AlzaBoxy Q1 Dvojročná záruka teraz aj pre firmy

Prilby na skúter

Zobraziť katalóg
Cena
-
Dostupnosť
Stav tovaru
Hodnotenia od zákazníkov
Materiál
Kompozit
(1)
Polykarbonát
(83)
Termoplast
(17)
Sklolaminát
(1)
Veľkosť
L
(77)
M
(84)
S
(83)
XL
(65)
XS
(75)
XXL
(41)
Farba
Čierna
(37)
Biela
(20)
Čierna matná
(16)
Sivá
(8)
Modrá
(7)
Interkom
Príprava na interkom
(35)
Nie je podporovaný
(61)
Integrovaný interkom
(3)
Homologácia
ECE 22.05
(38)
ECE 22.05.J
(31)
ECE 22.05.P
(1)
DOT
(16)
ECE / ONU 2205
(4)
Najnovšie objednávky

Prilba na skúter je povinnou výbavou vodiča skútra alebo mopedu bez ohľadu na kubatúru stroja. Medzi prilby na skúter radíme primárne otvorené prilby, ideálne do mesta a pre nižšie rýchlosti. Pre výkonnejšie skútre je ale určite vhodnejšia vyklápacia prilba. Ako vybrať tú pravú prilbu na skúter?

Pokračovať

Ako na výber prilby na skúter?

Pri výbere prilby na skúter je dôležité venovať pozornosť materiálu škrupiny, typu ochrany spodnej časti tváre a ochrany očí. Helma na skúter musí tiež byť príjemná na nosenie a dobre sedieť. To zaistí vhodný typ vystuženia a pracky. V neposlednom rade o výbere rozhoduje aj ďalšia výbava a pekný dizajn.

Materiál prilby na skúter

Prilby na skúter sa obvykle vyrábajú z nasledujúcich materiálov:

  • Termoplastová škrupina býva vyrobená z polykarbonátu alebo ABS (akrylonitrilbutadienstyrén). Hlavnou výhodou materiálu je nižšia cena. Vyznačuje sa ale vyššou hmotnosťou a nižšou odolnosťou.
  • Kompozitová škrupina je vysokoodolná a ľahká. Nevýhodou potom môže byť vyššia cena. Kompozitová škrupina sa vyrába z laminátov obsahujúcich sklené alebo karbónové vlákna.

Prilba na skúter máva rôzne rozmery

Nie je nič horšie ako prilba na skúter, ktorá na hlave poriadne nesedí. Nepodceňujte tento parameter a poriadne sa pozrite, či rozmery zodpovedajú vašej hlave. Helmy na skúter sa vyrábajú vo veľkostiach od XS až po 2 XL.

i

Zmerajte si svoj obvod hlavy. Veľkosti sa pohybujú od 53 až do 64 cm, takže si každý nájde, čo potrebuje. Obvod hlavy sa meria asi 2 cm nad očami a postačí krajčírsky meter.

Prilby na skúter a ich vyhotovenie

Nie všetky prilby na skúter sú rovnaké. Líšiť sa môžu svojím vyhotovením. To môže byť trojakého typu. Existuje otvorená prilba na skútre, vyklápacia a takzvané retro vyhotovenie. Každé prináša iné vlastnosti, čo si vysvetlíme nižšie.

Otvorená prilba na skúter
Otvorená helma na skúter

Vyklápacia prilba na skúter
Vyklápacia helma na skúter

Retro prlba na skúter
Retro helma na skúter

Prilba na skúter a ochrana bradovej časti

Prilba na skúter môže chrániť bradu jedným z dvoch spôsobov.

  • Otvorená prilba na skúter sa z dôvodu chýbajúcej ochrany bradovej časti hodí pre rekreačné vychádzky alebo cesty po meste. Ďalej ponúka väčšie pohodlie pri nasadzovaní a snímaní a je tiež ľahšia ako vyklápacie prilby na motorku.
  • Vyklápacia prilba na skúter predstavuje ideálny kompromis medzi integrálnymi a otvorenými prilbami na motorku. Okrem používateľského komfortu ponúka vyklápacia prilba na motorku vyššiu bezpečnosť, avšak za cenu vyššej hmotnosti.

