AlzaPlus+ sport Nákupy pod palcom s aplikáciou Alza

Halovky

Zobraziť katalóg
Cena
-
Dostupnosť
Stav tovaru
Hodnotenia od zákazníkov
Značka
Určenie
Pánske
(14)
Unisex
(11)
Detské
(18)
EU
28
46,5
-
Mondo point
175 mm
320 mm
-
Farba
Biela
(17)
Čierna
(19)
Červená
(3)
Modrá
(17)
Oranžová
(6)
Reflexná
(4)
Strieborná
(4)
Svetlomodrá
(1)
Sivá
(5)
Tmavomodrá
(1)
Viacfarebná
(1)
Zelená
(5)
Žltá
(13)
Najnovšie objednávky

Halovky sú špeciálna obuv, ktorá je určená pre halové športy. Poskytujú oporu aj na hladkom povrchu palubovky a vďaka nefarbiacej podrážke nebudete na ihrisku zanechávať šmuhy. Nemusíte sa tak báť, že vás tréner vykáže z ihriska kvôli nevhodnej obuvi. Aká halová obuv bude vhodná pre váš obľúbený šport?

Pokračovať

Prečo si zaobstarať halovky?

Pýtate sa, na čo vám budú halovky, keď už máte spoľahlivé tenisky, v ktorých bežne cvičíte? Halová obuv je stavaná presne na pohyb po hale, teda po tvrdej, rovnej, nepružiacej podlahe. Výrobcovia vedia, čo ktorý šport obnáša, a tak sa zamerali presne na dané požiadavky pre každú konkrétnu aktivitu. Vďaka správnej obuvi zamedzíte riziku zranenia od členkov, až po dlhodobé problémy s chrbticou. Halovky majú totiž správnu konštrukciu a odpruženie, aby podporili vaše telo pri futsale, volejbale či florbale.

Halová obuv pre celú rodinu

Halová obuv sa rozdeľuje predovšetkým podľa pohlavia, pre ktoré je určená. To sa prejaví na celkovej stavbe aj na výbere veľkosti topánok. Dámska a pánska obuv sa od seba líši typickou stavbou klenby a rozložením telesnej hmotnosti kvôli inak posadenému ťažisku. Ďalším rozdielom býva aj farebné vyhotovenie, v ponuke však nájdete obuv vo všetkých farbách dúhy. Kompromisom medzi pánskymi a dámskymi topánkami sú takzvané unisex sálovky, ktoré by mali sadnúť prevažnej väčšine športovcov. Nesmieme ale zabudnúť ani na všetkých malých športových nadšencov.

  • Dámske halovky potešia všetky zapálené hráčky halových športov.
  • Pánske halovky nájdete oproti dámskym aj v naozaj veľkých veľkostiach.
  • Detské halovky bývajú pestrofarebné a môžete ich zaobstarať aj s jednoduchším suchým zipsom.

i

Unisex halová obuv

Okrem pánskych a dámskych modelov je k dispozícii aj unisex halová obuv. V našej ponuke občas môžete naraziť okrem iného aj na nadmerné veľkosti.

Halovky na šnúrky či suchý zips?

Ak vyberáte halovky pre dospelých, rozhodne zvoľte klasické šnúrky ako spôsob zatvárania topánky. Sú najspoľahlivejšie pre správne upevnenie topánky na nohe a zaistia tak maximálne bezpečie i pohodlie. Pre deti sú šnúrky síce tiež vhodnejšou voľbou, ale nemusíte sa báť ani suchého zipsu, ktorý pre ne bude jednoduchší.

Nízke topánky, tenisky, kopačky. Ktorá halová obuv je tá pravá?

Každá halová obuv sa hodí na niečo iné. Pri výbere preto nezabudnite zohľadniť typ obuvi – vždy voľte podľa športu, ktorý v nich hodláte vykonávať. Tomuto bodu venujte zvýšenú pozornosť. Nesprávne vybraná obuv so sebou nesie riziko serióznych zdravotných problémov. Prejaviť sa to môže bolesťami chrbta, čo je následok zle tlmených nárazov.

