AD elektro AD elektro

ASUS ROG STRIX GAMING RX580 DirectCU III OC 8GB

Catalogue
ASUS ROG STRIX GAMING RX580 DirectCU III OC 8GB
5 8 rating
Graphics Card - 8GB GDDR5 (8000MHz), AMD Radeon (, 1380 MHz), PCI Express x16 3.0, 256Bit, DisplayPort, DVI and HDMI, sales limit - 1 piece/month per customer
Code:  ECr580a Product Number:  90YV0AK0-M0NA00 Producer's Website:

Don't like the alternatives? Choose from the full product list

ASUS ROG STRIX GAMING RX580 DirectCU III OC 8GB Discontinued

ASUS ROG STRIX GAMING RX580 DirectCU III OC 8GB

The new Radeon RX 580 is based on the enormously successful core Polaris 20, but with some interesting improvements. This core has increased clock frequency and overall enhanced performance. ASUS ROG GAMING STRIX RX 580 DirectCU OC III and works on a frequency of MHz 1380.

Key features

  • Modernized architecture AMD Polaris 20
  • Ideal as a replacement for older cards Radeon R300 or GeForce 900
  • Handles the vast majority of games in a QHD (2560 × 1440) resolution
  • ASUS adds tuned dimensional cooling from the 3 fans
  • Option to set the colour RGB LED backlight
  • Full support for virtual reality

Virtual reality at your fingertips

The impressive and immersive experience that brings the hit of this year, virtual reality (VR), has so far been the prerogative of expensive high-end cards. AMD Radeon model RX 580 aims to introduce this technology to most customers, and thanks to the favorable price tag, it's now possible. The GPU has 8 GB of GDDR5 memory. Computing power of more than 5 TFLOPS beats NVIDIA Pascal competing brands, in price and power.

Lead in both resolution and frame rates

Equipped with a modernized HDMI 2.0b, 4K at 60 frames per second and two DisplayPort connectors (version 1.4). Improved interface can handle up to 5K (5120 × 2880 pixels) and 8K (7680 x 4320 pixels) at 60 frames per second.  Freesync support technology makes for smooth video and HDR for excellent color results. Polaris also takes acceleration format H.265 up to 4K resolution and even 60 frames per second. 

Tuned game series STRIX

Game graphics card Radeon STRIX GAMING RX 580 is equipped with exclusive ASUS features, including Auto-tech technology Extreme, offering premium quality and maximum reliability. Technology DirectCU III uses noiseless fans with new patented embodiment blades for maximum air flow and 105% higher static pressure over the heat sink.

  • Not sure how to choose the right graphics card? It depends primarily on its intended use and the type of interface of your motherboard. Specify the desired parameters of the graphics card and we will help you to choose the right one.

Specifications

Width
298 mm Done!
Height
134 mm Done!
Depth
52.5 mm Done!
Chip manufacturer
AMD Radeon Done!
Model designation
RX 580 Done!

Dimensions

Width
298 mm Done!
Height
134 mm Done!
Depth
52.5 mm Done!

Chip

Chip manufacturer
AMD Radeon Done!
Model designation
RX 580 Done!
Number of stream processors
2,304× Done!
Production technology
14 nm Done!

Performance & usage

Use
Game playing Done!

Memory

Size of operational RAM
8 GB Done!
Memory type
GDDR5 Done!
Bus width
256-Bit Done!

Frequency

Core frequency
1,380 MHz Done!
Memory frequency
8,000 MHz (8 GHz) Done!

Interface

PC connection
PCI Express x16 3.0 Done!
Monitor connection
DisplayPort, DVI, HDMI Done!
Number of outputs
5 Done!

Technology

Special graphics card features
Radeon VR-Ready Done!
DirectX version
12 Done!

Cooling system

Cooling type
Active Done!
Cooling size
Dual-slot Done!

Consumption

TDP
185 W Done!
Auxiliary power supply
1× 8-pin Done!
Recommended power sources
500 W Done!
More Specifications

ASUS is a symbol of the growth of Taiwan's economy. The firm's beginnings date back to April 2, 1989, when as a small manufacturer of motherboards began his work with a few employees. Today, Asus employs more than 12,500 employees worldwide.

