PET Dvojročná záruka teraz aj pre firmy

Cestovné lekárničky

Zobraziť katalóg
Cena
-
Dostupnosť
Stav tovaru
Hodnotenia od zákazníkov
Typ
Outdoorová
(25)
Lekárnička na bicykel
(1)
Najnovšie objednávky
Filtrovať

Milujete cestovanie? Potom by ste mali byť pripravení na rôzne možnosti a situácie, ktoré vás počas cesty môžu stretnúť – s tým vám pomôže cestovná lekárnička. Tá obsahuje všetko potrebné na ošetrenie menších úrazov a bežných zranení, navyše si do nej môžete pribaliť akékoľvek ďalšie prípravky a lieky. Čo všetko o nej musíte vedieť? Čítajte ďalej a zistíte, aká je najlepšia lekárnička na cesty.

Pokračovať

Cestovná lekárnička by nemala chýbať žiadnemu cestovateľovi

Ak radi cestujete, a je jedno, či k vode, do hôr alebo napríklad na chatu, určite by vo vašej výbave nemala chýbať cestovná lekárnička, vďaka ktorej budete mať stále poruke všetko potrebné pre prvú pomoc v rôznych situáciách. Slúži na ošetrenie menších úrazov a bežných zranení, ktoré vás počas cesty môžu stretnúť. Cestovná lekárnička vás tak môže zachrániť v mnohých situáciách a nemala by chýbať v žiadnej výbave správneho turistu.

i

Cestovná lekárnička k moru

Cestovná lekárnička na dovolenku k moru by mala byť vybavená podľa toho, do akej destinácie mierite, aká je v krajine úroveň hygieny a aká je dostupnosť zdravotnej starostlivosti (v menej rozvinutých krajinách je ťažké zohnať aj základné potreby), a tak je lepšie ju mať pri sebe.

Aké výhody má cestovná lekárnička?

Nie je vhodné mať obsah lekárničky pohádzaný len tak ledabolo v kufri či taške, pretože v prípade núdze nemusí byť ľahké tieto veci rýchlo nájsť. Cestovná lekárnička ponúka množstvo výhod, ktoré vás presvedčia. Poďme sa spoločne pozrieť na tie najdôležitejšie.

  • Dostatočne výrazný dizajn nájdete ľahko a rýchlo.
  • Cestovná lekárnička býva zvyčajne označená krížom.
  • V prípade potreby sa ľahko rozopína.
  • Máte všetko na jednom mieste, a to prehľadne.
  • Samozrejmosťou je veľmi odolný materiál.
  • Niektoré modely obsahujú pokyny pre prvú pomoc.
  • Praktické držadlo či pútko ocenia mnohí z vás.
Cestovná lekárnička

Cestovná lekárnička vás môže zachrániť napríklad v horách.

Čo vnútri skrýva cestovná lekárnička? Obsah je zásadný

Samozrejme, že najdôležitejšou časťou je samotný obsah. Outdoor lekárnička na cesty zahŕňa rôzny počet prvkov podľa toho, kam plánujete vyraziť, poprípade pre koľko ľudí je určená. Základné súpravy mávajú do 20 položiek, tie väčšie môžu mať aj napríklad 80. Je dôležité, aby cestovná lekárnička pokryla rôzne situácie, ktoré môžu nastať. Nemusíte si predsa brať tú istú lekárničku na rodinný výlet aj na výstup na Mount Everest.

