AlzaBoxy Q1 Dvojročná záruka teraz aj pre firmy

Saunové pece

Zobraziť katalóg
Cena
-
Dostupnosť
Stav tovaru
Hodnotenia od zákazníkov
Typ
Elektrická
(9)
Na drevo
(1)
Farba
Čierna
(1)
Strieborná
(9)
Max. veľkosť sauny
4,5 m3
20 m3
-
Max. kapacita kameňov
12 kg
40 kg
-
Výkon
3,5 kW
25 kW
-
Najnovšie objednávky
Filtrovať

Saunové pece sú srdcom každej sauny, rozhodujú o jej atmosfére a kvalite saunovania. Výber správneho modelu je kľúčový na dosiahnutie ideálnej teploty a vlhkosti. Preskúmajte, ako vybrať tú najlepšiu pec do sauny podľa kľúčových parametrov, či už hľadáte elektrickú alebo drevom vykurovanú. Aký typ by ste si vybrali pre svoju saunu? A prečo práve tento? Čítajte ďalej, radi vám poradíme s výberom.

Pokračovať

Čím kúriť v saune? Zaobstarajte si kvalitnú pec do sauny

Pec do sauny je nevyhnutným prvkom pre fungovanie sauny, jej hlavnou úlohou je vyhriať priestor na požadovanú teplotu. Vytvára príjemné teplo, ktoré preniká hlboko do tela, a prispieva k relaxácii a regenerácii. Vďaka nej je možné dosiahnuť vhodnú mikroklímu, čo má priaznivé účinky na zdravie, ako je detoxikácia organizmu, zlepšenie krvného obehu a uvoľnenie svalového napätia. Kvalitná saunová pec tak zvyšuje celkový komfort a efektivitu saunovania.

Ako správne vybrať pec do sauny? Zamerajte sa na typ

Rôzne typy sa líšia svojimi parametrami, ako sú výkon, spôsob ohrevu, materiál a dizajn. Dôležitý je aj spôsob regulácie teploty a výdrž. Zatiaľ čo elektrická pec do sauny ponúka pohodlné ovládanie a reguláciu, saunová pec na drevo poskytuje tradičný saunový zážitok. Pri výbere je potrebné zvážiť veľkosť sauny, frekvenciu jej používania a osobné preferencie dizajnu a farieb.

Saunová pec na drevo

Saunová pec na drevo poskytuje tradičný zážitok saunovania. Charakteristickým znakom je prirodzené teplo a aróma dreva, ktoré dodáva saunovaniu jedinečný rozmer. Tento variant je ideálny pre vonkajšie sauny, kde sa snúbi s prírodným prostredím a kde nie je prístup k elektrickej energii. Drevom vykurovaná pec do sauny vyžaduje pravidelnú údržbu a manipuláciu s palivom, čo je súčasťou autentického zážitku saunovania.

  • Prirodzené teplo a aróma dreva.
  • Autentický zážitok zo saunovania.
  • Nezávislosť na elektrickej energii.
  • Vyššie nároky na údržbu.
  • Nutnosť skladovania dreva.
  • Pomalšie dosiahnutie požadovanej teploty.

Možnosť polievania vodou je kľúčovým prvkom tradičného saunovania, ktoré zvyšuje vlhkosť a intenzitu tepla v saune. Kľúčové je dodržiavať bezpečnostné opatrenia a používať iba čistú vodu bez prísad, aby nedošlo k poškodeniu vykurovacích prvkov alebo iných častí pece. Je však dôležité skontrolovať, či je elektrická saunová pec určená na polievanie vodou.

Elektrická saunová pec

Elektrická saunová pec je obľúbenou voľbou pre moderné sauny. Poskytuje rýchly a efektívny spôsob ohrevu s jednoduchým ovládaním teploty. Tento variant je ideálny pre interiérové sauny a ponúka čistú a bezúdržbovú prevádzku. Avšak, závislosť na elektrickej energii a menšia autentickosť zážitku môžu byť pre niektorých používateľov nevýhodou. Elektrická saunová pec, na rozdiel od vykurovanej drevom, ponúka tieto vlastnosti:

  • Regulácia teploty umožňuje nastaviť a udržiavať presnú teplotu podľa individuálnych preferencií. Táto funkcia zaisťuje príjemné prostredie.
  • Externé ovládanie umožňuje nastaviť a kontrolovať saunovú pec bez nutnosti vstupu do sauny, čo je obzvlášť užitočné pri predhrievaní.
  • Termostat je nevyhnutný na udržanie stálej teploty v saune. Pomáha predchádzať prehriatiu a zaisťuje, že teplota zostáva na optimálnej úrovni. Táto kombinácia vlastností robí elektrickú pec do sauny vysoko efektívnym a používateľsky prívetivým riešením pre moderné sauny.
  • Rýchle ohrievanie.
  • Minimálna údržba.
  • Jednoduché ovládanie teploty.
  • Menej autentický zážitok.
  • Potreba elektrickej inštalácie.
  • Závislosť na elektrickej energii.

