Alza pre firmy

Chladničky

Zobraziť katalóg
Cena
-
Dostupnosť
Stav tovaru
Hodnotenia od zákazníkov
Energetická trieda
A
(39)
B
(32)
C
(106)
D
(222)
E
(487)
F
(138)
G
(9)
Typ modelu
Samostatne stojací model
(842)
Vstavaný model
(192)
Funkcie
Farba
Antracitová
(1)
Béžová
(19)
Biela
(330)
Čierna
(159)
Červená
(20)
Krémová
(7)
Mentolová
(2)
Kovová
(1)
Modrá
(7)
Antikorová
(162)
Oranžová
(1)
Strieborná
(93)
Svetlomodrá
(2)
Sivá
(53)
Tmavomodrá
(2)
Tmavá antikorová
(5)
Karbón
(2)
Tyrkysová
(2)
Vínová
(2)
Zelená
(2)
Žiadna
(134)
Žltá
(1)
Najnovšie objednávky

Výber chladničky je ovplyvnený nielen dizajnom, ale predovšetkým funkciami a technickými vlastnosťami. Zamerajte sa preto na parametre, ako je spotreba, úžitkový objem alebo hlučnosť. Na ktoré chladničky, resp. jednotlivé typy môžete v ponuke naraziť? A aké ďalšie požiadavky by ste mali pri výbere mať? Prečítajte si viac.

Pokračovať

Výber chladničky podľa veľkosti a typu

Vzhľadom na to, že každý z nás má iné požiadavky a žije v inom type domácnosti, prispôsobuje sa týmto kritériám aj výber vhodného typu chladničky.

  • Chladničky s mrazničkou sú najpraktickejším typom chladničky s mrazničkou v hornej alebo spodnej časti.
  • Chladničky bez mrazničky vďaka jej absencii poskytujú väčší objem chladiaceho priestoru.
  • Americká chladnička je nadštandardne priestranný spotrebič s oddelenou skriňou chladničky a mrazničky.
  • Vinotéka alebo na chladnička na víno udáva kapacitu zvyčajne v počte uskladniteľných fliaš s možnosťou vychladenia rôznych druhov vín.
  • Vitríny a minibary poslúžia k štýlovému uskladneniu zákuskov alebo ako chladnička na nápoje a limonády na bare.
  • Malá chladnička má menší objem. K dispozícii je aj ako malá kombinovaná chladnička s mrazničkou. Skvele sa hodí do kancelárií a hotelových izieb, kde nie je potrebné skladovať toľko jedla naraz.
  • Vstavané chladničky sú klasické kombinované chladničky, ktoré po zabudovaní splynú s kuchynskou linkou.
  • Chladničky s no frost funkciou zamedzujú vzniku námrazy rovnomernou cirkuláciou chladného vzduchu.
  • Retro chladničky sú štýlovým doplnkom domácnosti. Na výber sú rôzne farebné aj typové vyhotovenia.
  • Prenosná chladnička sa dá využiť buď ako klasická s izoláciou alebo ako chladnička do auta.

Smart chladnička nielen pre milovníkov technológií

Smart chladnička ponúkne veľa pokročilých funkcií. Môžete ju napríklad ovládať cez inteligentný telefón a na diaľku upravovať teplotu chladenia alebo aktivovať expresný mraziaci režim. V prípade problémov dokážu niektoré smart chladničky vykonať autodiagnostiku, zistiť príčinu problémov a prípadne všetko zase uviesť do normálu.

Smart chladničky ťuk ťuk – aby ste mali prehľad

Medzi smart modely patria tiež chladničky ťuk ťuk, ktoré majú na prednej strane samozatmavovacie okno, ktoré je štandardne nepriehľadné. Keď na neho ale zaklopete, sklo sa odtmaví a vy sa budete môcť pozrieť dovnútra aj cez zavreté dvere. Získate tak kedykoľvek rýchly prehľad o potravinách v chladničke a ušetríte energiu.

Vyskúšajte tiež chladničky s nulovou zónou pre dlhšiu trvanlivosť potravín a udržanie ich arómy. Chladničky na zrenie mäsa udržia kvalitu mäsa na maxime, hodia sa do reštaurácií alebo mäsiarstva.

Chladnička podľa vlastností

Chladničky podľa vlastností môžete vyberať podľa rozmerov, funkcií alebo farby. Zvoľte si napríklad obľúbené chladničky tiché, s výrobníkom ľadu alebo najrôznejšie farebné varianty cez chladničky modré, čierne či strieborné nerezové.

Hodila by sa vám chladnička na bar? Pozrite na našu kategóriu Gastro profi

Máte prevádzkareň alebo bar a hodila by sa vám chladnička v podobe minibaru na limonády alebo vitrína na zákusky? Navštívte našu kategóriu Gastro profi, v ktorej nájdete všetko potrebné pre váš podnik.

U nás nájdete aj množstvo užitočného príslušenstva, ktoré je kompatibilné na všetky ponúkané chladničky. Akcia či výpredaj sa týka aj tejto sekcie, vďaka čomu možno ušetriť nejaké to euro.

Úžitkový objem chladničky

Najdôležitejším parametrom pri výbere chladničky je úžitkový objem. V závislosti od životného štýlu rodiny je ideálna chladnička so zhruba 70 litrami chladiaceho priestoru a 25 litrami priestoru v mrazničke na osobu.

  • Pre páry a jednotlivcov sa hodí malá chladnička s výškou 140 – 170 cm.
  • Pre 3 – 4-člennú domácnosť odporúčame väčšie chladničky s výškou 180 cm a viac.
  • Pre početnejšiu domácnosť je ideálnym riešením priestranná americká chladnička.

