Bitcoin a jiné kryptopeníze budoucnosti

Catalogue
Bitcoin a jiné kryptopeníze budoucnosti E-book, Czech
4.8 6 rating
E-Book
2018, Czech, 200 pages
7.21 €
Add to Cart Hassle-free One-click buying using preset Shipping and Payment options.
Code:  EK25934 ISBN: 978-80-271-0742-1
Bitcoin a jiné kryptopeníze budoucnosti 7.21 € Available for reading
Buy

Dobrý de, zařadite prosím i třetí (velmi doplněné) vydání? Dekuji

Questions and answers: Bitcoin a jiné kryptopeníze budoucnosti
More Information

#HCPP20 – Hackers Congress Paralelní Polis (REPORTÁŽ): správy z digitálnej totality

Cez víkend 2. až 4. 10. 2020 prebehol v Paralelní polis už siedmy hackerský kongres #HCPP20 s podtitulom Digitálna totalita. Kongres bol veľmi odlišný od tých minulých: fyzicky sa ho zúčastnila zhruba polovica ľudí oproti minulým rokom, zato pribudla možnosť zúčastniť sa kongresu virtuálne. Mnoho prednášajúcich sa pripájalo vzdialene, pretože v súčasnej situácii cestovať buď nemohli, alebo by im hrozili komplikácie pri ceste do Českej republiky či pri návrate.

Peňažné aspekty Bitcoinu a Etherea

Existuje šanca, že sa Bitcoin alebo Ethereum stanú globálnymi peniazmi? Čo všetko je potrebné na to, aby sa kryptomeny mohli takými globálnymi (a neštátnymi) peniazmi stať? Nielen na tieto otázky nájdete odpoveď v našom článku!

Phoenix - Lightning Network in your pocket, easily and clearly

The payment network known as the Lightning Network, which functions as the second layer of the Bitcoin protocol, has been with us for more than two years. But as is generally the case with the development of complex and robust systems, which Bitcoin certainly is in itself, it takes a long time to find the right ways not only in terms of technical solutions, but also user-friendliness. ACINQ is one of the leading innovators in this field and at the end of 2019 decided to give the world a gift in the form of a Phoenix wallet - a second-generation LN wallet.

Bitcoin explorer (VŠETKO, ČO POTREBUJETE VEDIEŤ)

Čo to je vlastne ten bitcoinový či inokedy nazývaný blockchainový explorer? Na čo slúži a prečo by mal základy používania exploreru vedieť každý používateľ? Aké sú najčastejšie bitcoin explorery a v čom sa líšia? A to najdôležitejšie, ako taký blockchain explorer používať správne, bez toho aby ste sa strelili do nohy? Viac v dnešnom článku.

Na Alze teraz zaplatíte bitcoinom aj cez Lightning Network

Na Alza.sk držíme krok s najnovšími technológiami a snažíme sa zákazníkom umožniť nakupovanie ako z budúcnosti. Začiatkom roku 2022 sme dali nový rozmer aj online platbám, teraz v našom eshope zaplatíte bitcoinom aj cez Lightning Network! Poďte sa pozrieť, ako to všetko funguje.

Prečo je Proof of Stake menej bezpečný ako Proof of Work?

Poslednú dobu sa zdá, že PoS získava na popularite. Na oko vyzerá ako užitočná optimalizácia, no je menej bezpečný ako Proof of Work. Tento článok si kladie za cieľ vysvetliť ako Proof of Stake (ne)funguje, aké má problémy a aké má výhody. Okrem toho sa pozrieme na to, prečo sú vôbec kryptopeniaze nadizajnovné tak, ako sú nadizajnované a prečo na bezpečnosti záleží.

