AP+ nový vizuál Premium Week Samsung

85" Sony Bravia XR-85X90K

Zobraziť katalóg
85" Sony Bravia XR-85X90K
5 1 hodnotení
Televízor Google TV, LED, 215cm, 4K Ultra HD, 100Hz, Direct LED, HDR10, HLG, Dolby Vision, duálny tuner, DVB-T2/S2/C, H.265/HEVC, 4× HDMI, 2× USB, USB nahrávanie, LAN, WiFi, Bluetooth, Chromecast, Miracast, hlasové ovládanie, Google Assistant, Apple Airplay 2, párovanie s mobilným zariadením, VESA 400×400, repro 30 W, Acoustic Multi-Audio, Dolby Atmos, DTS Digital Surround, trieda energetickej účinnosti E
Kód:  WS79140 Produktové číslo:  XR85X90KAEP Informačný list Stránky výrobcu

Nevyhovujú vám alternatívy? Vyberajte z celej ponuky

85" Sony Bravia XR-85X90K


Odporúčané k tomuto modelu

Smart LED TV Sony Bravia XR-85X90K ponúkne obraz a zvuk novej generácie

Obzvlášť priaznivci športov zaplesajú, pretože nový Smart LED TV Sony Bravia XR-85X90K s technológiou Full Array LED ponúka vysokú obrazovú kvalitu vďaka výkonnému kognitívnemu procesoru XR a technológii XR Triluminos Pro. Každá zóna podsvietenia je presne riadená v reálnom čase, čím vynikne každý detail na obrazovke. Vďaka platforme Google TV môžete sledovať ohromné množstvo filmov a seriálov alebo si nainštalovať množstvo aplikácií. Využitím moderných technológií a algoritmov si na 85-palcovej obrazovke s 4K rozlíšením užijete hladký a detailný obraz v realistických farbách. Navyše technológia XR 4K Upscalling priblíži 2K obsah kvalite 4K. K internetu UHD TV Sony Bravia XR-85X90K pripojíte buď cez LAN kábel alebo pomocou bezdrôtovej WiFi. O zážitok ako v kinosále sa starajú technológie Dolby Vision a Dolby Atmos. Priestorový zvuk vychádza z reproduktorov X-Balanced s celkovým výkonom 30 W. Inteligentný TV Sony podporuje viac formátov vysokého dynamického rozsahu, napríklad HLG aj HDR10. Na prichytenie televízora na stenu poslúži držiak štandardu VESA 400 × 400 mm. Platforma Google TV vám otvorí dvere k viac ako 700 000 filmom a seriálom.

Smart LED TV Sony Bravia XR-85X90K

Nie je vyplnený Alternatívny text k fotografii!

Kľúčové vlastnosti Smart TV Sony Bravia XR-85X90K

Google TV ponúkne široké množstvo obsahu

Smart televízor má 85" uhlopriečku a pracuje s detailným 4K rozlíšením

Full Array LED panel s lokálnym stmievaním

Ideálny LED televízor pre herné konzoly PlayStation 5

Procesor XR a technológia XR Triluminos Pro sa postarajú o precíznu farebnú reprodukciu, skvelý jas a kontrast

Možnosť inštalácie držiaka TV so štandardom VESA 400 × 400 mm

Podpora technológie Dolby Vision

Mimoriadne kvalitné ozvučenie vrátane technológie Dolby Atmos

4K TV Sony Bravia XR-85X90K využíva systém Android, ktorý ponúkne veľa praktických funkcií a aplikácií

Po pripojení externého HDD možno nahrávať vlastné obľúbené programy

Na pripojenie smart zariadení či soundbarov môžete využiť Bluetooth pripojenie

K internetu sa môžete pripojiť prostredníctvom WiFi alebo LAN kábla

Google televízor Sony Bravia XR-85X90K podporuje hlasové ovládanie

Pre hráčov má UHD TV pripravený špeciálny herný režim a množstvo ďalších predvolieb a funkcií (VRR, Crosshair, ekvalizér čiernej a iné)

Súčasťou balenia je prémiové podsvietené diaľkové ovládanie

Prednosti Smart TV Sony Bravia XR-85X90K

Smart LED TV Sony Bravia XR-85X90K

Nie je vyplnený Alternatívny text k fotografii!

