiež automaticky riadi ventilátory a zabezpečuje najúčinnejšie nastavenie v závislosti na aktuálnom zaťažení systému a teplote. EZ Mode monitoruje a analyzuje dáta a umožňuje upravovať nastavenie.

Konštrukcia dosky ASUS PRIME Z490-A pre maximálny chladiaci výkon

Základná doska ASUS PRIME Z490-A je osadená výkonnými ventilátormi a ďalšími špičkovými chladiacimi komponentmi a je vybavená tak, aby umožnila vyšší výkon pri nižších teplotách. Súčasťou je chladič pre M.2, ktorý podľa potreby môžete ľahko premiestňovať z jedného slotu na druhý.

Podpora rýchlej operačnej pamäte a dedikovanej grafickej karty na doske ASUS PRIME Z490-A

Dvojkanálová pamäťová architektúra sa skladá zo štvorice slotov DIMM na pamäť DDR4 s najvyššou rýchlosťou 4 600 MHz a má kapacitu až 128 GB. Vďaka automatickému nastaveniu výkonu s XMP profilmi je ľahké dosiahnuť najvyššiu rýchlosť a stabilitu pamäte. Pomocou nástroja ASUS Optimem III môžete optimalizovať pamäť na nastavenie vysokej frekvencie, alebo nízkej latencie. Vlastnú grafickú kartu môžete na ASUS PRIME Z490-A zapojiť do PCIe x16 slotov, ktoré podporujú technológie NVIDIA a AMD 3-Way CrossFireX.

Príprava na veľký úložný priestor a rýchla komunikácia

Na pevné disky využijete na ASUS PRIME Z490-A šesť konektorov SATAIII 6 Gb/s. Unikátny výkon pre rýchle SSD disky poskytujú dve rozhrania M.2 v režime SATA i PCIE s bleskovou rýchlosťou ukladania. Na pripojenie periférií a rýchle dátové prenosy je na doske ASUS PRIME Z490-A k dispozícii celkom 15 portov USB 2.0 a USB 3.2., vrátane obojstranného USB-C.

Parametre a špecifikácia

Socket
Intel 1200 Hotovo!
Čipset
Intel Z490 Hotovo!
Formát základnej dosky
ATX Hotovo!
Základné funkcie
Integrovaná sieťová karta, Integrovaná zvuková karta, M.2, PCI Express 3.0, Podpora Intel Optane, Príprava pre CPU s integrovaným GPU, RGB podsvietenie, Serial ATA III Hotovo!
Vyhotovenie
DIMM Hotovo!

Socket a čipset

Socket
Intel 1200 Hotovo!
Čipset
Intel Z490 Hotovo!

Formát a funkcie

Formát základnej dosky
ATX Hotovo!
Základné funkcie
Integrovaná sieťová karta, Integrovaná zvuková karta, M.2, PCI Express 3.0, Podpora Intel Optane, Príprava pre CPU s integrovaným GPU, RGB podsvietenie, Serial ATA III Hotovo!

Operačná pamäť

Vyhotovenie
DIMM Hotovo!
Typ pamäte
DDR4 Hotovo!
Počet slotov RAM
4 × Hotovo!
Režim zapojenia
Dual-channel Hotovo!
Maximálna frekvencia (OC)
4 800 MHz Hotovo!

Rozhranie

Pokročilé funkcie
NVIDIA SLI/NVlink, AMD CrossFire Technologies Hotovo!
Typ zvukovej karty
Realtek ALC S1220A Hotovo!
Počet kanálov zvukovej karty
8 Hotovo!