Sparrow Wallet – Najlepšia bitcoinová peňaženka pre desktop? (NÁVOD)

Na správne a bezpečné používanie bitcoinu sú potrebné dômyselné nástroje, ktorými disponuje len veľmi málo peňaženiek. Sparrow Wallet je aktuálne a bezpochyby najlepšou desktopovou on-chain peňaženkou, ktorá je nabitá funkciami riešiacimi problémami plynúcimi z transparentnosti bitcoinového blockchainu. A nielen to, peňaženka má perfektné UI a UX a stále sa posúva smerom dopredu. V dnešnom článku nájdete kompletný a detailný návod, ako na to.

Decentralizované úložiská – budúcnosť v ukladaní dát?

Asi najdôležitejším aspektom, ktorý vyzdvihujú fanúšikovia kryptomien, je ich decentralizovaná povaha. Tá umožňuje necenzurovateľnosť a slobodu. Peer-to-peer technológie však nie sú žiadnou novinkou a decentralizované siete pre zdieľanie dát sú staré ako internet sám. Svoje dáta napriek tomu ukladáme centralizovane – na disku alebo cloude. Nečaká nás teda peer-to-peer decentralizovaná budúcnosť aj v ukladaní dát?

10101 - Decentralizovaná futures burza využívajúca Lightning network

V tomto článku prinášame pohľad na unikátnu Lightning peňaženku s integrovanou futures burzou. Okrem prijímania a posielania satoshi cez sieť lightning network môžete držať aj dolárovú hodnotu, či si vytvoriť virtuálnu pôžičku. A to celé zabezpečené sieťou lightning a bitcoinom, teda bez odovzdania privátnych kľúčov tretej strane a bez potreby dôvery v protistranu. Táto aplikácia je treťou generáciou lightningových služieb, ktoré idú ďalej ako základné posielanie bitcoinov medzi užívateľmi. Na druhej strane je to pomerne nová aplikácia a je v testovacej prevádzke. Na čo môžeme deriváty nad lightningom prakticky využiť si vysvetlíme na konkrétnych príkladoch.

Bitcoin a časové preferencie

Prečo majú niektorí ľudia krátky horizont rozhodovania? Aký vplyv na rozhodovanie v čase majú inflačné peniaze; a aký naopak deflačné peniaze? Časové preferencie sú jednou z najzaujímavejších oblastí pri skúmaní ľudského konania. A sú aj veľmi užitočné na ceste k pochopeniu hodnoty Bitcoinu.

Free Open Source Software ako cesta k slobode

Už takmer 40 rokov prebieha boj o slobodu softvéru a hlavne slobodu, ktorú dáva svojim používateľom. Hlavný rozmach nastal s operačným systémom GNU/Linux, avšak dnes využíva alebo dokonca vyvíja slobodný softvér čoraz viac veľkých firiem vrátane Googlu, Microsoftu alebo Facebooku. Slobodný softvér nám dáva možnosť spoločne inovovať. A iste vás neprekvapí, že aj Bitcoin Core klient je slobodný softvér. Poďme si viac povedať o tom, prečo je slobodný softvér dôležitý a čo z tej slobody vyplýva pre bežných používateľov.

Historie Cypherpunku (2. část)

Zajímá vás hnutí Cypherpunks? Chcete se dozvědět, co vedlo ke stvoření Bitcoinu a jaké osobnosti se o to zasloužily? Nejsou vám cizí pojmy jako suverenita, soukromí, filozofie, anarchie, inovátorství? Vše začalo v sedmdesátých letech a skrz současnost se tento motýlí efekt dozajisté bude přenášet a formovat ještě další dlouhé roky. Čtěte dále, nahlédněte do zákulisí této tajemné hry a dozvíte se mnohem více. 

RoninDojo (RECENZIA): Backend pre vašu Samourai Wallet s pomocou maliny

Keď sa vývojári Samourai Wallet rozhodli vydať do sveta svoj backend server zvaný Dojo s možnosťou pripojiť svoju Samourai Wallet, bol to veľký krok. Niekoľko odvážlivcov ale videlo potenciál tohto nástroja a rozhodli sa ho využiť. Čo keby bolo možné tento server prevádzkovať za minimálnych obstarávacích a prevádzkových nákladov, 24 hodín denne a so správou tak jednoduchou, že ju zvládne aj mierne pokročilý používateľ? Predstavujeme RoninDojo – projekt, ktorý cieli na prevádzkovanie Samourai Dojo na Raspberry Pi.

