Dvojročná záruka teraz aj pre firmy AlzaBoxy Q1

SAFE HOME SAFE 10Y30-BASIC

Zobraziť katalóg
SAFE HOME SAFE 10Y30-BASIC
Detektor dymu - bateriové napájení, hlasitost 85 dB(A), indikace baterie, samostatně funkční jednotka
15,90 €
Nakupujte jedným klikom bez nutnosti opakovane vyberať dopravu a platbu Strážiť dostupnosť
Pridať do zoznamu
Záruka 24 mesiacov Kód:  SAFEH297 Produktové číslo:  SAFE10Y30-BASIC
SAFE HOME SAFE 10Y30-BASIC 15,90 € Momentálne nedostupné

SAFE HOME SAFE 10Y30-BASIC

Detektor požiaru a dymu SAFE 10Y30-BASIC

Nová generácia detektora požiaru s prelomovou detekciou dvojspektrálneho prachu odolnej optickej komory a technológiou SIC na dočasné utíšenie poplachu pomocou IR diaľkového ovládača. Napájanie zaisťuje integrovaná lítiová batéria (zabudovaná, nemeniteľná) garantujúca mimoriadne dlhú prevádzku zariadenia na viac ako 10 rokov a predĺženou 7-ročnou zárukou ako na batériu, tak aj na samotné zariadenie. Detektor požiaru SAFE 10Y30-BASIC predstavuje novú úroveň štandardu v oblasti požiarnej bezpečnosti obytných budov. Hlásič požiaru SAFE 10Y30-BASIC disponuje celým radom nových technológií vrátane SIC na vzdialené utíšenie poplachu IR diaľkovým ovládačom. Požiarny hlásič spĺňa všetky štandardy normy STN EN 14604:2009 na inštalácie podľa vyhlášky 94/2004 Z. z. (predtým č. 288/2000 Z. z. ) o technických podmienkach požiarnej ochrany stavieb.

Hlásič požiaru a dymu SAFE 10Y30-BASIC so zárukou 7 rokov

Nová generácia hlásiča požiaru slúži na nepretržité monitorovanie ovzdušia na prítomnosť dymu. Zariadenie disponuje prelomovou detekciou dvojspektrálneho prachu a odolnou optickou komorou. Hlásič požiaru SAFE HOME SAFE 10Y30-BASIC je napájaný integrovanou lítiovou batériou (zabudovanou, nemeniteľnou) garantujúcou mimoriadne dlhú prevádzku zariadenia na viac ako 10 rokov. Výrobca navyše dáva na hlásič požiaru a dymu predĺženú 7-ročnú záruku. SAFE 10Y30 - BASIC zaujme nadčasovým a kompaktným dizajnom. Pekný vzhľad je doplnený najnovšími technológiami na poli hardvéru a softvéru. Detektor SAFE HOME SAFE 10Y30-BASIC predstavuje novú úroveň štandardu v oblasti požiarnej bezpečnosti obytných budov.

Detektor dymu s unikátnou technológiou dvojspektrálnej dymovej komory

Detektor dymu SAFE HOME SAFE 10Y30-BASIC disponuje dvojspektrálnym optickým senzorom s modrým a infračerveným LED zdrojom s rôznymi vlnovými dĺžkami. Tento senzor bol integrovaný do prachu a hmyzu odolnej dymovej detekčnej komory. Konštrukcia komory s priamou väzbou na AI SAFE mikroprocesor tak ponúka najspoľahlivejšiu metódu detekcie, ktorá v kombinácii s predikčným algoritmom umožňuje meranie koncentrácie mikročastíc priamo vo vzduchu a v reálnom čase. Vďaka tejto unikátnej technológii zvládne detektor dymu SAFE HOME SAFE 10Y30-BASIC určiť veľkosť prchavých častíc vnútri optickej komory a reagovať iba na reálnu hrozbu v podobe dymu, pričom ignoruje podobné zloženie vodnej pary alebo ďalších výparov.

SAFE 10Y30-BASIC reaguje iba na reálne hrozby

Pri systémoch detekcie požiaru v obytných budovách je prioritou včasné informovanie osôb o hroziacom reálnom nebezpečenstve. Preto má detektor špeciálny AI SAFE mikroprocesor, ktorý bol vyvinutý na základe podrobnej analýzy vlastností horenia materiálov a pracuje s predikčným algoritmom, ktorý porovnáva dáta z dvojspektrálneho optického senzora a filtruje potenciálnu možnosť falošných poplachov v reálnom čase. Ak mikroprocesor vnútri detektora dymu SAFE HOME zaznamená dáta zodpovedajúce kvapalným časticiam vodnej pary alebo iným druhom výparov, hlásič nebude reagovať. Pokiaľ dynamika vzorca dát zodpovedá skutočným parametrom dymových pevných častíc požiaru, hlásič SAFE 10Y30-BASIC bezodkladne spustí požiarny poplach.

