AP+ nový vizuál AP+ plus nový vizuál

SAPPHIRE NITRO+ Radeon RX 580 Special Edition METAL BLUE

Zobraziť katalóg
SAPPHIRE NITRO+ Radeon RX 580 Special Edition METAL BLUE
5 13 hodnotení
Grafická karta 8GB GDDR5 (8400MHz), AMD Radeon (, 1440 MHz), PCI Express x16 3.0, 256Bit, DisplayPort, DVI a HDMI, obmedzenie predaja – 1ks/mesiac na zákazníka
Kód:  EL765h2 Produktové číslo:  11265-21-20G Stránky výrobcu

Nevyhovujú vám alternatívy? Vyberajte z celej ponuky

SAPPHIRE NITRO+ Radeon RX 580 Special Edition METAL BLUE Predaj skončil

SAPPHIRE NITRO+ Radeon RX 580 Special Edition METAL BLUE

Nový Radeon RX 580 stavia na najnovšom type jadra Polaris 20, ktoré však dostalo niekoľko zaujímavých vylepšení. Tým hlavným sú navýšené taktovacie frekvencie a celkovo efektívnejšie prevádzkové vlastnosti. Grafická karta SAPPHIRE NITRO+ Radeon RX 580 Special Edition tak beží až na frekvencii 1 430 MHz. Zadná BackPlate výstuha zaistí maximálnu tuhosť a tiež prispieva k efektívnejšiemu chladeniu. Špeciálna limitovaná edícia je vyvedená v exkluzívnej svetlej modrej farbe, ktorá vylepší vzhľad vašej hernej zostavy.

Vlastnosti grafiky SAPPHIRE NITRO+ Radeon RX 580 Special Edition

  • Modernizovaná architektúra AMD Polaris 20
  • Továrne pretaktovaná karta v špeciálnej modrej limitovanej edícii
  • Ideálna ako náhrada za staršie karty Radeon R300 alebo GeForce 900
  • Zvládne drvivú väčšinu hier v QHD (2 560 × 1 440) rozlíšení
  • Robustné chladenie NITRO+
  • Plná podpora virtuálnej reality

Ponorte sa do sveta virtuálnej reality

Pôsobivé a pohlcujúce zážitky, ktoré prináša hit tohto roku, virtuálna realita (VR), boli doteraz výsadou drahých high-end kariet. AMD si s modelom Radeon RX 580 kladie za cieľ oboznámiť s touto technológiou čo najviac zákazníkov a vďaka priaznivej cenovke sa jej to môže podariť. So samotným GPU spolupracuje 8 GB GDDR5 pamäť. Výpočtovou silou viac ako 5 TFlops sa môže tento kus rovnať čipom Pascal konkurenčnej značky NVIDIA, ktoré sú ale dvojnásobne drahšie.

Plynulé hranie vo vysokom rozlíšení 4K

Konektorová výbava za modernou architektúrou nijako nezaostáva. Vedľa modernizovaného portu HDMI 2.0b, zvládajúceho 4K pri 60 snímkach za sekundu, nájdete na zadnej strane dva DisplayPort konektory vo verzii 1.4. Vylepšené rozhranie zvládne až 5K (5 120 × 2 880 pixelov) alebo 8K (7 680 × 4 320 pixelov) v 60 snímkach za sekundu. Nechýba podpora technológií Freesync pre hladký obraz a HDR pre skvelé farebné výsledky. Architektúra Polaris ďalej preberá na svoje plecia akceleráciu formátu H.265 až v 4K rozlíšení a dokonca pri 60 snímkach za sekundu. 

Tichý a výkonný chladič NITRO+ v špeciálnej edícii

SAPPHIRE opatril kartu presláveným chladičom NITRO+, ktorý účinne chladí celú kartu aj v extrémnom zaťažení. Skvelých hodnôt dosahuje len vďaka unikátnym technológiám a kvalitným súčiastkam. Aj napriek skvelému výkonu dokáže byť grafika mimoriadne tichá s inteligentnou reguláciou otáčok ventilátorov Fan Control III. Nechýba funkcia Quick Connect pre rýchle vybratie dvojice ventilátorov alebo RGB LED podsvietenie NITRO Glow 2, ktoré dodá vašej zostave jedinečný vzhľad.

  • Neviete, ako si vybrať správnu grafickú kartu? Záleží predovšetkým na požadovanom výkone grafickej karty. Dôležitý je tiež typ rozhrania, ktorým sa pripája k základnej doske. Pre pomoc s výberom zadajte požadované parametre grafickej karty.

Parametre a špecifikácia

Šírka
260 mm Hotovo!
Výška
43 mm Hotovo!
Hĺbka
135 mm Hotovo!
Výrobca čipu
AMD Radeon Hotovo!
Modelové označenie
RX 580 Hotovo!

Rozmery

Šírka
260 mm Hotovo!
Výška
43 mm Hotovo!
Hĺbka
135 mm Hotovo!

