AP+ nový vizuál Dvojročná záruka teraz aj pre firmy

Čističky vzduchu

Zobraziť katalóg
Cena
-
Dostupnosť
Stav tovaru
Hodnotenia od zákazníkov
Vzduchový výkon
4,5 m3/h
1476 m3/h
-
Odporúčaná veľkosť miestnosti
12 m2
500 m2
-
Maximálna hlučnosť
19 dB(A)
69 dB(A)
-
Funkcie
Typ filtra
HEPA
(197)
Uhlíkový
(147)
Prachový
(55)
UV žiareniu
(45)
Antibakteriálny
(34)
Najnovšie objednávky

Ako sa zbaviť všadeprítomného prachu, peľu, roztočov, plesní a baktérií? Odpoveďou na tieto problémy je čistička vzduchu. Čističky vzduchu odstránia rôzne nečistoty a alergény z ovzdušia vašich domácností. Čističku vyberajte podľa typu nečistôt, ktorých sa chcete zbaviť, a veľkosti miestnosti, kde bude prístroj používaný. Podľa akých ďalších parametrov zvoliť ten správny model?

Pokračovať

Čistička vzduchu, zvlhčovač a ionizátor vám pomôžu sa voľne nadýchnuť

Problém so zlým ovzduším má každé väčšie mesto. Ak žijete v prašnom prostredí a chcete sa aspoň doma voľne nadýchnuť, sú pre vás čističky vzduchu, zvlhčovače a ionizátory správnou voľbou. Tieto elektrické spotrebiče zo vzduchu odstránia okrem prachu tiež napríklad pele, baktérie a ďalšie nečistoty.

  • Vyfiltrujú zo vzduchu prach, peľ, roztoče aj toxíny
  • Zabijú plesne, kvasinky, vírusy a baktérie
  • Odstránia nepríjemný zápach dymu
  • Zvlhčia suchý vzduch
  • Uľavia alergikom

i

Spásou je čistička vzduchu pre alergikov a astmatikov, ale samozrejmosťou by mala byť aj pre každého, kto má doma malé dieťa, ktorému čistý vzduch prospeje pri vývoji a ochráni ho pred zdravotnými problémami.

Jednotlivé čističky vzduchu majú svoje špecifiká

Čističky vzduchu môžete vyberať podľa toho, aký máte doma problém. Všetky samozrejme čistia vzduch, ale každá má ešte niečo navyše. Vyberať môžete z troch kategórií, ale existuje napríklad aj čistička vzduchu s ionizátorom a zvlhčovačom, ktorá v sebe kombinuje všetko, čo by sa vám mohlo hodiť.

Inteligentné čističky vzduchu môžete ovládať odkiaľkoľvek

Inteligentné čističky vzduchu vás budú zaujímať, ak máte radi moderné technológie, pretože ich možno ovládať pomocou mobilnej aplikácie (iOS aj Android) ovládať odkiaľkoľvek, aj keď ste v práci, alebo vo vani. Ľahko telefón s prístrojom prepojíte prostredníctvom WiFi – stačí si nastaviť, kedy sa má čistička vzduchu vypnúť/zapnúť, prípadne nastaviť ďalšie funkcie, ako je rýchlosť čistenia, stav filtrov alebo aktuálny stav vzduchu v dome.


Inteligentné čističky vzduchu

Čističky vzduchu Siguro v sebe kombinujú najnovšie technológie, krásny dizajn a výborný pomer ceny a výkonu. Presvedčte sa sami.

Domáce soľné jaskyne sú ideálne pri dýchacích ťažkostiach

Domáce soľné jaskyne sú perfektné pri dýchacích ťažkostiach, pretože zaručia čisté a dezinfikované ovzdušie. Jednoducho a za pár chvíľok vám doma vytvoria plnohodnotné ovzdušie soľnej jaskyne. Obsahujú soľné ióny, ktoré čistia vzduch a poradia si s baktériami, vírusmi aj alergénmi. Prístroj taktiež umožňuje skvelú relaxáciu a navodzuje psychickú pohodu.

Čistička vzduchu podľa typu filtrácie

Filtre do čističiek vzduchu môžu byť rôzne – každý môže byť vhodný na iné nečistoty. Väčšinou sa kombinuje niekoľko filtrov. Neplatí ale, že viac filtrov znamená čistejší vzduch. Niektoré totiž robia skoro tú istú prácu len iným spôsobom. Najbežnejšia je čistička vzduchu s HEPA filtrom, ktorý ale nie je jediný:

