Alza BattleBox RTX2080 SUPER

Catalogue
Alza BattleBox RTX2080 SUPER
4.5 4 rating
Gaming PC , Intel Core i7 9700K Coffee Lake 4,9 GHz, NVIDIA GeForce RTX 2080 SUPER 8GB, RAM 32GB DDR4, SSD 1000GB, Without Optical Drive, Wi-Fi, HDMI and DisplayPort, 4× USB 3.1, 4× USB 2.0, Case Type: Midi Tower, Windows 10 Home
Code:  sklSCL2080S1 Product Number:  AZSBB2080S1

Alza BattleBox RTX2080 SUPER

WHY CHOOSE ALZA PC ALZA PC

  • 3-year warranty
  • Guarantee of repairs within 10 working days
MORE INFORMATION

We are proud of the quality of our machines, so we are not afraid to provide you with a 3-year warranty and if we take more than 10 working days to repair any defect, we will replace your computer with a new one.

Specifications

Processor series
Intel Core i7 Done!
CPU Passmark
17,398 Done!
Operating system
Windows 10 Home Done!
Extended warranty
Extended Warranty Done!
Package includes
Power cable Done!

Performance

CPU Passmark
17,398 Done!

Operating system

Operating system
Windows 10 Home Done!

Warranty

Extended warranty
Extended Warranty Done!

Package contents

Package includes
Power cable Done!

Use

Assembly type
Gaming Done!

Processor

Processor series
Intel Core i7 Done!
Processor model
Intel Core i7 9700K Coffee Lake Done!
Processor frequency
3.6 GHz (3,600 MHz) Done!
Number of processor cores
8 × Done!
Processor cache
12 MB Done!
Core boost frequency
4.9 GHz (4,900 MHz) Done!
Max TDP
95 W Done!

GPU brand/model

Graphics card brand
NVIDIA GeForce Done!
Model graphics cards
RTX 2080 Super Done!

Graphics card

Graphics card memory
8 GB Done!
Number of stream processors
3,072× Done!
Special graphics card features
GeForce VR-Ready Done!

Motherboard

Socket
Intel 1151 Coffee Lake Done!
Slots for additional cards
PCI Express x4, PCI Express x16, M.2 Done!

Hard Drive

Storage capacity (HDD + SSD)
1,000 GB (1 TB) Done!
Storage Type
SSD + Optane H10 Done!
SSD Capacity
1,000 GB (1 TB) Done!
Internal interface
M.2 (PCIe 3.0 4x NVMe) Done!

Equipment

Basic equipment
Wi-Fi Done!
WiFi type
ASUS PCE-N15 Done!

Colour and design

Colour
Black Done!
Wardrobe size
Midi Tower Done!

PSU

PSU
750 W Done!

Memory

Size of operational RAM
32 GB Done!
Memory frequency
3,200 MHz Done!
Number of RAM slots
4 piece(s) Done!
Number of installed slots
2 piece(s) Done!

Outputs

USB 2.0
4 × Done!
USB 3.2 Gen 2
2 piece(s) Done!
USB-C
1 piece(s) Done!
USB 3.2 Gen 1 (USB 3.0)
4 × Done!
Graphics
HDMI, DisplayPort Done!
Other
LAN, PS/2, S/PDIF optical output, USB 3.1 Type-A, USB-C, Microphone input, Headphone/Speaker output, audio input (line in), audio output (line out) Done!
Optical drive
Without Optical Drive Done!

Case

Width
208 mm Done!
Height
565 mm Done!
Depth
520 mm Done!

Product series

PC series
Alza Battlebox Done!
More Specifications
Note:
  • Information about the displayed capacity in Windows operating system.
  • Unless otherwise specified, the assembly is delivered to a Czech localization.

Dobry den, tento pocitac je vybaven jednim 1 TB SSD diskem. Je mozne, abych pocitac vybavil dalsim 2 TB HDD sam bez ztraty zaruky? Nebo pokud bych vzal pocitac a k tomu HDD je mozne, aby jste tento disk do pocitaci dali vy u vas a me pak poslali pocitac rozsireny o dalsi disk? Diky za odpoved.