Pozornosť venujte aj počtu a usporiadaniu políc a zásuviek vnútri chladničky, pretože tie majú na úžitkový priestor značný vplyv.

Čo ovplyvňuje naplnenie chladničky?

Všeobecne odporúčame využívať aspoň 70 % z úžitkového objemu chladničky. V takom prípade je chladnička najúspornejšia. Naopak pri využívaní 90 % a viac hrozí, že nebudú všetky potraviny riadne zamrazené.

Chladnička s mrazničkou a rozdiel medzi pojmami mraziaci výkon a výkon mrazenia

Mraziaci výkon chladničky s mrazničkou určuje, koľko potravín zvládne mraziak zamraziť za deň, zatiaľ čo výkon mrazenia udáva, ako silno je chladnička schopná potraviny zamraziť.

Hlučnosť chladničky

Chladničky patria k menej hlučným domácim spotrebičom, na druhej strane však bežia neustále, teda aj slabý hluk môže byť rušivý. Hlučnosť môžete ovplyvniť prostredím, v ktorom je spotrebič umiestnený. Menej hlučnejšia sa bude zdať chladnička stojaca v tesnej blízkosti tlmiacich prvkov – koberec, závesy a podobne.

  • Chladnička s hlukom do 35 dB sa vyznačuje takmer nepočuteľnou prevádzkou.
  • Chladnička s hlukom nad 35 dB môže pri bežnej práci v kuchyni a v noci pôsobiť rušivým dojmom.

i

Hlučnosť bežne nepresahuje 50 dB, čo zhruba zodpovedá rozhovoru v kancelárii. Vždy sa tiež uistite, že chladnička stojí na všetkých nožičkách, v opačnom prípade by mohla rezonovať.

Kedy oceníte možnosť zmeny otvárania dverí chladničky?

Každá kuchyňa je iná – niekomu sa môžu hodiť chladničky s ľavým otváraním, inému s pravým. Výrobcovia tento detail riešia možnosťou zmeny otvárania dverí, čo sa môže hodiť aj v prípade rekonštrukcie.

Či vami vybraná chladnička takúto zmenu umožňuje sa dozviete z produktového popisu, prípadne môžete použiť parametrický filter. Ak máte svojho obľúbeného výrobcu, u nás možno vyberať chladničky aj podľa značky.

Aké technológie môže chladnička ponúkať

Chladnička disponuje mnohými rôznymi technológiami. Spektrum výberu podľa použitých funkcií je dnes skutočne veľmi pestré. Väčšina z nich slúži na úsporu energie, rýchlejšie chladenie a ničenie baktérií.

  • MultiAirflow sa stará o stále prúdenie chladného vzduchu a rovnomernú teplotu v priestore chladničky.
  • Ionizátor chladničky zaisťuje mikroklímu predlžujúcu čerstvosť potravín.
  • Twin cooling značí dvojitý chladiaci systém s dvomi výparníkmi pre chladničku a mrazničku zvlášť.
  • Everfresh je špeciálny vákuový systém chladničky, ktorý uchová potraviny dlhšie čerstvé.
  • Antibakteriálny povrch poťahuje vnútorné steny chladničky a ničí baktérie a plesne.
  • Dávkovač vody a ľadu sa obvykle nachádza na prednej strane dverí. Je to žiadaná vlastnosť americkej chladničky.
  • Nulová zóna slúži na skladovanie ovocia, zeleniny alebo syrov. Býva v dolnej časti chladničky, kde je nižšia teplota.
  • Super chladenie a mrazenie krátkodobo a prudko zníži teplotu chladničky či mrazničky pri vkladaní nových potravín.
  • Ventilácia zabezpečuje rozvod studeného vzduchu vo vnútri chladničky a udržuje všade rovnakú teplotu. Predchádza teda tomu, aby sa v hornej časti chladničky držal teplý vzduch a v spodnej chladnejší.
  • Ice maker je označenie pre výrobník ľadu, ktorý je praktickým doplnkom. Niektoré chladničky prostredníctvom neho vyžadujú pripojenie na vodu (a súčasne umožňujú čapovanie chladnej vody), iné disponujú vyberateľnou nádobou.
  • Prázdninový režim udržuje stabilnú teplotu vo vnútri chladničky. Zároveň výrazne znižuje spotrebu počas obdobia, kedy ste preč a chladnička sa dlho neotvára.
  • Metalcooling je kovová zadná vrstva chladničky, ktorá zaisťuje účinnejšie chladenie.
  • Statické chladenie je chladiaci systém, pri ktorom sa síce námraza vnútri chladničky objavuje, ale je ihneď roztavená a odvedená do špeciálneho otvoru. Takáto chladnička vyžaduje pravidelné manuálne odmrazovanie.
  • 6. zmysel je senzorová technológia ovplyvňujúca výkon kompresora chladničky. Zaisťuje zachovanie ideálnej teploty na skladovanie potravín a predlžuje tak ich čerstvosť a trvanlivosť.
  • Plazma sterilizátor vďaka iónom s pozitívnym a negatívnym nábojom odstraňuje nežiaduce baktérie a zápach, a uchováva potraviny dlhšie čerstvé.
  • Výparník je priestor chladničky, do ktorého sa dostáva kvapalina z výmenníka (chladiaci plyn sa vo výmenníku vplyvom kondenzácie zmení na kvapalinu). Vo výparníku sa potom kvapalina kvôli zníženiu tlaku začne odparovať.