  • HEPA filter zachytáva všetky pevné častice, baktérie, vírusy, plesne, roztoče a iné alergény s účinnosťou dosahujúcou takmer 100 %. Filter je ale potrebné pravidelne meniť.
  • Elektrostatický filter dokáže zachytiť rovnaké nečistoty ako HEPA filter a je navyše umývateľný.
  • Vodný filter zachytí prach a mikróby, a tiež pomôže zvlhčiť vzduch. Vodná čistička vzduchu má nižšiu účinnosť, ale zasa ušetríte za výmeny filtrov. Len ju musíte pravidelne čistiť.
  • Uhlíkový filter odstráni zápach a jedovaté výpary (čpavok, ocot, oxid siričitý, atď.).
  • Prachový predfilter zachytí väčšie prachové častice a pomáha tak chrániť HEPA filter pred zanesením.
  • Ionizátor vzduchu (generátor záporných iónov) neutralizuje alergény. Urýchľuje zhlukovanie prachových častíc a zvyšuje tak účinnosť filtrácie.
  • Plazmový ionizátor rozkladá vírusy, baktérie, plesne, kvasinky, smog a prchavé látky.
  • Fotokatalytický filter zničí baktérie, vírusy aj nebezpečné toxíny (benzén, toluén, formaldehyd), vedľajším produktom reakcie je ale ozón.
  • UV sterilizačná lampa pomocou ultrafialového žiarenia zabije všetky bežné vírusy a baktérie.

Pre tých, ktorí chcú ušetriť, je určite vhodnejšie elektrostatická čistička vzduchu s umývateľným filtrom. Tá sa ale práve kvôli nutnosti čistenia neodporúča alergikom.

Čistička vzduchu s ionizátorom a UV lampou
Čistička vzduchu s UV lampou a ionizátorom vás spoľahlivo zbaví všetkých mikróbov aj prachu a prispeje k vašej lepšej nálade.

Na čo ďalšie sa zamerať ak je na vašom zozname čistička vzduchu?

Chýba vo vašom domove čistička vzduchu? Pri jej výbere je potrebné zohľadniť niekoľko základných parametrov, ako je vzduchový výkon, hlučnosť čističky a jej spotreba a v neposlednom rade aj cena filtrov.

Veľkosť miestnosti a vzduchový výkon

Vzduchový výkon udáva, koľko m³ vzduchu prečistí zariadenie za 1 h. Mal by zodpovedať veľkosti najväčšej miestnosti, v ktorej ju plánujete použiť. Vypočítate ho tak, že objem miestnosti v m³ vynásobíte číslom 2,5 (pri alergikoch 4).

Nebojte sa kúpiť čističku s výkonom vyšším, než je potrebné. Výkonná čistička vzduchu totiž pobeží na nižšie otáčky a bude tak tichšia a úspornejšia. Slabá čistička vzduchu do bytu bude naopak hučať a vzduch dobre nevyčistí.

Hlučnosť čističky vzduchu

Čističky vzduchu s ventilátorom dokážu hučať rovnako ako práčka alebo mixér. Tie výkonnejšie budú samozrejme hlučnejšie. Dobrá je čistička vzduchu, pri ktorej hlučnosť neprekračuje znesiteľných 50 dB. Možnosťou je taktiež čistička vzduchu s elektrostatickým filtrom, tú prakticky nebudete počuť.

i

Mnohé modely bežne mávajú tichý režim pre nočný chod so zníženou hlučnosťou 30 dB.

Cena a životnosť filtrov

Čistička vzduchu je sama o sebe nemalá investícia. Pripravte sa ale tiež na to, že náhradné filtre vás vyjdú na ďalšie desiatky až stovky eur. Ich životnosť sa našťastie podľa výkonu pohybuje väčšinou medzi 6 a 12 mesiacmi.

Čistička vzduchu – dôležitá je tiež spotreba energie

Pri každodennej prevádzke spotrebuje čistička vzduchu nízke množstvo energie. Jej spotrebu spoznáte podľa príkonu, ktorý výrobcovia uvádzajú ako pri minimálnom, tak pri maximálnom výkone. Všeobecne sa môžete riadiť poučkou – čím nižší príkon, tým menej energie zariadenie spotrebuje a vy zaplatíte nižšiu sumu za jeho prevádzku.

Čo musí vedieť dobrá čistička vzduchu do bytu? Test na internete nájdete nejeden. S výberom tej najlepšej vám tiež poradí náš článok s videom.

Čistička vzduchu s ionizátorom Siguro

Aj dizajn môže hrať pri výbere úlohu. Čistička vzduchu nemusí vyzerať len ako ďalší biely spotrebič. Môže z nej byť pekný bytový doplnok.

Aké ďalšie funkcie môže čistička vzduchu ponúknuť?

Každá lepšia čistička vzduchu má digitálny displej a časovač. Samozrejmosťou býva tiež regulácia výkonu, ktorá ponúka spravidla tri výkonnostné stupne. Čo ďalšie môžete očakávať? Všetky funkcie čističky vzduchu si môžete nájsť v našom parametrickom filtri.