Transakčné poplatky a minimálna veľkosť UTXO

S rastúcou cenovkou bitcoinu sa vám môže stať, že niektoré zostatky v bitcoinovej peňaženke nebude možné utratiť. Dôvodom je veľkosť transakčného poplatku, ktorý môže dosiahnuť desiatok percent utratenej čiastky, či ju dokonca presiahnuť. Ako je to možné? Je načase sa zoznámiť s problematikou UTXO, a čo pre vás znamená v bitcoinovej praxi.

Ako na Bitcoin Privacy pomocou OXT – časť 4/4

Súkromie transakcií pri používaní Bitcoinu nie je jednoduchá záležitosť. Bitcoin nie je anonymný, ale len pseudoanonymný. Čo to znamená a čo z toho môžeme vyvodiť? Na čo si dávať pozor a ako sa nepopáliť? Nasledujúcim štvordielnym rýchlokurzom vás prevedie Ergo, hlavný bitcoinový stopár projektu OXT Research od Samourai Wallet. Na konci kurzu budete mať základné znalosti, ktoré vám pomôžu chrániť vaše súkromie pri používaní Bitcoinu.

Bitcoin a monetárna história (PODROBNE)

História peňazí nám dáva jasnú lekciu: nezverujte peniaze centrálnej autorite. Moc nad definíciou a tvorbou peňazí je príliš lákavá a skôr či neskôr bude zneužitá. Bitcoin predstavuje výstup z historického kolotoča neustálych redefinícií peňazí a zľahčovania mincí – ak neurobíme chyby, pred ktorými nás história varuje.

BlueWallet – Bitcoinová peňaženka na všetko

Hľadáte jednoduchú intuitívnu mobilnú peňaženku pre bitcoin, ktorá za váš rieši čo najviac starostí? Chcete otestovať výhody Lightning Network? Alebo ste jednoducho len nováčik v Bitcoine hľadajúci finančné súkromie a nezávislosť? Čítajte ďalej, pretože BlueWallet má riešenie pre všetkých.

Decentralized P2P exchange Bisq – How to buy and sell Bitcoin correctly? (GUIDE)

How to properly buy and sell bitcoin? The answer to a very simple and natural question may seem more complicated than you might expect. In Bitcoin, countless pitfalls await the average user, which he does not even realize until it is too late. And this is one of them. The vast majority of ways to buy and sell bitcoin available on the market completely ignore the reasons why Bitcoin was created and how it should be used. Fortunately, there is the Bisq project, a decentralized P2P exchange whose developers have not yet forgotten what Bitcoin is all about and what it is used for.

Prečo len Bitcoin?

Alebo o tom, ako človek dlhodobým štúdiom a vylučovacou metódou príde na to, že v skutočnosti neexistuje žiadne „krypto odvetvie“ a Bitcoin je bezkonkurenčne najsľubnejším kandidátom na budúce peniaze ľudstva. A o nič iné tu nejde.

What is Bitcoin Mining and Is It An Environmental Disaster?

Bitcoin has been around for more than 10 years now, but there’s still a lot of confusion and misinformation about it, particularly when it comes to mining. It’s common to see mining described as a way to earn “passive income”, or as an environmental disaster due to its huge energy consumption. Neither description is very accurate. In this article, we’ll take a no-nonsense approach to explain Bitcoin mining and bust the common myth about it being an environmental disaster.

Mutiny Wallet – bitcoinová PWA peněženka (RECENZIA A NÁVOD)

Peňaženka Mutiny Wallet je non-custodial peňaženka na Bitcoin (on-chain aj Lightning), ktorá beží v prehliadači. To znamená, že používatelia majú úplnú kontrolu nad svojimi vlastnými prostriedkami a nepodliehajú cenzúre obchodov s aplikáciami, ako sú Google Play a Apple App Store. Peňaženka pracuje s kľúčmi a beží lightning node priamo v prehliadači lokálne cez technológie JavaScript a WASM.

