PET AD homeoffice

ASUS TUF SABERTOOTH Z170 MARK 1

Zobraziť katalóg
ASUS TUF SABERTOOTH Z170 MARK 1
5 2 hodnotení
Základná doska Intel Z170, DDR4 SDRAM 2400, 3x PCIe x16, SATA III RAID, USB 3.0, Intel GLAN, M.2, 8ch audio, CrossFireX, SLI, HDMI, DisplayPort, ATX, sc1151
Kód:  AC990z Produktové číslo:  90MB0MG0-M0EAY0 Stránky výrobcu

Nevyhovujú vám alternatívy? Vyberajte z celej ponuky

ASUS TUF SABERTOOTH Z170 MARK 1

Nová generácia základnej dosky radu SABERTOOTH stavia na výnimočnej stabilite, extrémnej odolnosti a nadštandardne dlhej životnosti. Postavená je na najnovšom čipsete Intel Z170 a podporuje procesory 6. generácie Skylake a operačné pamäte DDR4. Doska je osadená prvotriednymi súčiastkami spĺňajúcimi armádne štandardy a prechádza množstvom prísnych záťažových testov na serverovej úrovni. Jej spoľahlivosťou si je výrobca natoľko istý, že ju dokladá 5 - ročnou zárukou.

Kľúčové vlastnosti

  • Integrované rozhranie USB 3.1: Port typu A a obojstranný port typu C
  • Thermal Armor s ventilom Flow Valve - Dokonalejšie odvod tepla a prúdenie vzduchu.
  • TUF Fortifier - Ochrana pred poškodením a lepšie chladenie
  • TUF Detective 2 - Informácie o systéme ľahko a rýchlo
  • TUF ICE a Thermal Radar 2 - Kompletný systém chladenia
  • Dust Defender - Zamedzenie prístupu prachu, predĺženie životnosti komponentov
  • Komponenty TUF s vysokou životnosťou

Chránená zo všetkých strán

Dosku pokrýva takzvaný Thermal Armor alebo "brnenie", ktoré je doplnené dvoma ventilátormi zaisťujúcimi lepšie prúdenie vzduchu a rýchlejší odvod tepla. Na zadnej strane nájdete spevnenú výstuhu, ktorá okrem odvodu tepla od regulátorov VRM a ďalších komponentov zaručuje, že sa základná doska neprehýba ani pod ťažkými grafickými kartami a chladičom procesora. Súčasťou brnenia je ochrana vstupných a výstupných portov, rozširujúcich slotov a dôležitých konektorov pred prachom a časticami nečistôt.

Chladenie pod kontrolou

Celkom nový mikročip umožňuje neuveriteľne presné monitorovanie teploty a ovládanie ventilátorov. Pomocou špeciálneho softvérového ovládača Thermal Radar 2 môžete ľahko monitorovať teploty celého systému a ručne upravovať rýchlosti jednotlivých ventilátorov alebo dosiahnuť optimálne chladenie jediným kliknutím.

Jednoduché nastavenie

Nechýba ani originálne spracovaný grafický UEFI BIOS, ktorý možno ovládať aj myšou a ponúka veľa možností nastavenia, či už ide o prioritu bootovacieho zariadenia alebo testovanie pamäte RAM. Doska vyniká plne digitálnym napájaním DIGI+ Power Control a funkciou na zrýchlenie sieťovej komunikácie Turbo LAN. Užite si maximálnu spoľahlivosť a rozsiahle možnosti vlastného doladenia s kráľovsky vybavenou základnou doskou od Asusu.

 

Parametre a špecifikácia

Socket
Intel 1151 Hotovo!
Čipset
Intel Z170 Hotovo!
Formát základnej dosky
ATX Hotovo!
Základné funkcie
Integrovaná sieťová karta, Integrovaná zvuková karta, PCI Express 3.0, Serial ATA III, UEFI BIOS Hotovo!
Vyhotovenie
DIMM Hotovo!

Socket a čipset

Socket
Intel 1151 Hotovo!
Čipset
Intel Z170 Hotovo!

Formát a funkcie

Formát základnej dosky
ATX Hotovo!
Základné funkcie
Integrovaná sieťová karta, Integrovaná zvuková karta, PCI Express 3.0, Serial ATA III, UEFI BIOS Hotovo!

Operačná pamäť

Vyhotovenie
DIMM Hotovo!
Typ pamäte
DDR4 Hotovo!
Počet slotov RAM
4 × Hotovo!
Režim zapojenia
Dual-channel Hotovo!
Maximálna frekvencia (OC)
2 400 MHz Hotovo!

Rozhranie

Pokročilé funkcie
AMD CrossFireX, NVIDIA SLI/NVlink, DUAL BIOS, Chladiče mosfetov Hotovo!
Typ zvukovej karty
Realtek ALC1150 Hotovo!
Počet kanálov zvukovej karty
7.1 Hotovo!

