MSI GeForce GTX 1080 ARMOR 8G OC

Catalogue
MSI GeForce GTX 1080 ARMOR 8G OC
5 10 rating
Graphics Card - 8GB GDDR5X (10010MHz), NVIDIA (GP104) Pascal GeForce GTX1080 (1657MHz), Boost Clock 1797MHz, PCIe x16, SLi, 256bit, 3x DisplayPort, DVI, HDMI
Code:  EF383b7 Product Number:  GTX 1080 ARMOR 8G OC Producer's Website:

Don't like the alternatives? Choose from the full product list

MSI GeForce GTX 1080 ARMOR 8G OC

Off
Výkon

GeForce GTX 1080

NVIDIA's flagship delivers unprecedented graphical performance, now in 4K resolution.

Off
Nová úroveň hraní

16nm chip

The new Pascal GP104 chip, consisting of 7.2 billion transistors, runs at a considerably higher frequency compared to previous generations.

Off
VR ready

VR support

The card calculates multiple views of the same scene simultaneously, helping to achieve fantastic results in virtual reality applications.

Off
Herní zážitky ve 4K

Groundbreaking modern platform

The Pascal GP104 graphics chip features 2560 CUDA cores, accompanied by 160 texture units. The chip is clocked at 1607 MHz, though it reaches an impressive 1733 MHz with Boost Mode.

Virtual reality has never been so close

The GeForce GTX 1080 is expected to advance virtual reality rather significantly, also thanks to its completely new GDDR5X memory. A new manufacturing process enables it to reach faster throughput and the memory clock has skyrocketed to a stunning 10 GHz.

Generally, you can expect up to 3 times faster performance when using VR applications.

Off
Přímá podpora VR

Perfect choice for modders - MSI GTX 1080 ARMOR 8G OC

Armor 2X cooling technology provides better air circulation than traditional single-fan systems. The blades generate up to 20% better airflow, all without increasing noise levels. The ARMOR series cards also feature a striking black-and-white design that looks particularly attractive when combined with the MSI KRAIT motherboards.

Smart and silent cooling

The Twin Frozr VI cooler is fitted with Zero Frozr fan technology that MSI first introduced in 2008. This technology stops the fans in low-load situations, eliminating fan noise and allowing you to fully focus on gaming.

  • Not sure how to choose the right graphics card? It depends primarily on its intended use and the type of interface of your motherboard. Specify the desired parameters of the graphics card and we will help you to choose the right one.

Specifications

Width
279 mm Done!
Height
140 mm Done!
Depth
37 mm Done!
Chip manufacturer
NVIDIA GeForce Done!
Model designation
GTX 1080 Done!

Dimensions

Width
279 mm Done!
Height
140 mm Done!
Depth
37 mm Done!

Chip

Chip manufacturer
NVIDIA GeForce Done!
Model designation
GTX 1080 Done!
Number of stream processors
2,560× Done!
Production technology
16 nm Done!

Performance & usage

Use
Game playing Done!

Memory

Size of operational RAM
8 GB Done!
Memory type
GDDR5X Done!
Bus width
256-Bit Done!

Frequency

Core frequency
1,657 MHz Done!
Memory frequency
10,010 MHz (10.01 GHz) Done!

Interface

PC connection
PCI Express x16 3.0 Done!
Monitor connection
DisplayPort, DVI, HDMI Done!
Number of outputs
5 Done!

Technology

Special graphics card features
GeForce VR-Ready Done!
Multiple cards supported
2-way SLI Done!
DirectX version
12 Done!

Cooling system

Cooling type
Active Done!
Cooling size
Dual-slot Done!

Consumption

TDP
180 W Done!
Auxiliary power supply
1× 6-pin + 1× 8-pin Done!
Recommended power sources
500 W Done!
More Specifications

The Taiwanese company MSI (Micro-Star International) has earned a solid place in the world of IT, mainly producing motherboards for desktop computers. However, it also produces high quality graphics cards, barebone computers, notebook computers, networking products, servers, and many other computer components. MSI products support the latest technologies and provide the performance necessary for all applications. Recently, the company has begun making a name for itself in the growing segment of gaming notebooks.

Note:

This product is not an independently functional unit and may require professional installation.

Specifications can be changed without notice. Images are for illustrative purposes only.

Dobrý den, chtěl bych se zeptat jakou sestavu by jste mi k této grafice doporučili? Děkuji za odpověď

Dobry den! Mam jednu otazku je tato pocitacova zostava v pohode a funkcna? Dakujem! https://www.alza.sk/Order1.htm?list=1#sel=40320208

Dobrý deň chcel bi som sa spitať či ju ešte dostanete.