RSK: Bitcoinový smart contract sidechain (VŠETKO, ČO VIEME)

Cieľom RSK je prepojiť bezpečnosť a hodnotu Bitcoinu s možnosťami ethereových smart contractov. Ako RSK funguje, na čo slúži, ako je momentálne použiteľný a ako to vyzerá s DeFi projektom Money on Chain?

Samourai Wallet – Bitcoin wallet with privacy on steroids

Privacy is not just a human right, but also a human fight. Having financial privacy? Maybe in a sci-fi movie. Luckily there's SamouraiWallet, a bitcoin wallet loaded with functions that pushes the best money anyone has ever invented to a whole new level.

Rakúska škola ekonómie: čo má spoločné s Bitcoinom?

Rakúska škola býva medzi priaznivcami Bitcoinu často skloňovaná. Najznámejší propagátori ako Saifedean Ammous či Stephan Liver sa k „Rakúšanom“ sami radi hlásia. Aké sú hlavné myšlienky rakúskej školy a čo má vlastne spoločné s Bitcoinom?

Umbrela – Bitcoin full node s Lightningom aj pre úplných amatérov (NÁVOD)

Používať Bitcoin znamená používať svoj vlastný full node. Bez výnimky a bez diskusie. Ale to už viete. Otázkou je, ako to urobiť čo najjednoduchšie, bez bolestí hlavy a tak, aby to zvládol naozaj každý. Odpoveďou na zdanlivo zložitú otázku sa zdá byť Umbrel, bitcoinový full node stack, ktorý stojí za samostatný článok. Navyše je plne open-source a úplne zadarmo.

Breez - lightningová super-appka (RECENZIA A NAVOD)

Medzi Lightning peňaženky druhej generácie patrí aj lightning peňaženka Breez. Je to zároveň akési laboratórium Lightning technológií a je stavaná ako “super-appka”, podobne ako čínsky WeChat. V Breez môžete počúvať podcasty a streamovať saty svojim obľúbeným podcasterom vďaka technológii podcasting 2.0. Má integrované množstvo ďalších aplikácií, ktoré sú dostupné priamo z menu Apps, kde máte priamo prístup k službám ako Bitrefill, Wavlake, Boltz, Azteco alebo The Bitcoin Company. Breez taktiež funguje ako point of sale terminál na prijímanie platieb v prevádzke.

Defi: Finančný systém 2.0 (VŠETKO, ČO VIEME)

Počuli ste v poslednej dobe o DeFi a neviete, čo presne si pod tým termínom predstaviť? Ide o Buzzword či rozšírenie funkcií kryptomien ako Ethereum a Bitcoin? Prinášame vysvetlenie a analýzu decentralizovaných financií a najvýraznejších projektov, ich funkcií a rizík.

The Lightning Conference 2019 (REPORTÁŽ)

Prvá The Lightning Conference sa konala v bývalej armádnej pekárni v srdci Berlína  a bola skutočne unikátnou udalosťou. Na konferencii sa neschádzali len vývojári, no tiež nadšenci, popularizátori a krypto celebrity. Podujatie nabité obrovským množstvom prednášajúcich a účastníkov z celého sveta, ktorému vládla unikátna atmosféra. Takúto atmosféru nájdete len na výnimočných akciách a práve s pocitom výnimočnosti som z tejto konferencie aj odchádzal. Poďme sa pozrieť bližšie na jej priebeh, osobnosti, nové myšlienky a highlighty. 

Bitcoin: Odluka peňazí a štátu

Štátne peniaze sú posledným veľkým nástrojom štátu na ovládanie spoločnosti. História je voči štátnej moci nad inštitúciami neúprosná: štát v priebehu storočia prichádza o cirkev, médiá, vzdelanie aj ekonomiku. Aké neštátne peniaze v budúcnosti prevládnu a prečo práve Bitcoin?