Smart LED televízor Sony Bravia X90K a herná konzola PS5 tvoria silné duo

Smart LED televízor sám rozpozná, kedy je k nemu pripojená a zapnutá herná konzola. Potom sa automaticky prepne do režimu automatického zníženia oneskorenia v rozhraní HDMI 2.1. Vďaka tomu si na TV 4K Sony Bravia XR-85X90K vychutnáte plynulejšie hranie. Toto ocenia predovšetkým hráči rýchlych a náročných hier (FPS akcie, športové a pretekárske hry). Okrem automatického zníženia oneskorenia v rozhraní HDMI 2.1 ponúkne televízor 85 palcov Sony množstvo ďalších výhod pre hráčov. S technológiou Auto HDR Tone Mapping uvidíte aj v scénach s vysokým kontrastom dôležité detaily, ktoré by vám mohli normálne uniknúť. Google televízor Sony Bravia XR-85X90K má úplne novú hernú ponuku, kedy jediným stlačením tlačidla otvoríte ponuku na optimalizáciu herného zážitku. Medzi nastavenia patrí VRR (zapnuté/vypnuté), redukcia pohybovej neostrosti, ekvalizér čiernej, funkcia Crosshair (zameriavač) a rad ďalších žiadaných noviniek a funkcií. Prispôsobiť si navyše môžete aj veľkosť obrazovky podľa potrieb. UHD TV Sony navyše má až 120-snímkovú obnovovaciu frekvenciu pri 4K, takže sa môžete bez starostí pustiť do natáčania a veľa ďalšieho.

Smart LED TV Sony Bravia XR-85X90K

Nie je vyplnený Alternatívny text k fotografii!

Skvelý 4K panel s riadeným podsvietením Full Array LED

Smart TV Sony Bravia XR-85X90K naplno využíva technológiu Full Array LED, ktorá ponúka vysokú obrazovú kvalitu. Každá zóna podsvietenia je presne riadená v reálnom čase, čo v kombinácii so systémom XR Contrast Booster 10 vytvorí detailný obraz s vynikajúcim kontrastom a hĺbkou. Počas sledovania športov a svižných filmových aj herných scén oceníte technológiu XR Motion Clarity, ktorá udržuje všetko jasné a plynulé. Pri TV 85" Sony Bravia XR-85X90K nedochádza k skresleniu obrazu ani pri sledovaní z uhla, takže môžete vo svojej obývačke sledovať filmy v hojnom počte a ani denné svetlo neohrozí kvalitu sledovania. Ľahko sa tak úplne ponoríte do sledovania filmov, televíznych relácií aj hrania hier. Takto jasný a presný farebný obraz má u LED TV Sony XR-85X90K na svedomí prvotriedny procesor XR s algoritmom XR Triluminos Pro. Ten dokáže analyzovať zábery v reálnom čase a upraviť im kontrast, jas aj farby tak, aby bol výsledný obraz doslova dych vyrážajúci. Podpora Dolby Vision je iba čerešničkou na pomyselnej torte, pretože táto technológia sa obvykle spája s veľkými kinosálami.

Smart LED TV Sony Bravia XR-85X90K

Nie je vyplnený Alternatívny text k fotografii!

Google televízor Sony má tenký hliníkový rámček

Sústreďte sa na to, čo je dôležité, a nenechajte sa rušiť nevzhľadnými rámčekmi, ako je to pri iných TV. Google televízor Sony Bravia XR-85X90K má tenké hliníkové rámčeky. Svojím dizajnom tak bez problémov doplní akýkoľvek interiér. Súčasťou balenia je prémiový viacpolohový televízny stojan, ktorý si nastavíte podľa svojich potrieb. 4K TV Sony Bravia XR-85X90K ponúka funkciu Living Décor, ktorá premení obrazovku Smart TV na umelecké dielo alebo dizajnový funkčný prvok. Na televízore totiž možno premietať umelecké diela, fotografie, motívy šetriča obrazovky aj hodiny.

