Nákupy pod palcom s aplikáciou Alza

Sauny

Zobraziť katalóg
Cena
-
Dostupnosť
Stav tovaru
Hodnotenia od zákazníkov
Značka
Najnovšie objednávky

Saunovanie je proces, ktorý sa vykonáva v saunách a má blahodarné účinky na fyzické aj psychické zdravie. Pri ohreve tela sa uvoľní svalstvo, vyplavia sa toxíny, zmiernia sa bolesti kĺbov a hlavy, odstránia sa problémy s pleťou a zlepší psychická pohoda. Striedanie teplôt trénuje srdce a zvyšuje odolnosť proti prechladnutiu alebo nadmernému poteniu. Ako si vybrať vhodnú saunu?

Pokračovať

Čo je sauna

Sauna je priestor určený na prehriatie tela pri saunovaní. Môže ísť o objekt v tvare kabíny alebo celej budovy. Vonkajšie steny sauny tvoria akýkoľvek stavebný materiál, nasleduje tepelná izolácia s parozábranou a vnútorné obloženie z odolného dreva. Podľa spôsobu ohrevu tela sa sauny delia do dvoch základných kategórií. V tej prvej sú tradičné fínske alebo suché sauny a v tej druhej potom infrasauny.

Fínska sauna

Fínska sauna má najdôležitejšiu časť saunové kachle, ktoré zdvihnú teplotu v miestnosti na 65 °C až 100 °C. Pri klasickej saune sa používa ako palivo drevo, ďalší možný zdroj je elektrická energia a vzácnejšie aj plyn alebo nafta. Na saunových kachliach bývajú umiestnené kamene, ktoré akumulujú teplo a pri polievaní vodou vytvárajú paru.

Výhody a nevýhody fínskej sauny

  • Tradičný spôsob prehrievania tela.
  • Možnosť saunovania v ľahu.
  • Vysoká teplota a možnosť zvlhčenia vzduchu polievaním kameňov.
  • Dlhšia doba nábehu teploty.
  • Vyššia spotreba energie.

Infrasauna

Infrasauna používa na ohriatie tela infražiariče. Infražiariče, nazývané tiež infrapanely, vydávajú infračervené žiarenie, ktoré preniká asi pätnásť milimetrov do pokožky a tam sa mení na teplo. Saunovanie v infrasaunách prebieha v sede, aby lúče mohli pokryť veľkú časť povrchu tela. Teplota v kabíne sa zvyšuje hlavne sálaním z pokožky a dosahuje 50 – 60 °C. Infrasauny sa vyrábajú v rozmeroch od 1 m² a na ich prevádzku stačí 230 V prípojka.

Výhody a nevýhody infrasauny

  • Malé rozmery, použiteľné aj v bytoch panelových domov.
  • Nízka spotreba a postačujúca prípojka 230 V.
  • Rýchle uvedenie do prevádzky a rýchlejšie prehriatie tela.
  • Vďaka nižšej teplote sú lepšie znášané kardiakmi.
  • Nízka teplota v saune.
  • Nemožnosť zvlhčenia vzduchu polievaním kameňov.
  • Nutnosť pri saunovaní sedieť.

Parná sauna

Parná sauna nie je sauna v pravom zmysle tohto slova, napriek tomu sa tento názov používa často. Označuje sa aj ako parný kúpeľ alebo para. Teplota v nej býva okolo 50 °C a vlhkosť vzduchu dosahuje 100 %. Hlavnou súčasťou vybavenia je, okrem zdroja tepla, vyvíjač pary. Parný kúpeľ má blahodarné účinky najmä na problémy s dýchacími cestami. V parnej saune sa môžu používať rôzne vonné a bylinné esencie na zvýšenie účinku pary.

Soľná sauna

Základom soľnej sauny môže byť suchá fínska sauna aj infrasauna. Hlavný rozdiel proti bežným saunám je v použití soľných tehál. Soľné tehly môžu byť použité na obloženie stien alebo umiestnené v špeciálnych košoch. Soľ sa v saune dostáva do vzduchu v podobe záporných iónov a pri vdychovaní a vstrebávaní pokožkou priaznivo ovplyvňuje ľudské zdravie. Vlhkosť vzduchu v soľnej saune by nemala presiahnuť 50 %, aby nedochádzalo k odplavovaniu soli.