Chladničky No Frost/Total No Frost/Low Frost – aký je medzi nimi rozdiel?

Chladničky dnes disponujú najrôznejšími beznámrazovým technológiami, vďaka ktorým ich nemusíte vôbec odmrazovať alebo aspoň nie tak často. S akými označeniami sa môžete stretnúť?

  • No Frost (samoodmrazovanie) vďaka cirkulácii vzduchu zamedzuje vzniku námrazy v mrazničke, ktorý nie je potreba odmrazovať. V chladničke ale býva zvýšená vlhkosť a kvapky vody sa môžu držať na stenách v zadnej časti.
  • Total No Frost systém pokrýva celý spotrebič, mrazničku ani chladničku nie je potrebné vôbec odmrazovať.
  • Chladničky s funkciou Low Frost vyžadujú manuálne odmrazovanie, avšak nie tak často, ako obyčajná chladnička.

Ak si stále nie ste istí, aká chladnička je pre vašu domácnosť najvhodnejšia, pozrite sa na návod, ako vybrať chladničku. V prípade, že máte obmedzený rozpočet a hľadáte predovšetkým lacné chladničky, u nás nájdete širokú ponuku cenovo dostupných modelov so skvelým vybavením. Alebo sledujte našu ponuku na kombinované chladničky. Výpredaj či rôzne akcie vás potom určite neminú. Pokiaľ vám neprekáža krátko použitá, rozbalená či zánovná chladnička, bazár určite neprehliadnite.

Skryť popis
Pomohla vám táto informácia?
Tento formulár slúži len na hodnotenie informácií v popise vyššie.
Ak máte otázku k produktom, službám, doprave, či inú požiadavku, využite zákaznícku podporu.
Čo by sme v ňom mali zlepšiť? Chýba vám tu niečo? Je niečo uvedené zle? Podeľte sa.

Najpredávanejšie

1.
BEKO CSA270M31WN Na sklade 5 ks
Chladnička – s mrazničkou dole, energetická trieda F, objem chladničky 175 l, objem mrazničky 87 l, smer otvárania voliteľný, 4 police, 3 priehradky v mrazničke, 1 chladiaci okruh, LED osvetlenie, manuálna regulácia teploty, statické chladenie, rozmery 170,8 × 54 × 57,4 cm (V׊×H)
271,90 €

2.
SAMSUNG RB38T607BB1/EF Na sklade > 5 ks
Chladnička – s mrazničkou dole, energetická trieda B, objem chladničky 273 l, objem mrazničky 114 l, smer otvárania doprava, 4 police, 3 priehradky v mrazničke, 2 chladiace okruhy, total No Frost, displej, LED osvetlenie, super chladenie, twin Cooling, rozmery 203 × 59,5 × 65,8 cm (V׊×H)
630,90 €

3.
SAMSUNG RB38C607AB1/EF Na sklade > 5 ks
Chladnička – s mrazničkou dole, energetická trieda A, objem chladničky 273 l, objem mrazničky 114 l, smer otvárania doprava, 4 police, 3 priehradky v mrazničke, 2 chladiace okruhy, total No Frost, displej, LED osvetlenie, super chladenie, twin Cooling, inteligentná, rozmery 203 × 59,5 × 65,8 cm (V׊×H)
928,90 €

