AD homeoffice PET

Projektory

Dúhový efekt

Efekt (rainbow effect), ktorý sa niekedy vyskytuje pri DLP projektoroch.

Vizualizér

Špeciálny druh projektora, podobný predtým veľmi používaným meotarom.

Lampa

Lampa je kľúčová súčasť projektora, ktorá v jeho optickej sústave funguje ako svetelný zdroj.

Zoom

Zoom je vlastnosť, ktorá uvádza, koľkokrát dokáže optický systém projektora zväčšiť premietaný obraz.

PiP

Picture in picture, čiže obraz v obraze, je premietanie dvoch obrazov (video alebo fotografia) vedľa seba z dvoch rôznych zdrojov.

FOV

Field of view, čiže zorné pole. Ide o uhol zvieraný medzi našimi očami a premietaným obrazom. Čím bližšie sme k obrazu a čím väčšia je uhlopriečka, tým je uhol väčší a naopak.

Korekcia lichobežníkového skreslenia

Korekcia lichobežníkového skreslenia eliminuje deformáciu v prípade, že projektor nie je umiestnený v strede zobrazovacej plochy, ale premieta zo strany, zhora alebo zospodu.

Rozlíšenie

Natívne rozlíšenie udáva počet pixelov (obrazových bodov), ktoré projektor dokáže v horizontálnom a vertikálnom smere premietnuť. Všeobecne platí, že čím vyššie natívne rozlíšenie projektor má, tým detailnejší obraz a väčšiu pracovnú, prípadne hernú plochu poskytne. Veľká časť projektorov dokáže premietať iba v jednom, natívnom, rozlíšení. Obrazovku počítača, prípadne film v inom rozlíšení projektor automaticky prevedie do natívneho.

P-DC1-WEB14
Zavoláme Vám a odborne poradime
+421 2 5710 1800
Otázka na objednávku
Otázka na tovar
Prosím, zadajte svoj telefón:
Zavolajte mi
Na vašom súkromí nám záleží My, spoločnosť Alza.cz a.s., IČO 27082440, používame súbory cookies na zaistenie funkčnosti webu a s vaším súhlasom o. i. aj na personalizáciu obsahu našich webových stránok. Kliknutím na tlačidlo „Rozumiem“ súhlasíte s využívaním cookies a predaním údajov o správaní na webe na zobrazenie cielenej reklamy na sociálnych sieťach a reklamných sieťach na ďalších weboch.
Viac informácií Menej informácií