Na kolik fps rozjede hru fortnite s 3D resolution 1920×1080 a všechno na low.

Dobrý den na kolik fps ujede tento pc Hry CS:go World of tanks Gta5? Děkuji za odpověd

Dobrý den, chtěl bych se zeptat jestli je možnost vyměnit chlazení bez ztracení záruky nebo je potřeba dovézt obě věci k vám na pobočku a zde mi to bez ztracení záruky vymění?

Dobrý den, chci se zeptat jak je na tom tento počítač s wifi kartou a pokud je možné nějakým způsobem ovládat osvětlení děkuji za odpověď

Dobrý den, chci se zeptat jakých teplot by měla dosahovat tato grafická karta. V zátěži mám drtivou většinu času teploty přes 80°C což mi přijde moc.

Dobrý den, uvedené rozměry skříně jsou větší než klasický tower. Má to být provedení midi. Tedy menší než klasika. Prosím kontrolu rozměrů. Děkuji

Dobrý deň píšete že bez mechaniky je tento počitač zaujimala by me jedna vec když od vás koupim tento počitač bude windows 10 už predinštalován? nebo ne na tuto otázku si nedokažu sám odpovedet. Dekuji hezký den

Dobrý deň Chcem sa spýtať či tento PC nemá problém s chladením nakoľko sa v zostave nenachádza vodné chladenie ?

Dobrý den. Dá se do sestavy namontovat i DVD mechanika?

12
Questions and answers: Alza BattleBox RTX2080 SUPER
More Information

Senua's Saga: Hellblade II (NOVINKA) – Duševná choroba v tieni fanatizmu

Prvý príbeh keltskej bojovníčky Hellblade: Senua's Sacrifice z roku 2017 bol pre mnohých zjavením a symbolom sviežeho vetra do radov mnohokrát neoriginálnych AAA titulov. Relatívne malé štúdio Ninja Theory vtedy ukázalo, že sa nebojí experimentovať s hernými mechanikami a ani sa nestráni citlivých tém ako duševné choroby. Svojou tvorbou britskí vývojári zaujali nielen hráčov, ale aj Microsoft, pod ktorého patronátom teraz vydávajú pokračovanie Senua's Saga: Hellblade II. Aké sú vízie pre druhý diel?

Hunt: Showdown (DOJMY Z HRANIA) – survival strieľačka od tvorcov kultovej FPS Crysis

Hunt: Showdown je nové kooperačný FPS od známeho nemeckého štúdia Crytek. Spolu s jedným spoločníkom sa v nej vydávate do louisianských močarísk, kde lovíte ako monštrá, tak aj ľudí. V súčasnosti sa nachádza v predbežnom prístupe, z ktorého sme sa vám rozhodli priniesť dojmy z hrania. Prečítajte si, čo od tohto nádejne vyzerajúceho titulu môžete vlastne čakať.

Inno3D GeForce RTX 3080 iCHILL X3 10G (RECENZIA A TESTY)

Hoci je dostupnosť najnovších grafických kariet GeForce RTX 3080 spoločnosti NVIDIA všelijaká, len nie úplne ideálna, my si aj tak dnes na Alza.sk predstavíme prvého nereferenčného zástupcu, ktorým je Inno3D GeForce RTX 3080 iCHILL X3 10G.

ASRock Radeon RX 5700 XT Taichi X 8G OC+ (RECENZIA A TESTY)

Jednou z tých vôbec najatraktívnejších grafických kariet v ponuke spoločnosti ASRock je grafická karta ASRock Radeon RX 5700 XT Taichi X 8G OC+ s neprehliadnuteľným ARGB LED osvetlením. O tom, ako sa jej darilo v našich testoch na Alza.sk, sa môžete presvedčiť sami práve v tejto recenzii.

Asus DUAL GeForce RTX 2070 SUPER O8G EVO (RECENZIA A TESTY)

Ste priaznivci spoločnosti ASUS, avšak grafické karty z edície ROG (Republic of Gamers) vám pripadajú príliš drahé? Riešením by potom mohla byť nejaká grafická karta z edície DUAL, ako je napríklad Asus DUAL GeForce RTX 2070 SUPER O8G EVO, ktorú sme pre vás otestovali.