Ďalšie najpredávanejšie
1 036 položiek
Naša značka TOP kvalita za super cenu
4,5 34×
Siguro TT-D160 W Tihrity + 12 rokov záruka na kompresor
Mini chladnička – s mraziacou priehradkou, celková kapacita 90l, objem chladiacej časti 82l, objem mraziacej priehradky 8l, energetická trieda E, klimatická trieda N/ST, voliteľná strana otvárania dverí, 2 police chladničky, 1 výsuvná zásuvka na čerstvé potraviny, 1 priehradka mrazničky, 3 poličky vo dverách, LED osvetlenie, manuálna regulácia teploty, biela farba, 83,1×47,4×44,7cm (vך×h), hmotnosť 19kg, 3 roky záruka
+Darček Služba AlzaPlus+ kvartálne členstvo, darček v hodnote 6,89 €
Super cena
145,90 €
Na sklade > 5 ks
Objednávací kód: SGR_TT_D160W
Ľudová voľba Lacné, ale dobre hodnotené
4,8 17×
BEKO CSA270M31WN
Chladnička – s mrazničkou dole, energetická trieda F, objem chladničky 175 l, objem mrazničky 87 l, smer otvárania voliteľný, 4 police, 3 priehradky v mrazničke, 1 chladiaci okruh, LED osvetlenie, manuálna regulácia teploty, statické chladenie, rozmery 170,8 × 54 × 57,4 cm (V׊×H)
271,90 €
Na sklade 5 ks
Objednávací kód: BECHL120
Zlatá stredná cesta Dobrý pomer cena/výkon
GORENJE NRS9182VB - Americká chladnička Doručenie na
predajňu zadarmo
4,6 19×
GORENJE NRS9182VB + 15 rokov záruka na motor PowerDrive po registrácii
Americká chladnička – dvojdverová, energetická trieda E, objem chladničky 371 l, objem mrazničky 191 l, 5 políc, 1 chladiaci okruh, no Frost, automatické odmrazovanie, výrobník ľadových kociek, výrobník ľadovej triešte, výdajník vody, zásobník na vodu, displej, nulová zóna, LED osvetlenie, indikácia otvorených dverí chladničky, super chladenie, super mrazenie, Multi-AirFlow, elektronické ovládanie teploty, prázdninový režim, bez pripojenia na vodu, detský zámok, rozmery 179,3 × 90,8 × 67,9 cm (V׊×H)
Zľavnené -2 %
878,90 € 893,90 €
Na sklade > 5 ks
Objednávací kód: GORCHL091
Pre náročných Kvalita bez kompromisov
LG GMX844MCKV - Americká chladnička Doručenie na
predajňu zadarmo
5,0 19×
LG GMX844MCKV + 10 rokov záruka na kompresor
Americká chladnička – štvordverová, energetická trieda F, objem chladničky 288 l, objem mrazničky 220 l, 1 chladiaci okruh, total No Frost, s pripojením na vodu, výrobník ľadových kociek, výdajník vody, displej, LED osvetlenie, indikácia otvorených dverí chladničky, super chladenie, Multi-AirFlow, elektronické ovládanie teploty, manuálna regulácia teploty, antibakteriálne tesnenie, InstaView Door-in-Door™, inteligentná, detský zámok, Door-in-Door™, Door Cooling+, Linear Cooling, Zero Clearance, rozmery 178,7 × 83,5 × 73,4 cm (V׊×H)
Super cena
1 589 € Ušetríte 90 €
Na sklade > 5 ks
Objednávací kód: LGCHL024
TCL RP323BSE0CZ - Chladnička Doprava
zadarmo
TCL RP323BSE0CZ + 10 rokov záruka na invertorový kompresor po registrácii
Chladnička – s mrazničkou dole, energetická trieda E, objem chladničky 219 l, objem mrazničky 104 l, smer otvárania doprava, 2 police, 3 priehradky v mrazničke, no Frost, LED osvetlenie, elektronické ovládanie teploty, rozmery 184 × 60 × 66,5 cm (V׊×H)
+Darček Predplatné SledovanieTV na 6 mesiacov - registrácia na www.sledovanietv.sk/tcl v hodnote 66 €
519,90 €
Na sklade > 5 ks
Objednávací kód: TCLCHL012
Siguro BF-J140Y Arctic - Chladnička Varianty
4,7 52×
Siguro BF-J140Y Arctic + 12 rokov záruka na kompresor
Chladnička – s mrazničkou dole, celková kapacita 173 l, objem chladiacej časti 121 l, objem mraziacej časti 52 l, energetická trieda D, voliteľná strana otvárania dverí, držadlá z nehrdzavejúcej ocele, 2 police, výsuvná zásuvka na čerstvé potraviny, 3 poličky v dverách, 3 priehradky v mrazničke, LED osvetlenie, manuálna regulácia teploty, indikácia otvorených dverí chladničky, klimatická trieda N/ST, rozmery 142,5 × 49,5 × 56 cm (V × Š × H), hmotnosť 39 kg, 3 roky záruka, 12 rokov záruka na kompresor
+Darček Služba AlzaPlus+ ročné členstvo ako darček v hodnote 11,99 €
Super cena
289,90 €
Na sklade > 5 ks
Objednávací kód: SGR_BF_J140Y
Siguro BF-J140 W Arctic - Chladnička Varianty
4,7 52×
Siguro BF-J140 W Arctic + 12 rokov záruka na kompresor
Chladnička – s mrazničkou dole, celková kapacita 173l, objem chladiacej časti 121l, objem mraziacej časti 52l, energetická trieda D, voliteľná strana otvárania dverí, nerezové držadlá, 2 police, výsuvná zásuvka na čerstvé potraviny, 3 poličky v dverách, 3 priehradky v mrazničke, LED osvetlenie, manuálna regulácia teploty, indikácia otvorených dverí chladničky, klimatická trieda N/ST, rozmery 142,5 × 49,5 × 56 cm (V × Š × H), hmotnosť 39kg, 3 roky záruka, 12 rokov záruka na kompresor
+Darček Služba AlzaPlus+ ročné členstvo ako darček v hodnote 11,99 €
Super cena
289,90 €
Na sklade > 5 ks
Objednávací kód: SGR_BF_J140W
Siguro BF-J140S Arctic - Chladnička Varianty
4,7 52×
Siguro BF-J140S Arctic + 12 rokov záruka na kompresor
Chladnička – s mrazničkou dole, celková kapacita 173l, objem chladiaca časti 121l, objem mraziacej časti 52l, energetická trieda D, voliteľná strana otvárania dverí, nerezové držadla, 2 police, výsuvná zásuvka na čerstvé potraviny, 3 poličky v dverách, 3 priehradky v mrazničke, LED osvetlenie, manuálna regulácia teploty, indikácia otvorených dverí chladničky, klimatická trieda N/ST, rozmery 142,5 × 49,5 × 56 cm (V × Š × H), hmotnosť 39kg, 3 roky záruka, 12 rokov záruka na kompresor
+Darček Služba AlzaPlus+ ročné členstvo ako darček v hodnote 11,99 €
Super cena
289,90 €
Na sklade > 5 ks
Objednávací kód: SGR_BF_J140S
Siguro BF-O120W Ideal - Chladnička Varianty
4,8 24×
Siguro BF-O120W Ideal + 12 rokov záruka na kompresor
Chladnička – s mrazničkou dole, energetická trieda C, objem chladničky 219 l, objem mrazničky 104 l, smer otvárania doprava, 4 police, 3 priehradky v mrazničke, 1 chladiaci okruh, no Frost, displej, nulová zóna, LED osvetlenie, indikácia otvorených dverí chladničky, super mrazenie, Multi-AirFlow, elektronické ovládanie teploty, prázdninový režim, detský zámok, rozmery 185 × 60 × 68,5 cm (V׊×H)
Super cena
493,90 €
Na sklade > 5 ks
Objednávací kód: SGR_BF_O120W
Siguro BF-O120S Ideal - Chladnička Varianty
4,8 24×
Siguro BF-O120S Ideal + 12 rokov záruka na kompresor
Chladnička – s mrazničkou dole, energetická trieda C, objem chladničky 219 l, objem mrazničky 104 l, 4 police, 3 priehradky v mrazničke, nerezový držiak na fľaše, dotykový displej, No Frost, super mrazenie, Multi Air 360 °, elektronické ovládanie teploty, nulová zóna, LED osvetlenie, indikácia otvorených dverí chladničky, prázdninový režim, detský zámok, 1 chladiaci okruh, strieborná farba, klimatická trieda SN, N, ST a T, pánty vpravo, rozmery 185 × 60 × 68,5 cm (V׊×H), hmotnosť 75 kg, 12 rokov záruka na kompresor, 3 roky záruka
