AP+ nový vizuál AlzaBoxy Q1

Sirupy na sladenie

Zobraziť katalóg
Cena
-
Dostupnosť
Stav tovaru
Hodnotenia od zákazníkov
Príchuť
Datle
(1)
Med
(1)
Ryža
(1)
Najnovšie objednávky
Filtrovať

Sirupy na sladenie ponúkajú alternatívu ku klasickým sladidlám, či už ide o cukor alebo med. Používajú sa na dosladenie studených alebo teplých nápojov a tiež v gastronómii, predovšetkým pri výrobe vašich obľúbených múčnikov a sladkých pokrmov. Aké ďalšie výhody a možnosti ponúka sladenie sirupmi? Čítajte ďalej.

Pokračovať

Prečo používať sirupy na sladenie?

Sirupy na sladenie sa v modernej gastronómii využívajú čoraz častejšie. Ponúkajú širokú škálu najrôznejších príchutí a často ide o zdravšiu formu sladenia oproti klasickým cukrom. V ponuke nájdete aj rastlinné sirupy, medzi ktoré patrí napríklad javorový sirup, agávový sirup alebo napríklad ryžový.

  • Sirupy obsahujú príchute ako čokoláda, malina, karamel, jahoda a mnoho ďalších,
  • neobsahujú lepok a majú menej kalórií oproti cukru,
  • sú vhodné pre vegetariánov aj vegánov.

V ponuke nájdete väčšie alebo menšie balenia sirupov. Pokiaľ si nie ste istí, či vám príchuť bude vyhovovať, skúste najskôr zvoliť menšie balenie, než nájdete to pravé sladidlo pre vaše pokrmy.

Ako na prírodné sladenie? Javorový sirup je len jeden z mnohých

Javorový sirup patrí medzi najznámejšie prírodné sladidlá, k dispozícii je však mnoho ďalších sirupov, ktoré môžu nahradiť klasický cukor. Rastlinné sirupy sa v posledných rokoch tešia veľkej obľube, predovšetkým pre ich nízky glykemický index, široké množstvo využití a samozrejme lahodnú chuť.

i

Čo znamená glykemický index?

V prípade sirupov na sladenie, predovšetkým pri tých rastlinného pôvodu, sa často stretávame s výrazom glykemický index. Ide o veličinu, ktorá vyjadruje, ako rýchlo sa cukor z danej potraviny dokáže dostať do krvného obehu.

Javorový sirup osladí život aj pokrmy

Javorový sirup je úplne prírodný produkt. Získava sa navŕtaním javorov, z ktorých sa potom zbiera miazga, ktorá sa zahusťuje odparovaním vody. Javorový sirup obsahuje sacharózu a fruktózu a je skvelým zdrojom vitamínu B. Javorový sirup má výraznú špecifickú chuť, ktorá mierne pripomína karamel.

Ako sa označuje javorový sirup a čo to znamená?

Javorový sirup by mal mať na sebe označenie kvality. Značenie sirupu delíme na americké, ktoré používa čísla 1, 2, 3, a kanadské, ktoré javorový sirup značí písmenami A, B a C. Čím je tiež sirup tmavší, tým vyššiu kvalitu má. Najtmavšie sirupy sa preto označujú číslicou 3 alebo písmenom C.

Kvalitný javorový sirup je tekutý a jeho konzistencia pripomína olej. Pravý javorový sirup neobsahuje cukor, je totiž výhradne prírodným sladidlom.

Čakankový sirup pre deti aj dospelých je sladký a zdravý

Čakankový sirup pre deti aj dospelých je chuťovo veľmi sladký. V porovnaní s inými prírodnými sladidlami má čakankový sirup veľmi nízky glykemický index, obsahuje teda menej cukru. Čakankový sirup sa získava z koreňa rastliny čakanky, ktorá okrem sladkej chuti prináša mnoho zdravotných benefitov.

i

Ako dávkovať čakankový sirup?

Čakankový sirup je, čo sa sladkosti týka, porovnateľný s klasickým cukrom alebo medom. Pri sladení nápojov alebo varení s ním teda zaobchádzajte rovnako, ako by ste sladili klasickým sladidlom.

Ryžový sirup je vhodný predovšetkým do pokrmov

Ryžový sirup je sladidlo, ktoré sa získava hydrolýzou ryžového škrobu. Nemá príliš výraznú chuť, preto buďte s jeho dávkovaním opatrní. Hoci obsahuje rovnaké množstvo kalórií ako klasický cukor, sladkosť nie je na prvé ochutnanie hneď cítiť. Je preto vhodnejší do múčnikov ako do čaju či kávy.

