Počas Veľkonočných sviatkov 29.3. a 31.3. je otvorený iba AlzaDrive v Senci. Na Veľkonočný pondelok 1.4. sú uzavreté všetky predajne vrátane AlzaDrive, stále však môžete využiť doručenie do našich AlzaBoxov.

Dvojročná záruka teraz aj pre firmy Dvojročná záruka teraz aj pre firmy

Intel Core i9-9980XE

Zobraziť katalóg
Intel Core i9-9980XE
Procesor 18-jadrový, 36 vláken, 3GHz (TDP 165W), Turboboost 4.5GHz, 24.75MB L3 cache, socket Intel 2066, Skylake-X, bez chladiča
Kód:  BO535x1g Produktové číslo:  BX80673I99980X Stránky výrobcu

Nevyhovujú vám alternatívy? Vyberajte z celej ponuky

Intel Core i9-9980XE


Intel Core i9-9980XE, extrémny šestnásťjadrový procesor pre IT nadšencov

Intel je celosvetovo známa spoločnosť, ktorú netreba nejako zvlášť predstavovať. Už mnoho rokov patrí medzi najväčších výrobcov procesorov a čipových sád na svete. Práve teraz uvádza na trh tie najlepšie desktopové procesory, ktorých výkon sa posúva opäť o veľký kus ďalej. V podstate totiž ide o serverové verzie uspôsobené pre herné nasadenie. Procesor Intel Core i9-9980XE je určený pre základné dosky vybavené socketom LGA 2066 a modernizovanou čipovou sadou Intel X299. Využíva sa u neho technológia HyperThreading, 18 fyzických jadier sa delí na 36 virtuálnych vlákien.


Intel Optane Memory

Intel Optane Memory

Ide o inteligentnú cache pamäť, vďaka ktorej bude váš počítač vybavený klasickým pevným diskom (HDD) pracovať výrazne rýchlejšie. Kombinuje v sebe výhody SSD disku a DRAM pamäte.

Intel Optane SSD

Intel Optane SSD

Zabudnite na staré pamäťové čipy NAND. Intel totiž pre svoje nové SSD využíva úplne nový typ pamäte, ktorú nazval 3D XPoint. Pamäť je násobne rýchlejšia, zvládne rádovo viac prepisov a rýchlosť dokonca nepadá, ani keď je disk prakticky plný.

Intel Turbo Boost

Intel Turbo Boost Max 3.0

Vďaka technológii Intel Turbo Boost môžu jednotlivé jadrá procesorov bežať rýchlejšie, než je ich základná frekvencia. Dochádza k zvýšeniu výkonu v jednej i viac vláknových operáciách.


Intel Core i9-9980XE

Kľúčové vlastnosti procesora Intel Core i9-9980XE

  • Extrémny výkon dovedený k dokonalosti
  • 16 jadier a 36 vlákien na highendovej platforme
  • Ideálny pre najnáročnejších hráčov, IT profesionálov alebo špecializované použitie napríklad v CAD staniciach
  • V rámci platformy k dispozícii veľký počet PCI liniek
  • Procesor je dodávaný bez chladiča

Detailný pohľad na Intel Core i9-9980XE

Procesor Intel Core i9-9980XE ponúka 18 fyzických jadier a je súčasťou novej modernej série Skylake-X. Využíva 14 nm výrobný proces za použitia tej najmodernejšej dostupnej technológie. Každé jadro beží na základnej frekvencii 3,0 GHz s možnosťou režimu Turbo a automatickým pretaktovaním až na 4,5 GHz. Rovnako ako u predchádzajúcej generácie je aj tu integrovaný pamäťový radič priamo do čipu. Ide o štvorkanálový radič pamätí DDR4, ktorý dokáže novo pracovať na ohromnej frekvencii až 2 666 MHz. Procesor má k dispozícii L3 vyrovnávaciu pamäť s kapacitou 24,75 MB. Samozrejmosťou je tiež otvorený násobič pre možné taktovanie.

