AD homeoffice Rapture

Intel Core i5-8600K @ 5.2 GHz 1.35 V OC PRETESTED DELID

Zobraziť katalóg
Intel Core i5-8600K @ 5.2 GHz 1.35 V OC PRETESTED DELID
Procesor – 6-Core, 3.6GHz (95W), TurboBoost 4.3GHz, Intel UHD Graphics 630 (1150MHz), 9MB L3 cache, socket 1151, Coffee Lake, bez chladiča, iba pre čipset Intel série 3XX
Kód:  BO431l5c4 Produktové číslo:  BX80684I58600K

Nevyhovujú vám alternatívy? Vyberajte z celej ponuky

Intel Core i5-8600K @ 5.2 GHz 1.35 V OC PRETESTED DELID Predaj skončil

Intel Core i5-8600K @ 5.2 GHz 1.35 V OC PRETESTED DELID

Intel Core i9-9900K

Intel Core i5-8600K @ 5.2 GHz 1.35 V OC PRETESTED DELID

Tento kúsok kremíka bol starostlivo predtestovaný naším overclockerom Elkimom a garantuje hranicu frekvenciou 5,2 GHz pri zapojení všetkých 6 jadier a 6 vlákien.

Overclocking

Ako sa dostať k lepšiemu kúsku CPU?

Kremíková lotéria? Jednou z hlavných vlastností dnešných procesorov je to, že nie je kus ako kus. Rozdiely vo finálnej frekvencii po pretaktovaní robia až stovky MHz nad základnú frekvenciu. Zatiaľ čo jeden kus môže zvládať maximálne 4,8 GHz, iný kúsok až 5,3 GHz.

Nie je vyplnený Alternatívny text k fotografii!

Elkim dôkladne testuje naše procesory a hľadá ich limity.

Tekutý dusík

Vďaka odbornému prístupu a dlhoročným skúsenostiam máme ako jediní na našom trhu možnosť vám ponúknuť garantované OC kúsky procesorov.

Nie je vyplnený Alternatívny text k fotografii!

Overclocker Elkim

Elkim sa zaoberá hľadaním limitov hardvéru a ich posúvaním vpred. K rukám si berie aj tie najextrémnejšie metódy chladenia, ako je tekutý dusík, ktorý dosahuje -196 °C.

Intel i5 8600K Delid - Teploty
Delid a komponenty

Správna voľba komponentov pre naše výberové kúsky

Základom pre vysoké frekvencie je súhra dobre zvolených komponentov. Naše tipy na dosiahnutie garantovaného taktu nájdete nižšie na tejto stránke.

Pořádné chlazení CPU je nutnost

Výkonné chladenie je alfou...

Chlazení CPU

... i omegou.

Chladící pasta Grizzly

Použite kvalitnú pastu

Nemenej dôležitá je aj skvelá teplovodivá pasta. Za nás odporúčame KPX od KingpinCooling alebo Kryonaut, prípadne Conductonaut od Thermal Grizzly. 

Asus Maximus X Apex

Správny podvozok

Výberový kúsok procesora potrebuje to najlepšie! Rozdiely v náročnosti na napätie pri určitej frekvencii u rôznych základných dosiek sú aj v ráde desiatok milivoltov. Po rokoch skúseností odporúčame vyššie modely z radu Republic of Gamers od ASUS. Naše kúsky testujeme na ASUS MAXIMUS X APEX.

Prime Platinum

Tá správna šťava

Kvalitný zdroj je dôležitý! Ak na niečom záleží, tak na tom ako kvalitné a stabilné napätie základná doska dostáva. Naše výberové kúsky sú testované na zdrojoch Seasonic Prime 1200W Platinum. V tomto prípade nejde ani tak o celkovú kapacitu, ale o kvalitu a celkový návrh napájacieho zdroja. Elkim odporúča pre taktovanie zdroje Seasonic, zvlášť najnovší rad Prime je na účely overclockingu výborný.

