Počas Veľkonočných sviatkov 29.3. a 31.3. je otvorený iba AlzaDrive v Senci. Na Veľkonočný pondelok 1.4. sú uzavreté všetky predajne vrátane AlzaDrive, stále však môžete využiť doručenie do našich AlzaBoxov.

AP+ nový vizuál Alza pre firmy

Intel Xeon E-2136

Zobraziť katalóg
Intel Xeon E-2136
Procesor 6-jadrový, 12 vláken, 3.3GHz (TDP 80W), Turboboost 4.5GHz, Boost 4.5 GHz, 12MB L3 cache, socket Intel 1151, Coffee Lake, bez chladiča
Kód:  BO538e4b Produktové číslo:  BX80684E2136

Nevyhovujú vám alternatívy? Vyberajte z celej ponuky

Intel Xeon E-2136

Procesor Intel Xeon E-2136 Coffee Lake je vhodnou voľbou do Intel Xeon E-2136 Coffee Lake je spoľahlivý procesor pre váš stolný počítač. Čip dostal do vienka 6 jadier a slušný výkon pre plynulý chod PC prinesie frekvencia 3,3 GHz. Tá sa v prípade potreby automaticky pretaktuje na ešte rýchlejších 4,5 GHz a dočasne tým vylepší schopnosti PC. Vyrovnávacia pamäť čipu dosahuje kapacity 12 MB v prípade tzv. L3 cache. Procesor Intel je založený na výrobnej technológii 14 nm a radí sa teda medzi najčastejšie používané čipy na trhu. Pripevníte ho do základných dosiek disponujúcich socketom Intel 1151.

Kľúčové parametre procesora Intel Xeon E-2136

  • Frekvencia procesora 3,3 GHz
  • Inštaluje sa do socketu Intel 1151
  • Procesor Intel Xeon E-2136 používa 6 spoľahlivých jadier
  • Maximálna frekvencia jadra je 4,5 GHz
  • Podporovaný počet kanálov pre RAM: 2
  • Automatické pretaktovanie pre väčší výkon
  • Podpora virtualizácie
  • Intel Xeon E Coffee Lake sľubuje podporu RAM typu DDR4
  • Zvláda funkciu HyperThreading pre efektívnu prácu
  • Procesor priamo určený pre servery
  • Tepelný výkon procesora Intel Xeon E-2136 je 80 W
  • L3 medzipamäť je 12 MB
  • Spadá medzi modely s výrobnou technológiou 14 ks nm

Procesor Intel Xeon E-2136 a pretaktovanie

Procesor účinne zaobchádza s vyťažením a spotrebou zásluhou automatického taktovania. Pri väčšej záťaži sám zvýši rýchlosť na maximálnu hodnotu 4,5 GHz. Je ale dôležité myslieť na možnosť zvýšenia TDP, ktoré pri Intel Xeon E-2136 dosahuje na 80 W.

Čo ďalšie ponúkne procesor Intel Xeon E-2136?

Pri náročnejšej práci oceníte podporu technológie Hyper-threading, ktorá dokáže rozdeliť jedno fyzické jadro na dve virtuálne, aby bolo dosiahnuté veľmi efektívne viacvláknové spracovanie dát.. Dá sa povedať, že ide o simuláciu viac jadier pomocou jednotlivých vlákien. Obľúbenou funkciou je virtualizácia, ktorú CPU Intel Xeon E-2136 tiež ovláda. S jej pomocou je možné na jednom reálnom stroji napr. s platformou XEN simulovať niekoľko ďalších virtuálnych počítačov. Tento procesor je postavený na nasadenie vo firemných serveroch. To značí schopnosť pracovať bez prestávok, priepustnosť pre vyššie pamäťové toky či podporu pre rýchlejšie pamäte RAM.

Parametre a špecifikácia

Rad procesora
Intel Xeon E Hotovo!
Socket
Intel 1151 Hotovo!
Modelové označenie
Intel Xeon Hotovo!
Kódový názov procesora
Coffee Lake Hotovo!
Počet jadier procesora
6 × Hotovo!

Rad

Rad procesora
Intel Xeon E Hotovo!
Socket
Intel 1151 Hotovo!
Modelové označenie
Intel Xeon Hotovo!
Kódový názov procesora
Coffee Lake Hotovo!

Počet jadier

Počet jadier procesora
6 × Hotovo!
Počet vláken
12 × Hotovo!

Frekvencia

Frekvencia procesora
3,3 GHz (3,3 GHz) Hotovo!
Maximálna frekvencia (OC)
4,5 GHz (4 500 MHz) Hotovo!

Podpora RAM

Podporovaný typ pamäte
DDR4 Hotovo!
Maximálny počet kanálov
2 × Hotovo!

Výkon

CPU Passmark
15 831 Hotovo!

Rozhranie

Funkcie
Automatické pretaktovanie, Virtualizácia, Pre servery, HyperThreading, Bez chladiča Hotovo!
TDP
80 W Hotovo!
Výrobné technológie
14 nm Hotovo!
L3 cache
12 MB Hotovo!
Viac parametrov

Spoločnosť Intel naozaj nie je potrebné predstavovať. Práve aj vďaka tejto stálici vo svete IT dnes môžeme pracovať s modernými zariadeniami s obrovským výkonom. Intel Corporation je najväčším svetovým výrobcom polovodičových obvodov a ďalších súvisiacich zariadení. Produkty ďalších spoločností mohli uzrieť svetlo sveta len vďaka práci inžinierov z presláveného Sillicon Valley.

Intel Corporation zamestnáva na celom svete viac ako 96 500 zamestnancov a patrí k najväčším a najbohatším spoločnostiam sveta. Po desiatky rokov bolo sloganom spoločnosti jednoduché „Intel Inside“, ktoré od roku 2005 nahradilo dynamickejšie „Leap ahead“ (skok dopredu). Obe tieto mottá celkom určite platia pre všetky zariadenia, ktoré sa môžu pochváliť osadením komponentmi Intel.

Poznámka:


Tento výrobok nie je samostatne funkčným celkom a môže vyžadovať odbornú montáž.

Technické špecifikácie sa môžu zmeniť bez výslovného upozornenia. Obrázky majú iba informatívny charakter.

Dobrý den, mám desktop Lenovo Legion T530 28ICB s procesorem intel i5 84000 mohu v nem použít tento procesor? Děkuji za info

Diskusia a poradňa k Intel Xeon E-2136
Príslušenstvo pre Intel Xeon E-2136 Chcete doručit zboží do Česka? Prohlédněte si Intel Xeon E-2136. Für Versand nach Deutschland, besuchen Sie bitte Intel Xeon E-2136. Für Versand nach Österreich, besuchen Sie bitte Intel Xeon E-2136. Magyarországra történő kiszállításért tekintse meg ezt a termékoldalt: Intel Xeon E-2136.
P-DC1-WEB06
Zavoláme Vám a odborne poradime
+421 2 5710 1800
Otázka na objednávku
Otázka na tovar
Prosím, zadajte svoj telefón:
Zavolajte mi
Na vašom súkromí nám záleží My, spoločnosť Alza.cz a.s., IČO 27082440, používame súbory cookies na zaistenie funkčnosti webu a s vaším súhlasom o. i. aj na personalizáciu obsahu našich webových stránok. Kliknutím na tlačidlo „Rozumiem“ súhlasíte s využívaním cookies a predaním údajov o správaní na webe na zobrazenie cielenej reklamy na sociálnych sieťach a reklamných sieťach na ďalších weboch.
Viac informácií Menej informácií