GIGABYTE GeForce GTX 1050 OC 2G

Catalogue
GIGABYTE GeForce GTX 1050 OC 2G
4.9 13 rating
Graphics Card - 2GB GDDR5 (7008MHz), NVIDIA (GP107) Pascal GeForce GTX1050 (1404MHz), Boost Clock 1518MHz, PCIe x16, 128bit, DisplayPort, DVI, HDMI
Code:  EG235j1 Product Number:  GV-N1050OC-2GD Producer's Website:

GIGABYTE GeForce GTX 1050 OC 2G

NVIDIA added this piece of uncompromising hardware into their line up. This card is ready for Full HD resolution and provides a sophisticated cooling system Windforce that will push your computer performance to its limits.

Key features of the GIGABYTE GTX 1050 OC 2G

  • New Pascal architecture with 14nm manufacturing process
  • Core frequency varies depending on the current workload of the card
  • Ideal for high definition gaming experience 
  • Sophisticated and effective Windforce cooling system
  • Low power consumption even during high-performance
  • Three graphical outputs (DisplayPort, DVI, HDMI)

Energy-saving operation

Due to 14nm manufacturing technology and new Pascal architecture, the manufacturer promises not only significantly higher performance but far greater efficiency. The 1050 GTX OC core provides excellent performance backed by high frequencies. The core runs at 1518MHz and the memory frequency at 1404MHz. The card also boasts an impressive 2GB of GDDR5 memory.

High frequency

The GTX OC 1050 core belongs to one of Gigabyte's fastest-clocked cards. The extreme increase in frequencies was possible due to the Windforce cooling system. The Windforce 2X cooling system features two 90mm unique blade fans, one pure copper composite heat-pipe, alternate spinning fan design, and heat pipes direct touch technology, together delivering an effective heat dissipation capacity for higher performance at lower temperatures.

Extraordinary performance

The GeForce GTX OC 1050 2G supports high resolution of up to 7680 × 4320 and G-Sync function that reduces visual tearing. ?The card is supplied with an intuitive Xtreme Engine toolset, which helps you to easily adjust the performance and parameters of your graphics card. Due to it, you can adjust e.g. the fan speed, core frequency or voltage. The program also monitors the status of the card and allows performance tuning in real time. The GeForce GTX OC 1050 2G has a Direct X12 support and features DisplayPort, DVI and HDMI ports.

Specifications

Width
111 mm Done!
Height
191 mm Done!
Depth
36 mm Done!
Chip manufacturer
NVIDIA GeForce Done!
Model designation
GTX 1050 Done!

Dimensions

Width
111 mm Done!
Height
191 mm Done!
Depth
36 mm Done!

Chip

Chip manufacturer
NVIDIA GeForce Done!
Model designation
GTX 1050 Done!

Performance & usage

Use
Game playing Done!

Memory

Size of operational RAM
2 GB Done!
Memory type
GDDR5 Done!
Bus width
128-Bit Done!

Frequency

Core frequency
1,404 MHz Done!
Core clock speed (Boost clock)
1,518 MHz Done!
Memory frequency
7,008 MHz (7.01 GHz) Done!

Interface

PC connection
PCI Express x16 Done!
Monitor connection
DisplayPort, DVI, HDMI Done!
Number of outputs
3 Done!

Technology

DirectX version
12 Done!

Cooling system

number of fans
2 × Done!

Consumption

Recommended power sources
300 W Done!
More Specifications

Gigabyte, founded in 1986, is an irreplaceable player in the field of computer components. They put great emphasis on key technologies and the strictest quality standards. The company produces a wide range of basic computer components such as motherboards and graphics cards, but also have many computer peripherals, laptops, tablets, desktops and even network solutions and servers on offer. Recently they also introduced a line of Gigabyte mobile phones.

Specifications can be changed without notice. Images are for illustrative purposes only.