  • Indikátor výmeny filtra povie, kedy je potrebná výmena.
  • Detský zámok čističku ochráni pred zvedavými ručičkami.
  • Nočný režim vypne displej a zníži hlučnosť čističky na minimum.
  • Automatický režim nastaví optimálny výkon čističky podľa kvality vzduchu.
  • Diaľkové ovládanie (pomocou ovládača alebo telefónu) uľahčí prácu s čističkou.
  • Senzor kvality ovzdušia vám ukáže kvalitu vzduchu v izbe a povie, či zariadenie funguje správne.

Alergici – aká čistička vzduchu je pre nich vhodná?

Najlepšia čistička vzduchu pre alergikov je tá s HEPA filtrom, ktorý z ovzdušia odstráni alergény s veľkosťou až 0,3 mikrónu. Vzduch v miestnosti by mala prefiltrovať aspoň trikrát za hodinu. Čističky vzduchu s UV lampou vás zbavia väčšiny bežných baktérií a vírusov.

Čistička vzduchu pre fajčiarov

Pre fajčiarov je najvhodnejšia čistička vzduchu s ionizátorom a uhlíkovým filtrom, ktorá odstráni zápach aj z nábytku a stien. Ozónový generátor alebo tiež ozónová čistička vzduchu do auta vám vo vašom vozidle pomôže odstrániť baktérie, formaldehyd, toluén aj nepríjemný cigaretový zápach.

i

Čistička vzduchu by mala byť umiestnená vždy mimo dosahu dieťaťa a domácich miláčikov.

Čistička vzduchu a zvlhčovač – rozdiel

Zvlhčovač (alebo naopak odvlhčovač vzduchu) nie je to isté, čo čistička vzduchu. Zmyslom zvlhčovača je optimalizovať vlhkosť vzduchu v miestnosti. Tá by sa mala pohybovať medzi 40 a 65 %. Príliš suchý vzduch dráždi sliznice a môže viesť k častejšiemu ochoreniu. Vo veľkej vlhkosti zasa naopak hrozí bujnenie plesní.

Ako zistíte, že bude potrebná kombinovaná čistička vzduchu s odvlhčovačom či zvlhčovačom? Test vlhkosti si môžete urobiť pomocou vlhkomera, ktorý mávajú všetky bežné digitálne domáce teplomery.

Kde by mala byť čistička vzduchu umiestnená?

Aby mohla čistička vzduchu správne fungovať, je potrebné ju v izbe správne umiestniť. Čo to znamená?

  • Čistička vzduchu do bytu je účinná len v uzavretej miestnosti. Celý byt alebo dom vám nevyčistí.
  • Ideálne je postaviť ju do spálne alebo tam, kde trávite väčšinu dňa.
  • Najlepšie miesto pre ňu je uprostred izby.
  • Zariadenie na čistenie vzduchu by malo byť umiestnené vo výške pása.
  • Nedávajte ju do izby, kde často vetráte, a už vôbec nie priamo k otvorenému oknu.
  • Nezabúdajte pravidelne vetrať. Čističku ale zapínajte až po vetraní.
  • Ak ju chcete používať vo viacerých miestnostiach, rozhodne sa vám bude hodiť čistička vzduchu s kolieskami.

Nezabudnite tiež na príslušenstvo k čističkám vzduchu

Príslušenstvo k čističkám vzduchu zahŕňa filtre, UV lampy, žiarovky, ionizátory, senzory kvality vzduchu, stojany a držiaky na stenu, čističe a montážne súpravy, ako aj doplnky, ako sú esenciálne oleje či dekoračné súpravy.

i

Aká je tá najlepšia čistička vzduchu? Recenzie vám napovedia. Alebo sa pozrite na náš článok Najlepšie čističky vzduchu.

Skryť popis
Pomohla vám táto informácia?
Tento formulár slúži len na hodnotenie informácií v popise vyššie.
Ak máte otázku k produktom, službám, doprave, či inú požiadavku, využite zákaznícku podporu.
Čo by sme v ňom mali zlepšiť? Chýba vám tu niečo? Je niečo uvedené zle? Podeľte sa.

Najpredávanejšie

1.
Čistička vzduchu – výkon 315 m³/h, odporúčaná veľkosť miestnosti do 129 m², uhlíkový filter, s časovačom, automatickým režimom, vhodná pre alergikov, umývateľný filter súčasťou
102,90 €

2.
Čistička vzduchu – výkon 230 m³/h, odporúčaná veľkosť miestnosti do 27 m², hlučnosť od 18,3 do 58,9 dB(A), HEPA filter, s časovačom, nočným režimom, vhodná pre fajčiarov, vhodná pre alergikov a inteligentná, indikácia kvality ovzdušia, ovládanie mobilnou aplikáciou, filter zachytáva pevné nečistoty,zápachy a toxické látky, displej a detský zámok súčasťou, rozmery 35,5 × 22 cm (V׊)
86,90 €

