AlzaBoxy Q1 AD homeoffice

Intel Pentium G4560

Zobraziť katalóg
Intel Pentium G4560
4,9 47 hodnotení
Procesor 2-jadrový, 3.5GHz (TDP 54W), 3MB L3 cache, Intel HD Graphics 610, socket Intel 1151, Kaby Lake, box chladič
Kód:  BO421u5d Produktové číslo:  BX80677G4560 Stránky výrobcu

Nevyhovujú vám alternatívy? Vyberajte z celej ponuky

Intel Pentium G4560

Spoločnosť Intel uvádza na scénu už 7. generáciu svojich „i“ procesorov tentoraz s kódovým označením Kaby Lake. V zásade ide o veľmi podobnú architektúru, ktorou disponoval už predchádzajúci úspešný rad Skylake. Intel však zapracoval na rôznych optimalizáciách a výsledkom je procesor, ktorý prináša reálny nárast výkonu pri zachovanej úplne minimálnej energetickej náročnosti.

Kľúčové vlastnosti

  • Ideálne pre kancelárske PC
  • Pracovná frekvencia až 3,5 GHz
  • Kompatibilný s existujúcou generáciou základných dosiek so socketom 1151
  • Integrovaná grafická karta Intel HD Graphics 610 s podporou HDR
  • Boxový chladič súčasťou balenia

Zdokonalená výrobná technológia

Architektúra Kaby Lake je opäť založená na 14 nm výrobnom procese. Spočiatku náročnú výrobu zvláda Intel s úplne ohromujúcou dokonalosťou, vďaka ktorej ponúkne tento procesor vynikajúci pomer ceny a výkonu. Masívnu dátovú priepustnosť potom podporuje aj osvedčená technológia Hyper-Threading pre simultánne spracovanie 4 vlákien súčasne. Samotný Intel Pentium G4560 spoľahlivo funguje na frekvencii 3,5 GHz.

Prístup k dátam výrazne uľahčuje rýchla L3 cache s veľkosťou 3 MB, ktorá poskytne jadrám dostatok času pre okamžitú odpoveď všetkým aplikáciám. Tento procesor svojími vlastnosťami zaručene poslúži ako spoľahlivý základ vašej počítačovej zostavy.

Kompatibilita aj s vašou základnou doskou

Vďaka tomu, že sa Intel zameral na optimalizáciu existujúcej technológie, tak sú nové procesory z radu Kaby Lake funkčné aj v už predávaných základných doskách s päticou 1151. Je iba nutné u výrobcu základnej dosky overiť si kompatibilitu a vykonať pomerne jednoduchú aktualizáciu prostredia UEFI.

Parametre a špecifikácia

Rad procesora
Intel Pentium Hotovo!
Socket
Intel 1151 Hotovo!
Modelové označenie
Intel Pentium G4560 Hotovo!
Kódový názov procesora
Kaby Lake Hotovo!
Počet jadier procesora
2 × Hotovo!

Rad

Rad procesora
Intel Pentium Hotovo!
Socket
Intel 1151 Hotovo!
Modelové označenie
Intel Pentium G4560 Hotovo!
Kódový názov procesora
Kaby Lake Hotovo!

Počet jadier

Počet jadier procesora
2 × Hotovo!

Frekvencia

Frekvencia procesora
3,5 GHz (3,5 GHz) Hotovo!

Podpora RAM

Podporovaný typ pamäte
DDR4 Hotovo!
Maximálny počet kanálov
2 × Hotovo!

Výkon

CPU Passmark
4 874 Hotovo!

Integrovaná grafická karta

Typ integrovanej grafickej karty
Intel HD Graphics 610 Hotovo!

Rozhranie

Funkcie
Virtualizácia, Integrované GPU, HyperThreading, Chladič v balení Hotovo!
TDP
54 W Hotovo!
Výrobné technológie
14 nm Hotovo!
L2 cache
0,5 MB Hotovo!
L3 cache
3 MB Hotovo!
Viac parametrov

Spoločnosť Intel naozaj nie je potrebné predstavovať. Práve aj vďaka tejto stálici vo svete IT dnes môžeme pracovať s modernými zariadeniami s obrovským výkonom. Intel Corporation je najväčším svetovým výrobcom polovodičových obvodov a ďalších súvisiacich zariadení. Produkty ďalších spoločností mohli uzrieť svetlo sveta len vďaka práci inžinierov z presláveného Sillicon Valley.

Intel Corporation zamestnáva na celom svete viac ako 96 500 zamestnancov a patrí k najväčším a najbohatším spoločnostiam sveta. Po desiatky rokov bolo sloganom spoločnosti jednoduché „Intel Inside“, ktoré od roku 2005 nahradilo dynamickejšie „Leap ahead“ (skok dopredu). Obe tieto mottá celkom určite platia pre všetky zariadenia, ktoré sa môžu pochváliť osadením komponentmi Intel.

Poznámka:

Tento výrobok nie je samostatne funkčným celkom a môže vyžadovať odbornú montáž.