Asus TUF 3 Radeon RX 5600 XT O6G EVO Gaming (RECENZIA A TESTY)

Okrem toho najvyspelejšieho radu ROG (Republic of Gamers) je pre hráčov počítačových hier v ponuke spoločnosti ASUS určená aj herná edície TUF (The Ultimate Force). Jedným z predstaviteľov tohto cenovo dostupnejšieho radu je nová grafická grafická karta Asus TUF 3 Radeon RX 5600 XT O6G EVO Gaming, ktorú sme pre vás na Alza.sk samozrejme tiež hneď otestovali.

Gainward GeForce RTX 2080 SUPER Phoenix GS (RECENZIA A TESTY)

Novým prírastkom do rodiny grafických kariet GeForce RTX 2080 SUPER sa v ponuke spoločnosti GAINWARD stala grafická karta Gainward GeForce RTX 2080 SUPER Phoenix GS. A ako sa tejto úplne novej grafickej karte darilo v našich testoch na Alza.sk?

Gigabyte GeForce GTX 1650 D6 Windforce OC 4G (RECENZIA A TESTY)

Viete, že grafické karty NVIDIA GeForce GTX 1650 teraz po novom využívajú tiež výkonnejšie grafické pamäte GDDR6, ktoré ich výkon posúvajú v priemere o 10 %? Ak nie, potom je táto recenzia grafickej karty Gigabyte GTX 1650 D6 WINDFORCE OC 4G určená práve vám.

MSI GeForce GTX 1650 SUPER Gaming X (RECENZIA A TESTY)

Grafické karty GeForce GTX 1650 SUPER sú síce určené prevažne menej náročným hráčom počítačových hier, ale aj v ich prípade by ste mali hľadieť na kvalitné spracovanie a dobré prevádzkové vlastnosti. A pretože grafická karta MSI GTX 1650 SUPER Gaming X patrí medzi tie vôbec najvydarenejšie kúsky hardvéru, tak sme ju pre vás tiež dôkladne otestovali.

Sapphire PULSE Radeon RX 5500 XT 8G (RECENZIA A TESTY)

Ponuka grafických kariet Radón spoločnosti Sapphire síce nie je nijak extrémne bohatá, avšak to, čo ponúka, patrí k tomu vôbec najlepšiemu. Či to platí aj pre grafickú kartu Sapphire PULSE Radeon RX 5500 XT, sa môžete presvedčiť práve v tejto recenzii.

Sapphire PULSE Radeon RX 5600 XT 6G (RECENZIA A TESTY)

Jedným z vôbec najpredávanejších Radeonov RX 5600 XT je grafická karta Sapphire PULSE RX 5600 XT 6G od spoločnosti SAPPHIRE. A pretože sa u nás na Alza.sk grafické karty nielen predávajú, ale aj dôkladne testujú, poďme sa pozrieť, ako sa tejto grafickej karte darilo v našich testoch.

Diablo 2 (Retro RECENZIA) – Akčné RPG za dvadsať rokov takmer nezostarlo

Spoločnosť Blizzard patrí k niekoľkým málo vývojárom, ktorých titul prepožičal názov celému žánru. Pod pojmom izometrické akčné RPG si urobia jasnú predstavu o hrateľnosti len kovaní hráči, ale keď sa povie pojem „diablovka“, chytí sa oveľa väčší počet ľudí. A práve o najslávnejšom zástupcovi sa dnes budeme baviť, pretože Diablo 2 oslavuje dvadsatiny. V dnešnej retro recenzii sa pozrieme na dôvody jeho slávy, prípadne či je ešte atraktívna pre dnešného hráča.

MSI GeForce RTX 2060 Gaming Z 6G (RECENZIA A TESTY)

Vyššie takty grafického čipu, nízke teploty aj hlučnosť, to presne sú spoločné znaky grafických kariet série Gaming spoločnosti MSI. Či to platí aj pre grafickú kartu MSI GeForce RTX 2060 Gaming Z 6G, sme pre vás dnes otestovali.