3.
ROHNSON R-9600 PURE AIR Na sklade > 5 ks
Čistička vzduchu – výkon 320 m³/h, príkon 80 W, odporúčaná veľkosť miestnosti do 60 m², hlučnosť od 29 do 48 dB(A), filter s UV lampou, antibakteriálny, HEPA, prachový, katalytický, formaldehydový filter, s časovačom, reguláciou výkonu, nočným režimom, automatickým režimom, ionizáciou vzduchu, displej, diaľkové ovládanie, UV sterilizačná lampa a detský zámok súčasťou, rozmery 65 × 36 × 20 cm (V׊×H)
165,90 €

Ďalšie najpredávanejšie
263 položiek
Naša značka TOP kvalita za super cenu
4,4 53×
Siguro AP-K50 Air Master WHITE
Čistička vzduchu - výkon 490m3/h, príkon 50W, odporúčaná veľkosť miestnosti 57m2, dotykový displej, ionizácia vzduchu, hlučnosť 30,5-60dB, senzor na detekciu kvality vzduchu, automatický mód, s UV svetlom, 4 filtrový systém (Mesh PP, HEPA, Carbon, Photocatalyc) , HEPA 13 (zadrží až 99,95% častic s veľkosťou 0,1-0,3 mikrometrov), aplikácia pre mobilné telefóny, 100% medený motor, časovač, rozmery 52×24,7×24,7cm, dĺžka kábla 1,5m, 3 roky záruka
+Darček Služba AlzaPlus+ kvartálne členstvo, darček v hodnote 6,89 €
Super cena
159,90 €
Na sklade > 5 ks
Objednávací kód: SGR_AP_K500W
Ľudová voľba Lacné, ale dobre hodnotené
4,7 65×
ROHNSON R-9600 PURE AIR
Čistička vzduchu – výkon 320 m³/h, príkon 80 W, odporúčaná veľkosť miestnosti do 60 m², hlučnosť od 29 do 48 dB(A), filter s UV lampou, antibakteriálny, HEPA, prachový, katalytický, formaldehydový filter, s časovačom, reguláciou výkonu, nočným režimom, automatickým režimom, ionizáciou vzduchu, displej, diaľkové ovládanie, UV sterilizačná lampa a detský zámok súčasťou, rozmery 65 × 36 × 20 cm (V׊×H)
165,90 €
Na sklade > 5 ks
Objednávací kód: ROHCV001
Zlatá stredná cesta Dobrý pomer cena/výkon
Philips Dual Scan Series 4000i AC3854/51 - Čistička vzduchu Varianty
4,4 13×
Philips Dual Scan Series 4000i AC3854/51
Čistička vzduchu – výkon 610 m³/h, príkon 60 W, odporúčaná veľkosť miestnosti do 73 m², hlučnosť od 18 do 57 dB(A), HEPA, uhlíkový filter, s nočným režimom, automatickým režimom, vhodná pre alergikov, indikácia kvality ovzdušia, ovládanie mobilnou aplikáciou, kompatibilná s WiFi, senzor prachu, displej a dotykový panel súčasťou, rozmery 71,8 × 31 × 31 cm (V׊×H)
506,90 €
Na sklade > 5 ks
Objednávací kód: PHICV264
Pre náročných Kvalita bez kompromisov
5,0
Dyson Purifier Hot+Cool Gen1 HP10
Čistička vzduchu – príkon 2250 W, odporúčaná veľkosť miestnosti do 40 m², maximálna hlučnosť 59,8 dB(A), HEPA filter, s osciláciou, časovačom, reguláciou výkonu, nočným režimom, automatickým režimom, vhodná pre fajčiarov a vhodná pre alergikov, indikácia kvality ovzdušia, ovládanie diaľkovým ovládačom, filter zachytáva pevné nečistoty a mikroorganizmy, dĺžka kábla 180 cm, senzor prachu a displej súčasťou, rozmery 76,5 × 24,8 × 24,8 cm (V׊×H), hmotnosť 5,75 kg
601,90 €
Na sklade > 5 ks
Objednávací kód: DYScs09
3,8 15×
Rowenta PU3080F0 Pure Air Genius
Čistička vzduchu – filtruje až 99,99% alergénov, vzduchový výkon 350 m3/h, 4 úrovne filtrácie, uhlíkový a formaldehydový filter, predfilter, odporúčaná veľkosť miestnosti do 140 m², vyčistenie vzduchu už za 4 minúty, ekologický dizajn, aplikácia na diaľkové ovládanie, senzory Pure Air Genius na monitorovanie úrovne znečistenia a úpravu rýchlosti filtrácie, iba 31dB a pri minimálnej rýchlosti, predpoveď kvality vzduchu, 15-ročná záruka opraviteľnosti