Ochrana očí a prilby na skúter

Počas jazdy je dôležitá aj ochrana očí, prilby na skúter mávajú jednu z dvoch typov ochrán.

  • Otvorená helma na skúter môže byť vybavená vonkajším plexi kryjúcim oči alebo celú tvár. Retro helma na skúter ale často nedisponuje žiadnou ochranou očí, a vodič tak musí používať ochranné okuliare na motorku. Kompromis predstavuje malé výsuvné plexi zabudované do konštrukcie helmy na skúter.
  • Vyklápacie a integrálne helmy na skúter sú z drvivej väčšiny vybavené ochranným plexi priamo z výroby. Plexisklo tvorí neoddeliteľnú súčasť konštrukcie a môže byť číre aj farebné, bežne doplnené o slnečnú clonu.

i

Veľkosť helmy na skúter voľte vždy tak, aby helma na hlave sedela pevne a nebola voľná. Zároveň však nesmie nikde tlačiť. Jedine tak zaistíte maximálnu bezpečnosť a pohodlie.

Prilba na skúter môže mať rôzne pracky

Prilba na skúter sa môže upínať jedným z dvoch spôsobov.

  • Rýchlospony a mikrometrické pracky sa vyznačujú jednoduchým a rýchlym zapínaním a rozopínaním. To oceníte v prípade častého nasadzovania a snímania helmy, napr. pri jazde po meste.
  • Dvojité D-krúžky sú považované za jedno z najbezpečnejších upínaní pre prilby. Veľkou výhodou je aj jednoduchá konštrukcia a bezporuchovosť. Rozopínanie a zapínanie je ale náročnejšie a vyžaduje cvik.

Prilba na skúter by mala byť ľahká

Pre maximálne pohodlie by vás mala zaujímať aj hmotnosť, akú má prilba na skúter. Každý má inak silný krk a aj napriek tomu, že vám helma môže sedieť rozmerovo, jej hmotnosť môže predstavovať problém. Môže sa totiž stať, že vás bude dosť nepríjemne bolieť za krkom. Venujte preto pozornosť aj hmotnosti pri výbere helmy na skúter.

Prilba na skúter má rôzne plexisklá, ktoré ponúkajú množstvo vlastností

Okrem tých bežných, ako je vyklápanie, môže prilba na skúter disponovať plexisklom s množstvom zaujímavých vlastností. Ak sa strachujete, že plexisklo poškriabete, siahnite po nejakom s antiscratch povrchom. Na vychádzky v slnečných dňoch sa hodí plexi s UV filtrom. Niektoré sú dokonca tzv. antifog pre zvýšenie viditeľnosti v hmle.

Zaujímavé je aj plexisklo s integrovanou slnečnou clonou. Vďaka nej vás už slnko neoslepí.

Vystuženie prilby na skúter

Vystuženie prilby na skúter zaisťuje potrebný komfort a ochranu pred poveternostnými vplyvmi aj hlukom. Udržuje prilbu v správnej polohe a môže byť doplnené nafukovacími lícnicami. Pri väčšine heliem je možné celé vystuženie vybrať a vyprať ho.

Prilba na skúter a jej dizajn

Dizajnová prilba na skúter nemá síce vplyv na funkčnosť, ale kto by sa nechcel v helme cítiť dobre. V súčasnosti sa výraznej obľube tešia retro prilby na skúter, ktoré ale nemusia ponúkať takú výbavu ako moderné prilby. Samostatnú kategóriu tvoria dámske prilby na skútre. Líšia sa však iba farbou či aplikovanou grafikou.

i

Veľmi zaujímavá je funkcia interkomu. Niektoré prilby na skúter sú pre interkom pripravené, iné ho majú integrovaný a niektoré ho nepodporujú vôbec. Pokiaľ viete, že budete chcieť byť zastihnuteľní aj pri jazde, siahnite po helme, ktorá je na interkom pripravená.

Chcete vedieť, ktoré sú najlepšie prilby na skúter? Zoradili sme pre vás kategóriu podľa recenzií. Alebo vás zaujímajú lacné prilby na motorku? Tie u nás nájdete tiež.

