Emise pro AP+ v app - všechny segmenty Nákupy pod palcom s aplikáciou Alza

AMD Ryzen 5 1600X

Zobraziť katalóg
AMD Ryzen 5 1600X
5,0 75 hodnotení
Procesor 6-jadrový, 12 vláken, 3.6GHz (TDP 95W), Boost 4 GHz, 16MB L3 cache, socket AMD AM4, Summit Ridge, bez chladiča
Kód:  BD740g2 Produktové číslo:  YD160XBCAEWOF Stránky výrobcu

Nevyhovujú vám alternatívy? Vyberajte z celej ponuky

AMD Ryzen 5 1600X

6-jadrový Ryzen 5 1600X

Túžite po šesťjadrovom procesore, ktorý za polovičnú cenu vie to isté, čo konkurenčný model? Spoločnosť AMD konečne mieri svojím kúskom do vyššieho segmentu. Procesor Ryzen 5 1600X je skutočne podarený kúsok, ktorý prišiel zo samotného kremíkového neba. Je určený pre maximalistov, ktorí od svojho počítača požadujú stabilný výkon za každej situácie. Aj pri zaťažení mnohými náročnými programami zároveň. Takto silný procesor v pohode utiahne hranie v 4K alebo objavovanie virtuálnej reality.

6

Počet jadier

12

Počet vlákien

3,6 GHz

Základná frekvencia

4,0 GHz

Boost frekvencia

Ohromný nárast výkonu vo všetkých smeroch

Architektúra Zen je významným krokom pre celý počítačový segment. Spoločnosti AMD sa totiž podaril skutočne husársky kúsok. Procesory Ryzen poskytujú totiž o neskutočných 52 % lepší výkon na rovnakej frekvencii, ako mala predchádzajúca generácia. Iste za to môže tiež využitie technológie MultiThreading, ktorá zaistí simultánne spracovanie až šestnástich vlákien súčasne. Všetko navyše korunuje odomknutý násobič pre veľmi jednoduché pretaktovanie s dostatočne kvalitným chladením.

AMD Zen

AMD Zen

Spoločnosť AMD pracovala na nových Zen jadrách celých 5 rokov. Prvá generácia ťaží z 14nm výrobného procesu a z úplne novej architektúry.

AMD Ryzen

AMD sense

Ide o kombináciu viacerých moderných technológií, ktoré v súčte vytiahnu z nového procesora maximálny počet spracovaných inštrukcií a jeden takt.

AMD Ryzen

AMD Ryzen Master Utility

Špeciálny nástroj priamo od AMD, s ktorého pomocou je možné detailne sledovať aj nastavovať takty jednotlivých jadier.


Čaká vás veľký upgrade

Procesory AMD Ryzen potrebujú k svojmu fungovaniu päticu AM4. Rozdiely v architektúre sú tak veľké, že to skrátka nešlo urobiť inak. Obstaranie základnej dosky však prinesie aj celý rad moderných technológií. Z dlhého zoznamu vypichneme konkrétne USB 3.1 (USB-C), PCIe 3.0, NVMe, 32 Gb/s sloty M.2, SATA Express a pri vybraných modeloch nebude samozrejme chýbať ani podpora viacerých grafických kariet v režime CrossFire. Tiež bude možné väčšine prípadom zaobstarať aj dostatok operačnej pamäte v podobe rýchlych modulov typu DDR4.

Parametre a špecifikácia

Rad procesora
AMD Ryzen 5 Hotovo!
Socket
AMD AM4 Hotovo!
Modelové označenie
AMD Ryzen 5 1600X Hotovo!
Mikroarchitektúra
Zen Hotovo!
Kódový názov procesora
Summit Ridge Hotovo!

Rad

Rad procesora
AMD Ryzen 5 Hotovo!
Socket
AMD AM4 Hotovo!
Modelové označenie
AMD Ryzen 5 1600X Hotovo!
Mikroarchitektúra
Zen Hotovo!
Kódový názov procesora
Summit Ridge Hotovo!

Počet jadier

Počet jadier procesora
6 × Hotovo!
Počet vláken
12 × Hotovo!

Frekvencia

Frekvencia procesora
3,6 GHz (3,6 GHz) Hotovo!
Maximálna frekvencia (OC)
4 GHz (4 000 MHz) Hotovo!

Podpora RAM

Podporovaný typ pamäte
DDR4 Hotovo!
Maximálny počet kanálov
2 × Hotovo!

Výkon

CPU Passmark
13 227 Hotovo!

Rozhranie

Funkcie
Automatické pretaktovanie, Otvorený násobič, Virtualizácia, Multi-Threading, Bez chladiča Hotovo!
TDP
95 W Hotovo!
Výrobné technológie
14 nm Hotovo!
L2 cache
3 MB Hotovo!
L3 cache
16 MB Hotovo!
Viac parametrov
Poznámka:


Tento výrobok nie je samostatne funkčným celkom a môže vyžadovať odbornú montáž.