Prečo na futsal zvoliť halové tenisky, a nie obyčajné tenisky? Výrobca totiž zohľadnil všetky okolnosti, ktoré sa týkajú práve tohto športu. Futsalové/futbalové halovky tak nespôsobia odieranie alebo bolesť päty a nedôjde napríklad k podvrtnutiu nohy. Oproti vonkajšiemu futbalu, ktorý sa hrá na trávniku v kopačkách s kolíkmi či štupľami, sú halové tenisky hladké a zaručia obratnosť na hladkej palubovke.

Vyberte si materiál, z ktorého je halová obuv vyrobená

Halová obuv z kože je tvrdá a pevná, čím poskytuje väčšiu oporu alebo ochranu pred zranením. Horšie však ucítite kontakt s loptou a zle odvádza pot. Koža je tak často nahradená koženkou či syntetickými pružnými materiálmi, ktoré lepšie odvádzajú pot a pohodlnejšie priľnú k nohe. Získate tak väčšiu pohyblivosť a lepšiu kontrolu nad loptou. Profesionáli najčastejšie volia sálovky z kombinácie pravej kože a syntetických materiálov pre maximálnu priedušnosť aj ochranu chodidla.

i

Halovky pre deti

Zatiaľ čo niektorí potrebujú poriadne lode, malým športovcom sadnú skôr detské halovky.

Vyberte si tie najlepšie halovky pre váš šport

Halovky môžu mať rôzne vlastnosti, ktoré ich robia vhodnejšími pre určité druhy športu. Pozornosť venujte tvrdosti podrážok a materiálu, z ktorého sú sálovky vyrobené. Topánka musí poskytovať náležitú oporu, zároveň by vás však nemala obmedzovať v pohybe. Pre amatérsky šport či hodiny telocviku môžete využiť sálovky jedného typu. Možno však dosiahnete nižší výkon ako s obuvou vyrobenou priamo na konkrétny sálový šport.

Halovky pre loptové športy

Halovky pre loptové športy s tvrdou špičkou lepšie ochránia prsty na nohách, kopanie s nimi až tak nebolí, ale mierené strely nebudú také presné.

  1. Halové kopačky na futbal (futsal) voľte z kože, ktorá dobre tlmí bolesť, alebo si vyberte ľahší variant pre lepšiu kontrolu nad loptou.
  2. Volejbalová obuv by mala byť ľahká. Vyberajte skôr varianty zo syntetických vlákien.
  3. Hádzanárska obuv by vás nemala príliš brzdiť pri rýchlej hre.
  4. Florbalová obuv by mala byť skôr tvrdšia. Nechcené údery do chodidiel potom bolia oveľa menej.
  5. Obuv na stolný tenis by mala umožniť rýchle zmeny smeru pohybu.

i

Halové tenisky s non-marking podrážkami

Ak hľadáte halové tenisky, ktoré nezašpinia podlahu, potom vám pomôže obuv s takzvanými non-marking podrážkami. Tie nezanechávajú tmavé šmuhy a často pomáhajú zmierniť nepríjemný pískavý zvuk pri rýchlej zmene smeru.

Sálovky na bedminton a squash

Bedmintonová obuv a obuv na squash býva skôr z ľahkých materiálov, ktoré dobre obopnú nohu. Umožní tak lepšiu pohyblivosť a navyše dobre odvádza pot.

Zaujímajú vás lacné halovky pánske, dámske alebo detské? Prezrite si zoradené halovky podľa ceny.

Akú podošvu by mala mať halová obuv?

Keďže sa pri sálových športoch behá po rovnom tvrdom povrchu, halová obuv by mala mať podošvu vyrobenú z gumového materiálu. Guma zabráni podkĺzavaniu a môže mať rôzne úrovne priľnavosti podľa vašej preferencie. Vzorka podrážky je takmer zanedbateľná, môžete teda voliť aj obuv úplne hladkú. Pri sálových športoch je dôležitá možnosť rýchlej zmeny pohybu, ktorá by mala byť podporená správnym odpružením. To zaistí kvalitná medzipodrážka, ktorá by mala tlmiť nárazy a byť odpružená minimálne v oblasti päty.

