AD homeoffice Aplikace

AMD Ryzen 5 2400G

Zobraziť katalóg
AMD Ryzen 5 2400G
4,7 38 hodnotení
Procesor 4-jadrový, 8 vláken, 3.6GHz (TDP 65W), Boost 3.9 GHz, 4MB L3 cache, AMD Radeon RX Vega 11 1250MHz, socket AMD AM4, Raven Ridge, box chladič, Wraith Stealth
Kód:  BD717b2 Produktové číslo:  YD2400C5FBBOX

Nevyhovujú vám alternatívy? Vyberajte z celej ponuky

AMD Ryzen 5 2400G

4-jadrový Ryzen 5 2400G

Na veľtrhu CES 2018 došlo na oficiálne oznámenie nových desktopových procesorov značky AMD. Konkrétne sa jedná o modelový rad Raven Ridge, ktorý kombinuje štyri fyzické procesorové jadrá generácie Zen a grafiku Vega na jednom čipe. Procesor AMD Ryzen 5 2400G sa stane vyhľadávanou súčasťou nielen pre menej náročné multimediálne domácnosti, ale konečne bude vhodným riešením aj pre počítačové zostavy, kde nie je nutná samostatná grafická karta.

4

Počet jadier

8

Počet vlákien

3,6 GHz

Základná frekvencia

3,9 GHz

Boost frekvencia

APU Raven Ridge

V samotnom jadre sa jedná o už dobre známu technológiu, ktorú AMD použilo u svojich úspešných procesorov Ryzen. Ide stále o novú architektúru postavenú na podrobnejšom výrobnom procese (14nm FinFET). Aj vďaka tomu sa takty jadier pohybujú v rozmedzí 3,6-3,9 GHz, čo sú pomerne vysoké hodnoty.

Ďalej sa na čipe nachádza integrované grafické jadro Vega 11, ktorého 704 stream procesorov má na pomery integrovaných grafík dosiaľ nepoznaný výkon. Vďaka tomu si vychutnáte napríklad Battlefield One na nejakých 50 FPS.

APU Raven Ridge

AMD VR Ready

Procesory radu AMD Raven Ridge plnia svojimi výkonnostnými parametrami pomerne prísne požiadavky pre podporu virtuálnej reality.

AMD Ryzen

AMD sense

Ide o kombináciu viacerých moderných technológií, ktoré v súčte vytiahnu z nového procesora maximálny počet spracovaných inštrukcií a jeden takt.

AMD Ryzen

AMD Ryzen Master Utility

Špeciálny nástroj priamo od AMD, s ktorého pomocou je možné detailne sledovať aj nastavovať takty jednotlivých jadier.


Čaká vás veľký upgrade

Tento nový rad procesorov AMD Raven Ridge je pevne spätý s päticou AM4, podobne ako prvá generácia procesorov Ryzen. Je teda úplne zrejmé, že okrem samotného procesora potrebujete tiež novú základnú dosku a prípadne pamäte typu DDR4 s maximálnou frekvenciou 2 933 MHz. Táto iste nemalá finančná investícia sa vám však vyplatí v podobe integrácie celej škály moderných technológií. Z dlhého zoznamu vypichneme USB 3.1 (USB-C), PCIe 3.0, NVMe, 32 Gb/s sloty M.2, SATA Express.

Parametre a špecifikácia

Rad procesora
AMD Ryzen 5 Hotovo!
Socket
AMD AM4 Hotovo!
Modelové označenie
AMD Ryzen 5 2400G Hotovo!
Mikroarchitektúra
Zen Hotovo!
Kódový názov procesora
Raven Ridge Hotovo!

Rad

Rad procesora
AMD Ryzen 5 Hotovo!
Socket
AMD AM4 Hotovo!
Modelové označenie
AMD Ryzen 5 2400G Hotovo!
Mikroarchitektúra
Zen Hotovo!
Kódový názov procesora
Raven Ridge Hotovo!
Typ boxového chladiča
Wraith Stealth Hotovo!

Počet jadier

Počet jadier procesora
4 × Hotovo!
Počet vláken
8 × Hotovo!

Frekvencia

Frekvencia procesora
3,6 GHz (3,6 GHz) Hotovo!
Maximálna frekvencia (OC)
3,9 GHz (3 900 MHz) Hotovo!

Podpora RAM

Podporovaný typ pamäte
DDR4 Hotovo!
Maximálny počet kanálov
2 × Hotovo!

Výkon

CPU Passmark
9 292 Hotovo!

Integrovaná grafická karta

Typ integrovanej grafickej karty
AMD Radeon RX Vega 11 Hotovo!
Frekvencia
1 250 MHz Hotovo!

Rozhranie

Funkcie
Automatické pretaktovanie, Otvorený násobič, Virtualizácia, Integrované GPU, Multi-Threading, Chladič v balení Hotovo!
TDP
65 W Hotovo!
Výrobné technológie
14 nm Hotovo!
L2 cache
2 MB Hotovo!
L3 cache
4 MB Hotovo!
Viac parametrov
Poznámka:


Tento výrobok nie je samostatne funkčným celkom a môže vyžadovať odbornú montáž.

Technické špecifikácie sa môžu zmeniť bez výslovného upozornenia. Obrázky majú iba informatívny charakter.

toto je riadna pecka = Ryzen + Vega

Dobrý den, jaký procesor je výkonnější? Ryzen 3 3300x nebo tento? Předem děkuji za odpověď.

Môžem tento procesor osadiť do základnej dosky Asrock B450m steel legend? Bez toho abi procesor nerobil žiadne sarapati. Abi fungoval tak ako ma a hlavne abi fungovala aj jeho integrovaná grafická karta Vopred ďakujem za opdoved

Dobry den, Jaky je rozdil mezi r5 2600 a timto procesorem krome igpu a pocte jader.

