AlzaPlus+ sport PET

Prístroje a pomôcky na cvičenie s vlastnou váhou

Zobraziť katalóg
Cena
-
Dostupnosť
Stav tovaru
Hodnotenia od zákazníkov
Najnovšie objednávky
Filtrovať

Prístroje a pomôcky na cvičenie s vlastnou váhou sú tu pre vás, ak chcete začať s cvičením a vyhnúť sa zaobstarávaniu nákladných strojov alebo návšteve posilňovne. Nie je nič lepšie, než sa pustiť do cvičenia s vlastnou váhou. Okrem toho, že je to vhodný spôsob cvičenia pre začiatočníkov, je skvelým doplnkom aj pre tých, ktorí sa venujú inému športu. Aké cvičenie s vlastnou váhou môžete vykonávať?

Pokračovať

Aké výhody prináša cvičenie s vlastnou váhou?

Cvičenie s vlastnou váhou má pár zásad. Základom je uvedomiť si svoje svalové partie a následne ich aktivovať pomocou mysle. Je dôležité vedieť, aké svaly chcete práve zapojiť a samozrejme to vedieť realizovať. Nemali by ste zabúdať ani na správne dýchanie, teda hlboké so zapojením bránice, ktorá zapája brušné svaly.

  • Cviky si vyberiete podľa chuti aj momentálnej kondície.
  • Môžete cvičiť kdekoľvek a kedykoľvek – vonku aj doma, cez deň aj v noci.
  • Posilníte stred tela, a tým podporíte správne držanie tela.
  • Vďaka cvičeniu s vlastnou váhou môžete schudnúť aj nabrať svaly.

Medzi moderné techniky prepojenia mysle a cvičenia patria senzomotorické cvičenia.

Výborné je aj cvičenie s vlastnou váhou pre začiatočníkov

Cvičenie s vlastnou váhou pre začiatočníkov je tiež výborné. Môžete začať jednoduchými cvikmi úplne bez pomôcok alebo iba s podložkou. Úplným základom je osvojenie si správnej techniky drepu a posilnenie svalového korzetu pomocou cvikov v uzavretom reťazci – teda s oporou rúk aj nôh. Medzi také cviky patrí doska, vzpor na zemi s natiahnutými rukami alebo východisková pozícia lezenia po štyroch, ktorú fyzioterapeuti označujú ako pozíciu medveďa.

Zamerajte sa na komplexné cvičenie s vlastnou váhou

Jednou z nevýhod, ktorú cvičenie s vlastnou váhou môže mať, môže byť nadmerné zaťažovanie niektorých partií a zanedbanie iných. Preto by ste sa mali zamerať na komplexné cvičenie, čím precvičíte naozaj každú časť tela. Také cvičenie je navyše oveľa účinnejšie a nie je potrebné vykonávať veľké množstvo opakovaní. Navyše môžete využiť najrôznejšie fitness pomôcky.


Pomôcky na cvičenie brucha – Posilňovacie koliesko
Posilňovacie koliesko

Pomôcka na cviky s vlastnou váhou na ruky
Držadlá na posilňovanie

Kožený medicinbal – pomôcka na cvičenie s vlastnou váhou na objem
Medicinbal

Podložky na cvičenie sú pre mnohé cvičenia s vlastnou váhou nevyhnutnosťou

Podložky na cvičenie budú vaším verným spoločníkom pri cvičení s vlastnou váhou. Zaistia vám komfort (aj ten tepelný), dokážu tlmiť nárazy a nebudú sa vám vďaka nim šmýkať nohy. Podložky na cvičenie využijete na pilates, jogu, rehabilitačné cvičenia aj napríklad aerobik.

Vyberte si správnu podložku podľa veľkosti aj hrúbky

Pri výbere zohľadnite najmä to, aká bude podložka na cvičenie veľká a silná. Veľkosť podložky na dĺžku sa odvíja od vašej výšky – mala by byť o kúsok dlhšia. To, ako budú tieto pomôcky na cvičenie s vlastnou váhou široké, vyberajte s ohľadom na vaše pohodlie. Hoci štandard je 60 cm, komfortnejšie vám bude pri šírke 80 cm.