MSI GeForce GTX 1660 Gaming X 6G (RECENZIA A TESTY)

Ste menej až stredne náročným hráčom počítačových hier, ktorý do svojho počítača zháňa nejakú tichú grafickú kartu? Vašej pozornosti by potom určite nemala uniknúť grafická karta MSI GTX 1660 Gaming X 6G, ktorú sme pre vás na Alza.sk tiež dôkladne otestovali.

EVGA GeForce GTX 1660 SC ULTRA Gaming 6G (RECENZIA A TESTY)

Ak ste priaznivcom grafických kariet spoločnosti EVGA, potom by vám iste nemala uniknúť táto recenzia grafickej karty EVGA GeForce GTX 1660 SC ULTRA Gaming 6G, ktorú sme pre vás na Alza.sk dôkladne otestovali.

Gainward GeForce RTX 2070 SUPER Phoenix V1 (RECENZIA A TESTY)

Zháňate nejakú grafickú kartu GeForce RTX 2070 SUPER s kvalitným systémom chladenia a slušnou výbavou v obstarávacej cene do 500 €? Potom už nemusíte. Grafická karta Gainward RTX 2070 SUPER Phoenix V1 je totiž presne to, čo hľadáte!

Legends of Runeterra (RECENZIA) – Dostal Hearthstone konečne riadneho konkurenta?

Na hernej scéne je dlhodobo možné nájsť desiatky kartových hier, ktoré sa snažia upútať hráčsku obec. Väčšia dieru do sveta sa však doteraz podarilo urobiť len Artifactu, Magic: The Gathering, Gwentu a samozrejme tiež Hearthstone, ktorý už nejaký ten piatok dominuje žánru. V súčasnosti medzi tieto výrazné projekty dorazila tiež kartovka Legends of Runeterra. Či sa jej úspešne podarilo popasovať s konkurenciou, vám povieme v našej recenzii.

MSI Radeon RX 5500 XT GAMING X 8G (RECENZIA A TESTY)

Tým najvyspelejším radom grafických kariet v ponuke spoločnosti MSI je bezpochyby herná edícia Gaming. Grafická karta MSI Radeon RX 5500 XT GAMING X 8G je príslušníkom práve tohto elitného radu a my sme ju pre vás dnes dôkladne otestovali.

Half-Life: Alyx (RECENZIA) – Jeden deň v živote odbojárky

Štúdio Valve, poťažmo značka Half-Life, by sa mohlo v slovníkoch uvádzať ako synonymum pre revolúciu v hernom svete. Už tretíkrát sa im totiž podarilo prekonať vnímanie žánru strieľačky (jednotka príbehom, dvojka fyzikou) a dodať mu nový rozmer, tentoraz doslova, pretože Half-Life: Alyx si užijete iba vo všetkej komplexnosti virtuálnej reality. Ako sme si vychutnali výlet do Mesta 17, na ktorý sme museli čakať dlhých šestnásť rokov, sa dočítate v našej recenzii.

Asus STRIX GeForce RTX 2070 SUPER O8G Gaming (RECENZIA A TESTY)

Horúcim adeptom na jednu z najvýkonnejších a najlepšie vybavených grafických kariet GeForce RTX 2070 SUPER je jednoznačne Asus STRIX RTX 2070 SUPER O8G Gaming. A ako sa jej darilo v našich testoch na Alza.sk? To môžete posúdiť sami.

Half-Life: Alyx môže naštartovať vývoj ďalších dielov plus novinky o prepojení s Half-Life 2: Ep. 2 (NOVINKA)

Síce sme sa nedočkali Half-Life 3, ale práve Half-Life: Alyx môže byť spúšťačom, ktorý nám roky očakávaný tretí diel prinesie. Valve by totiž v prípade úspechu HL: Alyx vytvorilo aj ďalšie hry z tohto univerza. Už teraz to ale vyzerá tak, že ani v marci vychádzajúci VR titul s Alyx Vance v hlavnej úlohe nebude skúpy na zaujímavé príbehové linky. Trailer totiž nenápadne pripomína udalosti z Half-Life 2: Episode 2. Viac sa dozviete v dnešnej novinke.