  • Pravidelne užívané lieky sú základom. Myslite na to, aby ste ich mali vždy v dostatočnom množstve a tiež s príbalovým letákom. Nie je nič horšie, než ako keby ste mali na niekoľko dní vysadiť dôležité lieky, ktoré vám skvalitňujú život.
  • Prípravky na tráviace ťažkosti, či už je to cestovná nevoľnosť, zápcha, nadúvanie alebo hnačka. Takéto ťažkosti sa môžu objaviť predovšetkým vo východných krajinách, ale môže vás to prepadnúť kedykoľvek. V prípade ťažkostí podporte lieky aj vhodnou diétou.
  • Prípravky na alergické ťažkosti vám pomôžu, ak sa vyskytne alergická reakcia, vyrážka alebo napríklad nádcha a slzenie očí. Určité lieky sú síce voľne dostupné, ale pri silnej reakcii vám príde vhod mať poruke rýchlu záchranu.
  • Prípravky na ošetrenie drobných úrazov zahŕňajú predovšetkým dezinfekciu. Potom obväzy, náplasti, gázu, ovínadlo aj vatu a samozrejme nožnice. Cestovná lekárnička je ideálna na skladovanie týchto zdravotníckych pomôcok.
  • Prípravky na bolesť, zápal a horúčku využijete napríklad pri bolestiach zubov či menštruácii. Ďalej vás tiež môže napríklad nečakane prekvapiť bolesť hlavy, ktorá vie potrápiť. Okrem liekov nezabudnite aj digitálny teplomer.
  • Prípravky pri chrípke a prechladnutí sa budú hodiť pri bolestiach krku, kašľa, nádchy či chrípky. Môže ísť o rôzne pastilky, nápoje či napríklad kvapky. Môžete vziať rôzne druhy, pretože toho turistická lekárnička zvládne obsiahnuť veľa.

i

Cestovná lekárnička sa dá vyberať aj podľa recenzií

Vyberáte a vyberáte, len stále nemôžete prísť na to, ktorú vybrať? Nevadí, máme pre vás výborné riešenie! Pozrite sa, ktorá cestovná lekárnička má od našich zákazníkov najlepšie recenzie. Veríme, že vám to pri výbere pomôže.

Čo ďalšie by ešte mohla obsahovať cestovná lekárnička?

Okrem najdôležitejších vyššie spomínaných vecí, by mohla cestovná lekárnička zahŕňať aj ďalšie podstatné veci. Tie síce využijete iba za špecifických podmienok, ale ak na ne zabudnete, tak môže byť zle. Sú nimi najmä nasledujúce predmety, ktoré môže lekárnička na cesty obsahovať.

  • Pinzeta,
  • trojcípa šatka,
  • spínacie špendlíky,
  • tejpy,
  • opaľovacie prípravky,
  • repelent,
  • panthenol,
  • dezinfekcia vody.
Lekárnička na cesty – obsah

Takto môže napríklad vyzerať rozbalená lekárnička na cesty.

Výhodou je, že ak budete chcieť, môžete si sami korigovať obsah. Cestovná lekárnička môže byť buď kompletne vybavená už pri kúpe, alebo si ju môžete vyplniť podľa svojho uváženia a potrieb a zaobstarať si teda len obal cestovnej lekárničky.

Väčšia vs. mini cestovná lekárnička – kedy sa hodí ktorá?

Rozmery sú veľmi dôležité, pretože práve pri cestovaní potrebujete kompaktnú veľkosť, aby ste ju mohli mať stále poruke. Ak očakávate jednorazové rýchle ošetrenie, postačí vám mini cestovná lekárnička (asi 15 × 10 cm). Keď už predpokladáte častejšie ošetrovanie, alebo hľadáte model pre viac ľudí, zvoľte variant približne 30 × 20 cm, kde sa toho zmestí už naozaj veľa. Postačí vám tak iba jedna cestovná lekárnička.

i

Cestovná lekárnička na bicykel

Do menších modelov patrí aj cestovná lekárnička na bicykel, ktorá je kompaktnejšia. Okrem toho je vybavená suchými zipsami, vďaka ktorým ju ľahko upevníte na bicykel. Nájdete v nej základné vybavenie, ako sú náplasti, ovínadlá, obväzy, rúška, trojcípa šatka a podobne. Táto lekárnička na cesty môže obsahovať aj horčík, rehydratačný roztok či opaľovací krém.

Cestovná lekárnička má množstvo špeciálnych vlastností

Cestovná lekárnička sa stane skvelým pomocníkom na cestách, a to vďaka svojim funkčným vlastnostiam. Môže ich mať veľa, ale je iba na vás, ktoré reálne využijete. Poďme sa spoločne pozrieť na tie, ktoré lekárnička na cesty ponúka najčastejšie.

