Dňa 11.5.2024 (sobota) nebude možné na pobočke Alza Nitra vyzvihovať objemný tovar z dôvodu konajúcej sa akcie s hasičmi na parkovisku.
Dvojročná záruka teraz aj pre firmy

NVIDIAGeForce4 MX-440 64MB DDR 128bit

Zobraziť katalóg
NVIDIAGeForce4 MX-440 64MB DDR 128bit
NVIDIAGeForce4 MX-440 64MB DDR 128bit
Kód:  EZ320 Produktové číslo:  1K10 Stránky výrobcu

Nevyhovujú vám alternatívy? Vyberajte z celej ponuky

NVIDIAGeForce4 MX-440 64MB DDR 128bit Predaj skončil

NVIDIAGeForce4 MX-440 64MB DDR 128bit

Série grafických kariet postavených na čipoch nVidia GeForce4 MX predstavuje lacnejšie riešenie pre užívateľov, ktorí požadujú vysoký výkon v 3D aplikáciách, ako sú napríkladhry.

Novú vlastností GeForce4 MX je Accuview antialiasing.Ide vlastne o súhrn viacerých antialiasingových techník (2xFSAA, 4xFSAA, Quincunx a 4XS), z ktorých možno voliť príslušnú techniku podľa situácie.Accuview antialiasing obsahuje aj anizotropické filtrovanie s možnosťou jeho flexibilného použitia napr.v spojení s bi-alebo trilineárním filtrovaním.Techniky antialiasing slúži k vyhladzovania hrán a vytváranie realistických prechodov medzi objekty.

GeForce4 MX používa (oproti GeForce3) vylepšenou Lightspeed Memory Architecture II, teda 128-bitový DDR prístup k pamätiam rozdelený na štyri 32-bitové kanály.Šírka pamäťovej zbernice je vďaka tomu lepšie využitá pri prenosoch menších blokov dát.O vyváženosť prístupu k pamäti sa stará crossbar-based memory controller, ktorý tok dát rozdeľuje.Ďalšieho zrýchlenia prístupu k pamäti sa dosiahne Quad cache pamäťovým subsystémom - rýchle buffer, ktoré slúžia na uloženie malé množstvo dát.Tieto buffer sú individuálne optimalizované podľa charakteru spracovávaných dát, vďaka čomu zaisťujú takmer okamžitú dostupnosť kľúčových dát.Použitá je bezztrátový kompresie Z-bufferu, čo taktiež znižuje zaťaženie pamäťovej zbernice.V Z-bufferu sú ukladané hĺbkové súradnice (os z) jednotlivých pixelov, ktoré určujú ich priestorové vzťahy.S tým súvisí aj tzv"visibility subsytem", ktorého úlohou je rozhodnúť, či bude pixel v scéne viditeľný (nebude prekryť iným pixelov objektu v popredí a umožniť vykreslenie len viditeľných pixelov.Sa Z-buffermi je spätá "Fast Z-clear technológie" slúžiace na rýchle vymazanie starých dát (prináša až 10% zrýchlenie)."Auto precharge" aktivuje oblasti pamäte, ktoré budú pravdepodobne čoskoro použiť, čím znižuje čakacie doby (latency) a tak zrýchľuje prístup k pamäte na grafickej karte.

GeForce 4 MX podporuje rozhranie AGP 4x, samozrejmosťou je podpora DVD prehrávania.Duálny 350MHz RAMDAC prevodník zabezpečuje maximálne rozlíšenie 2048x1536.V čipe je integrovaný aj TV enkodér, ktorý ponúka TV (video) výstup.Tieto zručnosti obstaráva nView technológie - možnosť výstupu na viac zobrazovacích zariadení.NView podporuje natívny multi-display módy Windows XP.

Ovládače možno použiť z dodávaného CD disku ku grafickej karte alebo stiahnuť referenčné ovládače zo stránok nVidia (Detonator - možno použiť pre všetky čipy od TNT, cez TNT2, GeForce až po GeForce 4 MX / Ti).Podporované sú operačné systémy Windows 95, 98, NT, ME, 2000, XP, Linux a MacOS.Z 3D rozhrania sú podporované DirectX 8.1 a OpenGL 1.3.

Parametre a špecifikácie:
GeForce 4 MX čip
64MB DDR pamäte
Zbernica AGP 4x
Max.rozlíšenie 2048x1536
Hardware Transform and Lighting engine (4 texturované pixely za cyklus)
Podpora DVD prehrávanie (MPEG-2, kompenzace pohybu)
Podporované OS:Windows 95, 98, NT, ME, 2000, XP, Linux a MacOS kompatibilita
Podporované rozhranie:DirectX 8.1, OpenGL 1.3
Accuview antialiasing (2xFSAA, 4xFSAA, Quincunx a 4XS, anizotropické filtrovanie)

UPOZORNENIE:OEM verzia karty, tjod "neznačenými" výrobcu.Aktuálna parametre karty sa môžu líšiť podľa výrobcu.
  • Neviete, ako si vybrať správnu grafickú kartu? Záleží predovšetkým na požadovanom výkone grafickej karty. Dôležitý je tiež typ rozhrania, ktorým sa pripája k základnej doske. Pre pomoc s výberom zadajte požadované parametre grafickej karty.
Poznámka:

Všetko, čo potrebujete vedieť o grafických kartách GeForce RTX, zistíte v našom článku.


Tento výrobok nie je samostatne funkčným celkom a môže vyžadovať odbornú montáž.

Technické špecifikácie sa môžu zmeniť bez výslovného upozornenia. Obrázky majú iba informatívny charakter.

V diskusii zatiaľ nie sú žiadne príspevky.
Chcete doručit zboží do Česka? Prohlédněte si NVIDIAGeForce4 MX-440 64MB DDR 128bit. Für Versand nach Deutschland, besuchen Sie bitte NVIDIAGeForce4 MX-440 64MB DDR 128bit. Für Versand nach Österreich, besuchen Sie bitte NVIDIAGeForce4 MX-440 64MB DDR 128bit. Magyarországra történő kiszállításért tekintse meg ezt a termékoldalt: NVIDIAGeForce4 MX-440 64MB DDR 128bit.
P-DC1-WEB02
Zavoláme Vám a odborne poradime
+421 2 5710 1800
Otázka na objednávku
Otázka na tovar
Prosím, zadajte svoj telefón:
Zavolajte mi
Na vašom súkromí nám záleží My, spoločnosť Alza.cz a.s., IČO 27082440, používame súbory cookies na zaistenie funkčnosti webu a s vaším súhlasom o. i. aj na personalizáciu obsahu našich webových stránok. Kliknutím na tlačidlo „Rozumiem“ súhlasíte s využívaním cookies a predaním údajov o správaní na webe na zobrazenie cielenej reklamy na sociálnych sieťach a reklamných sieťach na ďalších weboch.
Viac informácií Menej informácií