Ako má byť podložka na cvičenie hrubá?

Od druhu cvičenia sa odvíja to, aká má byť podložka na cvičenie hrubá. Tenšie podložky sú vhodné na jogu a pilates, tie silnejšie na dynamické cvičenie alebo rehabilitáciu. Závisí to aj od vašej hmotnosti – pre štíhlych sa hodia paradoxne mäkšie podložky nad 4 mm, pre silnejších tenšie, zhruba 3 – 4 mm. Extra mäkká podložka na cvičenie môže mať aj 1 cm.


Jogamatka na cviky s vlastnou váhou na chudnutie
Jogamatka

Červená podložka na cviky s vlastnou váhou na chrbát
Podložka na cvičenie

Skladacia podložka na cviky s vlastnou váhou na chudnutie
Skladacia podložka

Naozaj veľká podložka na cvičenie môže mať aj 200 – 220 cm.

Na cvičenie s vlastnou váhou využite balančné pomôcky

Balančné pomôcky sú jedným z prostriedkov, ako vykonávať cvičenie s vlastnou váhou. Patria sem balančné podložky a dosky, šošovky a vankúšiky, gymnastické lopty či rotačné disky.

!

Na čo je balančná podložka?

A na čo je balančná podložka? Pomôže vám zapojiť hlboké stabilizačné svaly, čo zlepší vašu koordináciu pohybov, rovnováhu a tiež obmedzí bolesť chrbta a kĺbov.

Zháňate rehabilitačnú balančnú podložku? Pri cvičení buďte opatrní

Pokiaľ budete kupovať rehabilitačnú balančnú podložku, buďte pri jej vyberaní opatrní. Nákup aj cviky vždy konzultujte so svojím lekárom, aby ste predišli zhoršeniu či vzniku zdravotných ťažkostí.

Cvičiť môžete aj pri práci – umožní vám to balančná podložka na stoličke

Na cvičenie s vlastnou váhou na balančných pomôckach môžete využiť rôzne druhy. Doma aj v kancelárii sa hodí balančná podložka na stoličke v podobe šošovky alebo vankúšika, ktorá masíruje a podporuje správne držanie tela.

Veľkosti sú rôzne, tá najväčšia balančná podložka má cez 60 cm

Vyberať môžete z rôznych priemerov, najväčšia balančná podložka má cez 60 cm a tie najmenšie potom cca 30 cm. Od toho sa odvíja nosnosť, hmotnosť a cena pomôcky. Podľa rozmerov sa dajú použiť aj na vykonávanie rôznych cvikov.


Balančná doska na cviky s vlastnou váhou pre mužov a ženy
Balančná doska

Rotačný disk na cviky s vlastnou váhou pre ženy a mužov
Rotačný disk

Balančná kupola
Balančná kupola

Jednou z balančných pomôcok je BOSU

Balančné pomôcky BOSU patria medzi moderné a obľúbené cvičebné nástroje. Cvičenie na nich spevňuje telo a zlepšuje jeho držanie. Ide vlastne o pologuľu, ktorú môžete používať obojstranne a jej tvrdosť si ešte prispôsobiť dofúknutím alebo upustením vzduchu. Na tvrdšom povrchu je cvičenie náročnejšie.

Aké vykonávať cvičenie na BOSU?

Pretože je BOSU veľmi všestranná pomôcka, môžete na nej vykonávať celý rad cvikov, pri ktorých využijete vlastnú váhu. Cvičenie môže byť silové, balančné aj aeróbne, pri všetkých ale posilníte hlavne stred tela. Táto pomôcka vám poslúži na kondičné aj rehabilitačné cvičenie.

Využite BOSU pre deti

Toto ich bude baviť – BOSU pre deti je skvelá príležitosť, ako ich prinútiť k pohybu. Balančné podložky sú vlastne veľmi zábavné a dieťa ani nebude mať pocit, že cvičí. To isté ale platí aj pre dospelého, ktorý sa nemôže na cvičenie odhodlať. Tieto pomôcky na cvičenie s vlastnou váhou budú baviť každého.