Super cena
521,90 €
Na sklade > 5 ks
Objednávací kód: SGR_BF_O120S
5,0
BEKO BCNA306E4SN
Vstavaná chladnička – s mrazničkou dole, energetická trieda E, objem chladničky 215 l, objem mrazničky 69 l, voliteľný, 4 police, 3 priehradky v mrazničke, 2 chladiace okruhy, displej, nulová zóna, LED osvetlenie, indikácia otvorených dverí chladničky, super chladenie, super mrazenie, twin Cooling, elektronické ovládanie teploty, prázdninový režim, metal Cooling, statické chladenie, rozmery 193,5 × 54 × 54,5 cm (V׊×H), čelný panel na dvierkach nie je súčasťou dodávky
578,90 €
Na sklade 4 ks
Objednávací kód: BECHL164
GORENJE NRS9182VX - Americká chladnička Doprava
zadarmo
4,7 35×
GORENJE NRS9182VX + 15 rokov záruka na motor PowerDrive po registrácii
Americká chladnička – dvojdverová, energetická trieda E, objem chladničky 371 l, objem mrazničky 191 l, 1 chladiaci okruh, no Frost, automatické odmrazovanie, výrobník ľadových kociek, výrobník ľadovej triešte, výdajník vody, zásobník na vodu, displej, LED osvetlenie, indikácia otvorených dverí chladničky, super chladenie, super mrazenie, Multi-AirFlow, elektronické ovládanie teploty, prázdninový režim, bez pripojenia na vodu, rozmery 179,3 × 91 × 68,7 cm (V׊×H)
819,90 €
Na sklade > 5 ks
Objednávací kód: GORCHL090
4,0
WHIRLPOOL ART 65011 + 10 rokov záruka na kompresor po registrácii
Vstavaná chladnička – s mrazničkou dole, energetická trieda F, objem chladničky 194 l, objem mrazničky 79 l, voliteľný, 5 políc, 3 priehradky v mrazničke, 1 chladiaci okruh, manuálna regulácia teploty, rozmery 177 × 54 × 54,5 cm (V׊×H), čelný panel na dvierkach nie je súčasťou dodávky
498,90 €
Na sklade 2 ks
Objednávací kód: WHCHL101
GORENJE NRK6202EW4 KitchenFit - Chladnička Varianty Doprava
zadarmo
4,5 48×
GORENJE NRK6202EW4 KitchenFit + 15 rokov záruka na invertorový motor po registrácii
Chladnička – s mrazničkou dole, energetická trieda E, objem chladničky 235 l, objem mrazničky 96 l, smer otvárania doprava, 5 políc, 3 priehradky v mrazničke, 1 chladiaci okruh, no Frost, LED osvetlenie, indikácia otvorených dverí chladničky, super chladenie, Multi-AirFlow, elektronické ovládanie teploty, rozmery 200 × 60 × 59,2 cm (V׊×H), KitchenFit inštalácia
398,90 €
Na sklade > 5 ks
Objednávací kód: GORCHL120
GORENJE NRS8182KX InverterCompressor - Americká chladnička Doprava
zadarmo
4,6 13×
GORENJE NRS8182KX InverterCompressor
Americká chladnička – dvojdverová, energetická trieda E, objem chladničky 266 l, objem mrazničky 175 l, 4 police, 6 priehradiek v mrazničke, 1 chladiaci okruh, no Frost, samorozmrazovacia mraznička, displej, LED osvetlenie, super chladenie, super mrazenie, elektronické ovládanie teploty, prázdninový režim, rozmery 177,7 × 83,2 × 62,3 cm (V׊×H)
538,90 €
Na sklade > 5 ks
Objednávací kód: GORCHL132
4,8
CONCEPT LA3883ss SINFONIA + 5 rokov záruka na kompresor
Americká chladnička – dvojdverová, energetická trieda F, objem chladničky 267 l, objem mrazničky 173 l, 4 police, 2 priehradky v mrazničke, výdajník vody, zásobník na vodu, prázdninový režim, antibakteriálne tesnenie, bez pripojenia na vodu, rozmery 178 × 83 × 64 cm (V׊×H)
629,90 €
Na sklade > 5 ks
Objednávací kód: CONCHL006
GORENJE RK6192EW4 FrostLess - Chladnička Doprava
zadarmo
4,7 17×
GORENJE RK6192EW4 FrostLess
Chladnička – s mrazničkou dole, energetická trieda E, objem chladničky 205 l, objem mrazničky 109 l, smer otvárania doprava, 3 police, 3 priehradky v mrazničke, 1 chladiaci okruh, LED osvetlenie, manuálna regulácia teploty, statické chladenie, rozmery 185 × 60 × 59,2 cm (V׊×H)
369,90 €
Na sklade > 5 ks
Objednávací kód: GORCHL115
BOSCH KGE49AWCA Séria 6 - Chladnička Doručenie na
predajňu zadarmo
4,9
BOSCH KGE49AWCA Séria 6
Chladnička – s mrazničkou dole, energetická trieda C, objem chladničky 302 l, objem mrazničky 117 l, smer otvárania doprava, 5 políc, 3 priehradky v mrazničke, 2 chladiace okruhy, automatické odmrazovanie, LED osvetlenie, indikácia otvorených dverí chladničky, super chladenie, twin Cooling, elektronické ovládanie teploty, prázdninový režim, manuálna regulácia teploty, LowFrost, vínotéka, rozmery 201 × 70 × 65 cm (V׊×H)
Super cena
806,90 € Ušetríte 42,10 €
Na sklade > 5 ks
Objednávací kód: BOCHL103
SAMSUNG RB38C607AB1/EF - Chladnička Varianty Doručenie na
predajňu zadarmo
4,7 29×
SAMSUNG RB38C607AB1/EF + 20 rokov záruka na kompresor
Chladnička – s mrazničkou dole, energetická trieda A, objem chladničky 273 l, objem mrazničky 114 l, smer otvárania doprava, 4 police, 3 priehradky v mrazničke, 2 chladiace okruhy, total No Frost, displej, LED osvetlenie, super chladenie, twin Cooling, inteligentná, rozmery 203 × 59,5 × 65,8 cm (V׊×H)
928,90 €
Na sklade > 5 ks
Objednávací kód: SACHL173
3,1
BEKO RSSA290M31WN
Chladnička – bez mrazničky, energetická trieda F, objem chladničky 286 l, smer otvárania voliteľný, 5 políc, LED osvetlenie, manuálna regulácia teploty, statické chladenie, rozmery 150,8 × 59,5 × 59,2 cm (V׊×H)
269 €
Na sklade > 5 ks
Objednávací kód: BECHL142
GORENJE R4142PW - Chladnička Doprava
zadarmo
4,7 16×
GORENJE R4142PW
Chladnička – bez mrazničky, energetická trieda E, objem chladničky 242 l, smer otvárania doprava, 4 police, 1 chladiaci okruh, manuálna regulácia teploty, antibakteriálne tesnenie, statické chladenie, rozmery 143,4 × 55 × 54,2 cm (V׊×H)
321,90 €
Na sklade > 5 ks
Objednávací kód: GORCHL123
SAMSUNG RB38T607BB1/EF - Chladnička Varianty
4,8 26×
SAMSUNG RB38T607BB1/EF + 20 rokov záruka na kompresor
Chladnička – s mrazničkou dole, energetická trieda B, objem chladničky 273 l, objem mrazničky 114 l, smer otvárania doprava, 4 police, 3 priehradky v mrazničke, 2 chladiace okruhy, total No Frost, displej, LED osvetlenie, super chladenie, twin Cooling, rozmery 203 × 59,5 × 65,8 cm (V׊×H)
630,90 €
Na sklade > 5 ks
Objednávací kód: SACHL175
4,7
BEKO TSE1423N
Chladnička – bez mrazničky, energetická trieda F, objem chladničky 130 l, smer otvárania voliteľný, 3 police, LED osvetlenie, manuálna regulácia teploty, statické chladenie, rozmery 84 × 54 × 59 cm (V׊×H)
Cenová bomba
170,90 € Ušetríte 18,10 €
Na sklade > 5 ks
Objednávací kód: BECHL153
4,6 45×
GORENJE RB493PW
Mini chladnička – s mrazničkou hore, energetická trieda D, klimatická trieda N a ST, objem chladničky 107 l, objem mrazničky 13 l, voliteľný, 1 police, 1 priehradka v mrazničke, 1 chladiaci okruh, biela farba, s výparníkom, LED osvetlenie, manuálna regulácia teploty, statické chladenie, rozmery 84,5 × 56 × 57,9 cm (V׊×H)
228,90 €
Na sklade > 5 ks
Objednávací kód: GORCHL124