Smart LED TV Sony Bravia XR-85X90K

Nie je vyplnený Alternatívny text k fotografii!

Inteligentný televízor Sony Bravia XR-85X90K je stvorený na zábavu

Smart LED TV Sony Bravia XR-85X90K

Nie je vyplnený Alternatívny text k fotografii!

Aplikácia BRAVIA CORE ponúkne množstvo kvalitného obsahu

K Smart LED TV Sony Bravia XR-85X90K dostanete predplatné filmovej aplikácie BRAVIA CORE na 12 mesiacov. Otvoria sa vám tak dvere k najnovším titulom aj klasikám, a to aj v rozlíšení 4K HDR a IMAX Enhanced. Vďaka tomu pri streamovaní filmov uvidíte viac detailov, farieb a kontrastu. Užite si snímky, ako sú Spider-Man: Bez domova, Jumanji: Ďalší level, Venom alebo napríklad film Krotitelia duchov z roku 1984. Okrem toho je BRAVIA CORE najväčšou knižnicou IMAX® Enhanced filmov, ktoré dokáže streamovať rýchlosťou až 80 Mb/s. K 12-mesačnému predplatnému získate tiež 5 filmových kreditov na odomknutie vybraných snímok.

Smart LED TV Sony Bravia XR-85X90K

Nie je vyplnený Alternatívny text k fotografii!

S Google TV získate prístup k viac ako 700 000 filmom a seriálom

K LED TV Sony Bravia XR-85X90K dostanete štýlové a prehľadné diaľkové ovládanie, ale všetky funkcie TV je možné využívať bez toho, aby ste použili ruky. Pomocou hlasového ovládania nájdete konkrétne tituly, získate personalizované odporúčania a množstvo ďalšieho. Navyše môžete cez 215 cm televízor Sony Bravia XR-85X90K ovládať aj ďalšie zariadenia vo svojej inteligentnej domácnosti. Vďaka platforme Google TV budete mať prístup k ohromnému množstvu filmových a seriálových titulov naprieč rôznymi streamovacími službami. K 4K Ultra HD Sony BRAVIA si môžete navyše dokúpiť zariadenie BRAVIA CAM, vďaka ktorému si môžete užiť videohovory, videochaty a dôležité schôdzky vo vysokej kvalite z pohodlia obývacej izby. Na obrazovku televízora Sony Bravia XR-85X90K môžete streamovať obsah zo svojho smartfónu, tabletu či notebooku pomocou Apple AirPlay, Apple HomeKit a Chromecast built-in™. Pre fanúšikov Netflixu a BRAVIA CORE má 85-palcový televízor integrovaný režim Creator Calibrated Mode. Táto funkcia vám pomôže viac využívať obľúbené obsahové platformy. Adaptívny kalibrovaný režim Netflix vylepšuje zážitok zo sledovania Netflixu podľa svetelných podmienok v miestnosti.

Smart LED TV Sony Bravia XR-85X90K

Nie je vyplnený Alternatívny text k fotografii!

České a slovenské aplikácie na jednom mieste

Operačný systém Google TV na UHD TV Sony Bravia XR-85X90K umožňuje priame stiahnutie obľúbených platených aj neplatených českých a slovenských aplikácií do televízora bez nutnosti vlastniť set-top box. Odomknite bohatý filmový a seriálový obsah na O2 TV, Voyo, iVysielanie, Orange TV, Magio GO, Vodafone TV, iPrima a Magenta TV na niekoľko kliknutí.

Smart LED TV Sony Bravia XR-85X90K

Nie je vyplnený Alternatívny text k fotografii!

