Nákupy pod palcom s aplikáciou Alza

Poháre

Zobraziť katalóg
Cena
-
Dostupnosť
Stav tovaru
Hodnotenia od zákazníkov
Účel použitia
Voda/nealko
(115)
Červené víno
(69)
Miešaný nápoj
(59)
Whisky
(54)
Biele víno
(52)
Typ pohára
Termopoháre/termohrnčeky
(75)
S džbánom / s karafou
(11)
Nízky pohár
(128)
Vysoký pohár
(62)
S uchom
(50)
Najnovšie objednávky

Poháre sa líšia veľkosťou, typom nápoja, príležitosťou využitia aj samotným tvarom. Či už si vyberáte poháre na víno, čaj alebo alkohol, nájdete u nás tú najpestrejšiu ponuku. Pomôžeme vám vybrať ten najvhodnejší pohár na váš obľúbený nápoj na akúkoľvek príležitosť. 

Pokračovať

Pohár ako základ každej domácnosti

Pohár patrí medzi základné vybavenie každej domácnosti. Pre mnohé druhy nápojov existujú jeho špecializované typy. Poháre sa líšia tvarom aj veľkosťou. Niektoré špecifické poháriky majú aj svoje vlastné pravidlá správneho držania.

Pohár na víno a jeho správny výber

Poháre na víno sú jedny z najsofistikovanejších druhov pohárov. Ich tvar totiž ovplyvňuje arómu, chuť, ale aj teplotu samotného vína. Pri výbere teda dbajte aj na druh vína, ktorý v nich chcete podávať. Správny pohár na víno len umocní zážitok z kvalitného vína.

i

Vyberať poháre na víno môže byť tak trochu magické. Pokúsime sa vám však poradiť, ako vybrať ten najvhodnejší vínový set pre vás a povieme si tiež niečo málo o podávaní vína.

Poháre na biele víno

Poháre na biele víno, podobne ako poháre na ružové víno, majú tradičnú stopku, pričom horná časť pohára je užšia z dôvodu zachovania správnej arómy vína pri jeho konzumácii. Optimálna teplota na servírovanie bieleho aj ružového vína sa pohybuje medzi 10 – 12 °C. Pohár sa snažíme držať za stopku, aby sme sa vyhli neúmyselnému zahriatiu vína. Obvyklý objem pohárov je 150 až 500 ml.

Pohár na červené víno

Pohár na červené víno má oveľa väčší objem a v hornej časti pohára je širší pre možnosť vychutnať si arómu dobrého vína. Poháre na červené víno držíme tiež za stopku a krúživým pohybom môžeme pomôcť uvoľniť arómu vína ešte viac. Optimálna teplota na podávanie červeného vína je medzi 16 a 18 °C. Obvyklý objem týchto pohárov je 250 až 1 000 ml.

Dobrému vínu pomôže, ak ho niekoľko desiatok minút pred jeho konzumáciou prelejete do dekantačnej nádoby, čím sa víno „nadýchne“.

Poháre na portské víno

Poháre na portské víno, sherry a likérové vína sú posledným tradičným druhom pohárov. Sú zvyčajne na krátkej stopke a majú tvar tulipánu. Šírkou sa pohybujú medzi pohármi na biele a červené víno. Objemovo sú menšie, dosahujú 100 až 190 ml.

Poháre na sekt a šampanské

Poháre na sekt a šampanské, známe tiež ako tzv. flauty, sa vyznačujú tradičným tvarom vysokého pohára s dlhou štíhlou čašou na stopke. Tvar pohára na sekt dáva možnosť vínu dlhšie perliť. Optimálna teplota na podávanie sektu je 5 °C. Pohár musíme opäť držať za stopku, aby sme zamedzili ohrievaniu nápoja. Poháre na šampanské a sekt sa obvykle pohybujú v objemoch 100 až 250 ml.


Poháre na biele víno Siguro
Set pohárov na biele víno

Poháre na červené víno Siguro
Set pohárov na červené víno

Poháre na šampanské Siguro
Set pohárov na šampanské

Poháre na tvrdý alkohol

Poháre na tvrdý alkohol sú neodmysliteľným zástupcom medzi pohármi. Rovnako ako poháriky na víno, aj tieto sa líšia tvarom podľa druhu podávaného alkoholu, čo má opäť zásadný vplyv na jeho kvalitu. V našej ponuke nájdete poháre na rum, pálenku, whisky alebo koňak.