Cenová bomba
155,90 € Ušetríte 45,60 €
Na sklade > 5 ks
Do polnoci objednáš, ráno v AlzaBoxe máš!
Info
Objednávací kód: ROWCV803
3,8 15×
Rowenta PU3030F0 Pure Air
Čistička vzduchu – na odfiltrovanie až 99.99% alergénov a drobných častíc, predfilter, filter s aktívnym uhlím, filter Allergy+, čistý vzduch v priebehu 6 minút, filtračná rýchlosť 290m3/h, inteligentný senzor úrovne znečistenia, 4 nastavenia rýchlosti, nočný režim, osvetlenie, časovač, odloženie štartu až o 8 hodín, ukazovateľ výmeny filtra, detský zámok, 15-ročná záruka opraviteľnosti
168,90 €
Na sklade > 5 ks
Do polnoci objednáš, ráno v AlzaBoxe máš!
Info
Objednávací kód: ROWCV322
3,1
Salin S2
Domáca soľná jaskyňa – domáci lekársky prístroj na posilnenie, očistu a úľavu dýchacích ciest pri ťažkostiach ako alergia, astma, kašeľ, bronchitída, laringitída, chrápanie a i. Soľná čistička vzduchu naplní soľnými iónmi až 40m3. Ľahký, prenosný s jednoduchým ovládaním priamo na prístroji.
73,90 €
Na sklade > 5 ks
Do polnoci objednáš, ráno v AlzaBoxe máš!
Info
Objednávací kód: SAL002
5,0
Salin Plus
Domáca soľná jaskyňa – domáci lekársky prístroj na posilnenie, očistu a úľavu dýchacích ciest pri ťažkostiach ako alergia, astma, kašeľ, bronchitída, laringitída, chrápanie ai. Soľná čistička vzduchu naplní soľnými iónmi až 150m3 priestoru. Ľahká, prenosná s jednoduchým ovládaním priamo na prístroji.
165,90 €
Na sklade > 5 ks
Do polnoci objednáš, ráno v AlzaBoxe máš!
Info
Objednávací kód: SAL001
4,3
Insalin - soľná fajka
Soľná fajka – lekársky prístroj, osobný intenzívny inhalátor so soľnými iónmi. Vhodný do dopravy, na cesty v prípadoch ochorenia horných a dolných dýchacích ciest. Náplň sa nedopĺňa, vydrží až 2 roky.
36,90 €
Na sklade > 5 ks
Do polnoci objednáš, ráno v AlzaBoxe máš!
Info
Objednávací kód: SAL003
4,3 37×
Leitz TruSens Z-2000
Čistička vzduchu – vhodná pre alergikov, externý SensorPod meria kvalitu vzduchu v miestnosti a riadi čističku, patentovaný Pure Direct systém rýchlo a efektívne distribuuje vzduch do celej miestnosti, 360° DuPont™ ?HEPA filtrácia zachytáva prach, baktérie, vírusy, plesne, alergény, pachy, dym a dráždivé úlomky chlpov domácich zvierat zo všetkých smerov, UV lampa ničí mikroorganizmy a baktérie, numerická a farebná indikácia kvality vzduchu, tichý a nočný režim, časovač, indikátor výmeny filtrov, umývateľný pre-filter, uhlíkový a HEPA filter, ECARF certifikácia, pre miestnosť 35m2
149 €
Na sklade > 5 ks
Objednávací kód: TRUCV726
4,5 33×
Tesla Smart Air Purifier Pro M
Čistička vzduchu – výkon 210 m³/h, príkon 20 W, odporúčaná veľkosť miestnosti do 25 m², hlučnosť od 20 do 54 dB(A), filter pevných častíc, filter s UV lampou, filter s oxidom titaničitým, HEPA, uhlíkový, prachový, katalytický filter, s časovačom, reguláciou výkonu, automatickým režimom, ionizáciou vzduchu, vhodná pre alergikov a inteligentná, indikácia kvality ovzdušia, ovládanie mobilnou aplikáciou, kompatibilná s WiFi, senzor prachu, displej, UV sterilizačná lampa, detský zámok, umývateľný filter a dotykový panel súčasťou, rozmery 53,5 × 34,7 × 17,5 cm (V׊×H)
Cenová bomba
118,90 € Ušetríte 37,80 €
Na sklade > 5 ks
Objednávací kód: TESCV020
4,0 19×
Concept CA3000 Perfect Air Smart so zvlhčovačom
