Začínáme na burze - rozšířené vydání

Catalogue
Začínáme na burze - rozšířené vydání E-book, Czech
5 3 rating
E-Book
Author: Ondřej Hartman
2018, Czech, 272 pages
11.84 €
Add to Cart Hassle-free One-click buying using preset Shipping and Payment options.
Code:  EK27937 ISBN: 978-80-265-0780-2
Začínáme na burze - rozšířené vydání 11.84 € Available for reading
Buy
There are no posts in this discussion.
More Information

NFT – technológia nielen pre svet umenia

Nad skratkou NFT si posledných pár rokov láme hlavu množstvo bitcoinových a kryptomenových nadšencov. Aj keď je to trochu na zamyslenie, v roku 2021 sa stala „slovom roka” a hojne ju začali riešiť aj ľudia úplne mimo krypto sveta. Čo presne teda stojí za týmto tajomným výrazom? Kde sa NFT vzali a prečo sú tak populárne? A môžu mať budúcnosť v každodennej realite bežného, alebo aj virtuálneho sveta?

História Cypherpunku

Zaujíma vás hnutie Cypherpunks? Chcete sa dozvedieť o tom, čo viedlo k stvoreniu Bitcoinu a aké osobnosti sa o to zaslúžili? Nie sú vám cudzie pojmy ako suverenita, súkromie, filozofia, anarchia, novátorstvo? Všetko začalo v sedemdesiatych rokoch a cez súčasnosť sa tento motýlí efekt dozaista bude prenášať a formovať ešte ďalšie dlhé roky. Čítajte ďalej a nahliadnite do zákulisia kryhy dozviete sa oveľa viac.

10101 - Decentralizovaná futures burza využívajúca Lightning network

V tomto článku prinášame pohľad na unikátnu Lightning peňaženku s integrovanou futures burzou. Okrem prijímania a posielania satoshi cez sieť lightning network môžete držať aj dolárovú hodnotu, či si vytvoriť virtuálnu pôžičku. A to celé zabezpečené sieťou lightning a bitcoinom, teda bez odovzdania privátnych kľúčov tretej strane a bez potreby dôvery v protistranu. Táto aplikácia je treťou generáciou lightningových služieb, ktoré idú ďalej ako základné posielanie bitcoinov medzi užívateľmi. Na druhej strane je to pomerne nová aplikácia a je v testovacej prevádzke. Na čo môžeme deriváty nad lightningom prakticky využiť si vysvetlíme na konkrétnych príkladoch.

Prečo len Bitcoin?

Alebo o tom, ako človek dlhodobým štúdiom a vylučovacou metódou príde na to, že v skutočnosti neexistuje žiadne „krypto odvetvie“ a Bitcoin je bezkonkurenčne najsľubnejším kandidátom na budúce peniaze ľudstva. A o nič iné tu nejde.

Mutiny Wallet – bitcoinová PWA peněženka (RECENZIA A NÁVOD)

Peňaženka Mutiny Wallet je non-custodial peňaženka na Bitcoin (on-chain aj Lightning), ktorá beží v prehliadači. To znamená, že používatelia majú úplnú kontrolu nad svojimi vlastnými prostriedkami a nepodliehajú cenzúre obchodov s aplikáciami, ako sú Google Play a Apple App Store. Peňaženka pracuje s kľúčmi a beží lightning node priamo v prehliadači lokálne cez technológie JavaScript a WASM.

LNP/BP: A gentle introduction

The Lightning Network is a relatively new and quickly developing system that promises cheap, fast and private payments on top of Bitcoin. It's already working in production, many people use it daily. But is that all? What if that was just the tip of some technological iceberg? What if what lies beneath the surface has a chance to significantly affect some parts of the Internet as we know it? Does that sound crazy? Maybe it is, but bear with me for a little while

Umbrela – Bitcoin full node s Lightningom aj pre úplných amatérov (NÁVOD)

Používať Bitcoin znamená používať svoj vlastný full node. Bez výnimky a bez diskusie. Ale to už viete. Otázkou je, ako to urobiť čo najjednoduchšie, bez bolestí hlavy a tak, aby to zvládol naozaj každý. Odpoveďou na zdanlivo zložitú otázku sa zdá byť Umbrel, bitcoinový full node stack, ktorý stojí za samostatný článok. Navyše je plne open-source a úplne zadarmo.

Breez - lightningová super-appka (RECENZIA A NAVOD)

Medzi Lightning peňaženky druhej generácie patrí aj lightning peňaženka Breez. Je to zároveň akési laboratórium Lightning technológií a je stavaná ako “super-appka”, podobne ako čínsky WeChat. V Breez môžete počúvať podcasty a streamovať saty svojim obľúbeným podcasterom vďaka technológii podcasting 2.0. Má integrované množstvo ďalších aplikácií, ktoré sú dostupné priamo z menu Apps, kde máte priamo prístup k službám ako Bitrefill, Wavlake, Boltz, Azteco alebo The Bitcoin Company. Breez taktiež funguje ako point of sale terminál na prijímanie platieb v prevádzke.

Liquid Network: privátny sidechain, alebo raj gamingu a NFT na Bitcoine?

Riešenia pre DeFi, gaming alebo NFTéčka na Bitcoine začínajú byť čím ďalej tým viac relevantné vďaka stále sa zdokonaľujúcim projektom, ktoré sa snažia dohnať a zahanbiť dianie na Ethereu. Jedným z nich je aj Liquid Network. Ten sa v poslednej dobe zviezol práve na vlne popularity fenoménov blockchainových hier a NFTéčiek. Aké má tento sidechain parametre, čo všetko na ňom môže fungovať a bude Liquid Network tou správnou cestou pre budúci rozvoj smart kontraktov na Bitcoine?