Poháriky na pálenku

V žiadnej slovenskej domácnosti nesmie chýbať pohárik na pálenku, ľudovo panák či štamprlík, odborne odlievka na liehoviny. Ide o menšie poháriky s rozširujúcim sa tvarom. Pri bežných pálenkách využívame tradičné, pri kvalitnejších potom poháriky so stopkou. Používajú ich taktiež barmani na prípravu a servírovanie tzv. šotov. K tomuto typu pohárov patria aj poháre na likéry.

i

Tvrdý alkohol podávame v pohárikoch zvyčajne vychladený až namrazený.

Pohár na rum

Vzhľadom na rastúcu popularitu kvalitných rumov sa pohár na rum radí medzi základných zástupcov pohárov na tvrdý alkohol. Poznáme hneď niekoľko druhov pohárov na rum. Lacnejšie a bežnejšie rumy podávame v pohároch, ktoré sú podobné tým na pálenku. Kvalitnejšie rumy potom nalievame do pohárov širokého tvaru a vďaka zahrievaniu je možné uvoľniť ich silnú arómu. Poháre na rum môžu mať stopku alebo podobu pohára so širokým dnom kónického tvaru.

Poháre na whisky

Poháre na whisky sú veľmi obľúbeným typom pohárov. Sú široké so silným dnom a určené na podávanie whisky s ľadom. V prípade servírovania whisky bez ľadu je vhodnejší pohár typu tulipán s úzkym hrdlom a na krátkej stopke.


Whisky set pohárov a karafy Siguro

Zaobstarať si môžete aj tento krásny set pohárov na whisky s karafou. Pozrite sa do našej kategórie poháre Siguro, kde si jednoducho vyberiete svoj vysnívaný set na akýkoľvek nápoj.

Pohár na koňak

Pohár na koňak má nezameniteľný tvar. Krátka stopka a široký tvar s uzavretým hrdlom umocňujú arómu kvalitného koňaku. Koňakový pohár sa drží za okrúhle telo a možno ho použiť aj na podávanie rumu a brandy.

Poháre na koktaily

Poháre na koktaily sú najzaujímavejšie z hľadiska ponuky, rozmanitosti tvarov a veľkosti pohárov. Pohár na koktaily môže byť bez stopky, so stopkou, štíhly, ale aj vysoký.

Niektoré koktaily majú priamo svoj ikonický typ pohára, v ktorom sa najčastejšie podávajú, a tak jednoducho patria k správnemu servírovaniu. Najklasickejšie sú koktailové poháriky na nápoje typu Martini, Daiquiri, apod.

Poháre na pivo

Poháre na pivo nemôžu chýbať nielen v správnej reštaurácii, ale aj v každej slovenskej domácnosti.

Polliter alebo najtradičnejší pohár na pivo

Pollitre, tiež známe ako krígle, sa zvyčajne dajú zakúpiť v objeme 0,5 litrov až 0,3 litrov. Výnimkou však nie sú ani poháre na tzv. tupláky s objemom až 2 litre. Tieto poháre sú dostupné vo verzii s uchom aj bez. Pollitru s vekom a uchom hovoríme krčah na pivo.

Pivné poháre na vychutnávanie chutného špeciálu

Na pivné špeciály vyberáme poháre na stopke, tzv. pivné poháre, s objemom 0,2 až 0,4 litra.

Pohár na pšeničné pivá

Pohár na pšeničné pivá je ďalším typom špeciálneho pohára na nemecké pivá typu Weissbier. Ide o špecifický pohár, ktorý sa od svojej úzkej spodnej časti rozširuje a dáva možnosť vyniknúť usadeniu čerstvo načapovaného Weizenu.

Poháre na nealkoholické nápoje nesmú chýbať v žiadnej domácnosti

Poháre na nealkoholické nápoje pozná naozaj každý. Mnohých z vás ale prekvapí, koľko druhov existuje aj medzi najbežnejšími pohármi.