Signalizácia požiarneho poplachu

V prípade, že počas detekcie dosiahne koncentrácia dymu stanovenú hodnotu, automaticky spustí detektor SAFE HOME SAFE 10Y30-BASIC hlasný akustický signál poplachu so silou 85 dB, sprevádzaný preblikávaním červeného LED indikátora na znamenie signalizácie požiarneho poplachu.

Technológia SIC a vzdialené utíšenie poplachu IR diaľkovým ovládačom

Detektor SAFE HOME SAFE 10Y30-BASIC disponuje kombinovaným tlačidlom s funkciou TEST a UTÍŠENIE, ktoré je určené ako na testovanie a overovanie správneho fungovania zariadenia, tak aj na dočasné utíšenie hlásiča. V prípade, že je vám známa príčina aktivácie požiarneho poplachu a je potrebné utíšiť hlasnú akustickú signalizáciu sirény, nie je potrebné sa akokoľvek komplikovane dostávať k samotnému hlásiču, aby ste ho pomocou tlačidla stíšili. Technológia SIC vám umožní vzdialené utíšenie akustickej signalizácie detektora SAFE HOME SAFE 10Y30-BASIC prostredníctvom stlačenia ktoréhokoľvek tlačidla na bežnom IR diaľkovom ovládači (väčšina ovládačov k domácim spotrebičom, napríklad k TV).

Hlásič dymu SAFE 10Y30-BASIC eliminuje falošné poplachy

Elektronické súčiastky a doska plošných spojov hlásiča dymu SAFE HOME SAFE 10Y30-BASIC je vybavená izolačnou a ochrannou vrstvou laku s nanočasticami IZOVAX a vďaka inovatívnej technológii dvojspektrálnej optickej komory snímania, ktorá dokáže rozoznať dymové častice od vodnej pary, je možné na rozdiel od konvenčných hlásičov požiaru zariadenie inštalovať aj vo veľmi vlhkých prostrediach (v blízkosti kúpeľní, sušiarní, kuchýň alebotechnických miestností).

Garantovaný prevádzkový výkon na celé desaťročie

Napájanie detektora dymu SAFE HOME SAFE 10Y30-BASIC zaisťuje integrovaná 3 V lítiová batéria (zabudovaná, nemeniteľná) garantujúca mimoriadne dlhú prevádzku detektora na viac ako 10 rokov. Batériová prevádzka umožňuje rýchlu a jednoduchú inštaláciu a zaisťuje riadne fungovanie hlásiča. K aktivácii napájacej batérie dôjde po umiestnení a zafixovaní hlásiča do montážnej konzoly. Po 10 rokoch ochrany a s 30-dňovým predstihom vám detektor oznámi koniec životnosti a automaticky upozorní na to, že ho treba nahradiť. Predĺžená 7-ročná záruka sa vzťahuje tak na batériu, ako aj na samotné zariadenie.

Schválenie

Hlásič požiaru SAFE 10Y30-BASIC využíva moderné fotoelektrické (optické) technológie pomocou dvojspektrálnej komory snímania a bol nezávisle testovaný akreditovaným nemeckým laboratóriom TÜV ako vyhovujúci všetkým európskym štandardom. Samozrejmosťou je ako certifikát CE, tak schválenie podľa normy STN EN 14604:2009 pre inštalácie podľa vyhlášky č. 94/2004 Z. z. (predtým č. 288/2000 Z. z. ) o technických podmienkach požiarnej ochrany stavieb, ktorá ustanovuje, že každá novostavba a vymedzený stavebný objekt musí byť vybavený autonómnym detekčným a signalizačným zariadením.

Kde hlásič požiaru SAFE 10Y30-BASIC inštalovať a ako otestovať?

Aspoň jeden hlásič požiaru by mal byť nainštalovaný na každom poschodí domu, pred každým priestorom vyhradeným na spanie alebo v bezprostrednom okolí spální. SAFE HOME SAFE 10Y30-BASIC zaisťuje okamžité varovanie pred dymom alebo požiarom v dome a zdvojnásobuje tak šancu na prežitie požiaru všetkých osôb v dome. Najlepší spôsob ako otestovať a udržiavať senzor hlásiča požiaru v prevádzkyschopnom stave je prostredníctvom testovacieho plynu spreja SAFE 220. Testovací plyn tohto spreja overuje, či obvody a systémy hlásičov požiaru a dymu spoľahlivo pracujú a či aktívne vyhľadávajú akýkoľvek náznak dymových častíc.