Modrá balančná podložka Stormred
Modrá balančná podložka

Červená balančná podložka Stormred
Červená balančná podložka

Čierna balančná podložka Stormred
Čierna balančná podložka

Bosu loptu nájdete v rôznych farebných vyhotoveniach, vyberie si tak každý aj podľa tohto parametra.

Veľmi obľúbené cvičenie s vlastnou váhou je joga

Joga ako cvičenie s vlastnou váhou nemusí byť jednoduchým fyzickým cvičením, ale aj formou relaxácie, meditácie a okamihov sústredenia sa na seba samého. Vďaka rôznym stupňom náročnosti je dobrou voľbou aj joga pre začiatočníkov. Stačí sa len odhodlať a zaobstarať si tie správne pomôcky, ktoré vám pri cvičení uľahčia a pomôžu.

!

Trocha z histórie jogy

Zaujíma vás história jogy? Potom vedzte, že ide o filozofiu známu už z 3. storočia pred naším letopočtom, kedy išlo o prax spájajúcu jednotu duše, tela a intelektu.

Joga sa dá cvičiť aj doma

Kvôli cvičeniu nemusíte opúšťať teplo domova, pustite sa do jogy doma. Základné znalosti a cviky vám poskytnú rôzne zdroje – videá na internete alebo joga knihy. Nemali by vám však rozhodne chýbať pomôcky na pohodlné cvičenie (minimálne podložka na jogu) a tiež vhodné oblečenie.

Aké pomôcky na jogu sa vám budú hodiť?

Pomôcky na jogu zahŕňajú niekoľko základných prvkov, ktoré zaistia príjemné cvičenie – to platí napríklad pre podložku na jogu. Na dosiahnutie dokonalých polôh pre začiatočníkov i pokročilých slúžia bloky, valce a popruhy na jogu, kruhy na jogu sú potom skvelé na preťahovanie.


Valec na jogu
Valec na jogu

Blok na jogu
Blok na jogu

Jogamatka
Jogamatka

Tieto pomôcky využijete na všetky druhy jogy, nemusíte teda zostávať kvôli vybaveniu len pri jednom – patrí sem napríklad Power joga, Hatha joga, Vinyasa joga, Kundalini joga a ďalšie.

Gymnastika je tiež stále v kurze

Možno sa vám tento šport bude zdať nemoderný, ale nie je tomu tak. Gymnastika patrí medzi stále populárne cvičenia s vlastnou váhou, ktoré môžete vykonávať v telocvični aj doma. Zlepšuje motoriku, koordináciu pohybov aj rovnováhu.

Aké druhy gymnastiky poznáme?

Gymnastiku môžeme rozdeliť na niekoľko druhov. Líšia sa od seba pohybovými činnosťami a ich prevedením, ale aj tak sa vzájomne prelínajú. Patria sem aj skoky na trampolíne a športový aerobik.

  • Športová gymnastika obsahuje cviky, ktoré sú silové alebo švihové a vykonávajú sa na koberci alebo náradí.
  • Akrobatická gymnastika je o spolupráci dvoch a viacerých osôb, ktoré cvičia zostavy vrátane premetov, salt atď.
  • Prostná gymnastika je už spomínaná športová, ktorá sa vykonáva bez náčinia.

Kruhy na gymnastiku Stormred
Kruhy

Mozoľníky Stormred
Mozoľníky

Gymnastická lopta Stormred
Gymnastická lopta

!

Zaobstarajte si na gymnastiku tie správne pomôcky

Na niektoré gymnastické cviky budete potrebovať pomôcky. Niekedy ide len o základnú podložku, ďalšie druhy vyžadujú obyčajné či špeciálne náčinie – sú to napríklad kruhy alebo laná, obruče, švihadlá, stuhy a gymnastické lopty.

Ideálny šport – to je gymnastika pre deti

Gymnastika pre deti je základom pre ďalšie športy a pohybový rozvoj detí. Zdokonalia sa v pohybe, naučia sa základy gymnastiky a športovej prípravy. Zároveň podporuje aj mentálny rozvoj – sústredenie, cieľavedomosť a spoluprácu.