Halovky musia dobre sedieť na nohe

Či už vyberáte detské halovky na futbal, alebo halové tenisky pre dospeláka, majte vždy na pamäti, že obuv musí perfektne sedieť. Jedine tak docielite pohodlný došľap a presný odraz. Správne vybrané halovky sú navyše bezpečné. Veľmi veľká topánka by mohla mať za následok zranenie z dôvodu neobratnosti, ale aj pľuzgiere a odreniny otieraním topánky o kožu. Naopak veľmi malé sálovky by vám pokazili dojem z hry kvôli otlakom a nepríjemným bolestiam chodidiel. Topánky by tiež mali mať pevnú a širokú špičku, aby boli pred nárazmi chránené aj prsty.

Halová obuv – akú veľkosť zvoliť?

Aby halová obuv plnila svoju funkciu a bola bezpečná, musí perfektne sedieť na nohe, preto sálovky vyberajte podľa presnej veľkosti vašej nohy. Tú zistíte jednoducho – nohu položte na papier a obkreslite ju. Následne zmerajte vzdialenosť od päty po koniec palca a k tejto hodnote pripočítajte ešte pol centimetra. Podľa tohto čísla si vyberte vhodné halové tenisky. Tento údaj sa nazýva mondopoint a je najspoľahlivejším meradlom pri výbere dobre sadnúcich topánok.

Halové tenisky a mondopoint

Mondopoint je pomôcka na výber správnej veľkosti. Uvádza sa v centimetroch a vyjadruje celkovú dĺžku vnútornej stielky. Pokiaľ majú teda halové tenisky 35 MP, znamená to, že celková dĺžka vnútornej stielky je 35 cm. Tento údaj sa však najčastejšie uvádza pri lyžiarskych topánkach (a tiež vznikol kvôli nim). Odporúčame zaobstarať sálovky radšej podľa tohto údaju, než podľa bežných EU veľkostí, ktoré sa môžu líšiť u každého výrobcu. Topánky podľa EU veľkostí vyberajte len vtedy, keď máte s konkrétnym výrobcom dobré skúsenosti a viete, ktorá veľkosť vám sadne.

Vskúšajte halovky s ponožkou

Modrá úsečka značí dĺžku stielky halovky.

i

Ako vybrať správne halové tenisky na internete?

Vyberáte halové tenisky a chcete sa dozvedieť viac o veľkostiach? Výber topánok online nie je v dnešnej dobe vôbec zložitý. Prečítajte si náš článok ako vybrať správnu veľkosť topánok.

Halová obuv má určitú hmotnosť

Každá halová obuv niečo váži. Tá najlepšia z najlepších je veľmi ľahká a zároveň si zachováva všetky funkcie. Na tento parameter nezabudnite, pretože čím ľahšie sálové topánky budú, tým ľahší a obratnejší budete aj vy. Veľmi ťažké topánky môžu namáhať šľachy v priehlavku a zhoršia vašu rýchlosť a jednoduchosť pohybu.

Halovky vyberajte aj podľa použitých materiálov

Poznáte to všestranné pravidlo, ktoré hlási, že koža je lepšia ako umelé materiály či koženka? Na to tu zabudnite. Halovky musia byť čo najľahšie, najodolnejšie a najpriedušnejšie. Z tohto dôvodu sa volia moderné materiály, medzi ktoré patrí syntetika, textil, priedušná sieťovina, umelá koža či napríklad AIRmesh, čo je ventilačný systém pre maximálnu priedušnosť. Pre hráčov na vysokej či profesionálnej úrovni, ktorí halovky využívajú niekoľkokrát týždenne alebo dokonca denne sú kvalitné topánky zaiste dobrou investíciou.