ASRock RX 5600 XT Phantom Gaming D3 6G OC (RECENZIA A TESTY)

Ste stredne náročným hráčom počítačových hier, ktorý do svojho PC zháňa nejakú tichú, no výkonnú grafickú kartu? Osloviť by vás potom mohla grafická karta ASRock Radeon RX 5600 Phantom Gaming D3 6G OC, ktorú si dnes tiež dôkladne otestujeme.

MSI GeForce RTX 3090 Gaming X TRIO 24G (RECENZE A TESTY)

Společně s novými grafickými čipy Ampere prošly mezigenerační obměnou také návrh a konstrukce chlazení grafických karet řady Gaming TRIO společnosti MSI. Jak se to nakonec povedlo a co od tak veleúspěšné řady grafických karet můžeme nyní očekávat? Právě to se dozvíte v recenzi grafické karty MSI GeForce RTX 3090 Gaming X TRIO 24G!

Asus STRIX GeForce RTX 3080 O10G Gaming (RECENZIA A TESTY)

Horúcou novinkou v ponuke produktov ROG (Republic of Gamers) spoločnosti ASUS je grafická karta Asus STRIX GeForce RTX 3080 O10G Gaming. A pretože na Alza.sk grafické karty nielen predávame, ale aj dôkladne testujeme, môžeme vám tiež povedať, aká je a čo od nej vôbec môžete očakávať.

Asus TUF GeForce RTX 3080 O10G Gaming (RECENZIA A TESTY)

Herné grafické karty spoločnosti ASUS nenájdete výhradne v tej najluxusnejšej edícii ROG (Republic of Gamers), ale aj v edícii TUF (The Ultimate Force), ktorá sa môže pochváliť lepším pomerom ceny a výkonu. Asus TUF RTX 3080 O10G Gaming je zástupcom práve tohto cenovo výhodnejšieho radu grafických kariet a my sme ho pre vás na Alza.sk samozrejme otestovali.

Gainward GeForce RTX 3070 Phoenix GS 8G (RECENZIA A TESTY)

Pokiaľ pri nadobudnutí grafickej karty preferujete najmä dobrý pomer výkon a cena, v ponuke spoločnosti GAINWARD sú pre vás určené predovšetkým grafickej karty z hernej edície PHOENIX. Grafická karta Gainward GeForce RTX 3070 Phoenix GS 8G je zástupcom práve tohto radu a my sme ju pre vás na Alza.sk samozrejme nezabudli otestovať.

Gigabyte GeForce RTX 3070 Gaming OC 8G (RECENZIA A TESTY)

Ponuka nových grafických kariet GeForce RTX 3070 na Alza.sk sa začína pomaly rozrastať, a my tak máme možnosť porovnávať. Prvoou grafickou kartou z tohto radu, ktorú sme dnes dôkladne otestovali, je Gigabyte RTX 3070 Gaming OC 8G. A ako dopadla?

MSI GeForce RTX 3060 Ti Gaming X TRIO 8G (RECENZE A TESTY)

Jen těžko se najde hráč počítačových her, který by neznal a nepřál si mít ve svém PC nějakou z grafických karet herní řady Gaming TRIO společnosti MSI. Tím nejnovějším přírůstkem v této edici je grafická karta MSI GeForce RTX 3060 Ti Gaming X TRIO 8G a my jsme ji pro vás na Alza.cz samozřejmě hned otestovali.

Gainward GeForce RTX 3060 Ti Phoenix GS 8G (RECENZIA A TESTY)

Ste stredne náročným až náročnejším hráčom počítačových hier? Ak áno, potom by vás iste mohla osloviť grafická karta Gainward RTX 3060 Ti Phoenix GS 8G, ktorá ponúka nielen dostatok výkonu, ale aj dobrú výbavu a nadštandardné frekvencie. Však posúďte sami, my sme ju totiž pre vás na Alza.sk otestovali.