Chladničky

ConceptConcept: kúpte si nový spotrebič, napíšte recenziu a získajte voucher v hodnote 13 € Kúpte si nový spotrebič z vybraných modelov značky Concept, napíšte recenziu a získajte voucher v hodnote 13 € na ďalší nákup. Viac informácií sa dozviete v článku. Akcia platí od 7. 7. do 31. 3. 2024.
Chcete naplno využiť vnútorný priestor chladničky? Nový rad Candy Fresco disponuje XXL vnútorným priestorom vstavaných aj voľne stojacich chladničiek, v ktorých môžete vnútorný priestor zostaviť tak, ako potrebujete. Nové technológie a funkcie, ktoré môžete využívať aj...
Chcete si pozrieť náš tovar v reálnom prostredí? Vďaka novej funkcii v aplikácii Alza si môžete vybrané výrobky prezrieť priamo u vás doma, a to ešte predtým, než ich doma vybalíte. Presvedčte sa, že sa všetko zmestí a hodí presne tak, ako má. Návod, ako ovládať 3D/AR...
BoschBosch predstavuje nové modely chladničiek s francúzskymi dverami Nové chladničky Bosch s francúzskymi dverami sú mimoriadne priestranné, pohodlné a udržateľné. Nechýbajú im inovatívne funkcie, ako sú systém MultiAirflow, technológia NoFrost či zóna VitaFresh, navyše disponujú extra kapacitou s objemom až 605 litrov.
Aké možnosti ponúkajú kombinované chladničky Bosch? Také, aby boli uložené potraviny v tých najlepších rukách a aby čo najviac spĺňali individuálne nároky na priestor. Disponujú preto pokročilými funkciami aj množstvom priestorových inovácií.
Viac článkov Všetky články

Chladničky

Chladnička nesmie chýbať v žiadnej plne funkčnej kuchyni. Viacpočetnú domácnosť nadchne priestranná americká chladnička, zatiaľ čo jednotlivcom postačí menej priestranný model s nižšou spotrebou. Z akých značiek môžete chladničku vyberať a akú úlohu hrá jej energetická spotreba niekoľko rokov?