Technické špecifikácie sa môžu zmeniť bez výslovného upozornenia. Obrázky majú iba informatívny charakter.

tento cpu pojde riadne na dračku.

jake podporuje ramky

Dobry den, bude tento procesor jeste nekdy v nabidce? Dekuji za odpoved.

Rozbalené zboží obsahuje orig. box chladič?

Zdravím, pokud tedy dostupné desky s 1151 socketem nepodporují procesory KabyLake (resp bez updatu BIOSu), je možné u Vás zakoupit desku již přeflashovanou (po domluvě např.)? Nebo si mám popřípadě objednat dva procesory – jeden Skylake a druhý Kabylake a ten Skylake potom do 14dní vrátit??

Dobrý den, jak se tento procesor chová v základní desce, která nemá updatovaný BIOS/UEFI pro Kaby-Lake procesory - najede to aspoň do té míry, aby šlo přeflashovat BIOS/UEFI? Nebo to je s ním jako mrtvola a musí se použít nějaký starší procesor a flashnout BIOS/UEFI? Jsou aktuálně prodávané desky v tomto bezproblémové (tj. tyto procesory v nich hned jedou)?

Dobrý den, chci se zeptat, jestli mi tento procesor bude fungovat s deskou Gigabyte H110-D3A (https://www.alza.cz/gigabyte-h110-d3a-d5016831.htm) která byla koupena dne 10.10.2018. Je třeba aktualizovat BIOS a nebo procesor bude fungovat bez dalšího? Děkuji, Švehla.

Dobrý deň mal by som otazočku ohladom procesora ktory by som chcel využiť hlavne pre zabavu a multimedia tento procesor by mi rozbehol gta5 na nejakych stabilnych fps a popripade s akou grafickou kartou a akymi RAM Za odpoveď ďakujem

Dobrý den je vykonější(na hry) tento processor nebo amd a10 9700?

Dobrý den, je procesor kompatibilní s deskou TB250-BTC PRO

123...
Diskusia a poradňa k Intel Pentium G4560
Ďalšie informácie

SAFE Network (VŠETKO, ČO CHCETE VEDIEŤ) – Projekt sľubujúci decentralizovaný internet

Ako by vyzeral internet, kde by naše dáta neboli neustále pod kontrolou tretích strán a kde by sme si mohli užiť ozajstné súkromie? Odpoveď ponúka ambiciózny projekt SAFE Network s digitálnymi tokenmi MaidSafeCoin (MAID) a SafeCoin (SFE).

Ripple (VŠETKO, ČO CHCETE VEDIEŤ)

Digitálna mena ripple sa s neustále rastúcou trhovou hodnotou derie medzi najpopulárnejšie virtuálne meny sveta. Napriek tomu je potrebné na ňu nazerať diametrálne odlišne než napríklad na bitcoin alebo ethereum. Čo je ripple, prečo vyvoláva v kryptokomunite toľko kontroverzií a aký je jeho aktuálny kurz? Dočítate sa v našom článku!

Dash (VŠETKO, ČO CHCETE VEDIEŤ) – Kryptomena sľubujúca rýchle transakcie a anonymitu.

Kryptomena Dash za dobu svojej existencie už niekoľkokrát zmenila svoj názov, ale dnes ju bezpečne poznajú všetci fanúšikovia digitálnych platidiel. Stabilitou a rýchlosťou zvláda konkurovať napríklad aj LItecoinu, pričom navyše ešte umožňuje zachovať plnú anonymitu odosielateľa transakcií. Čo je to Dash, ako funguje a aká kontroverzia sa s ním spája? Čítajte v našom článku!

ETHlargement – pilulka, ktorá zvýši hashrate o 40 %

Oplatí sa ťažiť? Pokiaľ máte ten správny lekársky predpis od OhGodACompany, návratnosť ťažobného rigu to drasticky zmení. Vývojári totiž po inštalácii softvéru ETHlargement sľubujú zvýšenie hashrate o 40 %. Aká je pravda? Zistíte v článku.

Kryptomenové forky (VŠETKO, ČO CHCETE VEDIEŤ)

Kryptomenový fork – to je pojem, s ktorým sa v poslednej dobe stretávame čoraz častejšie. Celá problematika forkov je však pomerne zložitá a často zostáva nepochopená. Ako prebieha rozdelenie blockchainu? Čo je to hard fork? A čo soft fork? A aký je medzi nimi rozdiel? V našom článku sa prehľadne a zrozumiteľne dozviete všetko, čo chcete o vetvení kryptomien vedieť!

NEO (VŠETKO, ČO CHCETE VEDIEŤ) – Platforma zameraná na inteligentné kontrakty

Platforma NEO je v mnohom veľmi podobná populárnej kryptomene a sieti Ethereum. Zároveň však ponúka odlišné technologické riešenia, na ktorých základoch by v budúcnosti mohla stáť moderná svetová ekonomika. Prečo by sme projektu NEO mali venovať pozornosť? Dozviete sa v našom článku!

Kto je Satoshi Nakamoto? Pátrame po tvorcovi Bitcoinu.

