AP+ nový vizuál AlzaBoxy Q1

Homematic IP Štartovacia súprava – požiarne zabezpečenie

Zobraziť katalóg
Homematic IP Štartovacia súprava – požiarne zabezpečenie
Zabezpečovací systém – štartovacia sada požiarneho zabezpečenia (HmIP-SK4) určená na počiatočnú integráciu smart domácnosti Homematic IP s dôrazom na požiarnu ochranu objektu obsahuje základ každého požiarneho zabezpečenia a otvára dvere do sveta profesionálneho radu výrobkov značky Homematic IP. Súprava obsahuje Centrálnu jednotku (HmIP-HAP), 3x bezdrôtový Dymový hlásič požiaru (HmIP-SWSD) s funkciou núdzového LED osvetlenia, certifikované podľa normy ČSN/EN 14604 a bezplatnú mobilnú aplikáciu v CZ lokalizácii dostupnú pre operačný systém Android a iOS.
Super cena
205,90 € Ušetríte 4,10 €
Nakupujte jedným klikom bez nutnosti opakovane vyberať dopravu a platbu Strážiť dostupnosť
Pridať do zoznamu
Záruka 24 mesiacov Kód:  Home22_49 Produktové číslo:  HmIP-SK4 Stránky výrobcu
Homematic IP Štartovacia súprava – požiarne zabezpečenie 205,90 € Momentálne nedostupné

Homematic IP Štartovacia súprava – požiarne zabezpečenie

Homematic IP Štartovacia sada – požiarneho zabezpečenia HmIP-SK4

Štartovacia sada zabezpečenia HmIP-SK4 určená pre počiatočnú integráciu inteligentnej domácnosti Homematic IP so zameraním na požiarnu bezpečnosť a ochranu pred požiarom. Súprava obsahuje centrálnu jednotku HmIP-HAP a 3× bezdrôtový dymový hlásič požiaru HmIP-SWSD s funkciou núdzového LED osvetlenia,certifikovaný podľa normy ČSN/EN 14604 s bezplatnú mobilnú aplikáciu v SK lokalizácii dostupnú pre operačný systém Android a iOS.

Štartovacia sada HmIP-SK4 je vašim základom zabezpečenia a ochranou pred požiarom

Sada centrálnej jednotky HmIP-HAP a 3 bezdrôtových hlásičov požiaru HmIP-SWSD tvorí základ požiarneho zabezpečenia inteligentnej domácnosti Homematic IP a akéhokoľvek objektu. Pripravený odvrátiť potenciálne nebezpečenstvo v podobe požiaru s možnosťou modulárneho rozšírenia a dokúpenia ďalších komponentovsystému zabezpečenia a inteligentnej domácnosti Homematic IP ako PIR detektory pohybu, sirény, klávesnice, záplavové senzory, diaľkové ovládače, spínané zásuvky atď.

  • Štartovacia sada zabezpečenia proti požiaru a inteligentnej domácnosti v jednom. 
  • V prípade požiarneho poplachu aktivuje hlásič LED núdzové evakuačné osvetlenie.
  • Modulárne riešenie, voľne rozšíriteľné o ďalšie komponenty systému smart domácnosti. 
  • Hlasná signalizácia poplachu so silou 85 dB sprevádzaná optickou LED indikáciou. 
  • V jednom systéme môže byť prepojených až 40 dymových hlásičov požiaru.
  • Bezdrôtová komunikácia a batériová prevádzka umožňuje jednoduchú inštaláciu bez kabeláže.

Centrálna jednotka srdca vašej inteligentnej domácnosti

Bezdrôtové prepojenie čiastkových zariadení Homematic IP s centrálnou jednotkou HmIP-HAP ponúka pohodlné nastavenie a ovládanie komplexného systému smart home pomocou intuitívnej aplikácie (pre Android a iOS v SK) určenej pre smartfóny. Mobilná aplikácia umožňuje okamžitú reakciu na správy aupozornenia zo systému vašej inteligentnej domácnosti a spája všetky zariadenia Homematic IP prostredníctvom bezplatného, neobmedzeného cloudu, ten umožňuje nastavenie a riadenie systému odkiaľkoľvek na svete, prenos dôležitých informácií a aktualizáciu softvéru a firmvéru zariadení, odovzdáva konfiguračné aprevádzkové príkazy z aplikácie Homematic IP smerom k jednotlivým zariadeniam inteligentnej domácnosti.

