Dvojročná záruka teraz aj pre firmy

Sapiens

Zobraziť katalóg
Sapiens E-kniha, Česky
4,8 48 hodnotení
Elektronická kniha
2017, Česky, 520 strán
Kód:  EK20990 ISBN: 978-80-7335-344-5

Nevyhovujú vám alternatívy? Vyberajte z celej ponuky

Sapiens

Pozoruhodná cesta od zvieraťa k božskému jedincovi

Dramatický je príbeh bezvýznamného ľudoopa, ktorý pred dvoma miliónmi rokov niekde v kúte Afriky získal vedomie, vyvraždil svoje prírodné bratranca a ovládol celú planétu. Základné životné parametre človeka sú určené biologicky, ale poskytujú úžasný priestor. Nie biológie, ale kultúra (kolektívne viera) je kľúčom k pochopeniu dramatického rozvoja ľudstva. Len ona umožňuje spoluprácu veľkého počtu ľudí, ktorí sa navzájom nepoznajú.

Po prvej, kognitívne revolúciu pred 70 000 rokmi nasledovali ďalšie prekvapivé zlomy v dejinách - objav poľnohospodárstva, peňazí, spoločenské mytológie, imperiálne spoločnosti, kapitalistického úveru a viery v budúcnosť, objav vedy, techniky i genetického inžinierstva. Zdá sa, že dejiny majú smer - veď obchod a kapitalizmus, veda a technika, planetárne komunikácie aj geopolitické vedomie spojili svet do globálnej dediny.

Napsali o knize Sapiens

"Prečo sa z knihy sapiens Yuval Harariho okamžite stal medzinárodný bestseller? Je to jednoduché: odpovedá na najzásadnejšie otázky histórie i moderného sveta a číta sa jedným dychom. Nemôžete sa od nej odtrhnúť! "

Jared Diamond, nositeľ Pulitzerovej ceny, autor kníh Osudy ľudských spoločností, Kolaps a The World until Yesterday

"Úžasná kniha. Nemám slov. Časom sa k nej určite vrátim. "

čitateľské hodnotenie na databazeknih.cz

"Originálne, zaujímavé, presvedčivé, čtivé, ale hlavne neuveriteľne komplexný zhrnutie dejín súčasného človeka od praveku po súčasnosť, korunované vízií blízkej aj vzdialenej budúcnosti, ktorá miestami pôsobí dosť desivo."

čitateľské hodnotenie na databazeknih.cz

Ukážky na stiahnutie:

Email (Kindle účet): Ako nastaviť Kindle pre posielanie kníh
Pri ďalšiom nákupe zaslať knihu automaticky
Email (PocketBook účet): Ako nastaviť PocketBook
Pri ďalšom nákupe zaslať knihu automaticky Ako nastaviť PocketBook

Parametre a špecifikácia

Porovnať
Viac parametrov
V diskusii zatiaľ nie sú žiadne príspevky.
P-DC1-WEB13
Zavoláme Vám a odborne poradime
+421 2 5710 1800
Otázka na objednávku
Otázka na tovar
Prosím, zadajte svoj telefón:
Zavolajte mi
Na vašom súkromí nám záleží My, spoločnosť Alza.cz a.s., IČO 27082440, používame súbory cookies na zaistenie funkčnosti webu a s vaším súhlasom o. i. aj na personalizáciu obsahu našich webových stránok. Kliknutím na tlačidlo „Rozumiem“ súhlasíte s využívaním cookies a predaním údajov o správaní na webe na zobrazenie cielenej reklamy na sociálnych sieťach a reklamných sieťach na ďalších weboch.
Viac informácií Menej informácií