Pokiaľ hľadáte iba jednu stručnú odpoveď na otázku „Kto je Satoshi Nakamoto?“, tak tú v našom článku pravdepodobne nenájdete. Môžeme sa však spoločne vydať na krátke pátranie po tvorcovi najznámejšej kryptomeny, bitcoin. Pozrieme sa bližšie na hlavných „podozrivých“, rozoberieme si rôzne okolnosti a zistíme, ako a prečo Bitcoin vôbec vznikol!

Stable coins (VŠETKO, ČO CHCETE VEDIEŤ)

Kryptomena so stabilnou hodnotou – stable coin – býva označovaná za svätý grál kryptomien. Aké sú prístupy a reálne príklady? Prečo nie je decentralizované prevádzkovanie stable coinu jednoduchou záležitosťou? Dočítate sa v článku.

Stealthcoin (VŠETKO, ČO CHCETE VEDIEŤ) – Čierny kôň medzi kryptomenami?

Alternatív k Bitcoinu nájdeme dnes mnoho, avšak kryptomien, ktoré by boli koncipované s takým dôrazom na zabezpečenie a anonymitu ako Stealthcoin, existuje len málo. Ako sa Stealhtcoin ťaží a kde ho môžete nakúpiť či ukladať? V našom článku sa dozviete všetko, čo chcete o Stealthcoine vedieť!

PIVX (VŠETKO, ČO CHCETE VEDIEŤ) – Rýchla, anonymná kryptomena.

PIVX je pomerne mladá kryptomena, ktorá však už dnes ponúka veľa pre používateľov atraktívnych vlastností. Ide predovšetkým o vysokú úroveň anonymity a okamžité potvrdzovanie vykonaných transakcií. Ako si PIVX viedol v porovnaní s ďalšími anonymnými kryptomenami? A na akých základoch je vlastne tento ambiciózny projekt postavený? V našom článku sa dozviete všetko, čo chcete o projekte PIVX vedieť!

Ako funguje ťažba bitcoinu a ako ťažiť profitabilne? (NÁVOD)

O Bitcoine a kryptomrnách dnes počúvame prakticky denne. Viete ale, ako vlastne ťažba bitcoinov funguje? V našom článku uvedieme všetko na pravú mieru! Je možné, aby Bitcoin niekto ovládol? Ako ťažiť s profitom? A ako vôbec začať ťažiť?

Čo je to vlastne ten blockchain?

Termín blockchain je v posledných troch rokoch trochu nadužívaný, obzvlášť na konferenciách plných ľudí v na mieru šitých oblekoch o ňom počujete na každom rohu. Čo to ten blockchain ale vlastne je? Na akých princípoch funguje? A aké je jeho skutočné využitie? V našom článku sa s pomocou jednoduchej analógie pokúsime vysvetliť, čo sa naozaj skrýva za touto revolučnou technológiou!

ICO (VŠETKO, ČO CHCETE VEDIEŤ). Čo je prvotná ponuka kryptomeny?

Ak sa aktívne zaujímate o kryptomeny, pravdepodobne sa často stretávate s anglickým spojením Initial Coin Offering, alebo ešte častejšie so skratkou ICO. Čo ale to záhadné ICO vlastne je? Aké riziká sa spájajú s investíciami do najrôznejších ICO projektov? A ako z niekoľkých základných informácií poznať, že ide o solídnu ICO ponuku? Nielen to sa dozviete v našom článku!

NEM (VŠETKO, ČO CHCETE VEDIEŤ) – Blockchainové riešenie pre každého.

Platforma NEM mieri po vzore Etherea ďaleko za hranice bežných kryptomien a sprístupňuje blockchainové riešenie ako jednotlivcom bez znalostí o programovaní, tak aj medzinárodným spoločnostiam. Čo stojí za úspechom NEM, ako prebieha „ťažba“  kryptomeny XEM a čo všetko dokáže takzvané Smart Assets? V našom článku sa dozviete všetko, čo chcete o NEM vedieť!
Recenzie Intel Pentium G4560
Príslušenstvo pre Intel Pentium G4560 Chcete doručit zboží do Česka? Prohlédněte si Intel Pentium G4560. Für Versand nach Deutschland, besuchen Sie bitte Intel Pentium G4560. Für Versand nach Österreich, besuchen Sie bitte Intel Pentium G4560. Magyarországra történő kiszállításért tekintse meg ezt a termékoldalt: Intel Pentium G4560.
P-DC1-WEB11
Zavoláme Vám a odborne poradime
+421 2 5710 1800
Otázka na objednávku
Otázka na tovar
Prosím, zadajte svoj telefón:
Zavolajte mi
Na vašom súkromí nám záleží My, spoločnosť Alza.cz a.s., IČO 27082440, používame súbory cookies na zaistenie funkčnosti webu a s vaším súhlasom o. i. aj na personalizáciu obsahu našich webových stránok. Kliknutím na tlačidlo „Rozumiem“ súhlasíte s využívaním cookies a predaním údajov o správaní na webe na zobrazenie cielenej reklamy na sociálnych sieťach a reklamných sieťach na ďalších weboch.
Viac informácií Menej informácií