Intel Core i5-8600K @ 5.2GHz: Odborne upravené

Elkim si dal naozaj záležať a vykonal u tohto modelu odborný delid v týchto krokoch:

  1. Delidnutie procesora a očistenie zvyškového lepidla
  2. Zbrúsenie chipu o 0,15 mm
  3. Zbrúsenie IHS o 0,15 mm
  4. Zaizolovanie testpointov
  5. Aplikácia tekutého kovu a opätovné zalepenie IHS na PCB procesore

Naše tipy na dosiahnutie garantovaného taktu

  • V BIOSe používajte u nastavenia napätia jadra manuálny režim, v ňom je napájanie vždy efektívnejšie ako v offset alebo adaptive režime.
  • V nastavení napájacej kaskády (External Digi + Power Control) používajte u ASUS dosiek LLC level 6, zabránite tak nechceným poklesom napätia, ktoré by mohli narušiť stabilitu pretaktovania. Nastavte si VRM (CPU Power Duty a Phase) na Extreme a CPU Current Capability na 140 %
  • Coffee Lake Refresh procesory sú veľmi citlivé a ich možnosť pretaktovania škáluje s teplotami, preto používajte minimálne kvalitné AiO vodné chladenie s veľkosťou 240 mm typu NZXT Kraken X62 a kvalitnú teplovodivú pastu napr. Thermal Grizzly Kryonaut. Čím silnejšie chladenie budete mať, tým lepšie výsledky dosiahnete. S tým súvisí aj správne vyladený prietok vzduchu vo vašej skrini, ak airflow nebude optimálny, nebude vám ani chladič procesora fungovať tak, ako by mal. U AiO chladičov majte vždy vodnú pumpu na 100 % cez manuálny režim napevno.
  • Nikdy nemajte radiátor AiO chladiča v skrini na silnú grafickú kartu. Sálajúce teplo z karty ohrieva kvapalinu v radiátore. Pre umiestnenie radiátora radšej zvoľte poprednú pozíciu vo vašej skrini.
  • Kvalitný zdroj, ktorý zvládne dodávať stabilné a presné napätie, je základ všetkého. Odporúčame zdroje Seasonic z radu Prime.
  • Taktovanie našich výberových kúskov vyžaduje aspoň základné skúsenosti a prehľad v problematike taktovania. Majte na pamäti, že nejde o plug and play záležitosť, vyladiť pretaktovaný systém do stabilného režimu vyžaduje trpezlivosť a usilovnosť.
  • Všetky procesory boli testované minimálne 1 hodinu pri v BIOSe nastavenom napätí na 1.35 V v náročnom záťažovom teste ASUS RealBench, ktorý používa aj AVX inštrukcie. Garantovaná frekvencia 5.2 GHz môže podľa zvyšku vašej zostavy vyžadovať vyššie, ale aj znateľne nižšie napätie, než je 1.35 V. Vylaďte si váš kus na čo najmenšie napätie postupným znižovaním tak, aby ste dosiahli čo najnižších teplôt a spotreby pri žiadanom takte.

Záverečné odporúčania

Pre dosiahnutie garantovaného taktu treba dodržiavať naše tipy, alebo sa k nim v rámci možností čo najviac priblížiť. Majte na pamäti, že nedokonalá kombinácia komponentov môže mať za príčinu nedosiahnutie garantovanej frekvencie. Rozdiely v napätí u základných dosiek na garantovaný takt bývajú desiatky milivoltov naprieč výrobcovi aj jednotlivými modelmi. To ide ruka v ruke so zvýšením teploty procesorov a nárokom na chladenie a celkový výsledok.
Ak sa vám nebude dariť výsledok dosiahnuť, sme vám k dispozícii na emaile.
 

Parametre a špecifikácia

Rad procesora
Intel Core i5 Hotovo!
Socket
Intel 1151 Coffee Lake Hotovo!
Modelové označenie
Intel Core i5-8600K Hotovo!
Kódový názov procesora
Coffee Lake Hotovo!
Počet jadier procesora
6 × Hotovo!