Kľúčové vlastnosti detektora dymu SAFE HOME SAFE 10Y30-BASIC

  • Hlásič požiaru a dymu malých a kompaktných rozmerov
  • Dvojspektrálna optická (fotoelektrická) komora na detekciu dymu
  • Bez falošných poplachov rozozná dym od pary
  • Unikátna konštrukcia prachu a hmyzu odolnej dymovej detekčnej komory
  • Dokumentácia Vyhlásenie o vlastnostiach na kolaudačné konanie
  • Vstavaná lítiová batéria – nie je nutná výmena, batéria zaistí napájanie počas celej doby životnosti zariadenia
  • Hlasná akustická signalizácia poplachu so silou 85 dB
  • Funkcia testovania a overovania správneho fungovania zariadenia
  • Utíšenie poplachu: Technológia SIC na vzdialené utíšenie poplachu IR diaľkovým ovládačom; Tlačidlo na manuálne utíšenie poplachu
  • Batériové napájanie a garantovaný prevádzkový výkon na dobu viac ako 10 rokov
  • Inštalácia na stenu alebo strop
  • Vďaka ochrannej vrstve s nanočasticami IZOVAX je možná inštalácia aj do vlhkých prostredí
  • Signalizácia konca životnosti zariadenia
  • Minimálne náklady na prevádzku
  • Jednoduchá montáž a ovládanie
  • Nadčasový a moderný dizajn
  • 7-ročná záruka na zariadenie vrátane napájacej batérie

Dokumentácia ku kolaudačnému konaniu

Na základe stavebného zákona č. 46/2024 Z. z. a podľa vyhlášky č. 94/2004 Z. z. (predtým č. 288/2000 Z. z. ) o technických podmienkach požiarnej ochrany stavieb musí byť stavba vybavená systémom autonómnej detekcie a signalizácie v podobe hlásiča požiaru spĺňajúceho štandardy normy STN EN 14604:2009. Vyššie uvedené splnenie technických parametrov musí byť deklarované doložením dokumentácie k hlásiču požiaru ako stavebného výrobku podľa nariadenia Európskeho parlamentu a Rady (EÚ) č. 305/2011 v schválenej forme „Prehlásenie o vlastnostiach“.

Parametre a špecifikácia

Porovnať
Fungovanie
Samostatne Hotovo!
Oblasť využitia
Zabezpečenie Hotovo!
Napájanie
Na batérie Hotovo!
Fungovanie
Samostatne Hotovo!
Funkcie
Indikácia batérie Hotovo!

Využitie

Fungovanie
Samostatne Hotovo!
Oblasť využitia
Zabezpečenie Hotovo!

Konektivita

Napájanie
Na batérie Hotovo!

Vlastnosti

Fungovanie
Samostatne Hotovo!
Funkcie
Indikácia batérie Hotovo!

Batéria

Typ batérie
CR123 Hotovo!
Počet batérií
1 ks Hotovo!

Vlastnosti

Hlasitosť signalizácie
85 dB(A) Hotovo!

Typ inštalácie

Umiestnenie
na stenu, na strop Hotovo!
Viac parametrov
Poznámka:

Technické špecifikácie sa môžu zmeniť bez výslovného upozornenia. Obrázky majú iba informatívny charakter.

V diskusii zatiaľ nie sú žiadne príspevky.
Príslušenstvo pre SAFE HOME SAFE 10Y30-BASIC Chcete doručit zboží do Česka? Prohlédněte si SAFE HOME SAFE 10Y30-BASIC. Magyarországra történő kiszállításért tekintse meg ezt a termékoldalt: SAFE HOME SAFE 10Y30-BASIC.
P-DC1-WEB03
Zavoláme Vám a odborne poradime
+421 2 5710 1800
Otázka na objednávku
Otázka na tovar
Prosím, zadajte svoj telefón:
Zavolajte mi
Na vašom súkromí nám záleží My, spoločnosť Alza.cz a.s., IČO 27082440, používame súbory cookies na zaistenie funkčnosti webu a s vaším súhlasom o. i. aj na personalizáciu obsahu našich webových stránok. Kliknutím na tlačidlo „Rozumiem“ súhlasíte s využívaním cookies a predaním údajov o správaní na webe na zobrazenie cielenej reklamy na sociálnych sieťach a reklamných sieťach na ďalších weboch.
Viac informácií Menej informácií