Skryť popis
Pomohla vám táto informácia?
Tento formulár slúži len na hodnotenie informácií v popise vyššie.
Ak máte otázku k produktom, službám, doprave, či inú požiadavku, využite zákaznícku podporu.
Čo by sme v ňom mali zlepšiť? Chýba vám tu niečo? Je niečo uvedené zle? Podeľte sa.

Najpredávanejšie

1.
Prilba na skúter - otvorená, materiál škrupiny polykarbonát, homologácia ECE 22.05.J, bez plexi, int. slnečná clona, vyberateľný interiér, odnímateľné lícnice, DD krúžky, červená farba
102,06 €

2.
Prilba na skúter - otvorená, materiál škrupiny termoplast, homologácia E1 05/J, plexi antiscratch a odolné, vyberateľný a prateľný interiér, odnímateľné lícnice, mikrometrická pracka, hmotnosť 1120 g (± 50 g), čierna farba
47,90 €

110 položiek
Ľudová voľba Lacné, ale dobre hodnotené
5,0
A-Pro MIDWAY WH biela otvorená jet prilba
Prilba na skúter - otvorená, materiál škrupiny termoplast, homologácia E1 05/J, plexi antiscratch a odolné, vyberateľný a prateľný interiér, odnímateľné lícnice, mikrometrická pracka, hmotnosť 1120 g (± 50 g), biela farba
47,90 €
Skladom podľa variantu
Objednávací kód: motonad02791
Zlatá stredná cesta Dobrý pomer cena/výkon
Cassidaa Oxygen Jawa OHC, červená matná/čierna/biela - Prilba na skúter Varianty
Cassidaa Oxygen Jawa OHC, červená matná/čierna/biela
Prilba na skúter - otvorená, materiál škrupiny polykarbonát, homologácia ECE 22.05.J, bez plexi, int. slnečná clona, vyberateľný interiér, odnímateľné lícnice, DD krúžky, červená farba
Od  102,06 €
Skladom podľa variantu
Objednávací kód: MOTO33284nad
Zlatá stredná cesta Dobrý pomer cena/výkon
CASSIDA prilba Handy Plus (čierna matná/sivá) 2023 - Prilba na skúter
L M S XL XS XXL
Varianty
CASSIDA prilba Handy Plus (čierna matná/sivá) 2023
Prilba na skúter - otvorená, materiál škrupiny polykarbonát, homologácia ECE 22.06, plexi výklopné a s UV filtrom, int. slnečná clona, vyberateľný interiér, príprava na interkom, mikrometrická pracka, hmotnosť 1150 g (± 50 g), čierna matná farba
Od  98,12 €
Skladom podľa variantu
Objednávací kód: motonad02825
Pre náročných Kvalita bez kompromisov
NOX HERITAGE (petrolejová modrá) - Prilba na motorku
L M S XL XS
Varianty
NOX HERITAGE (petrolejová modrá)
Prilba na motorku - otvorená a retro, materiál škrupiny polykarbonát, homologácia ECE 22.05.J, plexi antiscratch, int. slnečná clona, vyberateľný interiér, odnímateľné lícnice, mikrometrická pracka, hmotnosť 1500 g (± 50 g), modrá farba
Od  138,90 €
Skladom podľa variantu
Objednávací kód: motonad02421
A-Pro BIKESTAR SL detská strieborná otvorená jet prilba M - Prilba na motorku
M
Varianty
A-Pro BIKESTAR SL detská strieborná otvorená jet prilba M
Prilba na motorku - otvorená, materiál škrupiny termoplast, homologácia 05 E24, plexi výklopné, antiscratch, predĺžené, odolné a antifog, vyberateľný, prateľný a hypoalergénny interiér, odnímateľné lícnice, mikrometrická pracka, hmotnosť 810 g (± 50 g), strieborná farba, veľkosť M
39,90 €
Na sklade 2 ks
Do polnoci objednáš, ráno v AlzaBoxe máš!
Info
Objednávací kód: Moto34504
A-Pro BIKESTAR SL detská strieborná otvorená jet prilba - Prilba na motorku
M
Varianty
A-Pro BIKESTAR SL detská strieborná otvorená jet prilba
Prilba na motorku - otvorená, materiál škrupiny termoplast, homologácia 05 E24, plexi výklopné, antiscratch, predĺžené, odolné a antifog, vyberateľný, prateľný a hypoalergénny interiér, odnímateľné lícnice, mikrometrická pracka, hmotnosť 810 g (± 50 g), strieborná farba
39,90 €
Skladom podľa variantu
Do polnoci objednáš, ráno v AlzaBoxe máš!
Info
Objednávací kód: motonad02836
A-PRO BIKESTAR BK detská čierna otvorená jet prilba - Prilba na skúter
L M S
Varianty
A-PRO BIKESTAR BK detská čierna otvorená jet prilba