ASUS products can be found in almost every category of the information technology marketplace. ASUS is focused on desktops, laptops, phones, optical drives and components. In the manufacture of motherboards, the company is now the dominant player with a staggering 40% market share.

Note:

This product is not an independently functional unit and may require professional installation.

Specifications can be changed without notice. Images are for illustrative purposes only.

Dobry den, chcel by som sa spytat, ci tato veriza RX 580 je s autogramom jezisa nazaretskeho alebo je na solarny pohon kedze stoji 500e? Dakujem

nepřeháníte to už s tím ??? půl roku zpátky sem jí kupoval za 9.800 a 3 měsíce před tím stála 7.500 a ted za to chcete skoro dvojnásobek ceny????

Zdravím ,kterou s těchto dvou karet mám vzít? ASUS ROG STRIX GAMING RX580 O8G nebo ASUS STRIX GAMING GeForce GTX 1060 A6G

Dobrý deň vošla by sa táto grafika do tejto skrinky ? https://m.alza.sk/nzxt-s340-alza-edicia-cierno-cervena-d4841592.htm

Dobrý deň, zmestí sa mi táto karta do skrine zalman s3?

Je treba na ovládanie RGB nejakú špeciálnu dosku od Asusu alebo to môže byť aj iná

Chtěl bych se zeptat spíše nějakého uživatele této karty. Jak je to s tím pískáním cívek. Záleží od kusu, nebo pískají všechny?

Dobrý den, jaká ložiska jsou osazena na ventilátorech této karty?

Dobrý den, můžu použít k této grafické kartě zdroj 450w děkuji za odpověď.

Dobrý den, chtěl bych se zeptat jestli tato grafická karta zvládne hraní her ve 4k na maximální detaily, popřípadě kolik fps má zaklínač 3. A také jestli zvládne nejnovější hry na plné detaily ve 2k. Nebo by jste mi doporučili jinou kartu v podobné cenové relaci cca 5 tisíc korun. Děkuji předem za odpověď

12
Questions and answers: ASUS ROG STRIX GAMING RX580 DirectCU III OC 8GB
More Information

Asus Strix GTX 1050 Ti 4G Gaming (RECENZIA A TESTY)

Grafické karty GeForce GTX 1050 Ti síce rozhodne nepatria medzi tie najvýkonnejšie grafické karty na svete, môžu sa však pochváliť solídnym pomerom výkonu a ceny. Ponuka týchto grafických kariet je celkom bohatá, my sa dnes pozrieme na niečo luxusnejšie. Otestujeme si grafickú kartu Asus Strix GTX 1050 Ti 4G Gaming.

Asus Strix RX 580 O8G Gaming (Recenzia a testy)

Grafické karty hernej edície ROG (Republic of Gamers) patrí asi k tomu najatraktívnejšiemu, čo môže spoločnosť Asus hráčom počítačových hier ponúknuť. Asus Strix RX 580 O8G Gaming spadá práve do tejto hernej edície grafických kariet a aj vďaka tomu môže potencionálnym záujemcom ponúknuť pomerne veľa. Čo presne? Na to sa pozrieme práve v dnešnej recenzii, kde si otestujeme tiež výkon a prevádzkové vlastnosti tejto grafickej karty.

Gigabyte GTX 1060 G1 Gaming 6G (RECENZIA A TESTY)

Ponuka grafických kariet postavených na čipoch GeForce GTX 1060 so 6 GB grafickej pamäte je nadmieru bohatá, a vybrať si preto takú, ktorá by vyhovovala práve vašim požiadavkám, je pomerne ťažké. My sa dnes pozrieme do ponuky spoločnosti Gigabyte a otestujeme si grafickú kartu Gigabyte GTX 1060 G1 Gaming 6G, ktorá by celkom určite nemala uniknúť vašej pozornosti.

MSI RX 570 Gaming X 4G (RECENZIA A TESTY)

Nielen vysoký výkon, ale aj vynikajúce prevádzkové vlastnosti sú pýchou grafických kariet série Gaming spoločnosti MSI. Grafická karta MSI RX 570 Gaming X 4G patrí práve do tohto radu, ktorý je medzi hráčmi počítačových hier veľmi populárny. Samotná grafická karta je postavená okolo grafického čipu Radeon RX 570 spoločnosti AMD. Koľko herného výkonu nám prináša, to si otestujeme práve dnes.

