MIDI kontroléry

Zobraziť katalóg
Cena
-
Dostupnosť
Stav tovaru
Hodnotenia od zákazníkov
Typ
MIDI klávesy
(3)
MIDI kontroler
(34)
Zvukový modul
(2)
Počet klávesov
8
64
-
MIDI
USB
(33)
DIN
(5)
Hmotnosť
0,24 kg
1,7 kg
-
Najnovšie objednávky
Filtrovať

MIDI kontrolér patrí medzi digitálne hudobné zariadenia, ktoré neobsahujú žiadne vlastné zvuky. V kombinácii s výkonným hudobným softvérom tak zastane funkciu takmer akéhokoľvek hudobného nástroja. Ako MIDI kontrolér funguje a na čo sa pri kúpe zamerať? Čítajte ďalej a dozviete sa.

Pokračovať

MIDI kontrolér – digitálny ovládač pre DJ-ov aj producentov

MIDI kontrolér má spravidla niekoľko druhov spínačov, ktoré zachytávajú informácie o dĺžke a sile stisku, ktoré potom v digitálnom MIDI formáte putujú do počítača. V produkčnom či DJ programe sa potom dáta z riadiacej jednotky prevedú na zvuk podľa používateľsky zvolenej hudobnej knižnice.

MIDI controller
Na jednotlivé pady (klávesy) MIDI kontroléra si v počítači jednoducho nastavíte zvuky piana, bicej súpravy alebo napríklad celého orchestra. Výsledný tón potom zodpovedá dĺžke aj sile stisku padu.

i

Čo je MIDI?

MIDI (Musical Instrument Digital Interface) je hardvérový a softvérový štandard pre digitálnu komunikáciu medzi hudobnými nástrojmi, zariadeniami, mixmi a počítačmi.

MIDI kontroléry a ich rozdelenie

MIDI kontroléry rozdeľujeme podľa funkčnej výbavy na varianty pre DJ-ov a na produkciu hudby. V čom sa líšia?

DJ MIDI controller
MIDI kontrolér pre DJ

MIDI controller
Produkčný MIDI kontrolér

Čo ponúka MIDI kontrolér pre DJ-ov?

MIDI kontrolér pre DJ-ov slúži ako mixážny pult so všetkými jeho vlastnosťami a funkciami. Nechýba Jog wheel (náhradka gramofónovej platne), pitch control na ovládanie tempa a celý rad ďalších funkcií.

MIDI kontrolér pre produkciu

MIDI kontrolér pre produkciu prináša niekoľko druhov ovládacích prvkov, ktoré sa hodia na simuláciu väčšiny hudobných nástrojov. Môžu mať klasickú klaviatúru, štvorcové pady (tlačidlá) či knoby (otočné ovládače). Kým DJ kontrolér je ideálny na živé vystupovanie, produkčný MIDI kontrolér dokáže v štúdiu nahradiť takmer celú kapelu.

Stačí vám samotná klaviatúra, lebo pady či knoby nevyužívate? Pozrite sa na MIDI klávesy.

MIDI kontrolér so zvukovou kartou

MIDI kontrolér so zvukovou kartou má vstavaný hlavný audio výstup, takže je možné ho zapojiť priamo do zosilňovača alebo aktívnych monitorov. Väčšinou ide o kvalitnejšie zariadenie s pokročilejšími funkciami.

i

Bežný MIDI kontrolér bez zvukovej karty je nutné zapojiť pomocou MIDI/USB kábla k PC.

MIDI kontroléry a softvér

Niektoré MIDI kontroléry majú v balení pribalenú skúšobnú alebo Lite verziu hudobného programu. V opačných prípadoch si audio softvér budete musieť zaobstarať zvlášť. Medzi výkonné platené programy patrí Cubase, Ableton či Apple Logic Pro. Softvér zadarmo zastupuje Audacity, GarageBand alebo Cakewalk.

Máte vybrané? Kúpte si pre váš nový MIDI kontrolér kvalitné príslušenstvo.

Skryť popis
Pomohla vám táto informácia?
Tento formulár slúži len na hodnotenie informácií v popise vyššie.
Ak máte otázku k produktom, službám, doprave, či inú požiadavku, využite zákaznícku podporu.
Čo by sme v ňom mali zlepšiť? Chýba vám tu niečo? Je niečo uvedené zle? Podeľte sa.
41 položiek

MIDI kontroléry

V kategórii MIDI kontroléry máme práve teraz na Alza.sk celkom 41 produktov.
Pozrite sa na produkty zoradené podľa ceny od najlacnejšieho v kategórii lacné MIDI kontroléry Produkty zoradené od najdrahšieho po najlacnejší hľadajte v kategórii najdrahšie MIDI kontroléry Tovar zoradený podľa predajnosti od najviac po najmenej predávaný nájdete v kategórii najpredávanejšie, najlepšie MIDI kontroléry Produkty zoradené podľa hodnotenia používateľov od najlepšieho nájdete v kategórii MIDI kontroléry recenzie
P-DC1-WEB11
Zavoláme Vám a odborne poradime
+421 2 5710 1800
Otázka na objednávku
Otázka na tovar
Prosím, zadajte svoj telefón:
Zavolajte mi
Na vašom súkromí nám záleží My, spoločnosť Alza.cz a.s., IČO 27082440, používame súbory cookies na zaistenie funkčnosti webu a s vaším súhlasom o. i. aj na personalizáciu obsahu našich webových stránok. Kliknutím na tlačidlo „Rozumiem“ súhlasíte s využívaním cookies a predaním údajov o správaní na webe na zobrazenie cielenej reklamy na sociálnych sieťach a reklamných sieťach na ďalších weboch.
Viac informácií Menej informácií