Alza pre firmy

Kritické momenty kozmonautiky

Zobraziť katalóg
Kritické momenty kozmonautiky Kniha
4,9 44 hodnotení
Kód:  stream44 Produktové číslo:  9788090618626
Kritické momenty kozmonautiky Predaj skončil

Kritické momenty kozmonautiky

Cesty človeka za hranice atmosféry sú niečím, čo dnes berie väčšina ľudí ako úplne bežnú vec. Každý rok štartujú a vracajú sa späť nové posádky, mnohí si však neuvedomujú, že títo odvážlivci pracujú v podmienkach, úplne neprirodzených človeku, a od vákua a okamžitej smrti ich delí len pár centimetrov stien ich lodí.

Len málo z nás zdvihne hlavy k nočnej oblohe a zahľadí sa na onú ponáhľajúcu sa svietiacu bodku, ktorá je dočasným domovom ľudských bytostí. Globálne média väčšinou stručne informujú o bezproblémovom štarte alebo pristávaní kozmickej lode. Je to dobre, znamená to totiž, že všetko funguje tak, ako má. Cesta ku dnešným, zdanlivo bezpečným výpravám do vesmíru však nebola zďaleka priamočiara. Nechýbali tragédie či momenty, ktoré mali k tragédiám len krôčik.

V tejto knihe sa autor pokúša niektoré z týchto dramatických momentov popísať. Vychádza z momentálne dostupných prameňov. V prípade letov Američanov, o informácie núdza nie je - všetko sa odohrávalo na očiach verejnosti a pri troche úsilia a správnom smere pátrania možno informácie a podrobnosti dohľadať. Avšak v prípade sovietskych letov ide o malú stávku do lotérie, pretože archívy v Moskve ešte zďaleka neodhalili všetko.

A práve na sovietskej strane v heroickej dobe prvých krôčikov človeka do vesmíru naše rozprávanie začína ...

Poznámka:

Hračka spĺňa smernice Európskeho parlamentu a Rady 2009/48/ES z 18. júna 2009 o bezpečnosti hračiek a všetky bezpečnostné normy. Samozrejmosťou je vyhlásenie o zhode CE.

V diskusii zatiaľ nie sú žiadne príspevky.
Chcete doručit zboží do Česka? Prohlédněte si Kritické momenty kosmonautiky.
P-DC1-WEB13
Zavoláme Vám a odborne poradime
+421 2 5710 1800
Otázka na objednávku
Otázka na tovar
Prosím, zadajte svoj telefón:
Zavolajte mi
Na vašom súkromí nám záleží My, spoločnosť Alza.cz a.s., IČO 27082440, používame súbory cookies na zaistenie funkčnosti webu a s vaším súhlasom o. i. aj na personalizáciu obsahu našich webových stránok. Kliknutím na tlačidlo „Rozumiem“ súhlasíte s využívaním cookies a predaním údajov o správaní na webe na zobrazenie cielenej reklamy na sociálnych sieťach a reklamných sieťach na ďalších weboch.
Viac informácií Menej informácií