Bitcoinový mesačník: čo hýbalo svetom kryptomien v marci?

Nepravidelné novinky zo sveta Bitcoinu, miningu a zľahka ďalších kryptomien z dielne našej obsahovej redakcie. Čítajte viac v našom článku!

Maker DAO (VŠETKO, ČO CHCETE VEDIEŤ) – Decentralizovaná banka na blockchaine

Maker DAO je bezpochyby jedným z neinteresantnejších projektov v prostredí kryptomien, ktorý vôbec kedy vznikol. Ako môže fungovať decentralizovaná banka na báze blockchainu? Aké možnosti ponúkajú v prostredí Maker DAO dnes už staré známe smart kontrakty? Nielen to sa dozviete v našom článku!

Bitcoin v prostredí vysokých poplatkov (TIPY A TRIKY)

Čas od času poplatky na Bitcoinové síti stoupnou a transakce mohou stát až desítky dolarů. Je to dáno limitem Bitcoinové sítě na velikost bloku. Pohledů na tento fakt je několik – od toho, že Bitcoin je na první vrstvě s takovými poplatky nepoužitelný, a nesplňuje tak vlastnosti peer to peer elektronické hotovosti, až po to, že poplatky jsou stále nízké a v budoucnu nebudou stačit jako odměna těžařům na zabezpečení sítě dostatečným hashrate. V tomto článku se podíváme na různé možnosti, co můžeme dělat v prostředí vysokých poplatků.

How to mine cryptocurrency with Simplemining.net (INSTRUCTIONS)

It doesn't matter what you have read, heard, or think. The golden digital fever continues. The steadily rising cost of bitcoin and liteco only confirms this, and it will continue to rise with or without you. In this article, we will answer the most common question about virtual currencies - how to start mining. It's fast, simple, cheap and painless.

What is Bitcoin full node? (BASICS OF BITCOIN)

How to use Bitcoin correctly? You may be surprised, but those who do not use their own full node do not use Bitcoin. Most people use a foreign full node, and that's wrong. Bitcoin is about not having to trust anyone or ask anyone's permission. However, this only applies if you are using your own full node. And it's nothing complicated. In today's article, we will try to give you the importance of why to use your own full node and advise you on how to do it.

Platforma Firefish - pôžička zabezpečená Bitcoinom

Ak ste počas leta navštívili jednu z mnohých československých bitcoinových konferencii, určite neušla vašej pozornosti nová česká platforma Firefish. Sľubuje možnosť ako si požičať české koruny alebo eurá so zábezpekou v Bitcoine. Na rozdiel od DeFi platforiem funguje priamo nad Bitcoinom pomocou Firefish protokolu, ktorý využíva nemeniteľné stavy a multisig adresy tri z troch.

ICO (VŠETKO, ČO CHCETE VEDIEŤ). Čo je prvotná ponuka kryptomeny?

Ak sa aktívne zaujímate o kryptomeny, pravdepodobne sa často stretávate s anglickým spojením Initial Coin Offering, alebo ešte častejšie so skratkou ICO. Čo ale to záhadné ICO vlastne je? Aké riziká sa spájajú s investíciami do najrôznejších ICO projektov? A ako z niekoľkých základných informácií poznať, že ide o solídnu ICO ponuku? Nielen to sa dozviete v našom článku!

RoboSats: P2P bitcoinová směnárna na Lightningu (NÁVOD)

Uchránit vlastní osobní data před centralizovanými službami a nakupovat či prodávat bitcoin peer-to-peer cestou bez prostředníka bývá mnohdy výzvou. Dnes už však naštěstí existuje hned několik šikovných nástrojů, které kombinují přehledné uživatelské rozhraní s dostatečným soukromím i obchodní likviditou. Jedním z nich je i lightningem poháněná bitcoinová směnárna RoboSats, kterou si dopodrobna představíme ve článku níže.

