AlzaPlus+ sport Nákupy pod palcom s aplikáciou Alza

Navijaky s bojovou brzdou

Zobraziť katalóg
Cena
-
Dostupnosť
Stav tovaru
Hodnotenia od zákazníkov
Typ
Feederový
(1)
Kaprársky
(1)
Najnovšie objednávky

Navijak s bojovou brzdou sa v základe podobá modelom s prednou alebo zadnou brzdou, je však vybavený úpravou umožňujúcou zápasenie s bystrou dravou rybou. Nižšie sme pre vás pripravili lepší opis rybárskeho navijaka s bojovou brzdou. Ďalej vám poradíme, ako vybrať ten pravý navijak pre vás a uvedieme tipy na správne zaobchádzanie.

Pokračovať

Akú konštrukciu má navijak s bojovou brzdou?

Navijak s bojovou brzdou sa veľmi podobá svojim kolegom s prednou alebo zadnou brzdou. Bojová brzda sa ovláda páčkou na spodnej časti navijaka a nadväzuje na celý brzdný systém. Posunutím páčky vľavo bojovú brzdu povolíte o 25 %, obrátene ju o 25 % utiahnete.

Na aké techniky sa navijak s bojovou brzdou hodí?

Navijak s bojovou brzdou sa najviac hodí na plávanú, prívlač, feeder a kapry. Už ste niekedy potrebovali rýchlo zmeniť nastavenie navijaka? Ak áno, tak si navijak s bojovou brzdou zamilujete.

Okrem navijakov predávame aj iné rybárske potreby. Prezrite si napríklad našu ponuku náhradných cievok k navijakom.

Ako nastaviť brzdu na navijaku?

Navijak s bojovou brzdou nastavíte rovnako ako akýkoľvek iný navijak. Keď sa bojová brzda nastavuje, jej páčka musí byť v prostrednej polohe. Pamätajte tiež na to, že by sa mal vlasec pri silnom ťahu odvíjať len málo. Bojová brzda umožňuje rýchlo povoliť alebo utiahnuť citlivosť.

!

Keď brzdu na navijaku pritiahnete priveľa, každá silnejšia ryba sa vám odtrhne.

Dôležité parametre pre navijak s bojovou brzdou

Ak si vyberáte rybárske navijaky s bojovou brzdou, zamerajte sa na kapacitu a veľkosť cievky, počet ložísk, hmotnosť a prevod. Ak si všetko dôkladne preštudujete, zaručene potom dosiahnete skvelé úlovky.

Veľkosť cievky

Veľkosť cievky je iným spôsobom uvedená kapacita cievky. Ak je uvedené, že navijak s bojovou brzdou má veľkosť cievky 30, tak na ňu naviniete 100 m vlasca s priemerom 0,30 mm.

Navijak s bojovou brzdou a jeho kapacita cievky

Kapacita cievky presne udáva, koľko metrov vlasca naviniete na cievku. Ak teda budú mať rybárske navijaky s bojovou brzdou kapacitu cievky 0,40/400, naviniete na navijak 400 m vlasca s priemerom 0,40 mm.

Bojová brzda potrebuje väčší počet ložísk

Ložisko je súčiastka, ktorá znižuje trenie pri pohybe a hlavne otáčanie komponentov. Čím viac ložísk budú navijaky s bojovou brzdou mať, tým hladší budú mať chod. Najčastejšie majú 4 a viac ložísk.

Hmotnosť – navijak s bojovou brzdou musí byť ľahký a vrtký

Hmotnosť hrá úlohu hlavne ak používate navijak s bojovou brzdou pri technikách, kedy držíte udicu dlho v ruke. Ľahké navijaky preto najviac oceníte pri plávanej a prívlači, kedy sa s udicou na ryby veľa manipuluje.

Prevod

Prevod určuje, koľkokrát sa otočí preklápač okolo cievky. Ak je uvedené, že navijak s bojovou brzdou má prevod 5 : 1, tak sa preklápač otočí okolo cievky päťkrát za otočku cievky.

Ak sa vám nepáči bojová brzda, navijak s prednou alebo zadnou brzdou to istí.

Aké sú ďalšie rybárske navijaky?

Rybárske navijaky sa najčastejšie vyrábajú s prednou alebo zadnou brzdou. Navijak s prednou brzdou má maticu na cievke, naopak navijak so zadnou brzdou má otočný prvok na spodnej strane. Variant s prednou brzdou je všeobecne najpoužívanejším typom navijaka.