UHD TV Sony Bravia XR-85X90K s najmodernejšími funkciami na hranie

V polovici júna 2023 získal UHD TV Sony Bravia XR-85X90K prístup k najnovšiemu softvéru, vďaka ktorému získate vylepšenú hernú ponuku. Jediným stlačením tlačidla vďaka tomu otvoríte ponuku na optimalizáciu vášho herného zážitku. Medzi funkciami nájdete nastavenie veľkosti obrazovky, redukciu rozmazania počas pohybu, ekvalizér čiernej farby a možnosť pridania zameriavača. Všetky tieto funkcie umožnia prispôsobiť hru vašim individuálnym požiadavkám a potrebám.

Smart LED TV Sony Bravia XR-85X90K

Nie je vyplnený Alternatívny text k fotografii!

4K televízor Sony Bravia XR-85X90K ohromí skvelým ozvučením

4K televízor Sony Bravia má implementované reproduktory X-Balanced, ktoré spolu s dvoma výškovými reproduktormi s polohovaním zvuku zaisťujú presné zladenie obrazu a zvuku. Vy sa tak budete cítiť ako v centre diania. O skutočné vtiahnutie do deja sa stará technológia Acoustic Multi-Audio, ktorá na polohovanie zvuku využíva výškové reproduktory. Preto vysokofrekvenčné zvuky prichádzajú z tých správnych miest. 85-palcový TV Sony Bravia XR-85X90K podporuje technológiu Dolby Atmos, ktorá sa postará o plnohodnotný priestorový zvuk. S funkciou Acoustic Center Sync môžete posunúť svoje domáce kino ešte o úroveň vyššie. Funkcia funguje tak, že synchronizuje zvukový systém televízora so stredovým kanálom kompatibilného soundbaru Sony, čím ho premení na váš stredový reproduktor. Sony Bravia XR-85X90K disponuje funkciou Voice Zoom. Televízor 85 palcov rozpozná hlas, analyzuje ho a zvýši jeho čistotu v reálnom čase. Preto budú dialógy vždy skvele počuteľné. Smart TV automaticky optimalizuje zvuk vášmu prostrediu, aby bol zážitok z počúvania alebo sledovania vždy perfektný.

Skvelé príslušenstvo

Smart LED TV Sony Bravia XR-85X90K

Nie je vyplnený Alternatívny text k fotografii!

Ovládač so špeciálnym podsvietením

Ovládač WiFi TV Sony Bravia XR-85X90K je vybavený špeciálnym podsvietením, vďaka ktorému na tlačidlá uvidíte aj v tme. Dizajn podčiarkuje kvalitné hliníkové vyhotovenie. Všetky tlačidlá ovládača sú navyše potiahnuté antibakteriálnym materiálom.

Smart LED TV Sony Bravia XR-85X90K

Nie je vyplnený Alternatívny text k fotografii!

Objavte inteligentnú kameru BRAVIA CAM

Vďaka kamere BRAVIA CAM (samostatne predajná ako príslušenstvo) budete doma vždy na tom najlepšom mieste na sledovanie. Kamera totiž spozná, kde sedíte, a zodpovedajúcim spôsobom nastaví optimálny obraz aj zvuk. K dispozícii je tiež ovládanie gestami, videochat a veľa ďalších zábavných funkcií a možností, ktoré čakajú na to, až ich objavíte.

Smart LED TV Sony Bravia XR-85X90K

Nie je vyplnený Alternatívny text k fotografii!

Organizujte videokonferencie cez 4K TV Sony Bravia XR-85X90K

Komunikujte na diaľku cez veľkú televíznu obrazovku a užite si realistickejšiu komunikáciu priamo vo vašej obývačke. Vďaka podpore aplikácií Zoom for TV a Google Meet sa cez 4K TV Sony Bravia KD-85X90K prepojený s kamerou BRAVIA CAM ľahko pripojíte k videokonferencii, či už budete komunikovať s rodinou, priateľmi alebo kolegami zo zamestnania. BRAVIA CAM navyše sama rozpozná, ako ďaleko sa od televízora nachádzate, a prispôsobí vzdialenosti nastavenia obrazu a zvuku.