Prilba na skúter - otvorená, materiál škrupiny termoplast, homologácia 05 E24, plexi výklopné, antiscratch, predĺžené, odolné a antifog, vyberateľný, prateľný a hypoalergénny interiér, odnímateľné lícnice, mikrometrická pracka, hmotnosť 810 g (± 50 g), čierna farba
38,90 €
Skladom podľa variantu
Do polnoci objednáš, ráno v AlzaBoxe máš!
Info
Objednávací kód: motonad02762
CASSIDA Reflex (biela) - Prilba na skúter
L M S XL XS
Varianty
4,5
CASSIDA Reflex (biela)
Prilba na skúter - otvorená, materiál škrupiny polykarbonát, homologácia ECE 22.05, plexi výklopné a predĺžené, int. slnečná clona, vyberateľný a prateľný interiér, mikrometrická pracka, hmotnosť 1270 g (± 50 g), biela farba
62,64 €
Skladom podľa variantu
Objednávací kód: Motonad00656
4,7
A-Pro MIDWAY BK MT čierna otvorená jet prilba
Prilba na skúter - otvorená, materiál škrupiny termoplast, homologácia E1 05/J, plexi antiscratch a odolné, vyberateľný a prateľný interiér, odnímateľné lícnice, mikrometrická pracka, hmotnosť 1120 g (± 50 g), čierna farba
Od  47,90 €
Skladom podľa variantu
Objednávací kód: motonad02789
A-Pro DUPLEX BK čierna otvorená jet prilba - Prilba na skúter
L M S XL
Varianty
5,0
A-Pro DUPLEX BK čierna otvorená jet prilba
Prilba na skúter - otvorená, materiál škrupiny termoplast, homologácia E13 05/J, plexi antiscratch a odolné, int. slnečná clona, vyberateľný a prateľný interiér, odnímateľné lícnice, mikrometrická pracka, hmotnosť 1270 g (± 50 g), čierna farba
62,90 €
Skladom podľa variantu
Objednávací kód: motonad02786
CASSIDA Reflex (čierna/žltá fluo/sivá) - Prilba na skúter
L M S
Varianty
4,5
CASSIDA Reflex (čierna/žltá fluo/sivá)
Prilba na skúter - otvorená, materiál škrupiny polykarbonát, homologácia ECE 22.05, plexi výklopné a predĺžené, int. slnečná clona, vyberateľný a prateľný interiér, mikrometrická pracka, hmotnosť 1270 g (± 50 g), čierna farba
66,98 €
Skladom podľa variantu
Objednávací kód: Motonad00658
CASSIDA Reflex (čierna/červená/sivá) - Prilba na skúter
L M S XL
Varianty
5,0
CASSIDA Reflex (čierna/červená/sivá)
Prilba na skúter - otvorená, materiál škrupiny polykarbonát, homologácia ECE 22.05, plexi výklopné a predĺžené, int. slnečná clona, vyberateľný a prateľný interiér, mikrometrická pracka, hmotnosť 1270 g (± 50 g), čierna farba
Od  66,90 €
Skladom podľa variantu
Objednávací kód: Motonad00657
CASSIDA prilba Jet Tech RoxoR (čierna matná/žltá fluo/sivá) 2023 - Prilba na motorku
L M S XL XS XXL
Varianty
5,0
CASSIDA prilba Jet Tech RoxoR (čierna matná/žltá fluo/sivá) 2023
Prilba na motorku - otvorená, materiál škrupiny polykarbonát, homologácia ECE 22.05.J, plexi výklopné a s UV filtrom, int. slnečná clona, vyberateľný interiér, príprava na interkom, mikrometrická pracka, hmotnosť 1450 g (± 50 g), čierna matná farba
113,90 €
Skladom podľa variantu
Objednávací kód: motonad02832
KAPPA KV37 OREGON - Prilba na motorku
L M S XL
Varianty
4,0
KAPPA KV37 OREGON
Prilba na motorku – otvorená, materiál škrupiny termoplast, homologácia ECE 22.05, plexi antiscratch, príprava na pinlock, int. slnečná clona, vyberateľný, prateľný a hypoalergénny interiér, odnímateľné lícnice, rýchlospona, hmotnosť 1150g (±50g), farba čierna
Od  105,90 €
Skladom podľa variantu
Objednávací kód: motonad01475
CASSIDA prilba Handy (čierna matná/sivá) 2023 - Prilba na skúter
L M S XL XS XXL
Varianty
5,0
CASSIDA prilba Handy (čierna matná/sivá) 2023
Prilba na skúter - otvorená, materiál škrupiny polykarbonát, homologácia ECE 22.06, plexi výklopné a s UV filtrom, vyberateľný interiér, príprava na interkom, mikrometrická pracka, hmotnosť 1150 g (± 50 g), čierna matná farba
Od  86,29 €
Skladom podľa variantu
Objednávací kód: motonad02827
A-Pro DUPLEX FLUO žltá otvorená jet prilba - Prilba na skúter
L M S XL
Varianty
5,0
A-Pro DUPLEX FLUO žltá otvorená jet prilba
Prilba na skúter - otvorená, materiál škrupiny termoplast, homologácia E13 05/J, plexi antiscratch a odolné, int. slnečná clona, vyberateľný a prateľný interiér, odnímateľné lícnice, mikrometrická pracka, hmotnosť 1270 g (± 50 g), žltá farba