Dobrý den, rád bych koupil, jen chtěl jsem se zeptat zdali bude procesor dobře fungovat s paměťmi HyperX 8GB KIT DDR4 3000MHz FURY series a zákl. deskou ASROCK Fatal1ty B450 Gaming K4.. děkuji

Zdravím, neví se kdy bude tento procesor dále k dispozici ?

Dobry den, je sestava takto vhodna? https://www.alza.cz/nakupni-seznamy.htm?sharelist=76696E6C6C696A768

Dobrý den, procesor jsem objednal a vyzvednu. Jen bych se chtěl zeptat jak získám ty elektronické licence na hry. Děkuji

Dobrý deň, ako odstránim teplovodivú pastu z chladiča? Chcem si tam dať lepšiu.

Mám nejaký chladič heatpipe pre sc.775, uvažujem s jeho použitím na tento CPU. Pôjde to?

123...
Diskusia a poradňa k AMD Ryzen 5 2400G
Ďalšie informácie

AMD Raven Ridge – Ryzen 5 2400G a Ryzen 3 2200G (RECENZIA A TESTY)

Dá sa slušne hrať na integrovanej grafike v procesore? Ako ukáže naša recenzia, áno. Na trh práve dorazili APU Raven Ridge od AMD s grafickými jadrami Vega. AMD Ryzen tak zvádza zaujímavú súhru, ktorá vedie k elegantnému a hlavne lacnému riešeniu pre budget PC, na ktorom si zahráte obľúbené aj novšie hry, najmä zo segmentu esport.

AMD Raven Ridge a Ryzen 2000, prečo a ako updatovať BIOS?

Staršie, ale aj nové základné dosky s päticou AM4 síce podporujú nové procesory Raven Ridge, ale až po aktualizácii BIOS/UEFI. Ide síce o pomerne jednoduchú záležitosť, ale ak nemáte kompatibilný procesor po ruke, máte smolu. Nechajte si základnú dosku otestovať skúsenými technikmi z Alzy. Jedine tak budete mať záruku, že vám nové procesory AMD pobežia úplne bez problémov.

AMD Ryzen 2 Pinnacle Ridge (RECENZIA A TESTY)

AMD nám dala rok na to, aby sme si užili jej nové Ryzen procesory, a už nám servíruje 2. generáciu. Pod kódovým označením Pinnacle Ridge sa nám do ruky na test dostali šesťjadrové AMD Ryzen 5 2600 a 2600X a osemjadrové AMD Ryzen 7 2700 a 2700X. Ako sú na tom v porovnaní s konkurenciou od Intelu? V našej recenzii sme si na AMD Ryzen 2 Pinnacle Ridge posvietili.

Ako vymeniť procesor? (TIPY A TRIKY)

Výmena procesora je niečo, čo v prípade väčšiny ľudí vzbudzuje strach a neistotu. Aj napriek tomu ide o vec, s ktorou sa všetci niekoľkokrát za život stretneme a bez ktorej sa nezaobídeme. Buď to môžeme nechať na niekoho iného, alebo to môžeme zvládnuť sami. Dôležité je ale vedieť, čo vlastne robíme a na čo si dať pozor.

Čo je Overclocking? Výkon zadarmo aj extrémny šport

Overclocking, čiže taktovanie, je spôsob, ako za svoje peniaze dostať viac. Možno z vášho procesora, grafickej karty a operačných pamätí vyžmýkať výkon navyše? Možno. Koľko a čo je na to potrebné? Ako na to a na čo si dať pozor? A končí celé taktovanie pár FPS navyše? Nekončí. Overclocking je totiž aj silne návykové hobby, a dokonca aj extrémny šport, pri ktorom sa môžete škaredo zraniť, ak nebudete dávať pozor. Ako sa vyhnúť popáleninám, a pritom si odniesť tučnú finančnú odmenu?

Ako pretaktovať procesor? (TIPY A TRIKY)

Ako správne pretaktovať procesor a získať výkon navyše? Ide to jednoducho a bezpečne, ak viete, ako na to. V tomto článku vysvetľujeme, ako taktovať nielen CPU Intel, ale aj AMD Ryzen. Na čom záleží a aké sú pravidlá hry? Viac v dnešnom návode od nášho overlockera Elkima.
Recenzie AMD Ryzen 5 2400G
Príslušenstvo pre AMD Ryzen 5 2400G Chcete doručit zboží do Česka? Prohlédněte si AMD Ryzen 5 2400G. Für Versand nach Deutschland, besuchen Sie bitte AMD Ryzen 5 2400G. Für Versand nach Österreich, besuchen Sie bitte AMD Ryzen 5 2400G. Magyarországra történő kiszállításért tekintse meg ezt a termékoldalt: AMD Ryzen 5 2400G.
P-DC1-WEB09
Zavoláme Vám a odborne poradime
+421 2 5710 1800
Otázka na objednávku
Otázka na tovar
Prosím, zadajte svoj telefón:
Zavolajte mi
Na vašom súkromí nám záleží My, spoločnosť Alza.cz a.s., IČO 27082440, používame súbory cookies na zaistenie funkčnosti webu a s vaším súhlasom o. i. aj na personalizáciu obsahu našich webových stránok. Kliknutím na tlačidlo „Rozumiem“ súhlasíte s využívaním cookies a predaním údajov o správaní na webe na zobrazenie cielenej reklamy na sociálnych sieťach a reklamných sieťach na ďalších weboch.
Viac informácií Menej informácií