Stavebnice LEGO City

LEGO® City – náučná zábava z mestského prostredia

Stavebnice LEGO® City zoznamujú deti s mnohými užitočnými faktami zo života v meste. Využite mestské príbehy a scenáre ako zábavný spôsob, ako sa dozvedieť o práci záchranných služieb, alebo nechajte malých staviteľov rozvíjať svoju fantáziu a budovať malebné štvrte alebo komplikované križovatky, prestavovať alebo plánovať. Skrátka objavovať takmer neobmedzené možnosti stavebnice LEGO® City.

Stavebnica LEGO® City je plná unikátnych príbehov

S LEGO® City nie je nič nemožné a jediným limitom je tak detská predstavivosť. Každá budova, každé susedstvo, každý set stavebnice prináša priestor na nové príbehy a príležitosti na hru. Poradia si hasiči s ohňom v pizzerii? Dopadne policajná hliadka lupiča? Užijú si deti deň plný zábavy v skateparku?

Stavebnice LEGO City
LEGO City stavebnice

LEGO® City prináša oveľa viac ako len hodiny zábavy

Stavebnica LEGO® City je vhodná pre staviteľov a staviteľky už od piatich rokov. Rodičia tak môžu podporovať rozvoj fantázie, jemnej motoriky, ale aj trpezlivosti dieťaťa od útleho veku. Ľahko tak položí základy možnému budúcemu študijnému zameraniu, alebo vytvorí idylické rodinné prostredie a spoločné herné chvíľky, ktoré ocenia nielen kreatívne deti.

Dopravné prostriedky LEGO City

Bohatá ponuka dopravných prostriedkov

Autá, motorky, hasičské či policajné vozidlá, lietadlá, vrtuľníky aj vlaky – stavebnice LEGO® City prinášajú ponuku prepracovaných dopravných prostriedkov.

LEGO City Dobrodružství

Seriál LEGO® City Adventure

Prežite na vlastnej koži dobrodružstvo hasičky Freyi, údržbára Harla a ďalších obľúbených postáv TV seriálu LEGO® City Dobrodružstvo.

LEGO City vesmírná stanice

Jedinečný prieskum s LEGO® City

Opustite hranice LEGO® mesta a vydajte sa na dobrodružný prieskum lunárnej vesmírnej stanice alebo dna oceánu s unikátnymi setmi LEGO® City stavebnice.

Aké výhody stavebnice LEGO®️ City ponúkajú?

Zábavné aj užitočné série stavebníc LEGO City ponúkajú deťom všetko potrebné na život v meste, od jeho stavby cez prevádzku až po ochranu obyvateľov. LEGO City nie je obyčajná hračka na zabavenie vašich detí, ale ponúka toho omnoho viac. Aké výhody LEGO City stavebnice ponúkajú?

  • Rozvíjajú vášmu dieťaťu kreatívne myslenie a fantáziu.
  • Zlepšujú jemnú motoriku.
  • Zabavia vaše deti na dlhé hodiny.
  • Vhodné pre zberateľov všetkých vekových kategórií.
  • Kvalitné spracovanie, vydržia vám dlhé roky.
  • Vhodné pre chlapcov aj dievčatá rôzneho veku.

Experti radia: Hrajte sa so svojimi deťmi.

Niekoľko štúdií potvrdilo, že najviac efektívna hra dieťaťa je pod vedením rodičov. Pri vedenom hraní rodič podporuje dieťa, dáva mu voľnosť v nastavení rýchlosti hrania a tvorí priestor na poučenie sa z chýb. Rodičia môžu stimulovať detskú predstavivosť a klásť otvorené otázky ako napr. „Dalo by sa toto použiť??“ alebo „Dalo by sa to vyriešiť inak?“.

Ste rodič a obávate sa, či sa dokážete hrať s deťmi? Majte na pamäti, že podľa LEGO®️ Play Well štúdie z roku 2020, 95 % detí sa chce hrať s rodičom a až 98 % detí uviedlo, že hranie s rodičmi ich robí veľmi šťastnými!


Vitajte v LEGO®️ City – mesto, kam každý patrí!

LEGO® City stavebnice zachytávajú každodenný život v meste. Veďte svoje deti mestom, ktoré si sami postavia a vysvetľujte im, čo sa stane:

  • keď sa vznieti kôš,
  • ako musia byť policajti rýchli, aby zastavili zločincov,
  • čo robiť pri autonehode.

Každý malý mestský príbeh dobre poznáte z vlastných životov a môže to byť spúšťač pre spoločné hranie s LEGO® City, špeciálne s novými setmi, ktoré umožňujú vymodelovať vaše susedstvo do detailu.


Rozmanitosť stavebníc LEGO®️ City

LEGO® City ponúka veľkú škálu kategórií a príbehov. Ak vaše dieťa chce byť hasičom, policajtom, kozmonautom alebo napríklad starostom celého mesta, to všetko mu umožní LEGO®️ City. Toľko príležitostí na hru – hasiči, ktorí sa snažia uhasiť požiar v pizzerii, zatiaľ čo jeden z nich si užíva kúsok pizze a obľúbený influencer to celé nahráva. Útek väzňa pri preprave do väzenia, keď sa ho jeho komplic snaží dostať z väzenského nákladiaka. Deti robiace bláznivé triky v skateparku.