Rad

Rad procesora
Intel Core i5 Hotovo!
Socket
Intel 1151 Coffee Lake Hotovo!
Modelové označenie
Intel Core i5-8600K Hotovo!
Kódový názov procesora
Coffee Lake Hotovo!

Počet jadier

Počet jadier procesora
6 × Hotovo!
Počet vláken
6 × Hotovo!

Frekvencia

Frekvencia procesora
3,6 GHz (3,6 GHz) Hotovo!
Maximálna frekvencia (OC)
5,2 GHz (5 200 MHz) Hotovo!

Podpora RAM

Podporovaný typ pamäte
DDR4 Hotovo!
Maximálny počet kanálov
2 × Hotovo!

Integrovaná grafická karta

Typ integrovanej grafickej karty
Intel UHD Graphics 630 Hotovo!
Frekvencia
1 150 MHz Hotovo!

Rozhranie

Funkcie
Automatické pretaktovanie, Otvorený násobič, Virtualizácia, Integrované GPU Hotovo!
TDP
95 W Hotovo!
Výrobné technológie
14 nm Hotovo!
L3 cache
9 MB Hotovo!
Podpora chipsetu
Iba chipset Intel radu 3xx Hotovo!
Viac parametrov

Spoločnosť Intel naozaj nie je potrebné predstavovať. Práve aj vďaka tejto stálici vo svete IT dnes môžeme pracovať s modernými zariadeniami s obrovským výkonom. Intel Corporation je najväčším svetovým výrobcom polovodičových obvodov a ďalších súvisiacich zariadení. Produkty ďalších spoločností mohli uzrieť svetlo sveta len vďaka práci inžinierov z presláveného Sillicon Valley.

Intel Corporation zamestnáva na celom svete viac ako 96 500 zamestnancov a patrí k najväčším a najbohatším spoločnostiam sveta. Po desiatky rokov bolo sloganom spoločnosti jednoduché „Intel Inside“, ktoré od roku 2005 nahradilo dynamickejšie „Leap ahead“ (skok dopredu). Obe tieto mottá celkom určite platia pre všetky zariadenia, ktoré sa môžu pochváliť osadením komponentmi Intel.

Poznámka:


Tento výrobok nie je samostatne funkčným celkom a môže vyžadovať odbornú montáž.

Technické špecifikácie sa môžu zmeniť bez výslovného upozornenia. Obrázky majú iba informatívny charakter.

V diskusii zatiaľ nie sú žiadne príspevky.
Príslušenstvo pre Intel Core i5-8600K @ 5.2 GHz 1.35 V OC PRETESTED DELID Chcete doručit zboží do Česka? Prohlédněte si Intel Core i5-8600K @ 5.2GHz 1.35V OC PRETESTED DELID. Für Versand nach Deutschland, besuchen Sie bitte Intel Core i5-8600K @ 5.2GHz 1.35V OC PRETESTED DELID. Für Versand nach Österreich, besuchen Sie bitte Intel Core i5-8600K @ 5.2GHz 1.35V OC PRETESTED DELID. Magyarországra történő kiszállításért tekintse meg ezt a termékoldalt: Intel Core i5-8600K @ 5.2GHz 1.35V OC PRETESTED DELID.
P-DC1-WEB14
Zavoláme Vám a odborne poradime
+421 2 5710 1800
Otázka na objednávku
Otázka na tovar
Prosím, zadajte svoj telefón:
Zavolajte mi
Na vašom súkromí nám záleží My, spoločnosť Alza.cz a.s., IČO 27082440, používame súbory cookies na zaistenie funkčnosti webu a s vaším súhlasom o. i. aj na personalizáciu obsahu našich webových stránok. Kliknutím na tlačidlo „Rozumiem“ súhlasíte s využívaním cookies a predaním údajov o správaní na webe na zobrazenie cielenej reklamy na sociálnych sieťach a reklamných sieťach na ďalších weboch.
Viac informácií Menej informácií