Emise pro AP+ v app - všechny segmenty Emise pro AP+ v app - všechny segmenty

MSI GeForce RTX 3050 GAMING X 8G

Zobraziť katalóg
MSI GeForce RTX 3050 GAMING X 8G
4,3 4 hodnotení
Grafická karta - 8 GB GDDR6 (14000 MHz ), NVIDIA GeForce, Ampere (GA106, 1550 MHz), Boost 1845 MHz, PCI Express x16 4.0, 128Bit, DisplayPort 1.4a a HDMI 2.1, LHR (Low Hash Rate)
Kód:  EFr3050gx1 Produktové číslo:  RTX 3050 GAMING X 8G Stránky výrobcu

Nevyhovujú vám alternatívy? Vyberajte z celej ponuky

MSI GeForce RTX 3050 GAMING X 8G


Grafická karta MSI GeForce RTX 3050 Gaming X 8G s podporou DLSS

Chcete si zahrať väčšinu hier vo Full HD rozlíšení vrátane moderných grafických efektov? V tom prípade je presne pre vás určená grafická karta MSI GeForce RTX 3050 Gaming X 8G. Táto grafická karta je postavená na výkonnej architektúre NVIDIA Ampere, vďaka čomu ponúka dedikované jadrá RT 2. generácie a jadrá Tensor 3. generácie, nové streamovacie multiprocesory aj vysokorýchlostnú pamäť GDDR6, ktorá si poradí aj s najnovšími hrami. A napríklad v porovnaní s obľúbenou GeForce GTX 1050 získate zhruba 3× vyšší herný výkon.

Grafická karta MSI GeForce RTX 3050 Gaming X 8G – kľúčové vlastnosti

  • Moderný čip NVIDIA Ampere poskytuje výkon aj na hranie vo Full HD rozlíšení
  • Účinné chladenie reprezentované dvojicou ventilátorov TORX 4.0
  • Pri nízkom zaťažení sa ventilátory sami zastavia
  • Podpora technológií DLSS, ray tracing alebo Reflex
  • Odporúčaný výkon napájacieho zdroja je 550 W
  • Grafické výstupy 3× DisplayPort 1.4 a 1× HDMI

Grafická karta do PC GeForce RTX 3050 s účinným chladením

Grafická karta do PC MSI GeForce RTX 3050 Gaming X 8G je chladená pomocou dvojice ventilátorov TORX 4.0. Špeciálne navrhnuté lopatky ventilátorov sa postarajú o 50 % nárast tlaku vzduchu voči bežnému ventilátoru. Vďaka tomu je zaistené účinné chladenie aj v maximálnej záťaži. A pokiaľ hry práve nehráte, tak sa ventilátory vôbec netočia.


Vďaka DLSS si užijete vysokú snímkovú frekvenciu

Ďalším zaujímavým benefitom grafických kariet GeForce RTX 3050 sú posilnené dedikované procesory umelej inteligencie. Práve tá je kľúčom k úspechu technológie Deep Learning Super Sampling, skrátene DLSS. Jednoducho povedané ide o to, že pre čo najvyššiu snímkovú frekvenciu je grafika počítaná napríklad vo Full HD rozlíšení, ale pomocou sofistikovaných výpočtových algoritmov je prevedená do 4K rozlíšenia. To všetko v reálnom čase a takým spôsobom, aby hráč prakticky nespoznal rozdiel. Samozrejme zvolené výstupné rozlíšenie je plne vo vašej réžii. Pokiaľ teda máte Full HD monitor, metódou DLSS sa počíta v 720p rozlíšení, čo vám zaistí vysokú snímkovú frekvenciu.


S ray tracingom získate nové vizuálne zážitky

Ray tracing je sofistikovaná metóda, ktorá na výpočet obrazu využíva sledovanie lúčov vychádzajúcich z pozície pozorovateľa. Vďaka tomu je možné mimoriadne verne simulovať fyzikálne správne odrazy, lom svetla i celkové osvetlenie danej scény. Už viac ako 150 top hier a aplikácií používa RTX na vykresľovanie realistickej grafiky s neuveriteľne vysokým výkonom.


Ovládače NVIDIA Game Ready

Aplikácia GeForce Experience je súčasťou oficiálnych ovládačov Game Ready, s ktorými sa automaticky nainštaluje. Jednou z mnohých funkcií je upravenie grafických nastavení hier presne na mieru použitému hardvéru. NVIDIA totiž využíva silu cloudového dátového centra, aby otestovala tisíce hardvérových konfigurácií počítačov a našla najlepšiu rovnováhu medzi výkonom a kvalitou obrazu. Následne automaticky nakonfiguruje personalizované nastavenie grafiky na základe grafickej karty, procesora a monitora vášho PC.


  • Neviete, ako si vybrať správnu grafickú kartu? Záleží predovšetkým na požadovanom výkone grafickej karty. Dôležitý je tiež typ rozhrania, ktorým sa pripája k základnej doske. Pre pomoc s výberom zadajte požadované parametre grafickej karty.

Parametre a špecifikácia

Šírka
278 mm Hotovo!
Výška
49 mm Hotovo!
Hĺbka
130 mm Hotovo!
Výrobca čipu
NVIDIA GeForce Hotovo!
Modelové označenie
RTX 3050 Hotovo!

Rozmery

Šírka
278 mm Hotovo!
Výška
49 mm Hotovo!
Hĺbka
130 mm Hotovo!