Riadiť autá a motorky LEGO® City môžete aj bez vodičského preukazu

Už si vaše dieťa predstavuje, ako bude šoférovať vlastné vozidlo? A čo tak zmrzlinárske auto, bager, motorku alebo rolbu? LEGO® autá a motorky im umožní riadiť čokoľvek!


LEGO®️ City Lode si vezmete do vane

LEGO® City Lode ponúknu množstvo stavebníc, ktoré si môžu vziať deti so sebou do vane. Vyskúšajte napríklad potápačskú jachtu alebo čln a nechajte vaše ratolesti rozpútať poriadnu akciu na vode.


LEGO®️ City Mesto umožní postaviť si svoje vysnívané mesto

LEGO® City Mesto je inšpirované reálnym životom, kde si môžete postaviť hotel, skatepark, stánok s občerstvením alebo napríklad zábavnú púť. Stavebnica LEGO® City vám dokonca umožní časti mesta spojiť cestou, a tak vytvoriť celé mesto.


LEGO®️ City Hasiči – zachráňte mesto a obyvateľov pred požiarom

LEGO® City Hasiči vtiahnu vaše ratolesti do záchranárskych akcií v LEGO®️ meste, umožnia im riadiť hasičské auto, hasiť požiare hasiacim prístrojom a vyriešiť mnoho ďalších napätých situácií.


LEGO®️ City Lietadlá a helikoptéry – prenasledujte zbabelcov

Policajná alebo hasičská helikoptéra, zatýkanie zlodeja s padákom, hliadka pri leteckej polícii alebo lietanie s dronom? LEGO®️ City Lietadlá a helikoptéry ponúkajú rozsiahlu škálu akčnej zábavy vo vzduchu!

  • LEGO®️ City Lietadlá vám umožnia vytvoriť si vlastnú policajnú základňu alebo zatknúť zlodeja s padákom.
  • LEGO®️ City Helikoptéry umožnia hasičom zdolať rozsiahly požiar.

LEGO®️ City Vesmír vás raketou vystrelí až na mesiac

Do vesmíru sa len tak každý nepozrie, so stavebnicami LEGO® City je ale možné všetko. Vybrať si môžete lunárne vesmírne stanice alebo dokonca štart vesmírnej rakety.


Chytajte zbabelcov v LEGO®️ City Polícia

Chytať zbabelcov si prial aspoň raz každý, v LEGO® City Polícia si vaše dieťa zajazdí nielen v policajnom aute, ale môže riadiť aj vrtuľník alebo lietadlo. V LEGO® City Policajná stanica bude vypočúvať podozrivých alebo rozdávať rozkazy.


V LEGO®️ City Vlaky môžete byť strojvodcom alebo výpravcom

LEGO®️ City Vlaky prinášajú deťom zážitky zo sveta železníc, napríklad prepravu ťažkého tovaru aj zvierat LEGO®️ mestom v super silnom nákladnom vlaku. Koľaje si môžu rozšíriť pomocou výhybiek a postaviť vlakovú dráhu.

Detská fantázia nepozná hranice a detské želania by sa mali plniť. Či už si vaše ratolesti želajú riadiť LEGO® City Kombajn, LEGO® City Kamión alebo smetiarske auto, LEGO® mesto je stvorené priamo pre nich.


Pre akú vekovú kategóriu je LEGO®️ City určené?

LEGO City ponúka stavebnice určené deťom od 4 rokov, v ponuke sú však aj modely, ktoré sú určené od 5, 6 alebo 7 rokov. Pozorne si skontrolujte, od akého veku je daná stavebnica určená. LEGO®️ City pre staršie deti obsahuje malé diely, ktoré by dieťa nižšieho veku mohlo prehltnúť!

Návod je súčasťou každého balenia
Všetky stavebnice LEGO®️ City obsahujú v balení návod. Nemusíte sa teda báť, že by sa vám nepodarilo postaviť vami zakúpenú stavebnicu.


Ako vybrať tú správnu stavebnicu LEGO®️ City?

LEGO® City ponúka širokú škálu stavebníc, od samotných postavičiek po autá, budovy až celé mesto. Jeho cena sa odvíja od počtu dielov v balení, počtu figúrok a veľkosti stavebnice. LEGO® City je kvalitne spracované, pri správnom zaobchádzaní vám vydrží dlhé roky a nemusíte sa báť ani toho, že by po rokoch kleslo na cene.

  • Mini stavebnice obsahujú väčšinou 50 – 200 dielikov a dve až päť figúrok. Ich kompletizácia je jednoduchšia, a sú tak vhodné pre deti od 4 rokov. Menšie sety sú lacnejšie, ale rozhodne rovnako kvalitne spracované.
  • Veľké sety ponúkajú viac možností, sú obsiahlejšie a obsahujú okolo 500 – 1 000 dielikov, päť až sedem figúrok a množstvo doplnkov. Ich kompletizácia trvá dlhšie, sú vhodné pre deti vo veku 6+.

Nemôžete si dovoliť minúť toľko peňazí? Pozrite sa na náš LEGO®️ City bazár. Nájdete tu použité, zánovné alebo rozbalené kusy, všetko v záruke a plne funkčné. Rozhodne tak ušetríte pár eur navyše.