Spozornite: halové tenisky sa vonku ničia

Na záver je vhodné spomenúť, že halové tenisky patria skutočne len do vnútorných priestorov. Ich použitie vonku nie je odporúčané. Prečo? Materiál, z ktorého sú sálovky vyrobené nie je skrátka prispôsobený drsnejšiemu terénu a nerovnostiam. Ak na to raz zabudnete a nedopatrením si ich vezmete aj von, nič vážne sa nestane. Majte však na pamäti, že potom svoje halovky zrejme nebudete môcť reklamovať, pretože ste ich nepoužívali za podmienok definovaných výrobcom.

Halovky Nike

Halové tenisky sú skvelými parťákmi pri futsale (futbal v hale).

Skryť popis
Pomohla vám táto informácia?
Tento formulár slúži len na hodnotenie informácií v popise vyššie.
Ak máte otázku k produktom, službám, doprave, či inú požiadavku, využite zákaznícku podporu.
Čo by sme v ňom mali zlepšiť? Chýba vám tu niečo? Je niečo uvedené zle? Podeľte sa.
44 položiek
PUMA Varion V Jr Puma Black-Ultra Gray-Gum - Halovky Varianty
5,0
PUMA Varion V Jr Puma Black-Ultra Gray-Gum
Halovky Unisex, určenie: futbal, futsal, badminton, squash, florbal, volejbal a basketbal, priedušné, hmotnosť 212 g, veľkosť EU 28
34,90 €
Posledný kus na sklade
Do polnoci objednáš, ráno v AlzaBoxe máš!
Info
Objednávací kód: SPTpuma2530
PUMA Varion V Jr Puma Black-Ultra Gray-Gum - Halovky Varianty
5,0
PUMA Varion V Jr Puma Black-Ultra Gray-Gum
Halovky Unisex, určenie: futbal, futsal, badminton, squash, florbal, volejbal a basketbal, priedušné, hmotnosť 212 g, veľkosť EU 30
34,90 €
Posledné 2 ks na sklade
Do polnoci objednáš, ráno v AlzaBoxe máš!
Info
Objednávací kód: SPTpuma2532
PUMA TRUCO III Jr Bleu Azur-Puma White - Kopačky Varianty
5,0
PUMA TRUCO III Jr Bleu Azur-Puma White
Kopačky sálovky, detské, na sálový (IN) povrch, nízke vyhotovenie, modrá a žltá farba
34,90 €
Skladom podľa variantu
Objednávací kód: SPTpuma2641nad
PUMA Varion V Jr Puma Black-Ultra Gray-Gum - Halovky Varianty
5,0
PUMA Varion V Jr Puma Black-Ultra Gray-Gum
Halovky Unisex, určenie: futsal, badminton, squash, florbal, volejbal a basketbal, priedušné, hmotnosť 212 g
34,90 €
Skladom podľa variantu
Objednávací kód: SPTpuma2530nad
46,90 €
Skladom podľa variantu
Objednávací kód: SPTpuma2552nad
PUMA IBERO III Fresh Yellow-Bleu Azur - Kopačky Varianty
PUMA IBERO III Fresh Yellow-Bleu Azur
Kopačky sálovky, na sálový (IN) povrch, nízke vyhotovenie, žltá farba
Od  77,90 €
Skladom podľa variantu
Objednávací kód: SPTpuma2873nad
PUMA Solarflash Jr II Puma Royal-Puma White-G - Halovky Varianty
PUMA Solarflash Jr II Puma Royal-Puma White-G
Halovky Detské, určenie: futbal, veľkosť EU 37
46,90 €
Posledné 2 ks na sklade
Do polnoci objednáš, ráno v AlzaBoxe máš!
Info
Objednávací kód: SPTpuma2555
PUMA Solarflash Jr II Puma Royal-Puma White-G - Halovky Varianty
PUMA Solarflash Jr II Puma Royal-Puma White-G
Halovky Detské, určenie: futbal, veľkosť EU 35.5
46,90 €
Posledné 2 ks na sklade
Do polnoci objednáš, ráno v AlzaBoxe máš!
Info
Objednávací kód: SPTpuma2553
PUMA ULTRA PLAY IT Jr Fizzy Light-Parisian Ni - Kopačky Varianty
PUMA ULTRA PLAY IT Jr Fizzy Light-Parisian Ni
Kopačky sálovky, detské, na sálový (IN) povrch, nízke vyhotovenie, reflexná a zelená farba
Od  44,90 €
Skladom podľa variantu
Objednávací kód: SPTpuma2612nad
Adidas OWNTHEGAME 2.3 čierna/biela EU 30,5/190 mm
Halovky Detské, určenie: basketbal, hmotnosť 250 g, veľkosť EU 30.5
44,90 €
Rozbalené
