Nákupy pod palcom s aplikáciou Alza

Infrasauny

Zobraziť katalóg
Cena
-
Dostupnosť
Stav tovaru
Hodnotenia od zákazníkov
Značka
Najnovšie objednávky

Infrasauna oproti fínskej saune neprehrieva vzduch, ale prehrieva telo zvnútra. Vďaka tomu jej prevádzková teplota nie je taká vysoká, navyše nemusíte proces saunovania niekoľkokrát opakovať. Saunovanie uvoľňuje svalové a psychické napätie, napomáha relaxácii a má blahodarné účinky na vaše zdravie. Pri výbere infrasauny je dôležité zohľadniť jej konštrukciu, spôsob ohrevu, rozmery, ale aj výbavu. 

Pokračovať

Veľkosť infrasauny

Infrasauny sa vyrábajú v rôznych veľkostiach, od ktorej sa odvíja počet osôb. Najčastejšie sú na trhu zastúpené infrasauny pre jednu osobu alebo infrasauna pre dvoch. Výnimkou však nie je ani infrasauna pre tri až štyri osoby. Je možné ju zabudovať aj do malých priestorov, napríklad v kúpeľni bytu. Saunu je možné zakúpiť ako kompletnú stavebnicu, samostatnú kabínu alebo len diely a materiál.

Konštrukcia infrasauny

Infrasauny majú najčastejšie tvar miestnosti alebo kabíny a skladajú sa z vnútorného plášťa, tepelnej izolácie a vonkajšieho plášťa.

Vnútorný plášť

Vnútorný plášť infrasauny sa vyrába z drevených dosiek. Drevo používané pre vnútorné časti sauny môže byť škandinávsky smrek, céder, kanadská borovica a ďalšie odolné drevá. Vnútri sauny sa nachádzajú lavice a ležadlá – tie sú najčastejšie vyrobené z rovnakého materiálu ako vnútorné opláštenie.

Tepelná izolácia

Tepelná izolácia slúži na udržanie tepla vo vnútri sauny a najčastejšie sa používa minerálna vlna alebo polyuretánová pena, ktorá je opatrená hydroizolačnou fóliou.

Vonkajší plášť

Vonkajší plášť môže byť vyrobený prakticky z akéhokoľvek materiálu. Určujúci bude najmä vzhľad. Používa sa drevo, lamináty, sklo a podobne.

Ako sa ohrieva infrasauna?

Na rozdiel od suchej sauny, kde sa ohrieva vzduch, infrasauna ohrieva priamo ľudské telo pomocou infračervených lúčov. Zvýšená teplota vo vnútri infrasauny je spôsobená následným sálaním z tela. Ako infražiariče sa používajú infrapanely, fólie alebo trubice. Fólie môžu byť v stropnej časti alebo v stenách. Hlavnou výhodou, ktorú má infrasauna, je podstatne nižšia spotreba elektrickej energie, než je to pri fínskej saune, a prakticky okamžitá účinnosť.

Keramický alebo karbónový ohrievač?

Infrasauna s keramickými ohrievačmi je lacnejšia a dostupnejšia. Karbónové ohrievače sú síce drahšie, ale oproti keramickým prehrievajú rovnomernejšie a viac do hĺbky. Ďalej sú energeticky úspornejšie.

Zdravotné účinky infrasauny

Saunovanie zrýchľuje regeneráciu svalov, vyplavuje z tela škodlivé látky, zlepšuje pleť. Infrasauna dosahuje vnútornú teplotu medzi 40 °C až 65 °C, čím je vhodná aj pre osoby, ktoré majú problém napríklad s vdychovaním horúceho vzduchu vo fínskej saune. Niektoré infrasauny majú navyše ionizér, ktorý obohacuje vzduch aniónmi – tie ničia baktérie a vírusy.