Technické špecifikácie sa môžu zmeniť bez výslovného upozornenia. Obrázky majú iba informatívny charakter.

Možno pre niekoho hlúpa otázka, ale je nejaký problém s tým, že skombinujem tento AMD procesor s geforce kartou? Chcem si byť istý. Ďakujem

je k tomu procesoru aj teplovodíva pasta?

Dobrý den, kdy bude tento procesor dostupný? Uvádíte 25. dubna a dnes je 2. května.

Dobrý den, rád bych se zeptal, jestli je na 100% dodáván i chladič uveden zdarma (AMD Wraith Max Cooler RGB LED) k tomuto procesoru. Dekuji za odpověď.

Jaký chladič do 1000 Kč doporučíte k tomuto procesoru? Děkuji

Dobrý den, vzhledem k tomu, že tyto procesory nemají integrovanou grafiku, budu moci rozjet systém (windows) s tímto procesorem bez dedikované grafické karty? (a dokoupit gpu později..; motherboard má výstup hdmi)

Jak si mohlo koupit 16 zákazníku tento týden AMD RYZEN 5 1600X, kduž už ho víc než týden nemáte?

Sú tieto komponenty kompatibilné? https://www.alza.sk/nakupni-seznamy.htm?sharelist=766668696A6B697D2 Čo by ste poprípade zmenili?

zdravím chtěl bych vědět okolik tento ryzen 5 1600x bude vykonnějši než i3 4170 ? jestli natom amdčku mi hry pojedou stabilně na 60fps bez taktovani cpu jinak jeto dobra volba oproti i7 a i5

Zdravím mam grafickou kartu XFX Radeon rx 460 4gb chci si koupit procesor ryzen 5 1600x jakou základní desku mi doporučite a ram aspoň 8gb 3000mhz? Děkuji za odpověď

123...
Diskusia a poradňa k AMD Ryzen 5 1600X
Ďalšie informácie

ASUS PRIME B350M-A, lacná základná doska pre Ryzen 5 v testoch

AMD Ryzen sú skvelé procesory. Konkrétne taký Ryzen 5 1600 ponúka veľa hudby za málo peňazí. A ak zháňate dobrú základnú dosku malého formátu, možno je ASUS PRIME B350M-A tou správnou voľnou. V našej recenzii si na dosku posvietime v podrobných testoch.

AMD Ryzen Pro, nové firemné procesory s hardvérovým šifrovaním

Vo svete sa objavila zmienka o procesoroch AMD Ryzen Pro. Máme pre vás všetky aktuálne informácie. Prečo procesory vznikli, ako sa líšia od bežných AMD Ryzen a prekonajú 18-jadrové GPU Intel SkyLake-X?

Čo je Overclocking? Výkon zadarmo aj extrémny šport

Overclocking, čiže taktovanie, je spôsob, ako za svoje peniaze dostať viac. Možno z vášho procesora, grafickej karty a operačných pamätí vyžmýkať výkon navyše? Možno. Koľko a čo je na to potrebné? Ako na to a na čo si dať pozor? A končí celé taktovanie pár FPS navyše? Nekončí. Overclocking je totiž aj silne návykové hobby, a dokonca aj extrémny šport, pri ktorom sa môžete škaredo zraniť, ak nebudete dávať pozor. Ako sa vyhnúť popáleninám, a pritom si odniesť tučnú finančnú odmenu?

Ako pretaktovať procesor? (TIPY A TRIKY)

Ako správne pretaktovať procesor a získať výkon navyše? Ide to jednoducho a bezpečne, ak viete, ako na to. V tomto článku vysvetľujeme, ako taktovať nielen CPU Intel, ale aj AMD Ryzen. Na čom záleží a aké sú pravidlá hry? Viac v dnešnom návode od nášho overlockera Elkima.
Recenzie AMD Ryzen 5 1600X
Príslušenstvo pre AMD Ryzen 5 1600X Chcete doručit zboží do Česka? Prohlédněte si AMD Ryzen 5 1600X. Für Versand nach Deutschland, besuchen Sie bitte AMD Ryzen 5 1600X. Für Versand nach Österreich, besuchen Sie bitte AMD Ryzen 5 1600X. Magyarországra történő kiszállításért tekintse meg ezt a termékoldalt: AMD Ryzen 5 1600X.
P-DC1-WEB07
Zavoláme Vám a odborne poradime
+421 2 5710 1800
Otázka na objednávku
Otázka na tovar
Prosím, zadajte svoj telefón:
Zavolajte mi
Na vašom súkromí nám záleží My, spoločnosť Alza.cz a.s., IČO 27082440, používame súbory cookies na zaistenie funkčnosti webu a s vaším súhlasom o. i. aj na personalizáciu obsahu našich webových stránok. Kliknutím na tlačidlo „Rozumiem“ súhlasíte s využívaním cookies a predaním údajov o správaní na webe na zobrazenie cielenej reklamy na sociálnych sieťach a reklamných sieťach na ďalších weboch.
Viac informácií Menej informácií