Do polnoci objednáš, ráno v AlzaBoxe máš!
Info
Objednávací kód: SPTadi643
PUMA Solarflash Jr II Puma Royal-Puma White-G - Halovky Varianty
PUMA Solarflash Jr II Puma Royal-Puma White-G
Halovky Detské, určenie: futbal, veľkosť EU 36
46,90 €
Posledný kus na sklade
Objednávací kód: SPTpuma2554
Puma Ultra Play IT Fizzy Light-Parisian Night veľkosť 41 EU - Kopačky Varianty
Puma Ultra Play IT Fizzy Light-Parisian Night veľkosť 41 EU
Kopačky sálovky, na sálový (IN) povrch, nízke vyhotovenie, reflexná farba, veľkosť EU 41
42,90 €
Posledný kus na sklade
Objednávací kód: SPTpuma2938
PUMA Solarflash Jr II Puma Royal-Puma White-G - Halovky Varianty
PUMA Solarflash Jr II Puma Royal-Puma White-G
Halovky Detské, určenie: futbal, veľkosť EU 38.5
46,90 €
Posledný kus na sklade
Objednávací kód: SPTpuma2558
PUMA Solarflash Jr II Puma Royal-Puma White-G - Halovky Varianty
PUMA Solarflash Jr II Puma Royal-Puma White-G
Halovky Detské, určenie: futbal, veľkosť EU 35
46,90 €
Posledné 2 ks na sklade
Objednávací kód: SPTpuma2552
Kelme Olimpo Hallways
Halovky Pánske, určenie: futsal, priedušné a Vystužená päta, hmotnosť 369,5 g
58,90 €
Skladom podľa variantu
Objednávací kód: SPTkel97nad
Puma Ultra PLAY IT Fizzy Light-Parisian Night - Kopačky Varianty
Puma Ultra PLAY IT Fizzy Light-Parisian Night
Kopačky sálovky, na sálový (IN) povrch, nízke vyhotovenie, reflexná farba
Od  42,90 €
Skladom podľa variantu
Objednávací kód: SPTpuma2935nad
48,90 €
Skladom podľa variantu
Objednávací kód: SPTpma0170nad
Adidas OWNTHEGAME 2.0 čierna/biela EU 28,5/175 mm - Halovky Varianty
Adidas OWNTHEGAME 2.0 čierna/biela EU 28,5/175 mm
Halovky Detské, určenie: basketbal, hmotnosť 250 g, veľkosť EU 28.5
32,90 €
Posledný kus na sklade
Objednávací kód: SPTadi640
PUMA Solarflash Jr II Puma Royal-Puma White-G, vel. 37,5 EU - Halovky Varianty
PUMA Solarflash Jr II Puma Royal-Puma White-G, vel. 37,5 EU
Halovky Detské, určenie: futbal, veľkosť EU 37.5
46,90 €
Posledný kus na sklade
Objednávací kód: SPTpuma2556
PUMA FUTURE Z 4.4 IT Jr Parisian Night-Fizzy - Kopačky Varianty
5,0
PUMA FUTURE Z 4.4 IT Jr Parisian Night-Fizzy
Kopačky sálovky, detské, na sálový (IN) povrch, nízke vyhotovenie, čierna farba
34,90 €
Momentálne nedostupné
Objednávací kód: SPTpuma2749nad
PUMA FUTURE Z 4.4 IT Jr Parisian Night-Fizzy - Kopačky Varianty
5,0
PUMA FUTURE Z 4.4 IT Jr Parisian Night-Fizzy
Kopačky sálovky, detské, na sálový (IN) povrch, nízke vyhotovenie, čierna farba, veľkosť EU 35,5
33,90 €
Momentálne nedostupné
Objednávací kód: SPTpuma2753
PUMA_FUTURE Z 4.3 IT V Jr oranžová/strieborná EU 30/305 mm - Halovky
30
Varianty
PUMA_FUTURE Z 4.3 IT V Jr oranžová/strieborná EU 30/305 mm
Halovky Pánske, určenie: futbal, veľkosť EU 30
30,90 €
Momentálne nedostupné
Objednávací kód: SPTpma0220
PUMA ULTRA PLAY IT Jr Fizzy Light-Parisian Ni veľkosť 35,5 EU - Kopačky Varianty
PUMA ULTRA PLAY IT Jr Fizzy Light-Parisian Ni veľkosť 35,5 EU
Kopačky sálovky, detské, na sálový (IN) povrch, nízke vyhotovenie, reflexná a zelená farba, veľkosť EU 35,5
34,90 €
Momentálne nedostupné
Objednávací kód: SPTpuma2616
PUMA Varion V Jr Puma Black-Ultra Gray-Gum - Halovky Varianty
5,0
PUMA Varion V Jr Puma Black-Ultra Gray-Gum
Halovky Unisex, určenie: futbal, futsal, badminton, squash, florbal, hádzaná, volejbal a basketbal, priedušné, hmotnosť 212 g, veľkosť EU 29
34,90 €
Momentálne nedostupné
Objednávací kód: SPTpuma2531