61,90 €
Skladom podľa variantu
Objednávací kód: motonad02787
NOX prilba N608,  (čierna matná) - Prilba na skúter
L M S XL XS
Varianty
3,0
NOX prilba N608, (čierna matná)
Prilba na skúter - otvorená, materiál škrupiny polykarbonát, homologácia ECE 22.05, plexi antiscratch, vyberateľný a prateľný interiér, mikrometrická pracka, hmotnosť 1100 g (± 50 g), čierna farba
Super cena
Od  64,90 € Ušetríte 4,60 €
Skladom podľa variantu
Objednávací kód: motonad02137
A-Pro DUPLEX WH biela otvorená jet prilba - Prilba na skúter
L M S XL XS
Varianty
A-Pro DUPLEX WH biela otvorená jet prilba
Prilba na skúter - otvorená, materiál škrupiny termoplast, homologácia E13 05/J, plexi antiscratch a odolné, int. slnečná clona, vyberateľný a prateľný interiér, odnímateľné lícnice, mikrometrická pracka, hmotnosť 1270 g (± 50 g), biela farba
66,90 €
Skladom podľa variantu
Objednávací kód: motonad02788
5,0
ZED prilba C30, (čierna matná/sivá)
Prilba na skúter - otvorená, materiál škrupiny polykarbonát, homologácia ECE 22.05, vyberateľný a prateľný interiér, odnímateľné lícnice, mikrometrická pracka, hmotnosť 1070 g (± 50 g), čierna farba
58,90 €
Skladom podľa variantu
Objednávací kód: motonad02027
Cassidaa Oxygen Jawa OHC, sivá matná / červená / čierna / biela - Prilba na skúter Varianty
Cassidaa Oxygen Jawa OHC, sivá matná / červená / čierna / biela
Prilba na skúter - otvorená, materiál škrupiny polykarbonát, homologácia ECE 22.05.J, bez plexi, int. slnečná clona, vyberateľný interiér, odnímateľné lícnice, DD krúžky, sivá farba
Od  102,06 €
Skladom podľa variantu
Objednávací kód: MOTO33290nad
CASSIDA prilba Handy Plus Linear (žltá fluo matná/čierna) 2023 - Prilba na skúter
L M S XL XS XXL
Varianty
CASSIDA prilba Handy Plus Linear (žltá fluo matná/čierna) 2023
Prilba na skúter - otvorená, materiál škrupiny polykarbonát, homologácia ECE 22.06, plexi výklopné a s UV filtrom, int. slnečná clona, vyberateľný interiér, príprava na interkom, mikrometrická pracka, hmotnosť 1150 g (± 50 g), žltá farba
Od  105,90 €
Skladom podľa variantu
Objednávací kód: motonad02823
CASSIDA prilba Handy Plus Chief (zelená matná/tmavozelená) 2023 - Prilba na skúter
L M S XL XS XXL
Varianty
CASSIDA prilba Handy Plus Chief (zelená matná/tmavozelená) 2023
Prilba na skúter - otvorená, materiál škrupiny polykarbonát, homologácia ECE 22.06, plexi výklopné a s UV filtrom, int. slnečná clona, vyberateľný interiér, príprava na interkom, mikrometrická pracka, hmotnosť 1150 g (± 50 g), zelená farba
102,90 €
Skladom podľa variantu
Objednávací kód: motonad02818
CASSIDA Jet Tech, (čierna matná/fialová logá) - Prilba na skúter
L S XS
Varianty
CASSIDA Jet Tech, (čierna matná/fialová logá)
Prilba na skúter - otvorená, materiál škrupiny polykarbonát, homologácia ECE 22.05 a DOT, plexi antifog, int. slnečná clona, vyberateľný, prateľný a hypoalergénny interiér, odnímateľné lícnice, mikrometrická pracka, hmotnosť 1450 g (± 50 g), čierna farba
Od  105,90 €
Skladom podľa variantu
Objednávací kód: Motonad12467
NOX N128 (khaki matná) - Prilba na skúter
S XS XXL
Varianty
NOX N128 (khaki matná)
Prilba na skúter - otvorená, materiál škrupiny polykarbonát, homologácia ECE 22.05.J, plexi antiscratch, int. slnečná clona, vyberateľný interiér, odnímateľné lícnice, príprava na interkom, mikrometrická pracka, hmotnosť 1500 g (± 50 g), zelená farba
87,90 €
Skladom podľa variantu
Objednávací kód: motonad02436
článokAko pripraviť motorku na zimu? (TIPY A TRIKY) Začína zimná sezóna, obdobie, kedy väčšina motocyklistov na svojich motorkách nejazdí, ale ukladá ich na zimný spánok. Pred zazimovaním je dobré urobiť pár krokov, aby váš jednostopový miláčik zostal do ďalšej sezóny v kondícii a nepotreboval žiadny servis. Ako teda...