Ako sa vyberá infrasauna

  • Rozmery a počet osôb – vyberajte podľa aktuálnej, ale aj budúcej potreby.
  • Dispozície na výber je ako infrasauna s rovnými lavicami, tak aj rohová infrasauna.
  • Typ ohrievačov – používajú sa keramické a karbónové ohrievače alebo ich kombinácia.
  • Vyhotovenie dverí – na výber je číre alebo dymové tvrdené sklo.
  • Vybavenie – najčastejšie ide o vnútorné osvetlenie, ionizér, presýpacie hodiny a ďalšie.

Hľadáte lacné infrasauny? Bazár ponúkne kúsky za výhodné ceny. Tiež sa môžete pozrieť, čo hovoria na infrasauny recenzie našich zákazníkov.

Skryť popis
Pomohla vám táto informácia?
Tento formulár slúži len na hodnotenie informácií v popise vyššie.
Ak máte otázku k produktom, službám, doprave, či inú požiadavku, využite zákaznícku podporu.
Čo by sme v ňom mali zlepšiť? Chýba vám tu niečo? Je niečo uvedené zle? Podeľte sa.
1 položka
744,76 €
Momentálne nedostupné
Objednávací kód: UNIHK039
Soľné lampy a ich účinky na zdravie aj psychiku Liečivé účinky soľnej lampy sú známe už po dlhé stáročia. Elektrická soľná lampa či soľný svietnik sú obľúbenou dekoráciou, ktoré nás fascinujú svojím magickým svetlom, ale v skutočnosti dokážu oveľa viac než len elegantne doplniť náš byt. Soľné lampy sú doslova...
Prečo sú infrasauny poslednou dobou tak obľúbené? Mnoho ľudí už objavilo ich jedinečné účinky a pozitívny vplyv na ľudský organizmus. Pobyt v infrasaune zlepšuje zdravotný stav, pomáha predchádzať najrôznejším chorobám, posilňuje imunitu a v neposlednom rade má...
Infrasauny si v poslednej dobe obľúbilo mnoho ľudí, ktorí si nemôžu vynachváliť ich skvelé účinky na ľudský organizmus. Pravidelné saunovanie má totiž mnoho pozitívnych vplyvov nielen na zdravotný stav, ale aj na psychiku človeka. Spoločnosť Marimex je jednotkou na trhu...
sauna do bytuAko vybrať saunu do bytu? Neradi sa potíte vo verejnej saune? Potom pre vás máme dobrú správu. Saunu si môžete postaviť aj v byte. Prezradíme vám, aké účinky na ľudský organizmus sauna má, aký je rozdiel medzi fínskou saunou a infrasaunou, ako sa správne v jednej či druhej saune saunovať, kto si...
Viac článkov

Infrasauny

V kategórii Infrasauny máme práve teraz na Alza.sk celkom 1 produktov.

Infrasauny – osvedčené značky

Pozrite sa na produkty zoradené podľa ceny od najlacnejšieho v kategórii lacné infrasauny Produkty zoradené od najdrahšieho po najlacnejší hľadajte v kategórii najdrahšie infrasauny Tovar zoradený podľa predajnosti od najviac po najmenej predávaný nájdete v kategórii najpredávanejšie, najlepšie infrasauny Produkty zoradené podľa hodnotenia používateľov od najlepšieho nájdete v kategórii infrasauny recenzie
P-DC1-WEB11
Zavoláme Vám a odborne poradime
+421 2 5710 1800
Otázka na objednávku
Otázka na tovar
Prosím, zadajte svoj telefón:
Zavolajte mi
Na vašom súkromí nám záleží My, spoločnosť Alza.cz a.s., IČO 27082440, používame súbory cookies na zaistenie funkčnosti webu a s vaším súhlasom o. i. aj na personalizáciu obsahu našich webových stránok. Kliknutím na tlačidlo „Rozumiem“ súhlasíte s využívaním cookies a predaním údajov o správaní na webe na zobrazenie cielenej reklamy na sociálnych sieťach a reklamných sieťach na ďalších weboch.
Viac informácií Menej informácií