Skryť popis
Pomohla vám táto informácia?
Tento formulár slúži len na hodnotenie informácií v popise vyššie.
Ak máte otázku k produktom, službám, doprave, či inú požiadavku, využite zákaznícku podporu.
Čo by sme v ňom mali zlepšiť? Chýba vám tu niečo? Je niečo uvedené zle? Podeľte sa.

Najpredávanejšie

1.
Kine-MAX Professional OverBall Skladom podľa variantu
Overball – Priemer 25cm, nosnosť 100kg, technológia Anti-Burst, protišmykový povrch
3,70 €

2.
Beurer EM49 Na sklade > 5 ks
Elektrostimulátor svalový a nervový, masíruje alebo uvoľňuje bolesť, rôzne tipy stimulácie, 2 oddelené systémy, 4 priľnavé elektródy, 64 prednastavených programov, 6 programov nastaviteľných individuálne, časovač (5-100min), inverzný LCD displej s modrým podsvietením, ergonomický dizajn so sponou na opasok, výstupný prúd max. 200mA, pulzačné rozpätie 50-450 mikrosekúnd na 1 impulz, batérie 3 x 1,5V AAA (súčasť balenia)
59,90 €

3.
Stormred Joga Blok DUO Na sklade > 10 ks
Joga blok – rozmery 22.86×15.24×7.62cm (V׊×H), hmotnosť 200g, materiál: EVA pena, modrá a sivá farba
-64 %
7,79 €
2,80 €