Úspora energie

Smart LED TV Sony Bravia XR-85X90K

Nie je vyplnený Alternatívny text k fotografii!

Úspora energie s novým rozhraním Eco Dashboard

Televízor s WiFi Sony Bravia XR-85X90K je po aktualizácii vybavený rozhraním Eco Dashboard na jednoduchú úpravu nastavenia obrazovky, ktoré zníži spotrebu energie a dopady na životné prostredie. Intuitívnym ovládaním maximalizujete obrazový výkon na základe takých prvkov ako je množstvo svetla v miestnosti, teplota, tmavosť zobrazovaných scén alebo počet osôb pred obrazovkou. S Eco Dashboard dokáže TV 85 palcov Sony Bravia XR-85X90K ušetriť až 32 % energie.

Smart LED TV Sony Bravia XR-85X90K

Nie je vyplnený Alternatívny text k fotografii!

TV s WiFi Sony Bravia – ekologický produkt s citom pre životné prostredie

Na výrobu niektorých súčastí TV s WiFi Sony Bravia XR-85X90K sa využívajú recyklované plasty. Navyše vám smart LED televízor poskytne nástroje, ako ušetriť na účtoch za energie. Nový panel ECO Dashboard sa ľahko používa a navyše, čím viac ekologických nastavení zapnete, o to viac porastie váš virtuálny strom. Ekologickými nastaveniami tak môžete ušetriť až o 32 % viac energie. TV 215 cm Sony Bravia XR-85X90K disponuje automatickým úsporným režimom a množstvom ďalších úsporných opatrení. Navyše použité podsvietenie Full Array LED spotrebováva menej energie ako bežný televízor. Obal, v ktorom televíziu Sony Bravia dostanete, je z eco kartónu a obsahuje menej atramentu aj menej plastu.

Smart LED TV Sony Bravia XR-85X90K

Nie je vyplnený Alternatívny text k fotografii!

  • Na vloženie karty na kódovaný príjem satelitného alebo káblového vysielania je potrebné použiť kompatibilný CA modul, ktorý sa zasunie do CI/CI+ slotu televízora.

Parametre a špecifikácia

Uhlopriečka
85" (215,9 cm) Hotovo!
Krajina
Česko, Slovensko, Maďarsko, Nemecko, Rusko, Rakúsko, Chorvátsko, Francúzsko, Poľsko, Rumunsko, Slovinsko Hotovo!
Spotreba v SDR režime
143 kWh/1000h Hotovo!
Energetická trieda v SDR režime
E Hotovo!
Spotreba v HDR režime
217 kWh/1000h Hotovo!

Typ zásuvky

Krajina
Česko, Slovensko, Maďarsko, Nemecko, Rusko, Rakúsko, Chorvátsko, Francúzsko, Poľsko, Rumunsko, Slovinsko Hotovo!

Energetický štítok 2021

Spotreba v SDR režime
143 kWh/1000h Hotovo!
Energetická trieda v SDR režime
E Hotovo!
Spotreba v HDR režime
217 kWh/1000h Hotovo!
Energetická trieda v HDR režime
G Hotovo!

Uhlopriečka a rozlíšenie

Uhlopriečka
85" (215,9 cm) Hotovo!
Maximálne rozlíšenie
4K Ultra HD Hotovo!
Maximálne rozlíšenie
3840 × 2160 px Hotovo!

Obrazovka

Obnovovacia frekvencia panelu
100 / 120 Hz Hotovo!
Technológia
LCD LED Hotovo!
Podsvietenie
Direct LED Hotovo!

Modelový rok

Modelový rok
2022 Hotovo!

Aplikácie | SMART funkcie

Aplikácie
YouTube, NETFLIX, Disney+, Prima+, SkyShowtime, Canal+, SledovanieTV, Apple TV, Amazon Prime Video, OKTAGON TV Hotovo!
SMART funkcie
Inteligentný ovládač, Ovládanie gestami, Ovládanie hlasom, Webový prehliadač Hotovo!
Kompatibilita s hlasovým asistentom
Google Assistant Hotovo!