Agáve sirup na osladenie pokrmov a podporu trávenia

Agáve sirup sa vyrába z nektáru kaktusu agáve. Rovnako ako javorový sirup a ďalšie prírodné sladidlá sa používa na sladenie nápojov a pokrmov, má však vysoký obsah fruktózy. Medzi jeho výhody patrí okrem samotného sladenia aj podpora trávenia, vstrebávanie tukov alebo znižovanie hladiny cholesterolu.

Agávový sirup je vhodný aj pre diabetikov. Na trávenie fruktózy nie je potrebný inzulín, agáve sirup teda predstavuje bezpečné maškrtenie.

Datľový sirup vynikne na neutrálnych pokrmoch

Datľový sirup je vhodný na studenú aj teplú kuchyňu. Táto pochúťka zo Stredného východu sa vyrába zo sušených datlí, ktoré sa zmiešajú s vodou, čím vznikne tmavý, hustý sirup s veľmi aromatickou vôňou. Je vhodný pre deti aj dospelých a pre jeho výraznú chuť nie je potrebné veľké dávkovanie.


Javorový sirup
Javorový sirup

Ryžový sirup
Ryžový sirup

Čakankový sirup
Čakankový sirup

Agávový sirup
Sirup z agáve

Sirupy na sladenie nemusia byť len prírodné

Sirupy na sladenie sú samozrejme najzdravšie v prírodnej podobe. Pokiaľ vás však ryžový, datľový ani javorový sirup nezaujal, môžete si vybrať aj z neprírodných sirupov. Ich najväčšou výhodou je, že obsahujú najrôznejšie príchute, sú vhodné pre vegánov aj vegetariánov a neobsahujú lepok.

Skryť popis
Pomohla vám táto informácia?
Tento formulár slúži len na hodnotenie informácií v popise vyššie.
Ak máte otázku k produktom, službám, doprave, či inú požiadavku, využite zákaznícku podporu.
Čo by sme v ňom mali zlepšiť? Chýba vám tu niečo? Je niečo uvedené zle? Podeľte sa.
3 položky
Bery Jones Ryžový sirup 350 g - Sirup Varianty
4,6 25×
Bery Jones Ryžový sirup 350 g
Sirup – objem 0.25l, cukry 59.3g na 100g, energetická hodnota na 100g je 1370.33kJ
Super cena
3,89 €
Momentálne nedostupné
Objednávací kód: SPTbery169
Bery Jones Datľový sirup 350 g - Sirup Varianty
4,6 25×
Bery Jones Datľový sirup 350 g
Sirup – objem 0.25l, cukry 84g na 100g, energetická hodnota na 100g je 1134.27kJ
Super cena
4,30 €
Momentálne nedostupné
Objednávací kód: SPTbery168
5,71 €
Momentálne nedostupné
Objednávací kód: HEALaaa0046

Sirupy na sladenie

V kategórii Sirupy na sladenie máme práve teraz na Alza.sk celkom 3 produktov.

Sirupy na sladenie – osvedčené značky

Pozrite sa na produkty zoradené podľa ceny od najlacnejšieho v kategórii lacné sirupy na sladenie Produkty zoradené od najdrahšieho po najlacnejší hľadajte v kategórii najdrahšie sirupy na sladenie Tovar zoradený podľa predajnosti od najviac po najmenej predávaný nájdete v kategórii najpredávanejšie, najlepšie sirupy na sladenie Produkty zoradené podľa hodnotenia používateľov od najlepšieho nájdete v kategórii sirupy na sladenie recenzie
P-DC1-WEB13
Zavoláme Vám a odborne poradime
+421 2 5710 1800
Otázka na objednávku
Otázka na tovar
Prosím, zadajte svoj telefón:
Zavolajte mi
Na vašom súkromí nám záleží My, spoločnosť Alza.cz a.s., IČO 27082440, používame súbory cookies na zaistenie funkčnosti webu a s vaším súhlasom o. i. aj na personalizáciu obsahu našich webových stránok. Kliknutím na tlačidlo „Rozumiem“ súhlasíte s využívaním cookies a predaním údajov o správaní na webe na zobrazenie cielenej reklamy na sociálnych sieťach a reklamných sieťach na ďalších weboch.
Viac informácií Menej informácií