Inno3D GeForce RTX 3060 Ti TWIN X2 OC 8G (RECENZIA A TESTY)

Ak pri výbere novej grafickej karty uprednostňujete najmä dobrý pomer výkonu a ceny, určite by ste nemali prehliadnuť ponuku spoločnosti Inno3D, ktorá svoje grafické karty ponúka za pomerne atraktívne ceny. Jedným zo zástupcov týchto grafických kariet je potom Inno3D GeForce RTX 3060 Ti TWIN X2 OC 8G, ktorú sme pre vás dnes na Alza.sk dôkladne otestovali.

Inno3D GeForce RTX 3070 iCHILL X3 8G (RECENZIA A TESTY)

V pomerne bohatej ponuke spoločnosti Inno3D môžete nájsť hneď niekoľko veľmi zaujímavých kúskov grafických kariet. Jedným z nich je napríklad grafická karta Inno3D GeForce RTX 3070 iCHILL X3 8G, ktorú sme pre vás na Alza.sk nezabudli dôkladne otestovať.

Gainward GeForce RTX 3090 Phoenix GS 24G (RECENZE A TESTY)

Tím nejvýkonnějším, čím se může společnost GAINWARD ve své nabídce pochlubit, jsou grafické karty řady GeForce RTX 3090. Grafická karta Gainward GeForce RTX 3090 Phoenix GS 24G patří právě do této nejvýkonnější řady a my jsme ji pro vás na Alza.cz otestovali!

Gigabyte Radeon RX 6900 XT Gaming OC 16G (RECENZIA A TESTY)

Tým vôbec najvýkonnejším, čím sa nám na poli grafických kariet môže spoločnosť AMD pochváliť, sú jednoznačne grafické karty Radeon RX 6900 XT z novej generácie RDNA 2. Práve v nich totiž môžeme nájsť grafický čip NAVI 21 XTX v plnej konfigurácii, ktorého úlohou nebolo nič menšie, než vrátiť grafické karty spoločnosti AMD späť na výslnie tých absolútne najvýkonnejších grafických kariet. Gigabyte Radeon RX 6900 XT Gaming OC 16G je jedným zo zástupcov týchto grafických kariet, a aj keď jeho dostupnosť nie je vôbec ideálna, my sme ho pre vás dnes otestovali. Ako teda táto grafická karta dopadla v našich testoch?

Gigabyte GeForce RTX 3060 Ti Gaming OC PRO 8G (RECENZIA A TESTY)

Tým najvýkonnejším, čím sa dnes môže stredne náročný hráč počítačových hier na poli grafických kariet vybaviť, sú grafické karty GeForce RTX 3060 Ti z najnovšej generácie Ampere spoločnosti NVIDIA. Hoci to podľa tragickej dostupnosti na trhu až tak nevyzerá, tieto grafické karty sú na trh uvádzané mnohými výrobcami a tiež v mnohých modelových radoch. Jednou z nich je potom grafická karta Gigabyte GeForce RTX 3060 Ti Gaming OC PRO 8G, ktorú nájdete v ponuke spoločnosti GIGABYTE a ktorú sme pre vás dnes na Alza.sk tiež dôkladne otestovali.

MSI GeForce RTX 3080 SUPRIM X 10G (RECENZIA A TESTY)

Ak ste v poslednej dobe nahliadli do ponuky grafických kariet spoločnosti MSI, iste vám neuniklo, že sa tam objavila jedna nová edícia grafických kariet s názvom SUPRIM. Grafické karty práve z tejto edície by potom svojimi parametrami mali prevýšiť dokonca aj doposiaľ najvýkonnejšie grafické karty rady Gaming TRIO a k tomu navyše ponúknu podporu Dual BIOS. Jedným zo zástupcov tohto nového radu grafických kariet je MSI GeForce RTX 3080 SUPRIM X 10G a my sme ju pre vás na Alza.sk otestovali. Ako teda dopadla v našich testoch?