Saunová pec elektrická
Elektrická pec do sauny

Harvia pec do sauny na drevo
Saunová pec na drevo

Aká výkonná saunová pec je vhodná do vašej sauny?

Ideálna saunová pec je kľúčová na optimálne saunovanie. Výkon by mal zodpovedať veľkosti a izolácii sauny. Pre malé domáce sauny postačuje model s nižším výkonom, zatiaľ čo pre väčšie sauny alebo vonkajšie sauny s menej efektívnou izoláciou je potrebný vyšší výkon. Dôležité je tiež zvážiť frekvenciu saunovania a požadovanú rýchlosť ohrevu. Vyberajte pec do sauny s ohľadom na dlhodobú efektivitu a bezpečnosť prevádzky.

i

Saunová pec s výkonom 9 kW pre stredné až veľké sauny

Saunová pec s výkonom 9 kW je ideálnym riešením pre stredne veľké až veľké sauny, obvykle pre 6 – 12 osôb. Tento variant je schopný rýchlo ohriať priestor a udržať stabilnú teplotu, čo je zásadné pre kvalitné saunovanie. Vďaka svojmu výkonu poskytuje efektívnu distribúciu tepla a umožňuje presnú reguláciu. So správnym výberom vám pomôže aj max. veľkosť sauny.

Vyberáme bezpečnú pec do sauny – materiál

Pec do sauny je obvykle vyrobená z vysoko odolných materiálov ako je nehrdzavejúca oceľ, ktorá zaisťuje odolnosť voči vysokým teplotám a korozívnemu prostrediu sauny. Nehrdzavejúca oceľ taktiež umožňuje efektívny prenos tepla a je jednoduchá na údržbu. Niektoré saunové pece môžu obsahovať keramické alebo kameninové prvky. Kvalitný materiál saunových pecí zaisťuje ich dlhodobú životnosť, bezpečnú prevádzku a efektívny ohrev saunového priestoru.

Pec do sauny je často dostupná v dvoch elegantných farebných vyhotoveniach: čierna a strieborná. Zatiaľ čo čierna farba pridáva peci moderný a sofistikovaný vzhľad, strieborná verzia ponúka klasický a čistý dizajn, ktorý sa ľahko zladí s rôznymi štýlmi interiérov sáun.

Ako sa inštaluje saunová pec? Dodržujte pokyny výrobcu

Pri nákupe obvykle dostanete balenie, ktoré zahŕňa nielen samotnú saunovú pec, ale aj ďalšie nevyhnutné komponenty na inštaláciu a bezpečnú prevádzku. Montážna sada obsahuje všetok potrebný hardvér na správnu inštaláciu pece, vrátane upevňovacích prvkov a prípadne izolačných materiálov. Ďalej býva súčasťou tepelný kryt, ktorý chráni okolitý priestor pred vysokou teplotou vyžarovanou kameňmi a zaisťuje bezpečné používanie sauny.

i

Hľadáte lacnejšiu saunovú pec na drevo? Bazár vám ponúkne riešenie

Chcete si zaobstarať lacnejšiu, ale napriek tomu kvalitnú a bezpečnú pec do sauny na drevo? Bazár obsahuje rozbalené, zánovné aj použité saunové pece so zárukou, ktoré môžu byť ekonomickou alternatívou k obstaraniu novej pece.