  • Niekoľko komôr oceníte z hľadiska praktickosti. Všetko má svoje miesto, vďaka čomu vec nájdete rýchlo a ľahko. Lekárnička na cesty, ktorá nemá vnútorné usporiadanie, nie je príliš praktická, pretože v nej budete veci hľadať dlho a chaoticky.
  • Obrázky či pokyny k prvej pomoci sú skvelými doplnkami, vďaka ktorým si budete pri ošetrovaní istejší. Nie všetci (aj keď by mali) sú detailne zoznámení s prvou pomocou, a tak im pri ošetrovaní môže turistická lekárnička s obrázkami pomôcť.
  • Umývateľnosť vám uľahčí údržbu. Stačí, keď sa cestovná lekárnička utrie vlhkou handričkou a hneď je zase ako nová. Niektoré modely môžete tiež jednoducho vložiť do práčky a vyprať na šetrný program.
  • Vodoodolnosť oceníte v prípade, že často cestujete aj v daždi či zime. Lieky tak budú stále v bezpečí. Lekárnička na cesty, ktorá nemá túto vlastnosť, by mala byť uložená vo vodoodolnom obale či nevystavovaná vode.
  • Popruh či držadlo vám umožní lekárničku vziať ľahko do rúk, alebo ju pripevniť napríklad za opasok. V niektorých situáciách totiž nemusíte chcieť mať pri sebe veľký batoh, kam sa cestovná lekárnička ľahko zmestí.
Cestovná lekárnička na bicykel

Vďaka praktickým držadlám sa dá cyklo lekárnička na cesty krásne pripevniť na bicykel.

Špeciálnu výbavu si zaslúži cestovná lekárnička pre deti

Deti môže stretnúť úraz prakticky kdekoľvek a pre tieto situácie je ideálna cestovná lekárnička pre deti. Je dobré mať poruke dezinfekciu, gázový štvorec, ovínadlo, náplasť na odreniny, náplasťové stehy na tržnú ranu, hojivú masť a vlhčené obrúsky. Ďalej by potom cestovná lekárnička pre deti mala obsahovať lieky na bolesť či chrípku, prípadne prípravky na zažívacie ťažkosti určené priamo pre danú vekovú kategóriu alebo hmotnosť dieťaťa.

4 tipy na záver alebo cestovná lekárnička by mala byť stále aktuálna

V poslednom rade by ste mali dbať na niekoľko vecí, vďaka ktorým bude cestovná lekárnička stále v top stave. Zaručene sa totiž nechcete dostať do situácie, keď ju budete potrebovať, ale z nejakého dôvodu to nebude možné. Poďme sa teda pozrieť na pár základných tipov.

  1. Je vhodné, aby bola cestovná lekárnička skladovaná v suchu a na dostupnom mieste.
  2. Pred každou cestou skontrolujte dátum spotreby, aby ste nenosili exspirované prípravky.
  3. Baľte turistickú lekárničku podľa toho, na aké miesto práve konkrétne cestujete.
  4. A úplne na koniec. Dbajte na to, aby bola lekárnička na cesty vždy poruke.

Ak máte radi homeopatiu, nemala by vám chýbať homeopatická cestovná lekárnička. V nej by ste mali mať najmä prípravky na úrazy, pobyt na slniečku, proti nevoľnosti, na uštipnutie hmyzom či na prevenciu viróz.

Skryť popis
Pomohla vám táto informácia?
Tento formulár slúži len na hodnotenie informácií v popise vyššie.
Ak máte otázku k produktom, službám, doprave, či inú požiadavku, využite zákaznícku podporu.
Čo by sme v ňom mali zlepšiť? Chýba vám tu niečo? Je niečo uvedené zle? Podeľte sa.

Najpredávanejšie

1.
Lifesystems Adventurer First Aid Kit Na objednávku – termín upresníme 4 ks
Lekárnička – outdoorová, taška, umývateľná, náplasť, obväz, obvínadlo, lepiaca páska, nožnice, rukavice, návod, prípravok na ošetrenie popálenín a roztok na vypláchnutie očí v balení, materiál ripstop a polyuretán, rozmery 13 × 6 × 17 cm (V׊×H), hmotnosť 0,33 kg, červená farba
25,90 €

2.
Lekárnička – outdoorová, taška, umývateľná, náplasť, obväz, obvínadlo, lepiaca páska, nožnice, rukavice, návod, prípravok na ošetrenie popálenín v balení, materiál ripstop a polyuretán, rozmery 14 × 9 × 20 cm (V׊×H), hmotnosť 0,7 kg, červená farba
45,90 €