Požiarne hlásiče ako základ inteligentnej domácnosti

Požiarov je stále veľké množstvo, rovnako riziko jeho vniknutia s pribúdajúcou vybavenosťou spotrebičmi rastie. Dôsledky požiaru môžu byť fatálne, a to ako finančné, tak aj psychické. S integráciou inteligentnej domácnosti by ste mali do svojho plánu zaradiť aj základné prvky požiarnej ochrany. Hlásiče požiaru HmIP-SWSD reagujúna prítomnosť dymu a v prípade poplachu aktivujú vstavanú sirénu so silou 85 dB, núdzové LED osvetlenie a odošle signál do centrálneho jednotky HmIP-HAP. Vzápätí obdržíte informáciu o poplachovej udalosti prostredníctvom push notifikácií mobilnej aplikácie Homematic IP a môžete podniknúť proti opatreniu.

Inštalácia do novostavieb

Hlásiče spĺňajú najnovšie štandardy noriem a sú schválené podľa ČSN, EN 14604:2006. Súčasne preukazujú zhodu s najnovšími požiadavkami legislatívy v podobe Vyhlášky o technických podmienkach požiarnej ochrany stavieb 268/2011 Zb. (mení pôvodnú známu vyhlášku č. 23/2008 Zb.) a je tak určený premontáže do novostavieb s certifikáciou CE a dokumentáciou pre kolaudačných konaní.

Indikácia poplachu a LED núdzové osvetlenie

V prípade požiaru je nielen nevyhnutné vás informovať čo najrýchlejšie a včas, ale aj upozorniť na kritické miesto alebo vám ukázať najrýchlejšiu cestu k bezpečnému opusteniu domácnosti. A práve preto je súčasťou hlásičov Homematic IP nielen akustické varovanie vstavanou sirénou so silou 85 dB a vizuálnačervená LED indikácia signalizácie poplachu, ale súčasne aj aktivácia výkonného bieleho LED svetla pre núdzové osvetlenie únikovej cesty v nočných hodinách alebo pre prípad silne zafajčených priestorov.

Široké možnosti využitia

Batériové komponenty systému Homematic IP sú ideálne pre všestrannú ochranu v domácnostiach, kanceláriách, bytoch, chalupách atď. Počas inštalácie a pri vytváraní profilov a scenárov v mobilnej aplikácii, môžete zohľadniť všetky vaše potreby z hľadiska požiadaviek na zabezpečenie objektu, automatizáciu, vykurovanie acelý rad ďalších kritérií v závislosti na vašich prioritách. Jednoduchou formou tak môžete postupne váš systém inteligentnej domácnosti rozširovať, riadiť a automatizovať.

Homematic IP ovládate pomocou aplikácie so slovenským rozhraním

V aplikácii Homematic IP máte všetko ako na dlani. Disponuje slovenskou lokalizáciou, je zadarmo, intuitívna a prehľadná. S aplikáciou pre smartfóny zvládnete aj zdanlivo zložité konfigurácie v priebehu niekoľkých málo minút. Po pripojení k centrálnej jednotke sa stane inteligentným centrom vašej inštalácie, pomocouktorej môžete ovládať a konfigurovať riadenie celej vašej inteligentnej domácnosti, či už ste doma, v zamestnaní alebo na cestách. Bezplatná mobilná aplikácia nevyžaduje registráciu a je určená pre inteligentné zariadenia s operačnými systémami Android a iOS. Je tu na to, aby sa neustále prispôsobovala modernýmtrendom, optimalizovala sa a vyvíjala v závislosti od vašich prianí a potrieb.

Jednoduchá inštalácia zaberie len pár okamihov

Okrem manuálneho ovládania a vzdialeného riadenia pomocou mobilnej aplikácie ponúka systém inteligentnej domácnosti Homematic IP, ktorého súčasťou sú hlásiče požiaru aj podpora hlasového ovládania a komunikácia s Google Assistant, Amazon Alexa a technológiou Home Connect Plus. Pre bezpečnú, stabilnú a spoľahlivú komunikáciudisponuje systém medzi jednotlivými zariadeniami vlastnou unikátnou rádiovou technológiou so šifrovaným zabezpečením a je tak prvým systémom inteligentnej domácnosti, ktorého protokol, IT a zabezpečenie dát sú pravidelne testované a certifikované nezávislým inštitútom VDE.

Jednoduchá inštalácia zaberie len pár okamihov

Inštalácia je veľmi jednoduchá a zvládne ju snáď každý. Bezdrôtová komunikácia a batériová prevádzka hlásičov požiaru ponúka možnosť jednoduchej inštalácie na strop bez potreby kabeláže. To znamená, že detektor je možné umiestniť takmer kdekoľvek na strop v interiéri. Súčasťou balenia je držiak na pevnú montáž na stroppomocou dodávaného montážneho materiálu (hmoždinky, skrutky). Centrálnu jednotku pripojíte do siete 230 V, prepojíte ethernetovým káblom k štandardnému routeru. Nainštalujete aplikáciu Homematic IP a spárujete jednotlivé zariadenia pomocou načítania QR kódu. A to je všetko, jednoducho v niekoľkých krokoch máte hotovo.