Prilby na skúter

V kategórii Prilby na skúter máme práve teraz na Alza.sk celkom 110 produktov.
Pozrite sa na produkty zoradené podľa ceny od najlacnejšieho v kategórii lacné prilby na skúter Produkty zoradené od najdrahšieho po najlacnejší hľadajte v kategórii najdrahšie prilby na skúter Tovar zoradený podľa predajnosti od najviac po najmenej predávaný nájdete v kategórii najpredávanejšie, najlepšie prilby na skúter Produkty zoradené podľa hodnotenia používateľov od najlepšieho nájdete v kategórii prilby na skúter recenzie
P-DC1-WEB14
Zavoláme Vám a odborne poradime
+421 2 5710 1800
Otázka na objednávku
Otázka na tovar
Prosím, zadajte svoj telefón:
Zavolajte mi
Na vašom súkromí nám záleží My, spoločnosť Alza.cz a.s., IČO 27082440, používame súbory cookies na zaistenie funkčnosti webu a s vaším súhlasom o. i. aj na personalizáciu obsahu našich webových stránok. Kliknutím na tlačidlo „Rozumiem“ súhlasíte s využívaním cookies a predaním údajov o správaní na webe na zobrazenie cielenej reklamy na sociálnych sieťach a reklamných sieťach na ďalších weboch.
Viac informácií Menej informácií