Chladnička s mrazničkou vs. chladnička bez mrazničky

Najrozšírenejším typom týchto spotrebičov do domácnosti je chladnička s mrazničkou alebo kombinovaná chladnička s mrazničkou. Niektorým ľuďom ale postačí chladnička bez mrazničky a dajú tak prednosť väčšiemu úžitkovému objemu chladiacej časti.

  1. Chladnička s mrazničkou je najpraktickejšia, pretože má oddelený priestor na chladenie a mrazenie. Chladnička má menší objem a mraznička môže byť umiestnená v hornej alebo dolnej časti.
  2. Chladnička bez mrazničky alebo monoklimatická chladnička poskytuje väčšiu kapacitu chladiaceho priestoru, nemusí sa odmrazovať a hodí sa najmä v prípade, že už máte samostatnú mrazničku.

Pri výbere chladničky je dôležité sa zamyslieť, či vám vyhovuje kombinovaná chladnička s mrazničkou alebo samostatná monoklimatická chladnička bez mrazničky. Ďalej zvážte, či v dohľadnej dobe plánujete v kuchyni väčšie zmeny a podľa toho zvoľte vstavaný model alebo voľne stojaci. Ak hľadáte dizajnový kúsok, určite neprehliadnite retro chladničky. Otázkou je aj veľkosť chladničky. Malá chladnička sa pohodlne zmestí aj do menších interiérov ako je garsónka, naopak pri kúpe veľkej chladničky je potrebné zvážiť jej umiestnenie a predinštalačnú transportnú cestu vaším bývaním. Samozrejmosťou, garantovanou výrobcami chladničiek, býva použitie nerezových materiálov.

Obstarávacia cena vs. úspora energie chladničiek A+++ a triedy A

Pôvodne bývali chladničky chladené doslova ľadom, ktorý sa postupne roztápal a ochladzoval vnútro chladničky odnímaním skupenského tepla na stálu teplotu 0 °C. Takáto primitívna chladnička však dosahovala len malé ochladzovanie. Dnešné chladiace technológie chladničiek sú už trochu inde, čo však ide ruka v ruke so spotrebou elektriny. Spotrebu chladničky uvádzajú všetci výrobcovia aj predajcovia. Uvádzaná hodnota je však nameraná v miestnosti so stálou teplotou 20 °C, ideálne naplneným objemom a občasným otváraním dverí chladničky. Každý stupeň okolitej teploty navyše sa rovná zvýšeniu elektrickej spotreby chladničky až o 6 %. Chladnička je v prevádzke nepretržite, preto okrem obstarávacej ceny zohrávajú úlohu aj jej prevádzkové náklady.

  • Chladnička vyššej energetickej triedy býva obvykle drahšia na rozdiel od chladničky nižšej triedy.
  • Avšak chladnička A+++ má až o polovicu nižšiu spotrebu energie ako chladnička energetickej triedy A.

Životnosť chladničky sa pohybuje okolo 6 až 10 rokov. Pri investícii do chladničky najvyššej energetickej triedy sa vám za túto dobu vďaka úspore energie čiastka za drahší model vráti.

i

Pozor, na úspornosť chladničky má okrem ich energetickej triedy vplyv aj ich typ. Napríklad, jednodverová chladnička má vyššiu spotrebu energie, lebo pri každom otvorení priestoru chladničky odvetráva aj ľadový vzduch mrazničky, a zase americké chladničky prepúšťajú veľké množstvo ľadového vzduchu cez šachtu s výrobníkom ľadu.

Americká chladnička pomôže, keď kombinovaná už nemôže

Nezmestí sa vám už nákup do chladničky? Americká chladnička všetko vyrieši.

  • Za dvojkrídlovými dverami sa skrýva nadštandardný priestor na skladovanie potravín až pre šesť osôb.
  • Láka používateľov dávkovačom vody a ľadu, niekedy sa dokonca môže pýšiť aj domácim minibarom.
  • Vďaka svojmu odlišnému dizajnu je dokonalou súčasťou modernej kuchyne.
  • Špičková kvalita a technologické vybavenie sa však prejaví na výrazne vyššej spotrebe a hlučnosti.

Mini chladnička – ideálna pre jednotlivcov a menšie domácnosti

Mini chladnička zaberá menej miesta a môže poslúžiť aj ako minibar. Svoje využitie nájde najlepšie v malých domácnostiach, na chalupách alebo študentských internátoch. Dobre poslúži aj v kanceláriách či hotelových izbách. Prenosná alebo absorpčná mini chladnička sa hodí na cestovanie alebo kempovanie.

Mini chladnička má vďaka menšiemu objemu aj nižšiu spotrebu energie. Niektoré typy majú zabudovaný mraziaci box alebo umožňujú zmeniť smer otvárania dverí.

Akú úlohu zohráva značka chladničky?