Poháre na vodu

Poháre na vodu sú v domácnosti najbežnejšie. Majú obvykle užší vysoký tvar rôzneho dizajnu aj farieb s objemom 0,3 až 0,5 litra. Poháriky na vodu je možné použiť aj na servírovanie a prípravu tzv. longdrink nápojov a rozličných miešaných nápojov.

Poháre na kávu

Pohár na kávu je neoddeliteľným spoločníkom najobľúbenejšieho nealkoholického horúceho nápoja pre dospelých. Kávu je ale možné servírovať aj do skla. Poháre na kávu majú zvyčajne uško a bežne sa podávajú na tanieriku. Tento typ pohárov je možné označiť aj ako poháriky na čaj. Poháre na latté alebo alžírsku kávu a iné kávové nápoje majú potom vyšší tvar so stopkou alebo uškom.


Termopohár na kávu Siguro

V poslednej dobe sú stále viac populárne termopoháre. Termopoháre na kávu udržujú nápoj dlhšie teplý a vyznačujú sa typickým dvojstenným dizajnom.

Stručný prehľad pre výber správneho pohára

Nižšie uvádzame prehľad objemov a špecifikácií pohára pre jednotlivé nápoje.

Nápoj Objem pohára Špecifikácia
Sekt, šumivé víno, šampanské 100 – 250 ml Flauta
Biele víno polosladké a sladké 150 – 250 ml Tulipán
Biele víno suché 150 – 400 ml Tulipán
Burgundské biele víno 250 – 500 ml Balón
Ružové víno 150 – 400 ml Tulipán
Červené víno 250 – 500 ml Tulipán
Červené víno zrelé 350 – 700 ml Tulipán
Burgundské červené víno 350 – 1 000 ml Balón
Portské víno, sherry a likérové víno 100 – 190 ml Tulipán
Pivo 300 – 500 ml Pivný pohár
Voda 100 – 500 ml Hrubostenný pohár
Whiskey 100 – 200 ml Whiskovka
Liehoviny 20 – 50 ml Odlievka

Pohár na dezerty zvýrazní vzhľad každého dezertu

Pohár tradične slúži tiež na prípravu dezertov. Zvyčajne ide o hrubostenný pohár širokého a nízkeho tvaru s rozširujúcim sa hrdlom, ktoré uľahčuje konzumáciu. Dezertný pohárik má objem od 0,2 do 0,5 litra so stopkou alebo bez nej.

Kvalitné poháre na konzervovanie ako základ kvalitných zaváranín

Poháre na konzervovanie a poháre na potraviny sú v krajine záhradkárov a pestovateľov dôležitým prvkom každej sezóny. Ich obvyklý objem sa pohybuje od 0,2 do 5 litrov a vyznačujú sa širokým hrdlom a závitom. Poháriky na konzervovanie potravín, napríklad poháre na med, sú nízkeho, širokého tvaru so závitom alebo skleneným poklopom na uzatvárací pákový mechanizmus.

Podľa čoho ďalej vyberať poháre?

Pokiaľ máme vybraný typ pohára podľa druhu nápoja, potom sa už rozhodujeme len podľa vlastného vkusu a typu príležitosti, na ktorú poháre potrebujeme. Môžeme tak mať poháre na víno na bežnú príležitosť, poháre luxusné a slávnostné, ale aj špecifické, akými sú napríklad svadobné poháre. Samotné sklo môže byť rozličnej kvality, čo sa obvykle odráža aj na výške obstarávacej ceny pohárov.

i

V niektorých situáciách prídu vhod aj plastové poháre na víno, a to napríklad pri kempovaní alebo ak máte doma malé ratolesti. Tým môžete zaobstarať herné a filmové poháre, ktoré im vykúzlia úsmev na tvári.


Skryť popis
Pomohla vám táto informácia?
Tento formulár slúži len na hodnotenie informácií v popise vyššie.
Ak máte otázku k produktom, službám, doprave, či inú požiadavku, využite zákaznícku podporu.
Čo by sme v ňom mali zlepšiť? Chýba vám tu niečo? Je niečo uvedené zle? Podeľte sa.