3.
Lifesystems Trek First Aid Kit Na sklade > 10 ks
Lekárnička – outdoorová, taška, umývateľná, náplasť, obväz, obvínadlo, lepiaca páska, nožnice, rukavice, návod v balení, materiál polyuretán, rozmery 11 × 5 × 14 cm (V׊×H), hmotnosť 0,241 kg, červená farba
20,90 €

Ďalšie najpredávanejšie
26 položiek
4,5 30×
Lifesystems Trek First Aid Kit
Lekárnička – outdoorová, taška, umývateľná, náplasť, obväz, obvínadlo, lepiaca páska, nožnice, rukavice, návod v balení, materiál polyuretán, rozmery 11 × 5 × 14 cm (V׊×H), hmotnosť 0,241 kg, červená farba
20,90 €
Na sklade > 10 ks
Do polnoci objednáš, ráno v AlzaBoxe máš!
Info
Objednávací kód: SPTtot0079
5,0 23×
Lifesystems Pocket First Aid Kit
Lekárnička – outdoorová, taška, umývateľná, náplasť, obväz, obvínadlo, lepiaca páska, nožnice, návod v balení, materiál polyuretán, rozmery 8 × 4,5 × 12,5 cm (V׊×H), hmotnosť 0,18 kg, červená farba
17,90 €
Na sklade > 5 ks
Do polnoci objednáš, ráno v AlzaBoxe máš!
Info
Objednávací kód: SPTtot0080
4,9
Lifesystems Light & Dry Nano First Aid Kit
Lekárnička – outdoorová, taška, náplasť, obväz, lepiaca páska, návod v balení, materiál plast, ripstop a polyuretán, rozmery 12 × 3,5 × 13 cm (V׊×H), hmotnosť 0,095 kg, červená farba
Zľavnené -6 %
14,90 € 15,90 €
Na sklade 3 ks
Do polnoci objednáš, ráno v AlzaBoxe máš!
Info
Objednávací kód: SPTtot0115
5,0 11×
Lifesystems Mountain First Aid Kit
Lekárnička – outdoorová, taška, umývateľná, náplasť, obväz, obvínadlo, lepiaca páska, nožnice, rukavice, návod, prípravok na ošetrenie popálenín v balení, materiál ripstop a polyuretán, rozmery 14 × 9 × 20 cm (V׊×H), hmotnosť 0,7 kg, červená farba
45,90 €
Na sklade 2 ks
Do polnoci objednáš, ráno v AlzaBoxe máš!
Info
Objednávací kód: SPTtot0116
4,7
Lifesystems Mountain Leader First Aid Kit
Lekárnička – outdoorová, taška, umývateľná, náplasť, obväz, obvínadlo, lepiaca páska, nožnice, rukavice, návod, prípravok na ošetrenie popálenín v balení, materiál polyuretán, rozmery 180 × 100 × 230 cm (V׊×H), hmotnosť 0,93 kg, červená farba
66,90 €
Na sklade > 5 ks
Do polnoci objednáš, ráno v AlzaBoxe máš!
Info
Objednávací kód: SPTtot0081
4,8
Tatonka First Aid Basic red
Lekárnička – outdoorová, taška, s popruhom, obväz, lepiaca páska, rukavice, návod v balení, materiál nylon, rozmery 18 × 5,5 × 12,5 cm (V׊×H), hmotnosť 0,23 kg, červená farba
26,90 €
Na sklade > 5 ks
Do polnoci objednáš, ráno v AlzaBoxe máš!
Info
Objednávací kód: SPTtat0001
4,5
Lifesystems First Aid Case
Lekárnička – outdoorová, taška, umývateľná, materiál ripstop a polyuretán, rozmery 16 × 6 × 21 cm (V׊×H), hmotnosť 0,14 kg, červená farba
Zľavnené -9 %
19,90 € 21,90 €
Na sklade > 5 ks
Do polnoci objednáš, ráno v AlzaBoxe máš!
Info
Objednávací kód: SPTtot0114
4,8 12×
Tatonka First Aid School
Lekárnička – outdoorová, taška, s popruhom, náplasť v balení, materiál nylon, rozmery 14 × 10 × 3 cm (V׊×H), hmotnosť 0,065 kg, červená farba
15,90 €
Na sklade > 5 ks
Do polnoci objednáš, ráno v AlzaBoxe máš!
Info
Objednávací kód: SPT583
4,5
Tatonka First Aid Mini, red
Lekárnička – outdoorová, taška, s popruhom, náplasť, obväz, lepiaca páska v balení, rozmery 10 × 7 × 4 cm (V׊×H), hmotnosť 0,12 kg, červená farba
19,90 €
Na sklade 5 ks
Do polnoci objednáš, ráno v AlzaBoxe máš!
Info
Objednávací kód: SPT22000
4,5
Tatonka First Aid Basic Waterproof
Lekárnička – outdoorová, taška, umývateľná a s popruhom, náplasť, obväz, lepiaca páska, rukavice, návod v balení, rozmery 18 × 12,5 × 5,5 cm (V׊×H), hmotnosť 0,2 kg, červená farba
25,90 €
Na sklade > 5 ks
Do polnoci objednáš, ráno v AlzaBoxe máš!
Info
Objednávací kód: SPT582
5,0
Lifesystems Solo Traveller First Aid Kit
Lekárnička – outdoorová, taška, umývateľná, náplasť, obväz, obvínadlo, lepiaca páska, nožnice, rukavice, resuscitačné rúško, návod, prípravok na ošetrenie popálenín v balení, materiál ripstop a polyuretán, rozmery 14 × 9 × 19 cm (V׊×H), hmotnosť 0,505 kg, červená farba
