Počas Veľkonočných sviatkov 29.3. a 31.3. je otvorený iba AlzaDrive v Senci. Na Veľkonočný pondelok 1.4. sú uzavreté všetky predajne vrátane AlzaDrive, stále však môžete využiť doručenie do našich AlzaBoxov.

AlzaPlus+ sport Alza pre firmy

Fenix HM50R

Zobraziť katalóg
Fenix HM50R
4,8 20 hodnotení
Čelovka so svetelným výkonom 500lm, dosvit 80m, dióda LED: 1×, maximálna doba svietenia 128h, stupeň krytia IP68, napájanie: 1× CR123, hmotnosť 80g
Kód:  SPTzah0112 Produktové číslo:  6942870304939 Stránky výrobcu

Nevyhovujú vám alternatívy? Vyberajte z celej ponuky

Fenix HM50R


Malá výkonná nabíjacia čelovka HM50R značky Fenix

Ak radi podnikáte výlety do prírody a často sa pretiahnu až do zotmenia, určite by vám nemala chýbať kvalitná čelovka. Fenix HM50R je nenahraditeľným pomocníkom pri kempovaní a najrôznejších aktivitách vonku, v teréne. Ponúka svetelný tok až 500 lúmenov a dosvit až 80 metrov. Tento model využíva modernú výkonnú LEDku Cree XM-L2 U2 s odtieňom denného svetla (5 500 – 6 500 K) so životnosťou 50 000 hodín.


Vysoko odolné a precízne vyhotovenie

Telo čelovky Fenix HM50R je vyrobené z odolného kovu a kvalitný povrch sa len tak ľahko nepoškriabe. Držiak je vyrobený zo silikónu. Vďaka tejto konštrukcii je čelovka nárazuvzdorná pri páde z výšky až 1 metra, ďalej úplne prachuvzdorná a vodotesná podľa štandardu IP68. Nebude preto vôbec dôležité, keď vás vonku zastihne prudký dážď, aspoň pre čelovku nie. Dokonca ju môžete ponoriť až do dvojmetrovej hĺbky. Celokovová konštrukcia zaručuje nielen celkovú odolnosť proti nárazom a poškodeniu, ale aj optimálne chladenie. Tvrdená ultra čistá sklenená šošovka vyniká antireflexným povrchom. Navyše si môžete nastaviť požadovaný smer svietenia – stačí otočiť čelovku v držiaku.


Dlhá výdrž akumulátora

Napájanie čelovky zabezpečuje Li-iónový akumulátor RCR123A s kapacitou 700 mAh a s nabíjaním micro-USB konektorom zabudovaným priamo v čelovke. Akumulátor je samozrejme súčasťou balenia, takže čelovku ľahko sprevádzkujete hneď po zakúpení. Alternatívne je možné čelovku HM50R napájať jednorazovou 3 V lítiovou batériou CR123A. To sa hodí napríklad, keď sa na dlhšiu dobu ocitnete mimo dosahu elektrickej siete. Li-iónový akumulátor sľubuje výdrž až 90 hodín v závislosti od zvoleného režimu. Lítiová batéria vydrží v najúspornejšom režime až 128 hodín. Podľa situácie si môžete vybrať zo štyroch režimov výkonu.


Optimalizujte výkon a výdrž čelovky režimov svietenia

Celkom máte na výber štyri svetelné režimy s rôznymi hodnotami svetelného toku. Doba nepretržitého svietenia závisí od použitého zdroja napájania. Fenix HM50R disponuje aj funkciou predlžovania kapacity. Ak je čelovka používaná dlhšiu dobu v režimoch turbo 500, vysoký 130 a stredný 30 lúmenov, postupne znižuje výkon na dosiahnutie dlhšej doby svietenia.

 Li-iónový RCR123A akumulátor 700 mAh:

  • 500 lúmenov (2,5 hodiny)
  • 130 lúmenov (10 hodín)
  • 30 lúmenov (24 hodín)
  • 4 lúmeny (90 hodín)

Lítiová batéria CR123A:

  • 500 lúmenov (2 hodiny)
  • 130 lúmenov (14 hodín)
  • 30 lúmenov (48 hodín)
  • 4 lúmeny (128 hodín)

Navrhnutá pre maximálny komfort

Pohodlie musí byť na prvom mieste, preto je čelovka Fenix HM50R vyrobená tak, aby vás pri žiadnych pohybových aktivitách neobmedzovala. Čelovka vás poteší kompaktnými rozmermi 6,75 × 3,3 × 2,8 centimetrov a váhou iba 80 gramov, vrátane akumulátora. Vďaka pevným popruhom vám bude dobre držať na hlave, v prípade potreby ju ale z popruhu môžete vybrať. Svetlo je potom možné používať ako praktickú vreckovú baterku.