Konektory

Externý
DisplayPort, HDMI, Jack, Optical out, RJ-45 (LAN), USB 2.0, USB 3.2 Gen 1, USB-C Hotovo!
Interný
Front Panel Audio konektor, M.2 Socket, S/PDIF header, SATA Express port, Serial ATA III, Thunderbolt header, TPM header, USB 2.0 header, USB 3.0 (3.1 Gen 1) bracket Hotovo!
PCI Express x16
Hotovo!
PCI Express x1
Hotovo!
USB 2.0
Hotovo!
USB 3.2 Gen 1 (USB 3.0)
Hotovo!
USB 3.1 (3.1 gen2)
Hotovo!
Serial ATA III
Hotovo!
Viac parametrov

ASUS je symbolom rastu taiwanskej ekonomiky. Začiatky spoločnosti sa datujú 2. apríla 1989, keď ako malý výrobca základných dosiek s niekoľkými zamestnancami začal svoju činnosť. Dnes celosvetovo zamestnáva viac ako 12 500 zamestnancov. Jeho produkty nájdeme takmer vo všetkých kategóriách trhu s informačnými technológiami. Produkty spoločnosti v sebe spájajú priaznivú cenu a vysokú kvalitu. Pozornosť ASUSu je zameraná predovšetkým na stolné počítače, notebooky, telefóny, optické mechaniky a komponenty. Vo výrobe základných dosiek je spoločnosť dnes dominantným hráčom na trhu s podielom takmer 40 %.

Poznámka:
» Všetky základné dosky ATX

Tento výrobok nie je samostatne funkčným celkom a môže vyžadovať odbornú montáž.

Technické špecifikácie sa môžu zmeniť bez výslovného upozornenia. Obrázky majú iba informatívny charakter.

Dobrý den, chtěl bych se zeptam tuto deska již mám koupenou a mam v ní osazeno 2x8 Gb ram mohu přidat 1x16 Gb a kolik Gb ram můžu celkově do této desky osadit. Předem děkuji.

Dobrý den, tuto základní desku jsem si pořídil do mé pracovní stanice s tím, že je společně s ní dodávaný SW pro ovládání ventilátorů (Thermal Radar 2) a vzdálený monitoring (TUF Detective). Ani jedna tato aplikace není provozuschopná. Thermal Radar po autotuningu (který je třeba ke stanovení minimálních a maximálních otáček) zasekne PC a je třeba ho restartovat. Stejný stav nastává i po čisté instalaci Windows 10 x64. TUF Detective v OS Android (zkoušeno několik zařízení) okamžitě po zapnutí havaruje. Zboží tím považuji za částečně nefungující. Jak bude v tomto případě probíhat reklamace? Doufám, že nebudu muset čekat 3x 30 dní na vrácení peněz (opakovaná závada). Před měsícem jsem s tímto psal i oficiální podpoře, přislíbili opravu a stále nic.

prosim vas vie niekto ci sa zmesti na tuto dosku tento chladič na procesor SCYTHE Mugen 4 PCGH Edition ? popripade ci nejake chladice sa tam nezmestia ?

Na stránkách výrobce je uvedeno " kondenzátory s životností 10000hodin" - to je přece dost málo -ne?

Diskusia a poradňa k ASUS TUF SABERTOOTH Z170 MARK 1
Príslušenstvo pre ASUS TUF SABERTOOTH Z170 MARK 1 Chcete doručit zboží do Česka? Prohlédněte si ASUS TUF SABERTOOTH Z170 MARK 1. Für Versand nach Deutschland, besuchen Sie bitte ASUS SABERTOOTH Z170 MARK 1. Für Versand nach Österreich, besuchen Sie bitte ASUS SABERTOOTH Z170 MARK 1. Magyarországra történő kiszállításért tekintse meg ezt a termékoldalt: ASUS TUF SABERTOOTH Z170 MARK 1.
P-DC1-WEB08
Zavoláme Vám a odborne poradime
+421 2 5710 1800
Otázka na objednávku
Otázka na tovar
Prosím, zadajte svoj telefón:
Zavolajte mi
Na vašom súkromí nám záleží My, spoločnosť Alza.cz a.s., IČO 27082440, používame súbory cookies na zaistenie funkčnosti webu a s vaším súhlasom o. i. aj na personalizáciu obsahu našich webových stránok. Kliknutím na tlačidlo „Rozumiem“ súhlasíte s využívaním cookies a predaním údajov o správaní na webe na zobrazenie cielenej reklamy na sociálnych sieťach a reklamných sieťach na ďalších weboch.
Viac informácií Menej informácií