Battlefield 5 (TESTY) – Výkony grafických kariet AMD a NVIDIA

Počítačová hra Battlefield 5 nie je len obyčajným pokračovaním populárnej vojnovej série Battlefield spoločnosti EA DICE, je to tiež historicky vôbec prvú počítačová hra s podporou real-time ray tracingu, na ktorú pomerne dlho čakali všetci majitelia najnovších grafických kariet GeForce RTX. Majitelia ostatných grafických kariet však nemusia zúfať, túto hru si totiž zahrajú parádne, čo napokon uvidíte práve v dnešných testoch.

Hitman 2 (TESTY) – Výkony grafických kariet AMD a NVIDIA

Ako sa darí grafickým kartám spoločností AMD a NVIDIA v počítačovej hre Hitman 2 a s ktorou kartou si túto počítačovú hru zahráte najlepšie? Tak presne na tieto otázky by vám mal odpovedať náš článok, v ktorom sme grafickej karty v hre Hitman 2 testovali.

Strange Brigade (TESTY) – výkony grafických kariet AMD i NVIDIA

Chcete sa postaviť čarodejnici Seteki a jej armáde mumifikovaných monštier v počítačovej hre Strange Brigade? Pokiaľ áno, môžeme vám dať tip, na akom hardvéri si túto hru zahráte najlepšie! Dnes si totiž v Strange Brigade otestujeme grafické karty spoločnosti AMD i NVIDIA.

Shadow of the Tomb Raider (TESTY) – Výkony grafických kariet AMD a NVIDIA

Viete, ako sa darí grafickým kartám spoločností AMD a NVIDIA v najnovšom dieli o Lare Croft v počítačovej hre Shadow of the Tomb Raider? My sme to otestovali a samozrejme sa o výsledky meraní s vami tiež podelíme.

RAGE 2 (TESTY) – výkony grafických kariet AMD a NVIDIA

Viete, ako sa darí grafickým kartám spoločností AMD a NVIDIA v počítačovej hre RAGE 2? My sme to otestovali a samozrejme sa o výsledky nášho merania s vami podelíme.

Far Cry 5 (TESTY) – výkony grafických kariet AMD aj NVIDIA

Far Cry 5 je jednou z najúspešnejších počítačových hier poslednej doby, ktorá si získala srdce nejedného hráča. Témou tohto článku však nie je chvála tejto skvelej hry spoločnosti Ubisoft. Dnes sa pozrieme na to, ako sa v tejto hre darí grafickým kartám súčasnej generácie a tiež vám poradíme, s akými kartami si Far Cry 5 zahráte najlepšie.

Shadow of the Tomb Raider (ANALÝZA) – Test vplyvu nastavenia detailov na výkon

Otestovali sme pre vás hru Shadow of the Tomb Raider. V článku sa dozviete, ako jednotlivé detaily ovplyvnia výkon a kvalitu obrazu. Vďaka tomu si môžete hru nastaviť s čo najmenšími kompromismi a vychutnať si ju v maximálnych možných detailoch. Ako už tradične sa ale tiež pozrieme na rozdiel medzi AMD a NVIDIA grafickou kartou.
Accessories for ASUS ROG STRIX GAMING RX580 DirectCU III OC 8GB Chcete doručit zboží do Česka? Prohlédněte si ASUS ROG STRIX GAMING RX580 O8G. Für Versand nach Deutschland, besuchen Sie bitte ASUS ROG STRIX GAMING RX580 III DirectCU OC 8 GB. Für Versand nach Österreich, besuchen Sie bitte ASUS ROG STRIX GAMING RX580 III DirectCU OC 8 GB. Magyarországra történő kiszállításért tekintse meg ezt a termékoldalt: ASUS ROG STRIX GAMING RX580 DirectCU III OC 8GB.
P-DC1-WEB13
We will call you and advise you professionally
+420 225 340 120
Order inquiry
Question about the product
Please enter your telephone:
Call me
We care about your privacy Alza.cz a. s., Company identification number 27082440, uses cookies to ensure the functionality of the website and with your consent also to personalisage the content of our website. By clicking on the “I understand“ button, you agree to the use of cookies and the transfer of data regarding the behavior on the website for displaying targeted advertising on social networks and advertising networks on other websites.
More information Less info