Vyrobená so zmyslom pre detail

Ovládanie čelovky Fenix HM50R je intuitívne a veľmi praktické prostredníctvom jedného elektronického spínača na boku čelovky. Na zapnutie a vypnutie stačí podržať tlačidlo stlačené asi pol sekundy. Potom už len prepínate režimy svietenia krátkym stlačením tlačidla. Keď budete chcieť zistiť stav nabitia akumulátora, pri vypnutej čelovke raz krátko stlačte tlačidlo. Tým sa aktivuje LEDkový indikátor v tlačidle. Pokiaľ dióda svieti na zeleno, batéria je zatiaľ nad 80 %. Zelené blikanie znamená, že kapacita batérie je niekde medzi 50 a 80 %. Ak svieti namodro, batéria je nabitá na 20 – 50 % a modré blikanie značí menej ako 20 % kapacitu batérie.  


Pre každú príležitosť

Čelovka Fenix HM50R priláka pozornosť športových nadšencov s najrôznejším zameraním, ale napríklad aj profesionálov z radov záchrannej alebo horskej služby. Tí pre svoje povolanie potrebujú spoľahlivý, odolný a výkonný zdroj svetla, ktorý im nechá obe ruky voľné. Čelovku HM50R využijete pri kempovaní, vysokohorskej túre, večernom bežeckom, alebo bežkárskom tréningu v teréne, lyžovaní alebo napríklad pri jazde na bicykli. Skvele sa hodí aj do podzemia pre jaskyniarov, osvedčí sa aj rybárom, poľovníkom alebo speleológom. Pre jej praktickosť ju ocenia nielen športovo založení jedinci – môže slúžiť aj ako pohotovostné svietidlo do auta pre nepredvídané situácie, napríklad na výmenu pneumatiky vo večerných hodinách. Navyše je ideálna pri pohybe na neosvetlených cestách mimo obce, kde vám 100 % poskytne väčšiu bezpečnosť než zákonom predpísané reflexné prvky na oblečení. Samotný popruh čelovky je reflexný.


Úsporná a bezpečná

Na dobíjanie stačí bežný micro USB kábel, ktorý zapojíte priamo do čelovky. Úplne vybitý li-iónový akumulátor sa nabije približne za 1,5 hodiny. Fenix pamätá aj na bezpečnosť, preto čelovku HM50R vybavil inteligentnou ochranou proti prehriatiu. V prípade, že sa čelovka zahreje na viac než 65 °C, automaticky zníži výkon.


Využívaná profesionálmi

Čelovku HM50R Fenix odporúča český pretekár Radek Brunner, ktorý s ňou úspešne dorazil do cieľa pretekov Spartathlon, kde sa v roku 2017 umiestnil na neuveriteľnom druhom mieste. Spartathlon sú ultra maratónske preteky dlhé 246 kilometrov. Bežia sa každý rok v septembri medzi Aténami a Spartou. Požiadavky na bežca na týchto pretekoch sú veľmi vysoké, extrémna vytrvalosť a kondícia sú nutnosťou. V roku 2017 zdolal Radek Brunner trať za 22 hodín 49 minút 37 sekúnd, čím vytvoril český rekord a zároveň 8. najrýchlejší čas pretekov. Počas celých pretekov tak musel bežať tempom viac ako 11 km/h.
 


Obsah balenia

  • Čelovka Fenix HM50R
  • Li-iónový akumulátor RCR123A 700mAh
  • Popruh na hlavu
  • Náhradný o-krúžok
  • Náhradná krytka nabíjacieho konektora
  • Náhradný držiak čelovky
  • USB kábel
  • Záručný list
  • Používateľský návod

Záruka 5 rokov

Výrobky Fenix sa vyznačujú kvalitnými materiálmi, dielenským spracovaním a modernými LEDkovými technológiami. Okrem toho ponúkajú vysokú spoľahlivosť, preto výrobca ponúka na svoje produkty nadštandardnú záručnú dobu, a to 5 rokov. 