Herné funkcie

Herné funkcie
Herný režim (GAME MODE), VRR (Variable Refresh Rate) Hotovo!

Pripojenie

Bezdrôtové pripojenie
WiFi, Bluetooth, Párovanie s mobilným zariadením, Apple AirPlay 2, Miracast, Chromecast Hotovo!
Výstupy 2.0
USB, LAN, HDMI 2.1, Digitálny optický/digitálny audio výstup Hotovo!
HDMI
4 × Hotovo!
USB
2 × Hotovo!

Tunery

Typ tuneru
DVB-T2 HEVC, DVB-S2, DVB-C, Duálny Hotovo!

Rozmery a hmotnosť

Šírka
190,1 cm Hotovo!
Výška
112,5 cm Hotovo!
Hĺbka
46,9 cm Hotovo!
Výška bez podstavca
109 cm Hotovo!
Hĺbka bez podstavca
7,3 cm Hotovo!
Hmotnosť
45,8 kg Hotovo!
VESA prichytenie
400×400 Hotovo!

Farba

Farba
Čierna Hotovo!

Zvuk

Výkon reproduktora
30 W Hotovo!

Obsah balenia

Ovládač v balení
Klasický Hotovo!

Farba

Farba
Čierna Hotovo!
Viac parametrov

Sony Corporation je japonská spoločnosť založená v roku 1946. Svoje sídlo má v Tokiu. Jej počiatky boli nenápadné. Prvým produktom predávaným pod značkou Sony bolo tranzistorové rádio. Práve rádiá zohrali kľúčovú úlohu pri expanzii v 60. rokoch. Svet si produkty Sony veľmi rýchlo začal spájať s vysokou kvalitou a nízkymi cenami.

V 70. rokoch bola spoločnosť Sony tvrdo zasiahnutá ekonomickou krízou. Mnohí analytici ju už označovali za mŕtvu spoločnosť. Podcenili však typickú japonskú húževnatosť a odvahu. Kríza pre Sony nebola záhubou, ba naopak poslúžila ako odrazový mostík. Spoločnosť stojí za vývojom CD disku a následne aj DVD disku. Začiatkom 90. rokov si Sony pripísala ďalší významný úspech, keď predstavila hernú konzolu PlayStation. Práve herné konzoly predstavujú prienik troch hlavných oblastí, v ktorých spoločnosť v súčasnosti pôsobí – elektronika, videohry a zábavný priemysel.

Poznámka:
» Všetky herné televízory
» Všetky Android TV

Technické špecifikácie sa môžu zmeniť bez výslovného upozornenia. Obrázky majú iba informatívny charakter.

Budete mat este tuto TV niekedy k dispozicii? Mam na nu este cakat, alebo sa uz vsetky vypredali? Je sanca, ze ju este naskladnite niekedy? Ak ano, tak v akom casovom horizonte?

Diskusia a poradňa k 85" Sony Bravia XR-85X90K
Príslušenstvo pre 85" Sony Bravia XR-85X90K Chcete doručit zboží do Česka? Prohlédněte si 85" Sony Bravia XR-85X90K. Magyarországra történő kiszállításért tekintse meg ezt a termékoldalt: 85" Sony Bravia XR-85X90K.
P-DC1-WEB09
Zavoláme Vám a odborne poradime
+421 2 5710 1800
Otázka na objednávku
Otázka na tovar
Prosím, zadajte svoj telefón:
Zavolajte mi
Na vašom súkromí nám záleží My, spoločnosť Alza.cz a.s., IČO 27082440, používame súbory cookies na zaistenie funkčnosti webu a s vaším súhlasom o. i. aj na personalizáciu obsahu našich webových stránok. Kliknutím na tlačidlo „Rozumiem“ súhlasíte s využívaním cookies a predaním údajov o správaní na webe na zobrazenie cielenej reklamy na sociálnych sieťach a reklamných sieťach na ďalších weboch.
Viac informácií Menej informácií