Najpredávanejšie

1.
Termopohár – 2× 90ml, borosilikátové sklo, dvojitá stena, teplotný rozsah -20 až 150 °C, ručne vyrobené a fúkané sklo, vhodné na horúce a studené nápoje, horný priemer 61mm číra farba - 3,60 €/ks
7,19 €

2.
Termopohár – 2× 290ml, borosilikátové sklo, dvojitá stena, teplotný rozsah -20 až 150 °C, ručne vyrobené a fúkané sklo, vhodné na horúce a studené nápoje, horný priemer 70mm, číra farba - 5 €/ks
10 €

3.
Termopohár – 2× 170ml, borosilikátové sklo, dvojitá stena, teplotný rozsah -20 až 150 °C, ručne vyrobené a fúkané sklo, vhodné na horúce a studené nápoje, horný priemer 65mm, číra farba - 4 €/ks
7,99 €

Ďalšie najpredávanejšie
544 položiek
4,7 165×
Maxxo Termo poháre DG832 latté 2 ks
Pohár – na latte, termopohár, 2 kusy v balení, objem pohára 380ml, materiál borosilikátové sklo - 4,75 €/ks
9,49 €
Na sklade > 10 ks
Do polnoci objednáš, ráno v AlzaBoxe máš!
Info
Objednávací kód: EAN7101c
4,8 139×
De'Longhi Súprava pohárov 2 ks Espresso poháriky
Pohár – na espresso, termopohár, 2 kusy v balení, objem pohára 90ml, materiál sklo - 5,95 €/ks
Zľavnené -6 %
11,90 € 12,70 €
Na sklade > 10 ks
Do polnoci objednáš, ráno v AlzaBoxe máš!
Info
Objednávací kód: EAN3380x4a
4,4 76×
Maxxo Termo poháre DG808 espresso 2 ks
Pohár – na espresso, termopohár, 2 kusy v balení, objem pohára 80ml, materiál borosilikátové sklo - 2,75 €/ks
Cenová bomba
5,50 € Ušetríte 1,40 €
Na sklade > 10 ks
Do polnoci objednáš, ráno v AlzaBoxe máš!
Info
Objednávací kód: EAN7101a
4,2 18×
LAMART LT9028 SADA 2 KS TEA 220 ML VASO
Pohár – na cappuccino, termopohár, 2 kusy v balení, objem pohára 220ml, materiál borosilikátové sklo - 7,95 €/ks
15,90 €
Na sklade > 10 ks
Do polnoci objednáš, ráno v AlzaBoxe máš!
Info
Objednávací kód: LAMSS319
4,8 105×
De'Longhi - Sada pohárov, 2 ks Cappuccino
Pohár – na cappuccino, nízke, 2 kusy v balení, objem pohára 270ml, materiál borosilikátové sklo - Od 6,11 €/ks
Od  12,22 €
Na sklade > 5 ks
Do polnoci objednáš, ráno v AlzaBoxe máš!
Info
Objednávací kód: EAN3380x3
4,9 33×
LAMART LT9025 SET 2 KS ESPRESSO 75 ml VASO
Pohár – na espresso, termopohár, 2 kusy v balení, objem pohára 75ml, materiál sklo - 4,50 €/ks
8,99 €
Na sklade > 10 ks
Do polnoci objednáš, ráno v AlzaBoxe máš!
Info
Objednávací kód: LAMSS289
4,6 98×
De'Longhi Súprava pohárov 2 ks Latte macchiato
Pohár – na latte, termopohár, 2 kusy v balení, objem pohára 330ml, materiál sklo - Od 8,98 €/ks
Od  17,95 €
Na sklade > 10 ks
Do polnoci objednáš, ráno v AlzaBoxe máš!
Info
Objednávací kód: EAN3380x4
4,6 83×
Lamart sada 2 café latté pohárov 380 ml VASO LT9011
Pohár – na latte, termopohár, 2 kusy v balení, objem pohára 380ml, materiál borosilikátové sklo - 6,45 €/ks
12,90 €
Na sklade > 10 ks
Do polnoci objednáš, ráno v AlzaBoxe máš!
Info
Objednávací kód: LAMKP742
4,8 77×
Lamart sada 2 ks espresso pohárov 80 ml VASO LT9009
Pohár – na espresso, termopohár, 2 kusy v balení, objem pohára 80ml, materiál borosilikátové sklo - 3,50 €/ks
7 €
Na sklade > 10 ks
Do polnoci objednáš, ráno v AlzaBoxe máš!
Info
Objednávací kód: LAMKP740
4,8 61×
Lamart sada 2 cappuccino pohárov 270 ml VASO LT9012
Pohár – na cappuccino, termopohár, 2 kusy v balení, objem pohára 270ml, materiál borosilikátové sklo
13,90 €
Na sklade > 10 ks
Do polnoci objednáš, ráno v AlzaBoxe máš!
Info
Objednávací kód: LAMKP743
4,7 17×
Ezystyle Latté, dvojstenné, 350 ml, sada 2 ks
Pohár – na latte, termopohár, 2 kusy v balení, objem pohára 350ml, materiál sklo - 5,95 €/ks
11,90 €
Na sklade > 10 ks
Do polnoci objednáš, ráno v AlzaBoxe máš!
Info
Objednávací kód: SOUR066