Odpovie mi niekto na otazku preco je drahsia od founders edition ked maju byt tiezto grafiky s vlastnym chladicom lacnejsie ?

mohu se zeptat mám v plánu si postavit PC ale nevím jak se rozhodnout mezi 1070ti nebo 1080 cenově sou skoro stejné a budu mít ryzen 5 3600 a jaká se k ryzenu hodí lépe děkuji

Dobry den, mam starsi motherboard ASUS P9X79 PRO - Intel X79 - je tato karta s mym MB kompatibilni? Dekuji

Dobrý den, mám dotaz. Mohu grafickou kartu napájet jedním kabelem ze zdroje, který má 2x 8pin? Nebo musím použít dva samostatné kabely? Děkuji za odpoved,Stránský

Môžem dokúpiť tuto GPU do zostavy kde je cpu : ryzen 5 1600x , 1x HDD , 1x SSD a všetko by to bolo napájane Corsair VS650W ? utiahol by tento zdroj všetky tieto komponenty v plnej záťaži ?

Dobrý den,chci se zeptat,zda-li nebude tuto grafickou kartu zpomalovat procesor od intelu se čtyřmi jádry (i7 4771). Děkuji za odpověď

Dobry den, chcel by som sa opytat ci mi 600W zdroj utiahne jednu graficku kartu Geforce GTX 1080 procesor i7 4790k 1x DVD mechanika 1x SSD disk 2x HDD (500GB,2TB) 1x vodne chladenie na procesor skrinku mam Zalman Z11 Plus (vsetky ventilatory napojene) zakladna doska MSI Z97 Gaming 5

12
Questions and answers: MSI GeForce GTX 1080 ARMOR 8G OC
More Information

Gigabyte GTX 1080 Ti Gaming OC 11G (RECENZIA A TESTY)

Ľúbivý bielo-čierno-oranžový dizajn a pod kapotou najvýkonnejší herný grafický čip spoločnosti NVIDIA. Tak to je presne grafická karta Gigabyte GTX 1080 Ti Gaming OC 11G, ktorú si dnes na Alza.sk testujeme.

Inno3D iChill GTX 1070 Ti X3 V2 (RECENZIA A TESTY)

Pekný strieborný dizajn chladiča s tromi čiastočne zakrytými ventilátormi, pod ktorými sa skrýva grafický čip GeForce GTX 1070 Ti spoločnosti NVIDIA. Tak to sú neklamné znaky toho, že v dnešnej recenzii si otestujeme grafickú kartu Inno3D iChill GTX 1070 Ti X3 V2.

MSI GeForce RTX 2080 Ti Gaming X TRIO (RECENZIA A TESTY)

Tou najvýkonnejšou vzduchom chladenou grafickou kartou v ponuke spoločnosti MSI bude dnes dozaista MSI RTX 2080 Ti Gaming X TRIO. O tom, ako sa jej darilo v našich testoch na Alza.sk, sa môžete presvedčiť práve v tejto recenzii.

Sapphire Nitro+ RX Vega64 8G HBM2 (RECENZIA A TESTY)

Vega64 je v súčasnosti najvýkonnejší grafický čip spoločnosti AMD. Grafická karta Sapphire Nitro+ RX Vega64 8G HBM2 je potom vybavená práve týmto najvýkonnejším čipom a my si dnes otestujeme, ako si s jeho uchladením poradila spoločnosť Sapphire.

Asus Strix GeForce RTX 2070 O8G Gaming (RECENZIA A TESTY)

Zatiaľ najmenej výkonné, z rodiny nových Turing spoločnosti NVIDIA však tiež cenovo najdostupnejšie, to sú grafické karty rady GeForce RTX 2070. Jedným z predstaviteľov najnovšieho radu je grafická karta Asus Strix RTX 2070 O8G Gaming, ktorú si dnes tiež poriadne otestujeme.

Asus Strix RTX 2080 O8G Gaming (RECENZIA A TESTY)

Spoločnosť ASUS je medzi hráčmi veľmi populárnym výrobcom (nielen) grafických kariet, najmä jej herná edícia ROG (Republic of Gamers). A práve do tejto populárnej edície patrí grafická karta Asus Strix RTX 2080 O8G Gaming, ktorú si dnes vAlza.sk otestujeme.

MSI GTX 1080 Armor 8G OC (RECENZIA A TESTY)

Veľmi vydarene vyhotovený čiernobiely dizajn s logom MSI na ventilátoroch chladiča, tak to sú presne neklamné znaky grafických kariet edície Armor spoločnosti MSI. Grafická karta MSI GTX 1080 Armor 8G OC spadá práve do tejto peknej edície, ale pretože vzhľad nie je všetko, poďme si túto grafickú kartu tiež dôkladne otestovať!