Rybárske udice

Rybárske prúty sa líšia hlavne podľa techniky, na ktorú sa vydáte. Na lov kaprov použijete ťažšie a pevnejšie rybárske udice, na ktoré môžete pripevniť práve navijak s bojovou brzdou. Na plávanú či prívlač oceníte ľahšie modely.

Skryť popis
Pomohla vám táto informácia?
Tento formulár slúži len na hodnotenie informácií v popise vyššie.
Ak máte otázku k produktom, službám, doprave, či inú požiadavku, využite zákaznícku podporu.
Čo by sme v ňom mali zlepšiť? Chýba vám tu niečo? Je niečo uvedené zle? Podeľte sa.
2 položky
Shimano - Navijak Super GT
Rybársky navijak feederový, prevodový pomer 4.8:1, hmotnosť 355g
128,09 €
Skladom podľa variantu
Objednávací kód: JVR049531NAD
Anaconda Avalanche BPR-10000
Rybársky navijak kaprársky, bojová brzda, veľkosť cievky 100, prevodový pomer 4.6:1, počet ložísk: 11+5, hmotnosť 660g
204,34 €
Momentálne nedostupné
Objednávací kód: JVR073382
sponzorovaný článokChytanie kaprov z hladiny (TIPY A TRIKY) Láka vás lov kaprov na plávanú? Radi by ste sa s touto technikou rybolovu lepšie zoznámili, aby ste potom pri vode čo najlepšie uspeli? Potom ste tu správne. Tom Forman odhalí pár rád nad zlato, ktoré vám pomôžu tento rok v lete chytiť viac kaprov z hladiny.
Zig rig je metóda rybolovu vhodná na horúce letné dni, kedy sa ryby držia vo vodnom stĺpci a na hladine. Ako v lete chytať kapry na montáž zig rig, sa dozviete v nasledujúcom článku.
Jún je medzi rybármi spätý so začatím lovu vodných dravcov na mimopstruhových vodách. V nasledujúcom článku vám predstavíme zopár tipov na ich lov od rybára Radka Filipa.
rybárčenieKaprovanie s jedným prútom Chodiť na kapry s jedným prútom, a napriek tomu uloviť presne to, čo chcete? Áno, to je realita. V našom článku si prakticky predstavíme, aké má kaprovanie s jedným prútom výhody a čím by mohlo byť aj pre vás zaujímavé.
Chystáte sa na ryby, ale hlavou vám koluje viacero otázok? Nie ste si istí svojou výbavou, ako ju pripraviť alebo či máte všetko potrebné? V našom článku vám poradíme. Jeho prvá časť je určená pre začiatočníkov, v tej druhej sa dozviete pár pokročilých tipov, ktoré...
Rybárčenie vyžaduje určité vybavenie. Bez prútu, vlascov a háčikov jednoducho rybu neulovíte. Na kvalitný pôžitok z lovu je potrebné navyše vyberať starostlivo, dobre zvážiť, aké ryby hodláte chytať, a tiež vaše finančné možnosti. V tomto článku sme pre vás pripravili...
Viac článkov

Navijaky s bojovou brzdou

V kategórii Navijaky s bojovou brzdou máme práve teraz na Alza.sk celkom 2 produktov.

Navijaky s bojovou brzdou – osvedčené značky

Pozrite sa na produkty zoradené podľa ceny od najlacnejšieho v kategórii lacné navijaky s bojovou brzdou Produkty zoradené od najdrahšieho po najlacnejší hľadajte v kategórii najdrahšie navijaky s bojovou brzdou Tovar zoradený podľa predajnosti od najviac po najmenej predávaný nájdete v kategórii najpredávanejšie, najlepšie navijaky s bojovou brzdou Produkty zoradené podľa hodnotenia používateľov od najlepšieho nájdete v kategórii navijaky s bojovou brzdou recenzie
P-DC1-WEB19
Zavoláme Vám a odborne poradime
+421 2 5710 1800
Otázka na objednávku
Otázka na tovar
Prosím, zadajte svoj telefón:
Zavolajte mi
Na vašom súkromí nám záleží My, spoločnosť Alza.cz a.s., IČO 27082440, používame súbory cookies na zaistenie funkčnosti webu a s vaším súhlasom o. i. aj na personalizáciu obsahu našich webových stránok. Kliknutím na tlačidlo „Rozumiem“ súhlasíte s využívaním cookies a predaním údajov o správaní na webe na zobrazenie cielenej reklamy na sociálnych sieťach a reklamných sieťach na ďalších weboch.
Viac informácií Menej informácií