AD květen univerzal AD 1. týden květen

Počítačové skrine

PCB

PCB (Printed Circuit Board) je doska plošných spojov vyrobená z izolačného materiálu, napríklad laminátu. Jednotlivé elektronické súčiastky sú prepojené vodivými cestami nalepenými na doske.

Socket

Konektor na základnej doske určený na pripojenie procesorov. Má obdĺžnikový tvar a svojím názvom často prezrádza aj počet vodičov.

HTPC skriňa

Skriňa na HTPC (Home Theatre Personal Computer, teda počítač na domáce kino) je kompaktná skriňa na počítačovú zostavu na sledovanie filmov a televíznych relácií. Umiestňuje sa teda v obývacej izbe a prepája sa s televízorom. Na pohodlnú obsluhu je často vybavená diaľkovým ovládaním.

Slot

Slot je rozhranie na pripojenie napríklad procesora, rozširujúcich kariet, grafických kariet, špeciálnych modulov a pod.

Šasi

Šasi je kostra skrine s pripravenými otvormi a pozíciami na všetky komponenty počítača.

ATX

ATX (Advanced Technology Extended) je formát základných dosiek, ktorý v roku 1995 vytvoril Intel. Na podobnej koncepcii ako ATX sú postavené microATX či Mini ITX, majú však menšie rozmery.

P-DC1-WEB07
Zavoláme Vám a odborne poradime
+421 2 5710 1800
Otázka na objednávku
Otázka na tovar
Prosím, zadajte svoj telefón:
Zavolajte mi
Na vašom súkromí nám záleží My, spoločnosť Alza.cz a.s., IČO 27082440, používame súbory cookies na zaistenie funkčnosti webu a s vaším súhlasom o. i. aj na personalizáciu obsahu našich webových stránok. Kliknutím na tlačidlo „Rozumiem“ súhlasíte s využívaním cookies a predaním údajov o správaní na webe na zobrazenie cielenej reklamy na sociálnych sieťach a reklamných sieťach na ďalších weboch.
Viac informácií Menej informácií