Dobrý den, koupil jsem si tuto grafickou kartu nedavno, ale když zapnu pc tak se na chvíli rozběhne chlazení u grafiky a pak se zastaví, nevím jestli jde o chybu nebo to tak je schválně ale prosil bych o radu

Dobrý deň chcel by som sa opýtať či grafiku môžme posadiť do základnej dosky MSI B-250 PRO-VH 2. Či grafiku utiahne procesor Intel Pentium G4560 Ďakujem za odpoveď

Dobrý den, bude tato grafická karta kompatibilní s procesorem AMD Phenom II X4 965, základní deskou ASRock 970 Pro3 a zdrojem 450W?

mohli by ste mi dat zoznam kariet ktore podporuju nividia sli dakaujem

Dobrý den, chtěl bych se zeptat jestli tato grafická karta má svůj napájecí režim. Abych tam nemusel zapojit kabel pin.

dobry den, pasovala by tato graficka karta do teto desky? : https://www.alza.cz/msi-970-gaming-d2121913.htm

Dobry den, mam stary pocitac s Core 2 Duo E8400 a doskou External Link bude mi prosim tato karta fungovat?

Dobrý deň, chcel by som sa opýtať či je táto grafická karta vhodná k môjmu počítaču. Môj počítač má Windows 10 64bit, Intel Core i5-6500 Skylake, DDR4 8GB Kingston Hyper Black základnú dosku MSI B150M PRO-VHD, je táto grafická karta vhodná ? Alebo nejaká iná na hranie hier ?

nemůžu se rozhodnout buď tahle nebo MSI Radeon RX 460 4G OC. ráda by se hodila prosím.

Dobrý den, chtěl bych se zeptat jestli by tato Grafická karta fungovala na desce AMD(fx)-6100 Six-Core Processor 3.30 GHz

123...
Questions and answers: GIGABYTE GeForce GTX 1050 OC 2G
More Information

MSI RX 570 Mech 2 8G OC (RECENZIA A TESTY)

Ďalšou grafickou kartou z novo vydanej hernej edície MECH 2 spoločnosti MSI je MSI RX 570 Mech 2 8G OC. O tom, ako sa tejto grafickej karte darilo v náročných testoch na Alza.sk, sa môžete presvedčiť práve v tomto článku.

Sapphire Nitro+ RX 580 8GD5 Special Edition (RECENZIA A TESTY)

Boj o to najvyššie miesto výkonnostného rebríčka mainstreamových grafických kariet je vždy centrom pozornosti širokej komunity hráčov počítačových hier. Teraz na jeden taký boj určite dôjde, v dnešnej recenzii si totiž prestavíme a tiež otestujeme nadštandardne taktovanú grafickú kartu Sapphire Nitro+ RX 580 8GDB Limited Edition.

Asus RX 560 O4G EVO (RECENZIA A TESTY)

Možno ani neviete, že pod označením Radeon RX 560 sa dnes predávajú hneď dva rozdielne výkonné varianty grafických kariet. V dnešnej recenzii si predstavíme grafickú kartu Asus RX 560 O4G EVO, ktorá je predstaviteľom práve toho slabšieho variantu, ale hlavne si tiež ukážeme, ako v ponuke grafických kariet správne rozpoznať výkonnejší Radeon RX 560.

Gigabyte GTX 1050 OC 2G (RECENZIA A TESTY)

Nie všetci hráči vyžadujú výkonné a drahé grafické karty. Niekto hranie počítačových hier berie len ako občasnú zábavku, a nie je preto ochotný za grafickú kartu dať celú výplatu. Gigabyte GTX 1050 OC 2G patrí práve medzi tie menej výkonné, no tiež lacnejšie grafické karty, ktoré by mohli osloviť nejedného nenáročného hráča počítačových hier. Ako sa tejto grafickej karte darilo v testoch sa môžete presvedčiť v našej recenzii.

Gigabyte RX 560 Gaming OC 4G (RECENZIA A TESTY)

Nenáročné počítačové hry a jednoduchý eSport Gaming. Tak to sú presne oblasti, na ktoré cieli grafická karta Gigabyte RX 560 Gaming OC 4G. Tá síce disponuje skromným herným výkonom, môže však ponúknuť celkom zaujímavú obstarávaciu cenu a ako uvidíte v tejto recenzii, tiež veľmi solídne prevádzkové vlastnosti.