5,0
RONA Poháre na víno 400 ml VISTA 6 ks
Pohár – na biele víno, na stopke, 6 kusov v balení, objem pohára 400ml, materiál sklo - 3,32 €/ks
19,90 €
Na sklade > 5 ks
Do polnoci objednáš, ráno v AlzaBoxe máš!
Info
Objednávací kód: JTFSK026
4,7 88×
Lamart sada 2ks coffee pohárov 230 ml VASO LT9010
Pohár – na latte, termopohár, 2 kusy v balení, objem pohára 230ml, materiál borosilikátové sklo - 3,95 €/ks
Zľavnené -21 %
7,90 € 10 €
Na sklade > 10 ks
Do polnoci objednáš, ráno v AlzaBoxe máš!
Info
Objednávací kód: LAMKP741
4,9 11×
GLENCAIRN Poháre na whisky 200 ml 6 ks
Pohár – na whisky, na stopke, 6 kusov v balení, objem pohára 200ml, materiál sklo - 5,48 €/ks
32,90 €
Na sklade > 5 ks
Do polnoci objednáš, ráno v AlzaBoxe máš!
Info
Objednávací kód: JTFSK071
5,0
RONA Poháre na destilát Grappa 70 ml UNIVERSAL 6 ks
Pohár – na panáka alebo pálenku, na stopke, 6 kusov v balení, objem pohára 70ml, materiál sklo - 3,15 €/ks
18,90 €
Na sklade 5 ks
Do polnoci objednáš, ráno v AlzaBoxe máš!
Info
Objednávací kód: JTFSK053
4,7 514×
Siguro Termopohár Espresso, 90 ml, 2 ks
Termopohár – 2× 90ml, borosilikátové sklo, dvojitá stena, teplotný rozsah -20 až 150 °C, ručne vyrobené a fúkané sklo, vhodné na horúce a studené nápoje, horný priemer 61mm číra farba - 3,60 €/ks
Super cena
7,19 €
Na sklade > 10 ks
Do polnoci objednáš, ráno v AlzaBoxe máš!
Info
Objednávací kód: SGRDWGA01
4,4
Bohemia Royal Crystal Whisky sada 7 ks TRIO
Whisky set – bezolovnaté sklo, tradičné ručné fúkanie, zosilnené dno, ručné umývanie, 1 ks karafa s objemom 1000ml, 6 ks pohárov s objemom 410ml
63,90 €
Na sklade 5 ks
Do polnoci objednáš, ráno v AlzaBoxe máš!
Info
Objednávací kód: BOHSS154
4,5
RONA Poháre na prosecco 320 ml SWAN 6 ks
Pohár – na šumivé víno (prosecco), na stopke, 6 kusov v balení, objem pohára 320ml, materiál sklo - 4,48 €/ks
26,90 €
Na sklade > 5 ks
Do polnoci objednáš, ráno v AlzaBoxe máš!
Info
Objednávací kód: JTFSK022
4,9
RONA Poháre na rum 220 ml 6 ks UNIVERSAL
Pohár – na rum, na stopke, 6 kusov v balení, objem pohára 220ml, materiál sklo - 3,15 €/ks
18,90 €
Na sklade > 5 ks
Do polnoci objednáš, ráno v AlzaBoxe máš!
Info
Objednávací kód: JTFSK062
5,0 13×
ORION Kalíšok nerez 4 ks+1 puzdro 0,03 l
Pohár – na panáka alebo pálenku, nízke, 4 kusy v balení, objem pohára 30ml, materiál nerez - 1,27 €/ks
Zľavnené -15 %
5,09 € 5,99 €
Na sklade > 10 ks
Do polnoci objednáš, ráno v AlzaBoxe máš!
Info
Objednávací kód: ORISS0649
4,6 17×
Lamart sada 2 ks tea pohárov 420 ml VASO LT9008
Pohár – na vodu/nealko, termopohár, 2 kusy v balení, objem pohára 420ml, materiál borosilikátové sklo
13,90 €
Na sklade > 5 ks
Do polnoci objednáš, ráno v AlzaBoxe máš!
Info
Objednávací kód: LAMKP739
4,7 514×
Siguro Termopohár Caffe Latte, 290 ml, 2 ks
Termopohár – 2× 290ml, borosilikátové sklo, dvojitá stena, teplotný rozsah -20 až 150 °C, ručne vyrobené a fúkané sklo, vhodné na horúce a studené nápoje, horný priemer 70mm, číra farba - 5 €/ks
Super cena
10 €
Na sklade > 10 ks
Do polnoci objednáš, ráno v AlzaBoxe máš!
Info
Objednávací kód: SGRDWGA03
4,6 41×
Maxxo Termo poháriky DF909 s tanierikom 2 ks 220 ml
Pohár – na vodu/nealko, termopohár, 2 kusy v balení, objem pohára 220ml, materiál borosilikátové sklo - 5,95 €/ks
11,90 €
Na sklade 2 ks
Do polnoci objednáš, ráno v AlzaBoxe máš!
Info
Objednávací kód: EAN7101g
5,0 20×
Bormioli Pohár DIAMOND 470 ml číry, 6 ks
Pohár – na pivo, vysoké, 6 kusov v balení, objem pohára 470ml, materiál sklo - 2,48 €/ks
14,90 €
Na sklade 1 ks
Do polnoci objednáš, ráno v AlzaBoxe máš!
Info
Objednávací kód: BORSS459