Gigabyte Aorus GeForce RTX 2070 XTREME 8G (RECENZIA A TESTY)

Ak ste u grafických kariet vyznávači pôsobivého vzhľadu, nevšedných svetelných efektov, ale hlavne tiež dobrých výkonov, potom by ste mali zbystriť. V dnešnej recenzii si totiž predstavíme grafickú kartu Gigabyte Aorus RTX 2070 XTREME 8G, ktorá by vám toto všetko mala ponúknuť.

Asus Strix GeForce RTX 2080 Ti O11G Gaming (RECENZIA A TESTY)

Zatiaľ všetky najnovšie grafické karty spoločnosti Asus z hernej edície ROG (Republic of Gamers) ponúkali okrem vysokého výkonu tiež úplne skvelé prevádzkové vlastnosti. Či je to tak aj v prípade tej najvýkonnejšej grafickej karty Asus Strix GeForce RTX 2080 Ti O11G Gaming, sa môžete presvedčiť práve v tejto recenzii.

Kryptomenové forky (VŠETKO, ČO CHCETE VEDIEŤ)

Kryptomenový fork – to je pojem, s ktorým sa v poslednej dobe stretávame čoraz častejšie. Celá problematika forkov je však pomerne zložitá a často zostáva nepochopená. Ako prebieha rozdelenie blockchainu? Čo je to hard fork? A čo soft fork? A aký je medzi nimi rozdiel? V našom článku sa prehľadne a zrozumiteľne dozviete všetko, čo chcete o vetvení kryptomien vedieť!

Strange Brigade (TESTY) – výkony grafických kariet AMD i NVIDIA

Chcete sa postaviť čarodejnici Seteki a jej armáde mumifikovaných monštier v počítačovej hre Strange Brigade? Pokiaľ áno, môžeme vám dať tip, na akom hardvéri si túto hru zahráte najlepšie! Dnes si totiž v Strange Brigade otestujeme grafické karty spoločnosti AMD i NVIDIA.

Shadow of the Tomb Raider (TESTY) – Výkony grafických kariet AMD a NVIDIA

Viete, ako sa darí grafickým kartám spoločností AMD a NVIDIA v najnovšom dieli o Lare Croft v počítačovej hre Shadow of the Tomb Raider? My sme to otestovali a samozrejme sa o výsledky meraní s vami tiež podelíme.

Far Cry 5 (TESTY) – výkony grafických kariet AMD aj NVIDIA

Far Cry 5 je jednou z najúspešnejších počítačových hier poslednej doby, ktorá si získala srdce nejedného hráča. Témou tohto článku však nie je chvála tejto skvelej hry spoločnosti Ubisoft. Dnes sa pozrieme na to, ako sa v tejto hre darí grafickým kartám súčasnej generácie a tiež vám poradíme, s akými kartami si Far Cry 5 zahráte najlepšie.

Stealthcoin (VŠETKO, ČO CHCETE VEDIEŤ) – Čierny kôň medzi kryptomenami?

Alternatív k Bitcoinu nájdeme dnes mnoho, avšak kryptomien, ktoré by boli koncipované s takým dôrazom na zabezpečenie a anonymitu ako Stealthcoin, existuje len málo. Ako sa Stealhtcoin ťaží a kde ho môžete nakúpiť či ukladať? V našom článku sa dozviete všetko, čo chcete o Stealthcoine vedieť!
Accessories for MSI GeForce GTX 1080 ARMOR 8G OC Chcete doručit zboží do Česka? Prohlédněte si MSI GeForce GTX 1080 ARMOR 8G OC. Für Versand nach Deutschland, besuchen Sie bitte Grafikkarte MSI GeForce GTX OC 1080 ARMOR 8G. Für Versand nach Österreich, besuchen Sie bitte Grafikkarte MSI GeForce GTX OC 1080 ARMOR 8G. Magyarországra történő kiszállításért tekintse meg ezt a termékoldalt: MSI GTX OC 1080 ARMOR 8G.
P-DC1-WEB16
We will call you and advise you professionally
+420 225 340 120
Order inquiry
Question about the product
Please enter your telephone:
Call me
We care about your privacy Alza.cz a. s., Company identification number 27082440, uses cookies to ensure the functionality of the website and with your consent also to personalisage the content of our website. By clicking on the “I understand“ button, you agree to the use of cookies and the transfer of data regarding the behavior on the website for displaying targeted advertising on social networks and advertising networks on other websites.
More information Less info