Sapphire Radeon RX 6800 16G (RECENZIA A TESTY)

Druhým najvýkonnejším grafickým čipom z rodiny rDNA 2, ktorý nám spoločnosť AMD pred nedávnom predstavila, je NAVI 21 XL. Okolo týchto grafických čipov sú potom stavané grafické karty Radeon RX 6800, ako je práve dnes testovaná grafická karta Sapphire Radeon RX 6800 16G, ktorá sa navyše môže pochváliť aj rýdzo referenčným vyhotovením systému chladenia spoločnosti AMD. A ako teda tento absolútne nový Radeon dopadol v našich testoch? Však sa presvedčte sami!

Gainward GeForce RTX 3060 Ghost OC 12G (RECENZIA A TESTY)

Po predstavení najnovších grafických kariet GeForce RTX 3060 spoločnosti NVIDIA žiadny z výrobcov nelenil a okamžite uviedol tiež svoje modelové rady týchto nových grafických kariet. Bokom potom nezostala ani spoločnosť Gainward, ktorá predstavila hneď dva modely, Ghost a Pegasus. Tým o niečo prepracovanejším modelom je potom grafická karta Gainward GeForce RTX 3060 Ghost OC 12G s dvojicou ventilátorov, ktorú sme pre vás na Alza.sk tiež dnes otestovali. A ako teda dopadla v našich testoch?

Gigabyte Radeon RX 6700 XT Gaming OC 12G (RECENZIA A TESTY)

Tým najnovším prírastkom do rodiny grafických kariet RDNA 2 spoločnosti AMD sú grafické karty Radeon RX 6700 XT, ktoré sú založené na novom grafickom čipe NAVI 22, a svojím výkonom by potom mali uspokojiť najmä všetkých náročnejších hráčov počítačových hier. A pretože embargo na informácie okolo týchto nových grafických kariet vypršalo, môžeme vám dnes predstaviť prvého zástupcu, ktorým je grafická karta Gigabyte Radeon RX 6700 Gaming OC 12G z ponuky spoločnosti GIGABYTE. Ako teda táto nová grafická karta dopadla v našich testoch na Alza.sk? O tom sa môžete sami presvedčiť práve v tejto recenzii!

Taktovanie grafickej karty (NÁVOD): ako zvýšiť výkon GPU

Chcete zo svojej novej grafickej karty vyžmýkať maximum výkonu, a zvýšiť tak FPS v hrách, alebo by ste chceli vylepšiť jej prevádzkové vlastnosti? Potom je práve pre vás určený tento článok, v ktorom sa pozrieme na to, ako sa dnes taktujú grafické karty.

Gigabyte GeForce RTX 3060 Gaming OC 12G (RECENZIA A TESTY)

Grafické karty z hernej edície Gaming spoločnosti GIGABYTE sa vždy mohli pochváliť osvedčeným systémom chladenia WINDFORCE, vyššími taktami grafického čipu a solídnymi prevádzkovými vlastnosťami. Posledným prírastkom do tejto rodiny grafických kariet sa potom stala grafická karta Gigabyte GeForce RTX 3060 Gaming OC 12G, ktorá by mohla zaujať nejedného stredne náročného hráča počítačových hier. Či si však jeho pozornosť naozaj zaslúži, o tom sa môžete presvedčiť práve v tejto recenzii, v ktorej sme ju pre vás na Alza.sk otestovali.

Sapphire NITRO+ Radeon RX 6800 16G (RECENZIA A TESTY)

Asi tým najvýznamnejším výrobcom grafických kariet, ktorý má svoju ponuku postavenú výhradne na grafických čipoch spoločnosti AMD, je hongkonská spoločnosť SAPPHIRE. Grafická karta Sapphire NITRO+ Radeon RX 6800 16G spadá do „kráľovskej“ edície NITRO, ktorá v ponuke SAPPHIRE reprezentuje ten vôbec najvýkonnejší rad grafických kariet, a preto sme ju pre vás dnes na Alza.sk dôkladne otestovali.