Kľúčové vlastnosti štartovacej sady – požiarneho zabezpečenia HmIP-SK4

  • Súprava obsahuje štyri prvky pre položenie základu požiarnej bezpečnosti a ochrany pred požiarom
  • Bezdrôtové dymové hlásiče s najmodernejšou technológiou fotoelektrického senzora rozptýleného svetla
  • Núdzové LED osvetlenie pri spustení poplachu pre osvietenie únikovej zóny
  • Certifikácia hlásičov požiaru podľa normy ČSN/EN14604 pre montáže do novostavieb
  • Každý hlásič disponuje tlačidlom dočasného utíšenia poplachu a testovania prevádzkyschopnosti
  • Signalizácia poplachu s hlasitosťou so silou 85 dB a optickou LED signalizáciou
  • Vstavané lítiové batérie pre napájanie umožňujú prevádzku hlásiča na dobu viac ako 10 rokov
  • Možnosť rozšírenia systému o ďalšie výrobky Homematic IP určené na zabezpečenie, automatizáciu a riadenie vykurovania
  • Smart aplikácia Homematic IP pre jednoduchú konfiguráciu a prehľad o systéme z pohodlia smartfónu
  • Vysoká bezpečnosť vďaka komplexnému šifrovaniu AES a umiestneniu servera v Nemecku
  • Podpora hlasového ovládania (Amazon Alexa, Google Assistant)
  • Podpora Home Connect Plus Možno využiť aj samostatne, ale inteligentné funkcie sú dostupné až v spojení s centrálnou jednotkou HmIP-HAP
  • Obsah balenia: 1× centrálna jednotka HmIP-HAP, 3× dymový hlásič požiaru HmIP-SWSD, príslušenstvo, montážny materiál, slovenský návod

TIP: Plánujete si zostaviť vlastnú inteligentnú domácnosť a neviete, kde začať? Potom si nezabudnite prečítať náš podrobný návod Ako vytvoriť inteligentnú domácnosť!

Parametre a špecifikácia

Porovnať
Pripojenie
Ethernet, Rádiové vlny Hotovo!
Podporované OS
Android, iOS Hotovo!
Hlasoví asistenti
Google Assistant, Amazon Alexa Hotovo!
Napájanie
Do siete Hotovo!
Jazyk aplikácie
V angličtine, V češtine, V nemčine Hotovo!

Pripojenie

Pripojenie
Ethernet, Rádiové vlny Hotovo!

Konektivita

Podporované OS
Android, iOS Hotovo!
Hlasoví asistenti
Google Assistant, Amazon Alexa Hotovo!
Napájanie
Do siete Hotovo!
Jazyk aplikácie
V angličtine, V češtine, V nemčine Hotovo!

Využitie

Rozšíriteľnosť
Uzatvorený systém Hotovo!
Oblasť využitia
Osvetlenie, Vykurovanie a chladenie, Zabezpečenie, Sledovanie počasia, Ovládanie domácnosti Hotovo!

Vstupné napätie

Vstupné napätie
5 V Hotovo!

Typ detekcie

Typ detekcie
Dymu Hotovo!

Počet zariadení

Max. počet zariadení
80 Hotovo!

Obsah balenia

Obsah balenia
centrálna jednotka, Snímač dymu Hotovo!
Viac parametrov

Technické špecifikácie sa môžu zmeniť bez výslovného upozornenia. Obrázky majú iba informatívny charakter.

V diskusii zatiaľ nie sú žiadne príspevky.
Príslušenstvo pre Homematic IP Štartovacia súprava – požiarne zabezpečenie Chcete doručit zboží do Česka? Prohlédněte si Homematic IP Startovací sada - požární zabezpečení. Für Versand nach Deutschland, besuchen Sie bitte Homematic IP Starter Kit - Brandsicherheit. Für Versand nach Österreich, besuchen Sie bitte Homematic IP Starter Kit - Brandsicherheit. Magyarországra történő kiszállításért tekintse meg ezt a termékoldalt: Homematic IP Tűzbiztonsági kezdőkészlet.
P-DC1-WEB12
Zavoláme Vám a odborne poradime
+421 2 5710 1800
Otázka na objednávku
Otázka na tovar
Prosím, zadajte svoj telefón:
Zavolajte mi
Na vašom súkromí nám záleží My, spoločnosť Alza.cz a.s., IČO 27082440, používame súbory cookies na zaistenie funkčnosti webu a s vaším súhlasom o. i. aj na personalizáciu obsahu našich webových stránok. Kliknutím na tlačidlo „Rozumiem“ súhlasíte s využívaním cookies a predaním údajov o správaní na webe na zobrazenie cielenej reklamy na sociálnych sieťach a reklamných sieťach na ďalších weboch.
Viac informácií Menej informácií