  • na akumulátor je poskytovaná štandardná 2-ročná záruka

Parametre a špecifikácia

Typ
Čelovka Hotovo!
Výkon
500 lm Hotovo!
Maximálny dosvit
80 m Hotovo!
Životnosť
50 000 h Hotovo!
Počet LED
1 × Hotovo!

Typ

Typ
Čelovka Hotovo!

Vlastnosti

Výkon
500 lm Hotovo!
Maximálny dosvit
80 m Hotovo!
Životnosť
50 000 h Hotovo!
Počet LED
1 × Hotovo!

Napájanie

Zdroj napájania
Nabíjací akumulátor Hotovo!
Kapacita
700 mAh Hotovo!
Maximálna výdrž
128 h Hotovo!
Počet batérií
1 × Hotovo!
Typ batérie
CR123 Hotovo!

Vodotesnosť

Stupeň krytia
IP68 Hotovo!

Ďalšie vlastnosti

Ďalšie vlastnosti
Naklápacie svietidlo, Nárazuvzdornosť, Pracovná, USB nabíjanie, Vhodná na beh Hotovo!

Farba

Farba
Čierna Hotovo!

Rozmery

Hĺbka
33 mm Hotovo!
Šírka
67,5 mm Hotovo!
Výška
28 mm Hotovo!
Hmotnosť
80 g Hotovo!
Viac parametrov
Poznámka:

Technické špecifikácie sa môžu zmeniť bez výslovného upozornenia. Obrázky majú iba informatívny charakter.

Dobrý deň, Výrobca uvádza 5-ročnú záručnú dobu na nabíjacie svietidlá a čelovky. Okrem záruky na akumulátor (2 roky). Je teda možné poruchu čelovky reklamovať do 5 rokov? Ďakujem.

Dobrý den, v parametrech uvádíte nabíjecí akumulátor, CR123. Existuje jen CR123A a ten není nabíjecí. Nabíjecí je RCR123A. Co je tedy v balení? Děkuji.

Dobrý den, mám stejný problém jako dřívější komentující a to maximální výkon cca 20 minut a pak redukce. Je to tak správně? Toto mne fakt zklamalo a nižší úroveň jasu je pak cca ve stejné řadě jako levní výrobci.

Dobry den, v informacich se pise ze je celovka vodeodolna dle IP68. pres zimu chodim behat vecer nebo brzo rano a uz nekolikrat prselo nebo mrholilo. kdyz jsem dobehl domu, v celovce byla voda - konkretne ve svitilne kde je dioda.. celovka normalne sviti i kdyz tam je voda. chci se zeptat jestli to je normalni, nebo se to deje jen me a mel bych ji reklamovat. dekuji za jakekoliv info.

Dle papírů má výdrž na max 2,5h. Ovšem už po 20ti minutách se automaticky sníží o jeden level. Nikde se o tomto nepíše a celkem mě to mrzí. Chodím běhat a díky tmě přes zimu jsem si tuto čelovku koupil, ovšem 20 minut je strašně málo. 2,5h by mi v 99,9% případů stačilo...

Diskusia a poradňa k Fenix HM50R
Príslušenstvo pre Fenix HM50R Chcete doručit zboží do Česka? Prohlédněte si Fenix HM50R. Für Versand nach Deutschland, besuchen Sie bitte Fenix HM50R. Für Versand nach Österreich, besuchen Sie bitte Fenix HM50R. Magyarországra történő kiszállításért tekintse meg ezt a termékoldalt: Fenix HM50R.
P-DC1-WEB12
Zavoláme Vám a odborne poradime
+421 2 5710 1800
Otázka na objednávku
Otázka na tovar
Prosím, zadajte svoj telefón:
Zavolajte mi
Na vašom súkromí nám záleží My, spoločnosť Alza.cz a.s., IČO 27082440, používame súbory cookies na zaistenie funkčnosti webu a s vaším súhlasom o. i. aj na personalizáciu obsahu našich webových stránok. Kliknutím na tlačidlo „Rozumiem“ súhlasíte s využívaním cookies a predaním údajov o správaní na webe na zobrazenie cielenej reklamy na sociálnych sieťach a reklamných sieťach na ďalších weboch.
Viac informácií Menej informácií