The Lightning Conference 2019 (REPORTÁŽ)

Prvá The Lightning Conference sa konala v bývalej armádnej pekárni v srdci Berlína  a bola skutočne unikátnou udalosťou. Na konferencii sa neschádzali len vývojári, no tiež nadšenci, popularizátori a krypto celebrity. Podujatie nabité obrovským množstvom prednášajúcich a účastníkov z celého sveta, ktorému vládla unikátna atmosféra. Takúto atmosféru nájdete len na výnimočných akciách a práve s pocitom výnimočnosti som z tejto konferencie aj odchádzal. Poďme sa pozrieť bližšie na jej priebeh, osobnosti, nové myšlienky a highlighty. 

Bitcoin: Odluka peňazí a štátu

Štátne peniaze sú posledným veľkým nástrojom štátu na ovládanie spoločnosti. História je voči štátnej moci nad inštitúciami neúprosná: štát v priebehu storočia prichádza o cirkev, médiá, vzdelanie aj ekonomiku. Aké neštátne peniaze v budúcnosti prevládnu a prečo práve Bitcoin?

Cardano (Everything You Need to Know) - Cryptocurrency with Great Potential But Also Risks

The Cardano platform has been under careful development since 2015 and is described by the developers themselves as a third-generation platform that can effectively address most of the shortcomings of today's cryptocurrencies. But how exactly is this promising cryptocurrency different from other altcoins?

Platforma Firefish - pôžička zabezpečená Bitcoinom

Ak ste počas leta navštívili jednu z mnohých československých bitcoinových konferencii, určite neušla vašej pozornosti nová česká platforma Firefish. Sľubuje možnosť ako si požičať české koruny alebo eurá so zábezpekou v Bitcoine. Na rozdiel od DeFi platforiem funguje priamo nad Bitcoinom pomocou Firefish protokolu, ktorý využíva nemeniteľné stavy a multisig adresy tri z troch.

ICO (VŠETKO, ČO CHCETE VEDIEŤ). Čo je prvotná ponuka kryptomeny?

Ak sa aktívne zaujímate o kryptomeny, pravdepodobne sa často stretávate s anglickým spojením Initial Coin Offering, alebo ešte častejšie so skratkou ICO. Čo ale to záhadné ICO vlastne je? Aké riziká sa spájajú s investíciami do najrôznejších ICO projektov? A ako z niekoľkých základných informácií poznať, že ide o solídnu ICO ponuku? Nielen to sa dozviete v našom článku!

RoboSats: P2P bitcoinová směnárna na Lightningu (NÁVOD)

Uchránit vlastní osobní data před centralizovanými službami a nakupovat či prodávat bitcoin peer-to-peer cestou bez prostředníka bývá mnohdy výzvou. Dnes už však naštěstí existuje hned několik šikovných nástrojů, které kombinují přehledné uživatelské rozhraní s dostatečným soukromím i obchodní likviditou. Jedním z nich je i lightningem poháněná bitcoinová směnárna RoboSats, kterou si dopodrobna představíme ve článku níže.

Monero (EVERYTHING YOU NEED TO KNOW) - A cryptome that offers complete anonymity.

Kryptomena Monero si zakladá predovšetkým na anonymite a súkromí. Využíva na to nespočetné množstvo pokročilých krypto-technológií, ktoré ju zároveň odlišujú od väčšiny konkurenčných digitálnych platidiel. Ako tieto technológie fungujú a prečo je Monero tak rozdielne od Bitcoinu? Dozviete sa v našom článku!

Bitcoin po vyťažení 21. milióntej mince

21 miliónov mincí a nikdy viac. Modla, o ktorej už ste pravdepodobne počuli, pokiaľ o Bitcoine nečítate prvýkrát. So zastropovanou zásobou mincí to ale nie je také úplne jednoduché, ako sa môže na prvý pohľad zdať. Pokiaľ vás zaujíma, kedy a ako bude vyťažený „posledný“ bitcoin alebo akým výzvam môže sieť kvôli fixnému ekonomickému modelu v budúcnosti čeliť, vrhnite sa priamo do textu nižšie.

Lightning Network (EVERYTHING YOU WANT TO KNOW)

You've probably heard of the Lightning Network. If not, fill in the blanks with us. Bitcoin transactions these days are not only slow, but also uncomfortably expensive. Sending Bitcoin over the Lightning Network is not only cheap and fast, but almost anyone can do it. If you thought that sending payments was the alpha and omega of the second layer of the bitcoin network, you could never be further from the truth. Will Lightning change the world we know?

Bitcoin: Everything You Want to Know

The price and popularity of bitcoin are growing. Are you wondering how the whole concept of cryptocurrency works? We know how to purchase bitcoins and how to save bitcoins on a bitcoin wallet, how to pay with them, and we can also tell you how to determine the current bitcoin rates.

P-DC1-WEB07
We will call you and advise you professionally
+420 225 340 120
Order inquiry
Question about the product
Please enter your telephone:
Call me
We care about your privacy Alza.cz a. s., Company identification number 27082440, uses cookies to ensure the functionality of the website and with your consent also to personalisage the content of our website. By clicking on the “I understand“ button, you agree to the use of cookies and the transfer of data regarding the behavior on the website for displaying targeted advertising on social networks and advertising networks on other websites.
More information Less info