Čistička vzduchu – so zvlhčovačom, výkon 488 m³/h, príkon 85 W, odporúčaná veľkosť miestnosti do 60 m², hlučnosť od 30 do 60 dB(A), filter s UV lampou, antibakteriálny, HEPA, prachový, katalytický filter, s časovačom, reguláciou výkonu, nočným režimom, vhodná pre alergikov a inteligentná, indikácia kvality ovzdušia, ovládanie mobilnou aplikáciou, senzor prachu, displej, diaľkové ovládanie, detský zámok a dotykový panel súčasťou
305,90 €
Na sklade > 5 ks
Objednávací kód: CONCV832
4,8 73×
Levoit Core300S SMART
Čistička vzduchu – výkon 195 m³/h, príkon 26 W, odporúčaná veľkosť miestnosti do 41 m², hlučnosť od 22 do 48 dB(A), antibakteriálny, HEPA, uhlíkový, prachový filter, s časovačom, reguláciou výkonu, nočným režimom, automatickým režimom, vhodná pre alergikov a inteligentná, ovládanie mobilnou aplikáciou, kompatibilná s WiFi, displej, diaľkové ovládanie, detský zámok a dotykový panel súčasťou, rozmery 36 × 22 × 22 cm (V׊×H)
179,90 €
Na sklade > 5 ks
Do polnoci objednáš, ráno v AlzaBoxe máš!
Info
Objednávací kód: LEVCV814
4,0 13×
Braun BFD104BE2 Scan & Clean Air
Čistička vzduchu – výkon 315 m³/h, odporúčaná veľkosť miestnosti do 129 m², uhlíkový filter, s časovačom, automatickým režimom, vhodná pre alergikov, umývateľný filter súčasťou
102,90 €
Na sklade > 5 ks
Objednávací kód: BRAcis01
5,0 12×
Philips Dual Scan Series 3000i AC3059/51
Čistička vzduchu – výkon 520 m³/h, príkon 58 W, odporúčaná veľkosť miestnosti do 62 m², hlučnosť od 15 do 56 dB(A), HEPA, uhlíkový filter, s nočným režimom, automatickým režimom, vhodná pre alergikov, indikácia kvality ovzdušia, ovládanie mobilnou aplikáciou, kompatibilná s WiFi, senzor prachu, displej a dotykový panel súčasťou, rozmery 65,7 × 29,5 × 29,5 cm (V׊×H)
488,90 €
Na sklade > 5 ks
Objednávací kód: PHICV205
4,0
StadlerForm George G-005
Čistička vzduchu – so zvlhčovačom, výkon 150 m³/h, príkon 23 W, odporúčaná veľkosť miestnosti do 60 m², hlučnosť od 27 do 48 dB(A), vodný filter, s reguláciou výkonu, nočným režimom, automatickým režimom, rozmery 41,8 × 31,5 × 21,5 cm (V׊×H)
204,90 €
Na sklade 3 ks
Do polnoci objednáš, ráno v AlzaBoxe máš!
Info
Objednávací kód: SFOCV431
CONCEPT OV2120 Perfect Air Smart - Odvlhčovač vzduchu Varianty
4,3 39×
CONCEPT OV2120 Perfect Air Smart
Odvlhčovač vzduchu – kapacita odvlhčovania 20 l/deň, objem nádoby 3,5 l, hlučnosť 45 dB, čistenie vzduchu, regulácia výkonu, časovač, ionizácia, displej, automatické vypnutie, systém „turbo“ na sušenie bielizne a indikácia plného zásobníka, hmotnosť 13,5 kg
288,90 €
Na sklade > 5 ks
Objednávací kód: CONOV548
Philips Series 1000i AC1715/11 - Čistička vzduchu Varianty
4,8 35×
Philips Series 1000i AC1715/11
Čistička vzduchu – výkon 300 m³/h, príkon 27 W, odporúčaná veľkosť miestnosti do 36 m², hlučnosť od 15 do 50 dB(A), HEPA, uhlíkový filter, s nočným režimom, vhodná pre alergikov, indikácia výmeny filtra, ovládanie mobilnou aplikáciou, kompatibilná s WiFi, 3 filtre, filter zachytáva pevné nečistoty a mikroorganizmy, dĺžka kábla 180 cm, displej a dotykový panel súčasťou, rozmery 48,6 × 27,3 × 27,3 cm (V׊×H), hmotnosť 3,78 kg
233,90 €
Na sklade > 5 ks
Do polnoci objednáš, ráno v AlzaBoxe máš!
Info
Objednávací kód: PHICV483
Philips Dual Scan Series 4000i AC3858/51 - Čistička vzduchu Varianty
4,4 13×
Philips Dual Scan Series 4000i AC3858/51