Čip

Výrobca čipu
AMD Radeon Hotovo!
Modelové označenie
RX 580 Hotovo!
Počet stream procesorov
2 304× Hotovo!
Výrobné technológie
14 nm Hotovo!

Výkon a použitie

Použitie
Hranie hier Hotovo!

Pamäť

Veľkosť operačnej pamäte RAM
8 GB Hotovo!
Typ pamäte
GDDR5 Hotovo!
Šírka zbernice
256-Bit Hotovo!

Frekvencia

Frekvencia jadra
1 440 MHz Hotovo!
Frekvencia pamäte
8 400 MHz (8,4 GHz) Hotovo!

Rozhranie

Na pripojenie k PC
PCI Express x16 3.0 Hotovo!
Na pripojenie monitora
DisplayPort, DVI, HDMI Hotovo!
Počet výstupov
5 Hotovo!

Technológia

Špeciálne funkcie grafickej karty
Radeon VR-Ready Hotovo!
Podpora zapojenia viacerých kariet
Dual CrossFireX Hotovo!
Verzia DirectX
12 Hotovo!

Chladenie

Typ chladiča
Aktívny Hotovo!
Veľkosť chladiča
Dvojslotový Hotovo!

Spotreba

TDP
250 W Hotovo!
Prídavné napájanie
1× 6-pin + 1× 8-pin Hotovo!
Odporúčaný výkon zdroja
500 W Hotovo!
Viac parametrov
Poznámka:

Tento výrobok nie je samostatne funkčným celkom a môže vyžadovať odbornú montáž.

Technické špecifikácie sa môžu zmeniť bez výslovného upozornenia. Obrázky majú iba informatívny charakter.

Za tuhle cenu si ji můžete víte co...? ??

Dobrý den, k této grafické kartě se dává Far Cry 5 zdarma? AMD to dává jen k zamontované sestavě ne? Kvůli těžbě kryptoěn, či co.

Dobry den,chcel by som sa opytat ci je nutne pouzit napajanie 8 pin plus 6 pin alebo staci len 8pin.Preco bolo pouzite taketo riesenie pri tejto karte?Dakujem

Zakladova deska MSI Z170A gaming M7 podporuje tuto grafiku ? Dekuji za odpoved

Dobrý den, je karta v originálním balení? Díky.

Dobrý den , lze nějak vypnou to modré podsvícení , děkuji

Dobrý den, nikde nemůžu najít spolehlivé benchamrky pro tuto kartu. aktualně mám Sapphire R290 vapor X Můj cíl je upgrade na Kartu, která zvládne na maximální detaily AC Origins / Odyssey v 1080p přemýšlel jsem nad 1080ti, ale nevím zda to nejsou aktuálně vyhozené peníze a není lepší koupit AMD pokud by to splnilo můj požadavek a koupit až další generaci karet - RTX je celkem fail... Je možné případně kartu koupit a pokud nesplní očekávání tak ji vrátit? benchmarky co jsem viděl jsou rozporuplné - někde AC origins v 1080p dává s přehledem a jinde je na tom prakticky stejně jak moje R290... díky

Dobrý den chtěl bych se zeptat ne si bude tahle karta fungovat s těmahle komponenty AMD FX6300 ram 24gb 1600MHz DDR3

Dobrý den, chci se jen zeptat zda se chystá v blízké době na nějaké větší zlevnění této grafické karty(případně celé řady rx 580). V poslední době vidím, že se to houpe cca o 200 stovky nahoru i dolů, tak by mě zajímalo, zda bude nějaké větší.

Aky je vykonnostny rozdiel medzi kartami ako tato s memory clock(8400MHz) a zbytkom rx580 ktore maju len 8000Mhz?

123
Diskusia a poradňa k SAPPHIRE NITRO+ Radeon RX 580 Special Edition METAL BLUE
Ďalšie informácie

Sapphire Nitro+ RX 580 8GD5 Special Edition (RECENZIA A TESTY)

Boj o to najvyššie miesto výkonnostného rebríčka mainstreamových grafických kariet je vždy centrom pozornosti širokej komunity hráčov počítačových hier. Teraz na jeden taký boj určite dôjde, v dnešnej recenzii si totiž prestavíme a tiež otestujeme nadštandardne taktovanú grafickú kartu Sapphire Nitro+ RX 580 8GDB Limited Edition.

Asus RX 560 O4G EVO (RECENZIA A TESTY)

Možno ani neviete, že pod označením Radeon RX 560 sa dnes predávajú hneď dva rozdielne výkonné varianty grafických kariet. V dnešnej recenzii si predstavíme grafickú kartu Asus RX 560 O4G EVO, ktorá je predstaviteľom práve toho slabšieho variantu, ale hlavne si tiež ukážeme, ako v ponuke grafických kariet správne rozpoznať výkonnejší Radeon RX 560.