54,90 €
Na sklade 5 ks
Do polnoci objednáš, ráno v AlzaBoxe máš!
Info
Objednávací kód: SPTtot0207
5,0
Lifesystems Light & Dry Pro First Aid Kit
Lekárnička – outdoorová, taška, umývateľná, náplasť, obväz, obvínadlo, lepiaca páska, rukavice, návod v balení, rozmery 14 × 5 × 16 cm (V׊×H), hmotnosť 0,156 kg, červená farba
22,90 €
Na sklade 1 ks
Do polnoci objednáš, ráno v AlzaBoxe máš!
Info
Objednávací kód: SPTtot0206
Ortovox First Aid Waterproof výrazná oranžová
Lekárnička – outdoorová, taška, umývateľná a vodoodolná, náplasť, obväz, obvínadlo, nožnice, rukavice, resuscitačné rúško, návod v balení, hmotnosť 0,24 kg, modrá a oranžová farba
55,90 €
Na sklade > 5 ks
Do polnoci objednáš, ráno v AlzaBoxe máš!
Info
Objednávací kód: SPTort005
3,0
Ortovox First Aid Roll Doc MINI oranžová
Lekárnička – outdoorová, taška, náplasť, obväz, nožnice, rukavice, návod v balení, rozmery 5,5 × 8 × 15 cm (V׊×H), hmotnosť 0,173 kg, oranžová farba
29,90 €
Posledné 2 ks na sklade
Do polnoci objednáš, ráno v AlzaBoxe máš!
Info
Objednávací kód: SPTort004
Deuter First Aid Kit Active empty AS
Lekárnička – outdoorová, taška, bez náplne, materiál ripstop, rozmery 5 × 12 × 9 cm (V׊×H), hmotnosť 0,2 kg, oranžová farba
16,90 €
Na sklade 1 ks
Do polnoci objednáš, ráno v AlzaBoxe máš!
Info
Objednávací kód: SPTdeu314
Deuter First Aid Kit Pro empty AS
Lekárnička – outdoorová, taška, bez náplne, materiál ripstop, rozmery 8 × 16 × 18 cm (V׊×H), hmotnosť 0,36 kg, oranžová farba
26,90 €
Na sklade 1 ks
Do polnoci objednáš, ráno v AlzaBoxe máš!
Info
Objednávací kód: SPTdeu316
ŠTĚPAŘ Taška prvej pomoci pre 5 osôb, červená
Lekárnička – outdoorová, taška, so zámkom a s popruhom, náplasť, obväz, obvínadlo, nožnice v balení, materiál kortexin, rozmery 17 × 10 × 27 cm (V׊×H), hmotnosť 2 kg, červená farba
43,14 €
Na sklade > 5 ks u dodávateľa
Objednávací kód: DRGaaa0484
Select Medical bag Field
Lekárnička – outdoorová, taška, s popruhom, čierna farba
62,90 €
Na sklade 2 ks
Objednávací kód: SPTsel664
ŠTĚPAŘ - Lekárnička pre cyklistov červená
Lekárnička – lekárnička na bicykel, taška, umývateľná, náplasť, obväz, rukavice v balení, materiál kortexin, rozmery 13 × 5 × 16 cm (V׊×H), čierna farba
9,42 €
Na sklade > 10 ks u dodávateľa
Objednávací kód: Step0015
ŠTĚPAŘ Turistická lekárnička červená
Lekárnička – outdoorová, taška, obväz, obvínadlo, nožnice, rukavice v balení, rozmery 15 × 8 × 11 cm (V׊×H), červená farba
22,76 €
Na sklade > 5 ks u dodávateľa
Objednávací kód: ZSTlek02
4,1 10×
Lifesystems Adventurer First Aid Kit
Lekárnička – outdoorová, taška, umývateľná, náplasť, obväz, obvínadlo, lepiaca páska, nožnice, rukavice, návod, prípravok na ošetrenie popálenín a roztok na vypláchnutie očí v balení, materiál ripstop a polyuretán, rozmery 13 × 6 × 17 cm (V׊×H), hmotnosť 0,33 kg, červená farba
25,90 €
Na objednávku – termín upresníme 4 ks
Očakávame 29. 4. 2024
Objednávací kód: SPTtot0113
5,0
Lifesystems Waterproof First Aid Kit
Lekárnička – outdoorová, taška, umývateľná, náplasť, obvínadlo, lepiaca páska, nožnice, rukavice, návod, prípravok na ošetrenie popálenín v balení, materiál plast a nylon, rozmery 16 × 8 × 33 cm (V׊×H), hmotnosť 0,5 kg, červená farba
29,90 €
Na objednávku – termín upresníme
Objednávací kód: SPTtot0117
5,0
Lifesystems Camping First Aid Kit
Lekárnička – outdoorová, taška, umývateľná, náplasť, obväz, obvínadlo, lepiaca páska, nožnice, rukavice, návod, prípravok na ošetrenie popálenín a roztok na vypláchnutie očí v balení, materiál ripstop a polyuretán, rozmery 13 × 6 × 17 cm (V׊×H), hmotnosť 0,452 kg, červená farba
Zľavnené -17 %
34,90 € 41,90 €
Na objednávku – termín upresníme
Objednávací kód: SPTtot0205
Deuter First Aid Kit empty AS
Lekárnička – outdoorová, taška, bez náplne, materiál nylon a ripstop, rozmery 5 × 18 × 11 cm (V׊×H), hmotnosť 0,28 kg, oranžová farba
18,90 €
Na objednávku – termín upresníme
Objednávací kód: SPTdeu315