Výrobcovia pridaním špecifických vlastností urobia svoj výrobok zaujímavejším a atraktívnejším pre používateľov. Každá značka tak vyniká v iných vlastnostiach a ponúka množstvo rôznych technológií a šikovných funkcií, ktoré vám spríjemnia používanie chladničky. Ktorí výrobcovia patria medzi najobľúbenejšie?

Chladnička Beko

Chladnička Beko vás zbaví nutnosti odmrazovať. Postará sa o to systém chladenia NeoFrost™, ktorý zároveň zabráni vysušovaniu potravín. Vďaka špeciálnym priehradkám EverFresh+® si vždy pochutnáte na čerstvom ovocí a zelenine, preto sú chladničky Beko praktickým pomocníkom na skladovanie potravín.

Chladnička Electrolux

Chladnička Electrolux umožňuje usporiadať police, zásuvky a priehradky vďaka perfektne navrhnutému systému CustomFlex® a vytvoriť si tak zorganizovaný chladiaci priestor. O dlhšie čerstvé potraviny, ktoré si zachovajú svoju chuť, sa postarajú chladničky Electrolux vďaka technológii TwinTech®.

Chladnička Samsung

Chladnička Samsung sa môže pochváliť funkciou Food ShowCase, ktorá za pomoci dvojdverového systému umožňuje náhľad do chladničky pred jej otvorením a vďaka tomu znižuje spotrebu energie. Prostredníctvom technológie Triple Cooling™ chladničky Samsung udržujú teplotu vo vnútornom priestore vždy na optimálnej úrovni.

Chladnička Gorenje

Chladnička Gorenje postačí nenáročným používateľom, ktorí pri skladovaní potravín nevyužijú veľa doplnkových funkcií. Patrí medzi lacnejšie varianty, stále je ale dostatočne výkonná a ponúka atraktívny dizajn. Chladnička Gorenje s vylepšeným systémom NoFrost Plus automaticky odstraňuje námrazu vo vnútri a zároveň bráni vysychaniu potravín.

Kombinovaná chladnička s mrazničkou Whirlpool

Chladnička Whirlpool je obvykle vybavená unikátnou technológiou 6. zmysel FreshControl, ktorý je schopný regulovať vnútornú teplotu aj vlhkosť a zanechať tak potraviny dlhšie čerstvé. Umožňuje praktické ovládanie a pri výpadku prúdu obvykle dokáže chladnička Whirlpool udržať stálu teplotu až niekoľko hodín.

Chladničky lacno? Tie máme tiež

Lacné chladničky minimálne zaťažia váš rozpočet. Preto sme pre vás zoradili ponuku chladničiek od najlacnejších po najdrahšie.

Chladnička z bazáru?

Chladničky - bazár je kategória, v ktorej nájdete produkty, ktoré už boli rozbalené či používané, čo sa prejaví na ich nižšej cene. Tovar je však stále plne funkčný, nepoškodený a so stále platnou zárukou. Chladnička z bazáru je vhodná napríklad na chatu alebo do nájomného bytu.

Ako znížiť spotrebu chladničky?

Na záver prinášame tri tipy na zníženie spotreby vašej chladničky:

  • Ponechajte okolo chladničky dostatočný priestor na prúdenie vzduchu okolo chladiacich rebier chladničky a neumiestňujte ich k tepelnému zdroju. Dvakrát do roka chladiace rebrá očistite od prachu a nečistôt, aby sa neznižovala ich schopnosť ventilovať teplo do okolia.
  • Pri výbere kombinovanej chladničky s mrazničkou zvážte, či nekúpiť takú, ktorá disponuje dvoma kompresormi. Vďaka tomu môžete teplotu chladničky aj mrazničky nastaviť zvlášť. Na zníženie spotreby nastavte chladničku na +5 °C a mrazničku na -18 °C.
  • Užitočná je aj funkcia no frost, beznámrazová technológia ventilátora, ktorý po priestore chladničky či mrazničky rovnomerne rozptyľuje suchý vzduch. Vďaka nedostatku vlhkosti sa tak ľad v chladničke netvorí, a táto beznámrazová funkcia teda minimalizuje výdaj energie a napomáha používateľskej prívetivosti.
Pomohla vám táto informácia?
Tento formulár slúži len na hodnotenie informácií v popise vyššie.
Ak máte otázku k produktom, službám, doprave, či inú požiadavku, využite zákaznícku podporu.
Čo by sme v ňom mali zlepšiť? Chýba vám tu niečo? Je niečo uvedené zle? Podeľte sa.
Pozrite sa na produkty zoradené podľa ceny od najlacnejšieho v kategórii lacné chladničky Produkty zoradené od najdrahšieho po najlacnejší hľadajte v kategórii najdrahšie chladničky Tovar zoradený podľa predajnosti od najviac po najmenej predávaný nájdete v kategórii najpredávanejšie, najlepšie chladničky Produkty zoradené podľa hodnotenia používateľov od najlepšieho nájdete v kategórii chladničky recenzie
P-DC1-WEB16
Zavoláme Vám a odborne poradime
+421 2 5710 1800
Otázka na objednávku
Otázka na tovar
Prosím, zadajte svoj telefón:
Zavolajte mi
Na vašom súkromí nám záleží My, spoločnosť Alza.cz a.s., IČO 27082440, používame súbory cookies na zaistenie funkčnosti webu a s vaším súhlasom o. i. aj na personalizáciu obsahu našich webových stránok. Kliknutím na tlačidlo „Rozumiem“ súhlasíte s využívaním cookies a predaním údajov o správaní na webe na zobrazenie cielenej reklamy na sociálnych sieťach a reklamných sieťach na ďalších weboch.
Viac informácií Menej informácií