Konektory

Externý
DisplayPort, HDMI, Jack, RJ-45 (LAN) 2.5Gbps, S/PDIF, USB 2.0, USB 3.2 Gen 1, USB 3.2 Gen 2, USB-C Hotovo!
Interný
ARGB LED Header, COM header, M.2 Socket, RGB LED Header, Serial ATA III, Thunderbolt header, USB 2.0 header, USB 3.2 Gen 1 header, USB-C 3.2 Gen 1 (USB 3.0) header Hotovo!
PCI Express x16
Hotovo!
PCI Express x1
Hotovo!
USB 2.0
Hotovo!
USB 3.2 Gen 1 (USB 3.0)
Hotovo!
USB 3.1 (3.1 gen2)
Hotovo!
M.2 sloty
Hotovo!
Serial ATA III
Hotovo!
Viac parametrov

ASUS je symbolom rastu taiwanskej ekonomiky. Začiatky spoločnosti sa datujú 2. apríla 1989, keď ako malý výrobca základných dosiek s niekoľkými zamestnancami začal svoju činnosť. Dnes celosvetovo zamestnáva viac ako 12 500 zamestnancov. Jeho produkty nájdeme takmer vo všetkých kategóriách trhu s informačnými technológiami. Produkty spoločnosti v sebe spájajú priaznivú cenu a vysokú kvalitu. Pozornosť ASUSu je zameraná predovšetkým na stolné počítače, notebooky, telefóny, optické mechaniky a komponenty. Vo výrobe základných dosiek je spoločnosť dnes dominantným hráčom na trhu s podielom takmer 40 %.

Poznámka:

Tento výrobok nie je samostatne funkčným celkom a môže vyžadovať odbornú montáž.


» Všetky základné dosky ATX

Technické špecifikácie sa môžu zmeniť bez výslovného upozornenia. Obrázky majú iba informatívny charakter.

Dobrý den, koupil jsem od vás základní desku Asus Prime z490-A a Intel Core i9-10900 a moje otázka je, že bych pro ni potřeboval zdroj energie, který má 8 + 4 pinové konektory ProCool Connectors, protože ho na vašem stránky. Děkuji předem.

Dobrý den, zvažuji tuto desku (ev. podobnou) pro procesor Intel i9, jako základ sestavy pro práci s videem ve 4K v programu Edius. Nejedná se pouze o střih, ale i další efekty (dodatečná stabilizace obrazu). Prémiový NB HP s i7 a 16GB RAM výkonem procesoru nestačí, vytížení všech jader jde nad 100%. Procesory Intel i9 dle výrobce podporují komunikaci na RAM 2933 GHz, i počítače od Intelu přímo nabízí desky i paměti na tuto frekvenci. Získám něco, když koupím desku, která nabízí komunikaci na RAM přes 2933 GHz (a odpovídající paměť)? Je to tak, že se rychlost pamětí nad 2933 projeví při TurboBoost? Setkal jsem se s tvrzením, že když procesor podporuje komunikaci s RAM na určité frekvenci, tato komunikace se použitím rychlejších pamětí nezrychlí, ev. zrychlí jen nepatrně.

Dobrý den, chci se zeptat k desce: Asus prime Z490-A Jaké nejlepší RAMKY by jste doporučili ? Účel PC je jenom na HRY

Diskusia a poradňa k ASUS PRIME Z490-A
Príslušenstvo pre ASUS PRIME Z490-A Chcete doručit zboží do Česka? Prohlédněte si ASUS PRIME Z490-A. Für Versand nach Deutschland, besuchen Sie bitte ASUS PRIME Z490-A. Für Versand nach Österreich, besuchen Sie bitte ASUS PRIME Z490-A. Magyarországra történő kiszállításért tekintse meg ezt a termékoldalt: ASUS PRIME Z490-A.
P-DC1-WEB08
Zavoláme Vám a odborne poradime
+421 2 5710 1800
Otázka na objednávku
Otázka na tovar
Prosím, zadajte svoj telefón:
Zavolajte mi
Na vašom súkromí nám záleží My, spoločnosť Alza.cz a.s., IČO 27082440, používame súbory cookies na zaistenie funkčnosti webu a s vaším súhlasom o. i. aj na personalizáciu obsahu našich webových stránok. Kliknutím na tlačidlo „Rozumiem“ súhlasíte s využívaním cookies a predaním údajov o správaní na webe na zobrazenie cielenej reklamy na sociálnych sieťach a reklamných sieťach na ďalších weboch.
Viac informácií Menej informácií