Cestovné lekárničky

Cestovné lekárničky

V kategórii Cestovné lekárničky máme práve teraz na Alza.sk celkom 26 produktov.
Pozrite sa na produkty zoradené podľa ceny od najlacnejšieho v kategórii lacné cestovné lekárničky Produkty zoradené od najdrahšieho po najlacnejší hľadajte v kategórii najdrahšie cestovné lekárničky Tovar zoradený podľa predajnosti od najviac po najmenej predávaný nájdete v kategórii najpredávanejšie, najlepšie cestovné lekárničky Produkty zoradené podľa hodnotenia používateľov od najlepšieho nájdete v kategórii cestovné lekárničky recenzie
P-DC1-WEB14
Zavoláme Vám a odborne poradime
+421 2 5710 1800
Otázka na objednávku
Otázka na tovar
Prosím, zadajte svoj telefón:
Zavolajte mi
Na vašom súkromí nám záleží My, spoločnosť Alza.cz a.s., IČO 27082440, používame súbory cookies na zaistenie funkčnosti webu a s vaším súhlasom o. i. aj na personalizáciu obsahu našich webových stránok. Kliknutím na tlačidlo „Rozumiem“ súhlasíte s využívaním cookies a predaním údajov o správaní na webe na zobrazenie cielenej reklamy na sociálnych sieťach a reklamných sieťach na ďalších weboch.
Viac informácií Menej informácií