Parametre a špecifikácia

Rad procesora
Intel Core i9 Hotovo!
Socket
Intel 2066 Hotovo!
Modelové označenie
Intel Core i9-9980XE Hotovo!
Kódový názov procesora
Skylake-X Hotovo!
Počet jadier procesora
18 × Hotovo!

Rad

Rad procesora
Intel Core i9 Hotovo!
Socket
Intel 2066 Hotovo!
Modelové označenie
Intel Core i9-9980XE Hotovo!
Kódový názov procesora
Skylake-X Hotovo!

Počet jadier

Počet jadier procesora
18 × Hotovo!
Počet vláken
36 × Hotovo!

Frekvencia

Frekvencia procesora
3 GHz (3 GHz) Hotovo!
Maximálna frekvencia (OC)
4,5 GHz (4 500 MHz) Hotovo!

Podpora RAM

Podporovaný typ pamäte
DDR4 Hotovo!
Maximálny počet kanálov
4 × Hotovo!

Výkon

CPU Passmark
29 256 Hotovo!

Rozhranie

Funkcie
Automatické pretaktovanie, Otvorený násobič, Virtualizácia, HyperThreading, Bez chladiča Hotovo!
TDP
165 W Hotovo!
Výrobné technológie
14 nm Hotovo!
L2 cache
18 MB Hotovo!
L3 cache
24,75 MB Hotovo!
Viac parametrov

Spoločnosť Intel naozaj nie je potrebné predstavovať. Práve aj vďaka tejto stálici vo svete IT dnes môžeme pracovať s modernými zariadeniami s obrovským výkonom. Intel Corporation je najväčším svetovým výrobcom polovodičových obvodov a ďalších súvisiacich zariadení. Produkty ďalších spoločností mohli uzrieť svetlo sveta len vďaka práci inžinierov z presláveného Sillicon Valley.

Intel Corporation zamestnáva na celom svete viac ako 96 500 zamestnancov a patrí k najväčším a najbohatším spoločnostiam sveta. Po desiatky rokov bolo sloganom spoločnosti jednoduché „Intel Inside“, ktoré od roku 2005 nahradilo dynamickejšie „Leap ahead“ (skok dopredu). Obe tieto mottá celkom určite platia pre všetky zariadenia, ktoré sa môžu pochváliť osadením komponentmi Intel.

Poznámka:


Tento výrobok nie je samostatne funkčným celkom a môže vyžadovať odbornú montáž.

Technické špecifikácie sa môžu zmeniť bez výslovného upozornenia. Obrázky majú iba informatívny charakter.

Proč v jedné půlce textu uvidíte, že je 16ti jádrový a v druhé že je 18ti jádrový?

Mózem sa opitat utiahne mi to maine-kraft ?

Diskusia a poradňa k Intel Core i9-9980XE
Príslušenstvo pre Intel Core i9-9980XE Chcete doručit zboží do Česka? Prohlédněte si Intel Core i9-9980XE. Für Versand nach Österreich, besuchen Sie bitte Intel Core i9-9980XE. Magyarországra történő kiszállításért tekintse meg ezt a termékoldalt: Intel Core i9-9980XE.
P-DC1-WEB12
Zavoláme Vám a odborne poradime
+421 2 5710 1800
Otázka na objednávku
Otázka na tovar
Prosím, zadajte svoj telefón:
Zavolajte mi
Na vašom súkromí nám záleží My, spoločnosť Alza.cz a.s., IČO 27082440, používame súbory cookies na zaistenie funkčnosti webu a s vaším súhlasom o. i. aj na personalizáciu obsahu našich webových stránok. Kliknutím na tlačidlo „Rozumiem“ súhlasíte s využívaním cookies a predaním údajov o správaní na webe na zobrazenie cielenej reklamy na sociálnych sieťach a reklamných sieťach na ďalších weboch.
Viac informácií Menej informácií