Čip

Výrobca čipu
NVIDIA GeForce Hotovo!
Modelové označenie
RTX 3050 Hotovo!
Grafický procesor
GA106 Hotovo!
Architektúra čipu
Ampere Hotovo!
Počet stream procesorov
2 560× Hotovo!
Výrobné technológie
8 nm Hotovo!

Výkon a použitie

Použitie
Hranie hier Hotovo!

Pamäť

Veľkosť operačnej pamäte RAM
8 GB Hotovo!
Typ pamäte
GDDR6 Hotovo!
Šírka zbernice
128-Bit Hotovo!

Frekvencia

Frekvencia jadra
1 550 MHz Hotovo!
Frekvencia jadra (Boost clock)
1 845 MHz Hotovo!
Frekvencia pamäte
14 000 MHz (14 GHz) Hotovo!

Rozhranie

Na pripojenie k PC
PCI Express x16 4.0 Hotovo!
Rozhranie zbernice
PCIe 4.0 x8 Hotovo!
Na pripojenie monitora
DisplayPort 1.4a, HDMI 2.1 Hotovo!
Počet výstupov obrazu
4 Hotovo!
Maximálny počet pripojených monitorov
4 Hotovo!

Technológia

Verzia DirectX
12 Hotovo!
Verzia OpenGL
4.6 Hotovo!

Chladenie

Typ chladiča
Aktívny Hotovo!
Veľkosť chladiča
Trojslotový Hotovo!
Počet ventilátorov
2 × Hotovo!

Spotreba

TDP
130 W Hotovo!
Prídavné napájanie
1× 8-pin Hotovo!
Odporúčaný výkon zdroja
550 W Hotovo!

Dodatočné informácie

LHR (Lite Hash Rate)
Áno Hotovo!
Viac parametrov

Taiwanská spoločnosť MSI (Micro-Star International) si vydobyla pevné miesto vo svete IT predovšetkým produkciou základných dosiek pre stolné počítače. Zameriava sa však aj na grafické karty, barebone počítače, notebooky, sieťové produkty, servery a mnohé ďalšie počítačové komponenty. Produkty, ktoré nesú značku MSI, podporujú najmodernejšie technológie a doprajú svojim používateľom potrebný výkon pre všetky typy nasadení. Zvlášť intenzívne sa MSI venuje dnes tak rastúcemu segmentu herných notebookov.

Poznámka:

Všetko, čo potrebujete vedieť o grafických kartách GeForce RTX, zistíte v našom článku.


Tento výrobok nie je samostatne funkčným celkom a môže vyžadovať odbornú montáž.

Technické špecifikácie sa môžu zmeniť bez výslovného upozornenia. Obrázky majú iba informatívny charakter.

Zasu ze tohle nekdo koupi za 15k, je to snad ten nejhorsi pomer cena/vykon ze vsech karet na trhu...

Kto toto kupi za taku cenu nechapem...

Takové to když prodejní cena je kolem 7 tisíc ale alza to hodí na 2x tolik. Doporučuji nakupovat z německých obchodů ne z alzy. Ať se probudí...

Kdo si tohle sakra koupí? Já vím, že grafiky nejsou, ale tohle už je extrém. Není se potom čemu divit, že ceny moc neklesají když si Alza nahodí 100% marži a další to ochotně kupují.

Dobrý den, chtěl bych upozornit na chybnou cenu, která je výrobcem stanovena na 11.000Kč + DPH, nikoli na 16.000Kč. Díky. (Kdo má fakt o tuhle ořezanou kartu zájem, tak na Mindfactory je relativně dostupná za 11K).

Dobrý den, někdo při zadávání ceny udělal chybu, prosím opravte to. Výrobcem doporučená prodejní cena (která již obsahuje hezkou marži obchodníka) je o připočtení DPH asi 10 tisíc.

Můžu se zeptat jestli je tato GPU kompatibilní se základní deskou h310m od msi?

Dobrý den, U tohoto modelu grafické karty jsem nenašel v parametrech tento údaj: Frekvence jádra (Boost clock) ??? Kolik má tato?

Dobrý den, bude tato grafická karta kompatibilní se základní deskou MSI Z97-G43(MS-7924)?

Už je 27.1., kde sú karty? Asi ich šofér predal už počas cesty do alzy :D

12
Diskusia a poradňa k MSI GeForce RTX 3050 GAMING X 8G
Príslušenstvo pre MSI GeForce RTX 3050 GAMING X 8G Chcete doručit zboží do Česka? Prohlédněte si MSI GeForce RTX 3050 GAMING X 8G. Für Versand nach Deutschland, besuchen Sie bitte MSI GeForce RTX 3050 GAMING X 8G. Für Versand nach Österreich, besuchen Sie bitte MSI GeForce RTX 3050 GAMING X 8G. Magyarországra történő kiszállításért tekintse meg ezt a termékoldalt: MSI GeForce RTX 3050 GAMING X 8G.
P-DC1-WEB11
Zavoláme Vám a odborne poradime
+421 2 5710 1800
Otázka na objednávku
Otázka na tovar
Prosím, zadajte svoj telefón:
Zavolajte mi
Na vašom súkromí nám záleží My, spoločnosť Alza.cz a.s., IČO 27082440, používame súbory cookies na zaistenie funkčnosti webu a s vaším súhlasom o. i. aj na personalizáciu obsahu našich webových stránok. Kliknutím na tlačidlo „Rozumiem“ súhlasíte s využívaním cookies a predaním údajov o správaní na webe na zobrazenie cielenej reklamy na sociálnych sieťach a reklamných sieťach na ďalších weboch.
Viac informácií Menej informácií