Poháre

sponzorovaný článokBanquet: kompletné vybavenie kuchyne pre modernú domácnosť Značka Banquet predstavuje široký výber špičkového kuchynského a jedálenského vybavenia. Zaobstarajte si kvalitné panvice, pekáče, stolné súpravy alebo praktické organizéry, na ktoré sa môžete 100 % spoľahnúť a ktoré rozhodne nezruinujú váš rozpočet.
Domáce varenie piva je nový trendy koníček, ktorý si získal veľa zapálených priaznivcov aj u nás. Uvariť si dobré pivo vyžaduje určité znalosti a tiež veľa času. Ak nemáte ani jedno, prečítajte si náš článok. V ňom sa totiž dozviete nielen, ako uvariť pivo tradične....

Poháre

V kategórii Poháre máme práve teraz na Alza.sk celkom 544 produktov.
Pozrite sa na produkty zoradené podľa ceny od najlacnejšieho v kategórii lacné poháre Produkty zoradené od najdrahšieho po najlacnejší hľadajte v kategórii najdrahšie poháre Tovar zoradený podľa predajnosti od najviac po najmenej predávaný nájdete v kategórii najpredávanejšie, najlepšie poháre Produkty zoradené podľa hodnotenia používateľov od najlepšieho nájdete v kategórii poháre recenzie
P-DC1-WEB12
Zavoláme Vám a odborne poradime
+421 2 5710 1800
Otázka na objednávku
Otázka na tovar
Prosím, zadajte svoj telefón:
Zavolajte mi
Na vašom súkromí nám záleží My, spoločnosť Alza.cz a.s., IČO 27082440, používame súbory cookies na zaistenie funkčnosti webu a s vaším súhlasom o. i. aj na personalizáciu obsahu našich webových stránok. Kliknutím na tlačidlo „Rozumiem“ súhlasíte s využívaním cookies a predaním údajov o správaní na webe na zobrazenie cielenej reklamy na sociálnych sieťach a reklamných sieťach na ďalších weboch.
Viac informácií Menej informácií