Saunové doplnky

  • Reproduktory do sauny – sú vodoodolné a umožňujú počúvanie hudby v saune.
  • Osvetlenie sauny – je taktiež vodoodolné, umožňuje voliť intenzitu aj farbu svetla.
  • Podhlavníky a podsedáky – zvyšujú pohodlie v saune a zaisťujú hygienickejšiu prevádzku. Sú prateľné a ľahko čistiteľné.
Skryť popis
Pomohla vám táto informácia?
Tento formulár slúži len na hodnotenie informácií v popise vyššie.
Ak máte otázku k produktom, službám, doprave, či inú požiadavku, využite zákaznícku podporu.
Čo by sme v ňom mali zlepšiť? Chýba vám tu niečo? Je niečo uvedené zle? Podeľte sa.
1 položka
744,76 €
Momentálne nedostupné
Objednávací kód: UNIHK039

Sauny

dielňaNový portál od spoločnosti Bosch ponúka množstvo výhod Nový portál Bosch PRO360 poskytuje zákazníkom množstvo výhod. Môžete si tu napríklad zobraziť všetko svoje náradie, nájsť svoju záruku, získať informácie o produktoch a súčasťou je aj bezplatné predĺženie záruky na náradie Bosch Professional na 3 roky.
Liečivé účinky soľnej lampy sú známe už po dlhé stáročia. Elektrická soľná lampa či soľný svietnik sú obľúbenou dekoráciou, ktoré nás fascinujú svojím magickým svetlom, ale v skutočnosti dokážu oveľa viac než len elegantne doplniť náš byt. Soľné lampy sú doslova...
Prečo sú infrasauny poslednou dobou tak obľúbené? Mnoho ľudí už objavilo ich jedinečné účinky a pozitívny vplyv na ľudský organizmus. Pobyt v infrasaune zlepšuje zdravotný stav, pomáha predchádzať najrôznejším chorobám, posilňuje imunitu a v neposlednom rade má...
infrasaunaInfrasauny Marimex prehrejú telo i dušu Infrasauny si v poslednej dobe obľúbilo mnoho ľudí, ktorí si nemôžu vynachváliť ich skvelé účinky na ľudský organizmus. Pravidelné saunovanie má totiž mnoho pozitívnych vplyvov nielen na zdravotný stav, ale aj na psychiku človeka. Spoločnosť Marimex je jednotkou na trhu...
Neradi sa potíte vo verejnej saune? Potom pre vás máme dobrú správu. Saunu si môžete postaviť aj v byte. Prezradíme vám, aké účinky na ľudský organizmus sauna má, aký je rozdiel medzi fínskou saunou a infrasaunou, ako sa správne v jednej či druhej saune saunovať, kto si...
Viac článkov

Sauny

V kategórii Sauny máme práve teraz na Alza.sk celkom 1 produktov.

Sauny – osvedčené značky

Pozrite sa na produkty zoradené podľa ceny od najlacnejšieho v kategórii lacné sauny Produkty zoradené od najdrahšieho po najlacnejší hľadajte v kategórii najdrahšie sauny Tovar zoradený podľa predajnosti od najviac po najmenej predávaný nájdete v kategórii najpredávanejšie, najlepšie sauny Produkty zoradené podľa hodnotenia používateľov od najlepšieho nájdete v kategórii sauny recenzie
P-DC1-WEB07
Zavoláme Vám a odborne poradime
+421 2 5710 1800
Otázka na objednávku
Otázka na tovar
Prosím, zadajte svoj telefón:
Zavolajte mi
Na vašom súkromí nám záleží My, spoločnosť Alza.cz a.s., IČO 27082440, používame súbory cookies na zaistenie funkčnosti webu a s vaším súhlasom o. i. aj na personalizáciu obsahu našich webových stránok. Kliknutím na tlačidlo „Rozumiem“ súhlasíte s využívaním cookies a predaním údajov o správaní na webe na zobrazenie cielenej reklamy na sociálnych sieťach a reklamných sieťach na ďalších weboch.
Viac informácií Menej informácií