MSI Radeon RX 6700 XT Gaming X 12G (RECENZIA A TESTY)

Spoločnosť MSI patrí k tým nemnohých výrobcom „obojživelníkom“, ktorí svoje grafické karty stavajú nielen okolo grafických čipov spoločnosti NVIDIA, ale aj AMD. Okrem grafických kariet GeForce tak v ponuke tejto taiwanskej spoločnosti nájdete aj kompletné portfólio grafických kariet Radeon, ktoré sú súčasťou hneď niekoľkých hráčskych edícií. Jednou z tých vôbec najatraktívnejších edícií je potom herný rad Gaming, v ktorom môžete nájsť hneď niekoľko zaujímavých kúskov grafických kariet z tábora červených, ako je napríklad MSI Radeon RX 6700 XT Gaming X 12G, ktorú sme pre vás dnes na Alza.sk aj riadne otestovali. Ako teda tento najnovší Radeon dopadol v našich testoch?

XFX Radeon RX 6900 XT Speedster MERC 319 Black (RECENZIA A TESTY)

Americká spoločnosť XFX je jedným z niekoľkých málo výrobcov, ktorý má svoju ponuku grafických kariet postavenú výhradne okolo grafických čipov spoločnosti AMD. V ponuke tejto firmy tak môžeme nájsť kompletné portfólio Radeonov, vrátane najnovšieho radu grafických kariet RX 6000. Jednou z tých vôbec najvýkonnejších grafických kariet, na ktorú môžeme v ponuke XFX naraziť, je grafická karta s trochu dlhším názvom XFX Raden RX 6900 XT Speedster MERC 319 Black, ktorá sa môže pýšiť nielen výkonom a elegantným čierno-strieborným dizajnom, ale ktorú vďaka jej obrovským rozmerom rozhodne len tak neprehliadnete. A práve túto grafickú kartu sme pre vás dnes na Alza.sk aj dôkladne otestovali.

Asus TUF Radeon RX 6800 XT O16G Gaming (RECENZIA A TESTY)

Ak v ponuke spoločnosti ASUS zháňate grafickú kartu, ktorá by bola nielen výkonná a kvalitne spracovaná, ale zároveň by tiež úplne nezruinovala vašu peňaženku, potom by ste určite mali pozrieť ponuku grafických kariet herné série TUF (The Ultimate Force). Jednou takou by mohla byť napríklad karta Asus TUF Radeon RX 6800 XT O16G Gaming, ktorú sme pre vás dnes na Alza.sk dôkladne otestovali. Poďme si ju teda najskôr predstaviť.

EVGA GeForce RTX 3080 XC3 BLACK Gaming 10G (RECENZIA A TESTY)

Ak nahliadnete do ponuky grafických kariet spoločnosti EVGA, potom ten najzákladnejší model GeForce RTX 3080 nesie označenie EVGA GeForce RTX 3080 XC3 BLACK Gaming 10G. Cieli na náročných hráčov, ktorí však nechcú utrácať za vychytávky navyše. S akými kompromismi teda musíte počítať v prípade grafickej karty EVGA GeForce RTX 3080 XC3 BLACK Gaming 10G a oplatí sa vám vôbec jej kúpa? Na to vám snáď odpovie práve dnešná recenzia!
Accessories for Alza BattleBox RTX2080 SUPER Chcete doručit zboží do Česka? Prohlédněte si Alza IEM BattleBox RTX2080S Cougar. Für Versand nach Deutschland, besuchen Sie bitte Alza IEM BattleBox RTX2080S Cougar. Für Versand nach Österreich, besuchen Sie bitte Alza IEM BattleBox RTX2080S Cougar. Magyarországra történő kiszállításért tekintse meg ezt a termékoldalt: Alza BattleBox RTX2080 SUPER.
P-DC1-WEB06
We will call you and advise you professionally
+420 225 340 120
Order inquiry
Question about the product
Please enter your telephone:
Call me
We care about your privacy Alza.cz a. s., Company identification number 27082440, uses cookies to ensure the functionality of the website and with your consent also to personalisage the content of our website. By clicking on the “I understand“ button, you agree to the use of cookies and the transfer of data regarding the behavior on the website for displaying targeted advertising on social networks and advertising networks on other websites.
More information Less info