Ďalšie najpredávanejšie
1 144 položiek
4,7 41×
Omron E3 Intense, 3roky záruka
Elektrostimulátor – liečba bolesti chrbát a kĺbov, 9 programov, 4 liečebné zóny, 4 typy masáže, displej
81 €
Na sklade > 5 ks
Do polnoci objednáš, ráno v AlzaBoxe máš!
Info
Objednávací kód: OMRES001
4,7 83×
Kine-MAX Professional Mini Loop Resistance Band Kit
Sada gúm na cvičenie – na cvičenie nôh, odpor od 1 do 12 kg, 5 expandérov, vak v balení, materiál guma, viacfarebná
Super cena
6,70 € Ušetríte 0,39 €
Na sklade > 10 ks
Do polnoci objednáš, ráno v AlzaBoxe máš!
Info
Objednávací kód: SPTknx0028
4,2 34×
BEURER EM 59
Elektrostimulátor – na liečbu bolesti a stimuláciu svalov aj nervov, úľava a regenerácia, 3 typy terapie: TENS/EMS a teplo, iba TENS, iba teplo; 2 úrovne tepla, 4 elektródy s gélovými vankúšikmi, 2 samostatne nastaviteľné kanály, 64 predprogramovaných aplikácií, 6 prispôsobiteľných programov, bezpečnostné vypnutie, Litium-ion dobíjacie batérie, oblasť použitia: horné a dolné končatiny, členky, ramená, chrbát, zadok a zadná strana stehien
107,90 €
Na sklade > 5 ks
Do polnoci objednáš, ráno v AlzaBoxe máš!
Info
Objednávací kód: BEUES639
4,9 99×
Kine-MAX Professional Super Loop Resistance Band Kit
Sada gúm na cvičenie – na hrazdu, odpor od 1 do 55 kg, materiál guma, čierna, červená, modrá, zelená a žltá farba
25,90 €
Na sklade > 5 ks
Do polnoci objednáš, ráno v AlzaBoxe máš!
Info
Objednávací kód: SPTknx0027
Blackroll Čierny - Masážny valec Varianty
4,9 87×
Blackroll Čierny
Masážny valec s rozmermi 30×15 cm, čierna farba
Super cena
25 € Ušetríte 2 €
Na sklade > 5 ks
Do polnoci objednáš, ráno v AlzaBoxe máš!
Info
Objednávací kód: SPT876
5,0
TRX Move
Závesný posilňovací systém TRX – s prichytením do dverí, s nosnosťou 159 kg, materiál držadla pena, čierna a žltá farba
152,90 €
Na sklade 2 ks
Do polnoci objednáš, ráno v AlzaBoxe máš!
Info
Objednávací kód: SPTif415
KreFit Roller 45 cm Orange - Masážny valec Varianty
4,8 59×
KreFit Roller 45 cm Orange
Masážny valec s rozmermi 45×13.5 cm, oranžová farba
Super cena
8,09 €
Na sklade > 10 ks
Do polnoci objednáš, ráno v AlzaBoxe máš!
Info
Objednávací kód: SPTkref002
4,3 10×
Omron HeatTens, 3roky záruka
Elektrostimulátor -
102,90 €
Na sklade > 5 ks
Do polnoci objednáš, ráno v AlzaBoxe máš!
Info
Objednávací kód: OMRES885
Stormred Roller 45 cm Black - Masážny valec Varianty
4,8 59×
Stormred Roller 45 cm Black
Masážny valec s rozmermi 45×13.5 cm, čierna farba
Super cena
9,29 €
Na sklade > 10 ks
Do polnoci objednáš, ráno v AlzaBoxe máš!
Info
Objednávací kód: SPTkref001
5,0 15×
BOSU Profi Balance Trainer
Balančná podložka – plastová, protišmyková, nafukovacia, obojstranná a rehabilitačná, max. nosnosť 136 kg, výška 22,5 cm, priemer 63,5 cm, pumpička súčasťou balenia, vrátane manuálu, hmotnosť 8 kg, čierna a modrá farba
209,90 €
Na sklade > 5 ks
Objednávací kód: BOSU02
4,4 35×
Kine-MAX Pro-Resistance Band Kit – Súprava posilňovacích gúm, level 1 – 4
Sada gúm na cvičenie – na pilates, materiál guma, viacfarebná
16,90 €
Na sklade > 10 ks
Do polnoci objednáš, ráno v AlzaBoxe máš!
Info
Objednávací kód: SPTkm0001
4,9 37×
Beurer EM49
Elektrostimulátor svalový a nervový, masíruje alebo uvoľňuje bolesť, rôzne tipy stimulácie, 2 oddelené systémy, 4 priľnavé elektródy, 64 prednastavených programov, 6 programov nastaviteľných individuálne, časovač (5-100min), inverzný LCD displej s modrým podsvietením, ergonomický dizajn so sponou na opasok, výstupný prúd max. 200mA, pulzačné rozpätie 50-450 mikrosekúnd na 1 impulz, batérie 3 x 1,5V AAA (súčasť balenia)
59,90 €
Na sklade > 5 ks
Do polnoci objednáš, ráno v AlzaBoxe máš!
Info
Objednávací kód: BEUES001
Kine-MAX Professional GYM Ball  – strieborná - Fitlopta Varianty
4,7 44×
Kine-MAX Professional GYM Ball – strieborná
Fitlopta s priemerom 65 cm, nosnosť 250kg, pumpička súčasťou balenia a masážny povrch