Monero (EVERYTHING YOU NEED TO KNOW) - A cryptome that offers complete anonymity.

Kryptomena Monero si zakladá predovšetkým na anonymite a súkromí. Využíva na to nespočetné množstvo pokročilých krypto-technológií, ktoré ju zároveň odlišujú od väčšiny konkurenčných digitálnych platidiel. Ako tieto technológie fungujú a prečo je Monero tak rozdielne od Bitcoinu? Dozviete sa v našom článku!

Bitcoin po vyťažení 21. milióntej mince

21 miliónov mincí a nikdy viac. Modla, o ktorej už ste pravdepodobne počuli, pokiaľ o Bitcoine nečítate prvýkrát. So zastropovanou zásobou mincí to ale nie je také úplne jednoduché, ako sa môže na prvý pohľad zdať. Pokiaľ vás zaujíma, kedy a ako bude vyťažený „posledný“ bitcoin alebo akým výzvam môže sieť kvôli fixnému ekonomickému modelu v budúcnosti čeliť, vrhnite sa priamo do textu nižšie.

Ethereum: Everything that you wanted to know

After Bitcoin, Ethereum is now the second most popular virtual currency. Are you wondering what Ethereum is? How it differs from Bitcoin? We will help you to understand the concept of the whole Ethereum network; we know how Ethereum benefits you and we will help to advise you how to easily determine its current value! In this article, you will learn everything that you wanted to know about Ethereum.

RoninDojo Tanto (RECENZIA A NÁVOD): nevyhnutná výbava každého bitcoinera

Bežné používanie Bitcoinu má jednu zásadnú chybu na kráse. Tou je mizerné transakčné súkromie, ktoré sa zatiaľ na úrovni protokolu nepodarilo veľmi vylepšiť. A len vďaka vývojárom, ktorí sa rozhodli tento problém vyriešiť po svojom, existuje mobilná peňaženka Samourai Wallet. Tá je doslova nabitá radom fičúr, ktoré mnoho problémov so súkromím riešia rôznymi spôsobmi. RoninDojo Tanto je full nodový mini-PC vybavený výkonným hardvérom a kompletným Samourai Wallet ekosystémom. Ten umožňuje využívať Bitcoin bez obáv tak, ako to Satoshi Nakamoto pôvodne zamýšľal.

How to Mine Cryptocurrencies with HiveOS (GUIDE)

If you are managing a large number of mining rigs, you can't do without quality, reliable and easy-to-use software, which HiveOS undoubtedly is. In the following guide, we'll show you where to download HiveOS, and how to install and set it up correctly so you can start mining as quickly and efficiently as possible.

Lightning Network (EVERYTHING YOU WANT TO KNOW)

You've probably heard of the Lightning Network. If not, fill in the blanks with us. Bitcoin transactions these days are not only slow, but also uncomfortably expensive. Sending Bitcoin over the Lightning Network is not only cheap and fast, but almost anyone can do it. If you thought that sending payments was the alpha and omega of the second layer of the bitcoin network, you could never be further from the truth. Will Lightning change the world we know?

Bitcoin: Everything You Want to Know

The price and popularity of bitcoin are growing. Are you wondering how the whole concept of cryptocurrency works? We know how to purchase bitcoins and how to save bitcoins on a bitcoin wallet, how to pay with them, and we can also tell you how to determine the current bitcoin rates.

P-DC1-WEB19
We will call you and advise you professionally
+420 225 340 120
Order inquiry
Question about the product
Please enter your telephone:
Call me
We care about your privacy Alza.cz a. s., Company identification number 27082440, uses cookies to ensure the functionality of the website and with your consent also to personalisage the content of our website. By clicking on the “I understand“ button, you agree to the use of cookies and the transfer of data regarding the behavior on the website for displaying targeted advertising on social networks and advertising networks on other websites.
More information Less info