Čistička vzduchu – výkon 610 m³/h, príkon 60 W, odporúčaná veľkosť miestnosti do 73 m², hlučnosť od 18 do 57 dB(A), HEPA, uhlíkový filter, s turbo módom, nočným režimom, automatickým režimom, indikácia kvality ovzdušia a výmeny filtra, ovládanie mobilnou aplikáciou, senzor prachu súčasťou, rozmery 71,8 × 31 × 31 cm (V׊×H)
505,90 €
Na sklade > 5 ks
Objednávací kód: PHICV490
3,1 45×
Siguro FC-H35 All Comfort 5 in 1
Ochladzovač vzduchu - 5 funkcií - ochladzuje, kúri, čistí, ventiluje aj zvlhčuje, vykuruje na konkrétnu teplotu a tú naďalej udržuje, HEPA filter, výkon 110 W, 7l nádržka na vodu, 4 rýchlosti, displej, diaľkové ovládanie, oscilácia a nastaviteľný uhol sklonu, časovač, chladiace nádobky, ktoré je možné namraziť v mrazničke a následne vložiť do vody, rozmery 346×314×823mm
+Darček Služba AlzaPlus+ ročné členstvo ako darček v hodnote 11,99 €
Super cena
207,90 €
Na sklade > 5 ks
Objednávací kód: SGR_FC_H350W
4,5
Winix Zero Pro
Čistička vzduchu – výkon 470 m³/h, príkon 90 W, odporúčaná veľkosť miestnosti do 120 m², hlučnosť od 26,4 do 56 dB(A), antibakteriálny, HEPA, uhlíkový, prachový filter, s časovačom, reguláciou výkonu, nočným režimom, automatickým režimom, ionizáciou vzduchu, vhodná pre alergikov, indikácia kvality ovzdušia a výmeny filtra, senzor svetla, senzor prachu, umývateľný filter a dotykový panel súčasťou, rozmery 60 × 41,5 × 24,5 cm (V׊×H)
345 €
Na sklade > 5 ks
Objednávací kód: WINCV356
4,2 15×
Tesla Smart Air Purifier Pro L
Čistička vzduchu – výkon 360 m³/h, príkon 30 W, odporúčaná veľkosť miestnosti do 43 m², hlučnosť od 20 do 65 dB(A), filter pevných častíc, filter s UV lampou, filter s oxidom titaničitým, HEPA, uhlíkový, prachový, katalytický filter, s časovačom, reguláciou výkonu, automatickým režimom, ionizáciou vzduchu, vhodná pre alergikov a inteligentná, indikácia kvality ovzdušia, ovládanie mobilnou aplikáciou, kompatibilná s WiFi, senzor prachu, displej, diaľkové ovládanie, UV sterilizačná lampa, detský zámok, umývateľný filter a dotykový panel súčasťou
Super cena
177,90 € Ušetríte 2 €
Na sklade > 5 ks
Objednávací kód: TESCV037
Rowenta PU8080F0 Pure Home - Čistička vzduchu Doprava
zadarmo
4,7
Rowenta PU8080F0 Pure Home
Čistička vzduchu – filtruje až 100% alergénov a jemných častíc, kompatibilita s mobilnou aplikáciou Pure Air, vzduchový výkon 515m3/hod, príkon 60W, odporúčaná veľkosť miestnosti do 200m2, 4 úrovne filtrácie, predfilter, uhlíkový filter, allergy+ a formaldehydový filter, 10 rýchlostí čistenia, automatický denný a nočný režim, režim proti alergénov, úprava intenzity filtrácie podľa znečistenia vzduchu, senzor kvality vzduchu, maximálna hlučnosť 64dB, minimálna hlučnosť 32dB, časovač a odložený štart, zámok, displej, prenosný dotykový panel, indikátor výmeny filtra, vhodné pre alergikov, 15-ročná záruka opraviteľnosti
Cenová bomba
428,90 € Ušetríte 111 €
Na sklade > 5 ks
Objednávací kód: ROWCV148
4,7
Dyson Purifier Hot+Cool Formaldehyde HP09
Čistička vzduchu – výkon 1044 m³/h, príkon 2250 W, odporúčaná veľkosť miestnosti do 40 m², maximálna hlučnosť 62 dB(A), HEPA, antivírový, uhlíkový, formaldehydový filter, s odloženým štartom, osciláciou, časovačom, nočným režimom, automatickým režimom, vhodná pre alergikov a inteligentná, ovládanie mobilnou aplikáciou, diaľkové ovládanie a digitálny kontrolný panel súčasťou
798,90 €
Na sklade 5 ks
Objednávací kód: DYSCV277