MSI RX 580 Mech 2 8G OC (RECENZIA A TESTY)

Nová grafická karta pod novou predajnou značkou, presne tak môžeme popísať grafickú kartu MSI RX 580 Mach 2 8G OC, ktorá vznikala narýchlo ako nutná reakcia na nie príliš vydarený, širokou verejnosťou odsudzovaný, ale hlavne nakoniec tiež zrušený program GPP spoločnosti NVIDIA. Ako sa teda tejto novej grafickej karte darí v testoch na Alza.sk?

Asus Cerberus GTX 1050 Ti O4G (RECENZIA A TESTY)

Asus Cerberus GTX 1050 Ti O4G patrí do novšej edície grafických kariet s názvom Cerberus, ktoré sú spoločnosťou Asus špeciálne „vyšľachtené“ pre vysporiadanie sa s dlhodobou hernou záťažou. Ako táto grafická karta nakoniec dopadla v našich testoch na Alza.cz, o tom sa môžete dočítať práve v tejto recenzii.

Gainward GTX 1060 3GB (RECENZIA A TESTY)

Grafické karty GeForce GTX 1060 sú medzi stredne náročnými hráčmi počítačových hier veľmi populárne a na tejto vlne sa vezie aj spoločnosť Gainward, v ktorej ponuke môžete nájsť hneď niekoľko týchto grafických kariet. Jednou z nich je grafická karta s jednoduchým názvom Gainward GTX 1060 3GB, ktorú si dnes tiež otestujeme.

Gigabyte GTX 1060 Windforce OC 6G (RECENZIA A TESTY)

Výborný mainstreamový výkon v celkom malých rozmeroch. Tak presne to by mala ponúkať grafická karta Gigabyte GTX 1060 WINDFORCE OC 6G. Či to tak naozaj je, o tom sa môžete sami presvedčiť v našej recenzii, kde sme túto grafickú kartu riadne otestovali.

Sapphire Pulse RX 570 4GD5 (RECENZIA A TESTY)

Máte zálusk na grafickú kartu Radeon RX 570 od spoločnosti Sapphire a len neviete, či zvoliť Nitro+, či lacnejšie Pulse? Aké sú vôbec medzi týmito dvoma kartami rozdiely? Odpoveď nájdete práve v tomto článku! Dnes si totiž otestujeme grafickú kartu Sapphire Pulse RX 570 4GD5.

Far Cry 5 (TESTY) – výkony grafických kariet AMD aj NVIDIA

Far Cry 5 je jednou z najúspešnejších počítačových hier poslednej doby, ktorá si získala srdce nejedného hráča. Témou tohto článku však nie je chvála tejto skvelej hry spoločnosti Ubisoft. Dnes sa pozrieme na to, ako sa v tejto hre darí grafickým kartám súčasnej generácie a tiež vám poradíme, s akými kartami si Far Cry 5 zahráte najlepšie.
Accessories for GIGABYTE GeForce GTX 1050 OC 2G
Chcete doručit zboží do Česka? Prohlédněte si GIGABYTE GeForce GTX 1050 OC 2G. Für Versand nach Deutschland, besuchen Sie bitte GIGABYTE GeForce GTX 1050 OC 2G. Für Versand nach Österreich, besuchen Sie bitte GIGABYTE GeForce GTX 1050 OC 2G.
P-DC1-WEB01
We will call you and advise you professionally
+420 225 340 120
Order inquiry
Question about the product
Please enter your telephone:
Call me
We care about your privacy Alza.cz a. s., Company identification number 27082440, uses cookies to ensure the functionality of the website and with your consent also to personalisage the content of our website. By clicking on the “I understand“ button, you agree to the use of cookies and the transfer of data regarding the behavior on the website for displaying targeted advertising on social networks and advertising networks on other websites.
More information Less info