Skryť popis
Pomohla vám táto informácia?
Tento formulár slúži len na hodnotenie informácií v popise vyššie.
Ak máte otázku k produktom, službám, doprave, či inú požiadavku, využite zákaznícku podporu.
Čo by sme v ňom mali zlepšiť? Chýba vám tu niečo? Je niečo uvedené zle? Podeľte sa.
10 položiek
HARVIA Kachle Vega BC80
Saunová pec – elektrická, výkon 8 kW, napätie 230/400 V, pre sauny s veľkosťou od 7 do 12 m³, max. kapacita kameňov 25 kg, regulácia teploty a možnosť polievania vodou, termostat a časovač súčasťou, materiál nerez, rozmery 54 × 48 × 31 cm (V׊×H)
388,63 €
Momentálne nedostupné
Objednávací kód: HNC101
HARVIA Kachle Vega Compact BC35
Saunová pec – elektrická, výkon 3,5 kW, napätie 230/400 V, pre sauny s veľkosťou od 2 do 4,5 m³, max. kapacita kameňov 12 kg, regulácia teploty a možnosť polievania vodou, montážna súprava a tepelný kryt v balení, materiál nerez, rozmery 50,5 × 28 × 29,5 cm (V׊×H)
315,40 €
Momentálne nedostupné
Objednávací kód: HNC098
HARVIA Kachle Vega BC60
Saunová pec – elektrická, výkon 6 kW, napätie 230/400 V, pre sauny s veľkosťou od 5 do 8 m³, max. kapacita kameňov 25 kg, regulácia teploty a možnosť polievania vodou, termostat a časovač súčasťou, montážna súprava v balení, materiál nerez, rozmery 54 × 45 × 31 cm (V׊×H)
370,37 €
Momentálne nedostupné
Objednávací kód: HNC100
MARIMEX Kachle saunové 6,0kW SAWO Scandia NB Trendline
Saunová pec – elektrická, výkon 6 kW, napätie 400 V, pre sauny s veľkosťou od 5 do 9 m³, max. kapacita kameňov 22 kg, možnosť polievania vodou, tepelný kryt v balení, materiál nerez, rozmery 45,5 × 51,5 × 29 cm (V׊×H)
338,52 €
Momentálne nedostupné
Objednávací kód: MRMV18156
Harvia Saunové kachle na drevo Linear 22, Black - Saunová pec Doručenie na
predajňu zadarmo
Harvia Saunové kachle na drevo Linear 22, Black
Saunová pec na drevo – výkon 25 kW, pre suché sauny s veľkosťou od 8 do 20 m³, max. kapacita kameňov 40 kg, možnosť polievania vodou, materiál nerez, rozmery 75,5 × 43 × 48,5 cm (V׊×H)
Novinka
820,19 €
Momentálne nedostupné
Objednávací kód: WSaaa0574
Harvia The Wall 6kW SW60 Steel, elektrická saunová pec s reguláciou
Saunová pec – elektrická, výkon 6 kW, napätie 400 V, pre suché sauny s veľkosťou od 5 do 8 m³, max. kapacita kameňov 20 kg, regulácia teploty, možnosť polievania vodou a podsvietené ovládanie, termostat a časovač súčasťou, montážna súprava a tepelný kryt v balení, materiál nerez, rozmery 61,1 × 43 × 26 cm (V׊×H)
435,65 €
Momentálne nedostupné
Objednávací kód: WSaaa0276
Harvia The Wall 9 kW SW90 Steel, elektrická saunová pec s reguláciou
Saunová pec – elektrická, výkon 9 kW, napätie 400 V, pre suché sauny s veľkosťou od 7 do 12 m³, max. kapacita kameňov 20 kg, regulácia teploty, možnosť polievania vodou a podsvietené ovládanie, termostat a časovač súčasťou, montážna súprava a tepelný kryt v balení, materiál nerez, rozmery 61,1 × 43 × 26 cm (V׊×H)
515,57 €
Momentálne nedostupné
Objednávací kód: WSaaa0275
Sentiotec Scandia Combi 9,0 kW NS-N
Saunová pec – elektrická, výkon 9 kW, napätie 400 V, pre suché sauny s veľkosťou od 8 do 14 m³, max. kapacita kameňov 20 kg, možnosť polievania vodou, montážna súprava v balení, materiál nerez, rozmery 60 × 41 × 37 cm (V׊×H)
661,63 €
Momentálne nedostupné
Objednávací kód: WSaaa0114
Sentiotec Scandia Combi 6,0 kW NS-N
Saunová pec – elektrická, výkon 6 kW, napätie 400 V, pre suché sauny s veľkosťou od 5 do 9 m³, max. kapacita kameňov 20 kg, možnosť polievania vodou, montážna súprava v balení, materiál nerez, rozmery 60 × 41 × 37 cm (V׊×H)
617,52 €
Momentálne nedostupné
Objednávací kód: WSaaa0113
HARVIA Kachle Vega BC45
Saunová pec – elektrická, výkon 4,5 kW, napätie 230/400 V, pre sauny s veľkosťou od 3 do 6 m³, max. kapacita kameňov 25 kg, regulácia teploty a možnosť polievania vodou, termostat a časovač súčasťou, montážna súprava v balení, materiál nerez, rozmery 54 × 45 × 31 cm (V׊×H)
358,31 €
Momentálne nedostupné
Objednávací kód: HNC099

Saunové pece

V kategórii Saunové pece máme práve teraz na Alza.sk celkom 10 produktov.
Pozrite sa na produkty zoradené podľa ceny od najlacnejšieho v kategórii lacné saunové pece Tovar zoradený podľa predajnosti od najviac po najmenej predávaný nájdete v kategórii najpredávanejšie, najlepšie saunové pece Produkty zoradené podľa hodnotenia používateľov od najlepšieho nájdete v kategórii saunové pece recenzie
P-DC1-WEB09
Zavoláme Vám a odborne poradime
+421 2 5710 1800
Otázka na objednávku
Otázka na tovar
Prosím, zadajte svoj telefón:
Zavolajte mi
Na vašom súkromí nám záleží My, spoločnosť Alza.cz a.s., IČO 27082440, používame súbory cookies na zaistenie funkčnosti webu a s vaším súhlasom o. i. aj na personalizáciu obsahu našich webových stránok. Kliknutím na tlačidlo „Rozumiem“ súhlasíte s využívaním cookies a predaním údajov o správaní na webe na zobrazenie cielenej reklamy na sociálnych sieťach a reklamných sieťach na ďalších weboch.
Viac informácií Menej informácií