Gigabyte GTX 1050 OC 2G (RECENZIA A TESTY)

Nie všetci hráči vyžadujú výkonné a drahé grafické karty. Niekto hranie počítačových hier berie len ako občasnú zábavku, a nie je preto ochotný za grafickú kartu dať celú výplatu. Gigabyte GTX 1050 OC 2G patrí práve medzi tie menej výkonné, no tiež lacnejšie grafické karty, ktoré by mohli osloviť nejedného nenáročného hráča počítačových hier. Ako sa tejto grafickej karte darilo v testoch sa môžete presvedčiť v našej recenzii.

Gigabyte RX 560 Gaming OC 4G (RECENZIA A TESTY)

Nenáročné počítačové hry a jednoduchý eSport Gaming. Tak to sú presne oblasti, na ktoré cieli grafická karta Gigabyte RX 560 Gaming OC 4G. Tá síce disponuje skromným herným výkonom, môže však ponúknuť celkom zaujímavú obstarávaciu cenu a ako uvidíte v tejto recenzii, tiež veľmi solídne prevádzkové vlastnosti.

MSI RX 580 Mech 2 8G OC (RECENZIA A TESTY)

Nová grafická karta pod novou predajnou značkou, presne tak môžeme popísať grafickú kartu MSI RX 580 Mach 2 8G OC, ktorá vznikala narýchlo ako nutná reakcia na nie príliš vydarený, širokou verejnosťou odsudzovaný, ale hlavne nakoniec tiež zrušený program GPP spoločnosti NVIDIA. Ako sa teda tejto novej grafickej karte darí v testoch na Alza.sk?

Asus Cerberus GTX 1050 Ti O4G (RECENZIA A TESTY)

Asus Cerberus GTX 1050 Ti O4G patrí do novšej edície grafických kariet s názvom Cerberus, ktoré sú spoločnosťou Asus špeciálne „vyšľachtené“ pre vysporiadanie sa s dlhodobou hernou záťažou. Ako táto grafická karta nakoniec dopadla v našich testoch na Alza.cz, o tom sa môžete dočítať práve v tejto recenzii.

Gainward GTX 1060 3GB (RECENZIA A TESTY)

Grafické karty GeForce GTX 1060 sú medzi stredne náročnými hráčmi počítačových hier veľmi populárne a na tejto vlne sa vezie aj spoločnosť Gainward, v ktorej ponuke môžete nájsť hneď niekoľko týchto grafických kariet. Jednou z nich je grafická karta s jednoduchým názvom Gainward GTX 1060 3GB, ktorú si dnes tiež otestujeme.

Gigabyte GTX 1060 Windforce OC 6G (RECENZIA A TESTY)

Výborný mainstreamový výkon v celkom malých rozmeroch. Tak presne to by mala ponúkať grafická karta Gigabyte GTX 1060 WINDFORCE OC 6G. Či to tak naozaj je, o tom sa môžete sami presvedčiť v našej recenzii, kde sme túto grafickú kartu riadne otestovali.

Sapphire Pulse RX 570 4GD5 (RECENZIA A TESTY)

Máte zálusk na grafickú kartu Radeon RX 570 od spoločnosti Sapphire a len neviete, či zvoliť Nitro+, či lacnejšie Pulse? Aké sú vôbec medzi týmito dvoma kartami rozdiely? Odpoveď nájdete práve v tomto článku! Dnes si totiž otestujeme grafickú kartu Sapphire Pulse RX 570 4GD5.
Recenzie SAPPHIRE NITRO+ Radeon RX 580 Special Edition METAL BLUE
Príslušenstvo pre SAPPHIRE NITRO+ Radeon RX 580 Special Edition METAL BLUE Chcete doručit zboží do Česka? Prohlédněte si SAPPHIRE NITRO+ Radeon RX 580 Special Edition METAL BLUE. Für Versand nach Deutschland, besuchen Sie bitte SAPPHIRE NITRO+ Radeon RX 580 Special Edition METAL BLUE. Für Versand nach Österreich, besuchen Sie bitte SAPPHIRE NITRO+ Radeon RX 580 Special Edition METAL BLUE.
P-DC1-WEB12
Zavoláme Vám a odborne poradime
+421 2 5710 1800
Otázka na objednávku
Otázka na tovar
Prosím, zadajte svoj telefón:
Zavolajte mi
Na vašom súkromí nám záleží My, spoločnosť Alza.cz a.s., IČO 27082440, používame súbory cookies na zaistenie funkčnosti webu a s vaším súhlasom o. i. aj na personalizáciu obsahu našich webových stránok. Kliknutím na tlačidlo „Rozumiem“ súhlasíte s využívaním cookies a predaním údajov o správaní na webe na zobrazenie cielenej reklamy na sociálnych sieťach a reklamných sieťach na ďalších weboch.
Viac informácií Menej informácií