Halovky

článokNordic walking: jeho prínosy pre zdravie Pohyb s názvom nordic walking je fenoménom niekoľkých posledných rokov, pri ktorom sa zabavia všetky vekové aj výkonnostné skupiny. A pritom k tomu nič zvláštne nepotrebujete. Len palice. Viete, ako ich vybrať? A ako sa vyvarovať zlých návykov počas začiatkov?
Stojíte pred nákupom nových topánok a chcete zvoliť tú správnu veľkosť hneď na prvýkrát, aby ste ich nemuseli kvôli nevyhovujúcim rozmerom vracať? Poradíme vám, ako najspoľahlivejšie vybrať veľkosť obuvi aj pri nákupe na internete.
Mondopoint označuje najdlhší rozmer chodidla. Pomocou neho môžete skontrolovať, či vám topánka správne padne. V tomto článku vám poradíme, ako ho merať.

Halovky

V kategórii Halovky máme práve teraz na Alza.sk celkom 44 produktov.
Pozrite sa na produkty zoradené podľa ceny od najlacnejšieho v kategórii lacné halovky Produkty zoradené od najdrahšieho po najlacnejší hľadajte v kategórii najdrahšie halovky Tovar zoradený podľa predajnosti od najviac po najmenej predávaný nájdete v kategórii najpredávanejšie, najlepšie halovky Produkty zoradené podľa hodnotenia používateľov od najlepšieho nájdete v kategórii halovky recenzie
P-DC1-WEB17
Zavoláme Vám a odborne poradime
+421 2 5710 1800
Otázka na objednávku
Otázka na tovar
Prosím, zadajte svoj telefón:
Zavolajte mi
Na vašom súkromí nám záleží My, spoločnosť Alza.cz a.s., IČO 27082440, používame súbory cookies na zaistenie funkčnosti webu a s vaším súhlasom o. i. aj na personalizáciu obsahu našich webových stránok. Kliknutím na tlačidlo „Rozumiem“ súhlasíte s využívaním cookies a predaním údajov o správaní na webe na zobrazenie cielenej reklamy na sociálnych sieťach a reklamných sieťach na ďalších weboch.
Viac informácií Menej informácií