Dňa 11.5.2024 (sobota) nebude možné na pobočke Alza Nitra vyzvihovať objemný tovar z dôvodu konajúcej sa akcie s hasičmi na parkovisku.
P&G boost P&G boost

Učíme se programovat v jazyce Assembler pro PC

Zobraziť katalóg
Učíme se programovat v jazyce Assembler pro PC Kniha
Nakladateľ
Computer Press
Kód:  YA330 Produktové číslo:  K0831 Stránky výrobcu
Učíme se programovat v jazyce Assembler pro PC Predaj skončil

Učíme se programovat v jazyce Assembler pro PC

Kniha Učíme sa programovať v jazyku Assembler pre PC je zrozumiteľnej učebnicou a praktickou príručkou programovania v jazyku Assembler.Svojím spracovaním je určená najmä študentom stredných odborných a vysokých škôl, ktorí potrebujú zvládnuť programovanie v tomto nižším počítačovom jazyku.Podrobností informácií i množstvom príkladov z praxe však uspokojí i činné programátorov a záujemcov o programovanie unikátnych aplikácií, ktorým dovolia písať prostredníctvom Assembler malé, rýchle a efektívne programy využívajú priamo hardvér počítača a obchádzajúce operačný systém.
Krok po kroku prejdete jednotlivými témami a postupne pochopíte, ako Assembler súvisí s fyzickou architektúrou počítača, ako pracuje s registrami, akým spôsobom sa v Assembler implementujú základné programové konštrukcie, ako sa vytvorený program prekladá a realizuje alebo ako program v assembleru komunikuje s operačným resp.súborovým systémom.Osvojíte si inštrukcií výbavu procesora dnešného PC a od riešenia elementárnych problémov nezávislých na platforme postupne dopějete až k užitočným podprogramom napísaným špecificky pre operačné systémy DOS, Windows alebo Linux a prepájanie programov v Assembler s aplikáciami vo vyšších programovacích jazykoch (Pascal a C).Vďaka prehľadne spracovaným kapitolám s popisom a príklady inštrukcií potom kniha poslúži ako pohotová príručka na dosah ruky pri riešení programátorských úloh a problémov.
Hlavnými bodmi obsahu knihy sú:
  • Architektúra procesora, funkcie operačného systému, strojový kód a jazyk symbolických adries
  • Výpočty a prevody v číselných sústavách
  • Základné i pokročilé inštrukcie procesora
  • Základné programové konštrukcie
  • Hotové rutiny pre typické operácie
  • Práca s voľne Redistribuovateľné překladačem Netwide Assembler (NASM)
  • Praktické programovanie v DOSu, Windows a Linuxu či Unixu
  • Integrácia Assembler do aplikácií vo vyšších programovacích jazykoch (C a Pascal)
  • Popisovaná inštrukcií sada sa vzťahuje k mikroprocesorům radu x86, s ktorou sú kompatibilné súčasné procesory v počítačoch PC na našom trhu.

    Na priloženom CD nájdete prekladač NASM pre DOS, Windows aj Linux, príklady a sériu informačných materiálov na programovanie v assembleru vrátane výukového videa o programovanie v Assembler pod Linuxom

    O autorovi:

    Rudolf Marek je agilním tvorcom a propagátormi na poli systémového programovania a free-softvéru.Výrazne prispel napr.do projektu Asmutils, je spoluautorom najmenšieho WWW servera na svete (514 bajtov), vytvoril programový modul do linux prehrávače MPlayer.Pre klub Sillicon Hill spolupracuje na organizácii medzinárodných konferencií OpenWeekend, na ktorých aj príležitostne prednáša.V čase vydania knihy je študentom 5.ročníka Fakulty elektrotechnickej ČVUT v Prahe a správcom počítačovej siete na VŠ internátoch Strahov.

    Ďalšie údaje:
    Počet strán:232
    ISBN:80-722-6843-0
    EAN:978-80-7226-843-6
    Autor:Rudolf Marek

    Dobrý dne, chtěl bych se zeptat, jestli ještě někdy budete mít tuto knihu: https://www.alza.cz/ucime-se-programovat-v-d78110.htm#popis nebo jestli máte jí podobnou. Děkuji za odpověď. S pozdravem Tomáš Štveráček

    Diskusia a poradňa k Učíme se programovat v jazyce Assembler pro PC
    Chcete doručit zboží do Česka? Prohlédněte si Učíme se programovat v jazyce Assembler pro PC.
    P-DC1-WEB12
    Zavoláme Vám a odborne poradime
    +421 2 5710 1800
    Otázka na objednávku
    Otázka na tovar
    Prosím, zadajte svoj telefón:
    Zavolajte mi
    Na vašom súkromí nám záleží My, spoločnosť Alza.cz a.s., IČO 27082440, používame súbory cookies na zaistenie funkčnosti webu a s vaším súhlasom o. i. aj na personalizáciu obsahu našich webových stránok. Kliknutím na tlačidlo „Rozumiem“ súhlasíte s využívaním cookies a predaním údajov o správaní na webe na zobrazenie cielenej reklamy na sociálnych sieťach a reklamných sieťach na ďalších weboch.
    Viac informácií Menej informácií