Čističky vzduchu

Ivona HroníkováMorská čistička vzduchu Beurer MK 500 (RECENZIA) V domácej recenzii sme vyskúšali čističku vzduchu Beurer MK 500, ktorá ponúka unikátnu patentovanú metódu vytvárania morského ovzdušia a je tak skvelým pomocníkom pre ľudí, ktorých trápia astma a alergie.
V domácej recenzii sme pre vás otestovali čističku vzduchu Rowenta PU8080F0 Pure Home, ktorá sa podľa parametrov radí medzi najlepšie na trhu. Ako si viedla počas dvojmesačného testovania v domácnosti, ktorú obýva alergik? Pomohla vyčistiť vzduch natoľko, aby zmiernila...
Testovacia súprava Airlogy slúži na podrobnú analýzu prostredia, v ktorom trávime prevažnú väčšinu svojho času. Pomáha tak odhaliť nebezpečné baktérie, kvasinky aj plesne, ktoré nás obklopujú a majú negatívny vplyv na naše zdravie, a zároveň poskytuje účinné odporúčanie...
čistička vzduchuNajlepšie čističky vzduchu 2022 Premýšľate o kúpe čističky vzduchu, ktorá prostredie vašej domácnosti či kancelárie efektívne vyčistí a skvalitní? Ako však vybrať ten pravý spotrebič? Vďaka nášmu porovnaniu budete mať za chvíľu jasno. Prinášame ucelený prehľad o tom, aké čističky vzduchy v roku 2022...
Tiež ste si opäť dali niekoľko predsavzatí a nedarí sa vám ich plniť? Ku koncu roka sami sebe najčastejšie sľubujeme, že tento rok už naozaj schudneme, začneme jesť zdravo alebo sa budeme menej stresovať. Po pár týždňoch snahy ale zvyčajne zistíme, že to nie je také...
AgresívnY peľ, nebezpečné alergény, kuchynské výpary aj ďalšie splodiny na nás útočia aj v domácom prostredí. Ich eliminácia je však jednoduchá, stačí využiť niektorú z čističiek vzduchu Dyson z radu Purifier, ktorá predstavuje špičku vo svojom odbore. Vyniká...
Viac článkov Všetky články

Čističky vzduchu

Čistička vzduchu funguje na princípe sústavy filtrov, cez ktoré je nasávaný vzduch z miestnosti. Dochádza k filtrácii vzduchu, ktorý je následne vyčistený a vypúšťaný do priestoru. Pre svoju schopnosť zbavenia vzduchu rôznych nečistôt, a tým aj eliminovať vdychovanie škodlivých látok, sú čističky vzduchu vyhľadávaným zariadením v domácnostiach, kanceláriách, školách aj v zdravotníckych zariadeniach. Podobne ako zvlhčovač vzduchu má teda aj čistička vzduchu priaznivý vplyv na ľudské zdravie.

Ako funguje čistička vzduchu?

Čistička vzduchu odstraňuje všetky vzduchom prenášané častice a v závislosti od vyhotovenia je schopná zachytiť aj baktérie, vírusy a ďalšie škodliviny. Využíva na to súpravu filtrov vrátane HEPA filtra. Ionizátor plní svoju úlohu pri uvoľňovaní záporných iónov, ktoré na seba viažu častice prachu, peľu, dymu alebo zvieracích alergénov. Ionizátor pomáha k ich zachyteniu na filtri a celkovo má priaznivý vplyv na naše zdravie.

Výkon čističiek vzduchu

Pred kúpou čističky vzduchu odporúčame zamerať sa aj na jej výkon s ohľadom na miesto použitia. Menej výkonnejšie čističky svoju prácu odvedú dobre v malých miestnostiach, pre väčšie priestory však zvážte výkonnejšiu čističku vzduchu. Kvalitné čističky vzduchu ponúka napríklad spoločnosť Bionaire. Vynikajú spoľahlivosťou aj moderným dizajnom.

Pomohla vám táto informácia?
Tento formulár slúži len na hodnotenie informácií v popise vyššie.
Ak máte otázku k produktom, službám, doprave, či inú požiadavku, využite zákaznícku podporu.
Čo by sme v ňom mali zlepšiť? Chýba vám tu niečo? Je niečo uvedené zle? Podeľte sa.
Pozrite sa na produkty zoradené podľa ceny od najlacnejšieho v kategórii lacné čističky vzduchu Produkty zoradené od najdrahšieho po najlacnejší hľadajte v kategórii najdrahšie čističky vzduchu Tovar zoradený podľa predajnosti od najviac po najmenej predávaný nájdete v kategórii najpredávanejšie, najlepšie čističky vzduchu Produkty zoradené podľa hodnotenia používateľov od najlepšieho nájdete v kategórii čističky vzduchu recenzie
P-DC1-WEB09
Zavoláme Vám a odborne poradime
+421 2 5710 1800
Otázka na objednávku
Otázka na tovar
Prosím, zadajte svoj telefón:
Zavolajte mi
Na vašom súkromí nám záleží My, spoločnosť Alza.cz a.s., IČO 27082440, používame súbory cookies na zaistenie funkčnosti webu a s vaším súhlasom o. i. aj na personalizáciu obsahu našich webových stránok. Kliknutím na tlačidlo „Rozumiem“ súhlasíte s využívaním cookies a predaním údajov o správaní na webe na zobrazenie cielenej reklamy na sociálnych sieťach a reklamných sieťach na ďalších weboch.
Viac informácií Menej informácií