16,90 €
Na sklade > 10 ks
Do polnoci objednáš, ráno v AlzaBoxe máš!
Info
Objednávací kód: SPTknx0016
Stormred Roller 33 cm Grey - Masážny valec Varianty
4,6 65×
Stormred Roller 33 cm Grey
Masážny valec s rozmermi 33×14 cm, sivá farba
Super cena
6,49 €
Na sklade > 10 ks
Do polnoci objednáš, ráno v AlzaBoxe máš!
Info
Objednávací kód: SPTkref009
4,5 24×
Sharp Shape Expander set
Expander – minimálny odpor 4.5 kg × maximálny odpor 13.5 kg, dĺžka 120 cm
24,90 €
Na sklade 3 ks
Do polnoci objednáš, ráno v AlzaBoxe máš!
Info
Objednávací kód: SPTss0053
4,9 13×
BOSU NexGen Pro Balance Trainer
Balančná podložka – plastová, protišmyková a obojstranná, max. nosnosť 159 kg, rozmery 25,4 × 63,5 cm (V׊), priemer 63,5 cm, pumpička súčasťou balenia, vrátane manuálu, hmotnosť 9 kg, modrá farba
216,90 €
Na sklade > 5 ks
Objednávací kód: BOSU15
Stormred Roller 33 cm Blue - Masážny valec Varianty
4,6 65×
Stormred Roller 33 cm Blue
Masážny valec s rozmermi 33×14 cm, modrá farba
Super cena
8,50 €
Na sklade > 10 ks
Do polnoci objednáš, ráno v AlzaBoxe máš!
Info
Objednávací kód: SPTkref003
Kine-MAX Professional GYM Ball – modrá - Fitlopta Varianty
4,7 44×
Kine-MAX Professional GYM Ball – modrá
Fitlopta s priemerom 65 cm, nosnosť 250kg, pumpička súčasťou balenia a masážny povrch
17,62 €
Na sklade > 10 ks
Do polnoci objednáš, ráno v AlzaBoxe máš!
Info
Objednávací kód: SPTknx0015
4,4 104×
Lifefit Slimfit gymnastická svetlo zelená
Podložka na cvičenie – zelená, materiál NBR, hrúbka 0,4 cm, rozmery 173 × 58 cm (D׊)
Cenová bomba
10 € Ušetríte 1,99 €
Na sklade 2 ks
Do polnoci objednáš, ráno v AlzaBoxe máš!
Info
Objednávací kód: SPT4343
4,7 76×
Thera-Band 2 m zelená
Guma na cvičenie – na pilates, materiál guma,
7,90 €
Na sklade > 5 ks
Do polnoci objednáš, ráno v AlzaBoxe máš!
Info
Objednávací kód: SPTif1266
4,3 12×
Omron PocketTens, 3roky záruka
Masážny prístroj – na celé telo, aj na uvoľnenie bolesti, elektrostimulácia, 10 úrovní intenzity, 3 programy, možnosť automatického vypnutia, na AAA batérie, biela farba, hmotnosť 75 g, rozmery 7 × 7,5 × 2,2 cm (V׊×D)
37,90 €
Na sklade 2 ks
Do polnoci objednáš, ráno v AlzaBoxe máš!
Info
Objednávací kód: OMRMP660
Blackroll Loop Band silná záťaž - Guma na cvičenie
Varianty
4,8 47×
Blackroll Loop Band silná záťaž
Guma na cvičenie – na cvičenie nôh, max. odpor 6,7 kg,
Zľavnené -6 %
14,90 € 15,90 €
Na sklade 1 ks
Do polnoci objednáš, ráno v AlzaBoxe máš!
Info
Objednávací kód: SPTbd0738
Blackroll Loop Band stredná záťaž - Guma na cvičenie Varianty
4,8 47×
Blackroll Loop Band stredná záťaž
Guma na cvičenie – na cvičenie nôh, max. odpor 4,9 kg, materiál guma a textil,
15,70 €
Na sklade 3 ks
Do polnoci objednáš, ráno v AlzaBoxe máš!
Info
Objednávací kód: SPTbd0737
Blackroll žlto-čierny - Masážny valec Varianty
4,9 87×
Blackroll žlto-čierny
Masážny valec , čierna farba
27,90 €
Na sklade > 5 ks
Do polnoci objednáš, ráno v AlzaBoxe máš!
Info
Objednávací kód: SPT878

Prístroje a pomôcky na cvičenie s vlastnou váhou

Prístroje a pomôcky na cvičenie s vlastnou váhou

V kategórii Prístroje a pomôcky na cvičenie s vlastnou váhou máme práve teraz na Alza.sk celkom 1144 produktov.
Pozrite sa na produkty zoradené podľa ceny od najlacnejšieho v kategórii lacné prístroje a pomôcky na cvičenie s vlastnou váhou
P-DC1-WEB01
Zavoláme Vám a odborne poradime
+421 2 5710 1800
Otázka na objednávku
Otázka na tovar
Prosím, zadajte svoj telefón:
Zavolajte mi
Na vašom súkromí nám záleží My, spoločnosť Alza.cz a.s., IČO 27082440, používame súbory cookies na zaistenie funkčnosti webu a s vaším súhlasom o. i. aj na personalizáciu obsahu našich webových stránok. Kliknutím na tlačidlo „Rozumiem“ súhlasíte s využívaním cookies a predaním údajov o správaní na webe na zobrazenie cielenej reklamy na sociálnych sieťach a reklamných sieťach na ďalších weboch.
Viac informácií Menej informácií